Hangszóró2000 fórum

Teljes verzió: TL hangdobozok
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Senki sem lehet próféta a saját hazájában. De mazsola bárhol. Big Grin
.ok.
Braun!
Küldjél képeket a dobozaidról!
Sziasztok!

Bocs hogy ilyen késve válaszolok!A doboz még készülget,a jelenlegi állapotról képeket leghamarabb hétvégén tudok küldeni Sad ! 19-es mdf-ből épül,122,6 cm magas és 22 cm széles és 27,6cm mély.2 Sd-ről szűkül 1-re,a tl kilépő nyílás a hangdoboz tetején. A dobozt 30hz-re próbáltam méretezni,mint Mócsing.A program megbízhatóságat,pontosságat nem ismerem,az én szerény tudásomat viszont igen! Így ez egy elég kockázatos "projekt"!Az egyik oldalfalat nem rögzítem,mert"...ekkor kezdhetünk **** a csillapító anyaggal.Ez a TL építés müvészete"(idézve Matos-tól),méregetés impedencia,frekikimenet.Legendás gyorsaságomat alapul véve a projekt vége...... .?.
Hájend .
Én meg a hétvégére tervezek szabadtéri mérést . Mivel a gépet nincs kedvem lecipelni az udvarra , csak szinusszal mérek .
Üdv Mócsing!

Hájend .haha. ,azért ekkora kockázata nincs a projektnek!
A programod szinte centire úgy számol mint King táblázata .

Kockázattal kapcsolatban mire gondolsz ?
Szia Mócsing!

Örülök hogy jól számol a program! A legnagyobb kockázati tényező én vagyok,ma elrontottam az elölap marását( a hangszóró besüllyesztését) .morcos.Még nem az igazi a technológia......
Süllyesztenék én is ,csak a forgácslapot nem igazán kultiválja a maró .
Üdv!

Igértem képeket a készülő tl dobozomról:

1 kép
2. kép

Tudom hogy nem túl sokatmondó képek,de csak ezek vannak.Amúgy a végleges verzió dupla előlapos lesz,és természetesen az kanyarok is "kidolgozottak"lesznek.
Helló Braun!
Milyen motorok vannak a dobozban, és milyen értékeket raktál a váltóba? (Jól néz ki a darab, gratula!)
braun Írta:Üdv!

Igértem képeket a készülő tl dobozomról:

Tudom hogy nem túl sokatmondó képek,de csak ezek vannak.Amúgy a végleges verzió dupla előlapos lesz,és természetesen az kanyarok is "kidolgozottak"lesznek.
Szia!

Az alsó sarokrész pont nem látszik (tudod, a fordulókör). Szépen kerekítsd le szép ívesre. Tongue
Sok sikert, remélem a hangja is szép lesz Smile
Braun .
Javasolni akartam hogy a magas legyen alul , de már elkéstem .
Sziasztok!

Köszönöm a jó tanácsokat. Cirrus ,kérdésedre a válaszom,magas:monacor dt-254 és a mélyközép:ha 18-620kompenzáló mágnessel.A hangváltóról max elképzeléseim vannak még Smile.
Topeti a kanyart Tongue (tudod fordulókör) lekerekítem.
Mócsing a javaslatodat átgondolom.Gondolom azért javasoltad ezt az elhelyezést, hogy a végponti gerjesztéssel ideális legyen a mélyhang alaphangereje(Doki style).Az ötlet még nem elkésett,mert nem vagyok megelégedve az előlapi marással!
Helló Braun!
Köszi az infót! Én is nagyon szemeztem ezzel a Monacor magassal, aztán ott volt előttem a pulton egész olcsóé a DT 99 és elcsábultam. No majd a váltóval való (sz********) vacakolás lesz az igazi! A 17. váltót már több napig tudtam hallgatni.
A két ha 18 régi vagy új? Mert lehet, hogy nem tesz jó az a kompenzálás neki.
A magas meg érdekes. Nem zavaró a rács rajta? Én nem tudnék együtt élni vele lehet. Big Grin
braun Írta:Mócsing a javaslatodat átgondolom.Gondolom azért javasoltad ezt az elhelyezést, hogy a végponti gerjesztéssel ideális legyen a mélyhang alaphangereje(Doki style)

Dehogy , a magasnak fülmagasságban kell lennie . Mivel magas a doboz , valószínü sámlit kell tenned a fotelba , hogy eme kritérium teljesüljön .

Én azért indítottam 3 Sd -ről , hogy a doboz magasságát csökkenteni tudjam .
Vagy bővítemi a padlót vertikálisan a dobozok alatt. Big Grin
Így van, kisebb méretű fadoboz is elég, ha az egész ládát gödörre építed. .ordog.

És a térfogattal is könnyű játszani, mert továbbásol vagy betemeted.
shalafi66 Írta:Vagy bővítemi a padlót vertikálisan a dobozok alatt. Big Grin
Ezt a hanggödör topicba légyszi áttenni.
Big Grin
Én azért kérdeztem valami témába vágót is. Smile
Szia Shala!

Az egyik a témába vágó kérdésedre .haha. a reagálásom egy számsor:08 060220 1544 620.Ebből te valószínűleg megtudod szakérteni hogy új v. régi gyártású a hangszóró.Egyébként örülök hogy ennyire design érzékeny vagy(dt-254),a kedvedért leflexelem a rácsot a szóbanforgó remekről Smile .Amúgy egészen jó hangú alkotás,igaz hogy más magashangsugárzós tapasztalatom nincs .hehe.
Azér miattam ne nyúlj a rácshoz. Az nemcsak designelem, hanem fontos akusztikai céljai vannak. Talán. Bár pont ezt a monacort még nem láttam közelről.
620: Ez új hangszóró: 2006 február 20. Tehát a dupla mágnes fölösleges. Annyira magas lesz tőle az EBP érték, hogy már b-reflexből is eléggé kilóg... Mélytartományban túl sokat csillapít. Főleg TL-ben.
Ha kedved,időd,lehetőséged van rá szivesen elküldöm az egyik dt -254 mérni.Akkor a kompenzáló mágnes nélküli változatot javasolod?Helyhiány miatt elég közel lenne a tv-mhez(kb 40cm)!
Akkor inkább árnyékolni kell, az kevesebbet változtat. És kevesebb a szórt erővonal. Ez a + mágnes túl nagy rajta, az a baj. De 40 centiről nem túl zavaró anélkül sem. Ki kell próbálni.
Big Grin
A mérésre két három hét múlva térhetünk vissza. Árnyékolni is lehet pedig a 620-at ha van búra hozzá. Pedig általában van. Lehet, hogy csak tévedés áldozata lettél.
Te Braun .
A dobozod 122.6 cm magas , és állva hallgatod . Feltehetően a magas így kerül fül magasságba . Hát , jól kinőtted magad ami azt illeti . .taps.
Big Grin
Big Grin
Ööö ezt most nem értem. Talán a késői időpont miatt van.
Big Grin
Ok, engem végülis nem érdekel, ki tévedett. Ha kell, helyrehozom a tévedést. Jobbat nem tudok ajánlani, a .boszi. üldözésnek meg utólag semmi értelme. Wink Legfeljebb elnézést kérek, hátha mégis a cégnél tévedett valaki (de akár a kereskedő is lehet a bűnös). Mindenki lehet, csak én nem. De akkor minek kértem elnézést? Big Grin .monokli.

Egyébként meg. A dupla mágneses ha18 is jóval kevesebb erővonalat szór, mint a mágnes nélküli, tehát a kompenzálás is egyféle megoldás, és lehet, h. nem volt kéznél búra épp akkor. Becsapni nem csaptak be.
Köszönöm a választ!
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36