Hangszóró2000 fórum

Teljes verzió: ORION
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
A sok külföldi gyártmány után evezzünk hazai vizekre, hiszen volt nekünk egy ORIONunk is, ami szintén népszerű volt nálunk, sok dobozt gyártottak (úgytudom) főleg a hazai piacra. Olykor-olykor szóba kerültek már itt a fórumon is. Nekem is van egy pár HS 280-asom 4 Ohmos kivitelben.

Kezdetnek pár kérdésem volna a HS 2xx - HS 5xx sorozattal kapcsolatban.

A 280-asban mélynek alkalmazott bolgár (talán LB1024-LB1028?) hszról olvastam már néha itt nem kifejezetten pozitív véleményt. De fellelhető ezekről valami adatlapszerű valahol, esetleg van valakinek mérési eredménye róluk?

Ugyanez érdekelne (még jobban mint a mély) az ezekbe (és az 5xx szériába) szerelt közép és magas dómokról. Van pl. két ilyen magas (egyik leégett) de lehet valahol kapni hozzá pillét monnyuk 8 ohmost? Semmi címke vagy vallami nincs rajtuk. Illetve, ezekről ugyanúgy van-e valahol adatlap, mérés valakinek? Talán tudnék velük kezdeni valamit.
A LB1031 mélyközép és a szokásos orion dóm közép hszekről van mérésem, nyolc Ohmos változat, épp ma vitte el a gazdája őket, majd felkerül a javítások közé, amint lesz időm. Valamit biztos lehet vele kezdeni, de olyan nagy csodák nem várhatók tőlük...
Naccerű! És ha küddenék egy magasat is mérésre, mennyire lelkesednél? Teljes lenne a mérési kollekcijó.

Az egyik még ép (talán, de lehet hogy kissé meg van pörkölődve a spulni). Párban lett anno cserélve, mivel elszállt a másik. .hehe.

Egyébként hunnan eresztették ezeket a dómokat?
Valaki olyantól kéne kérdezni, aki élt már abban az időben. .nyelv. Küldd a magasat, valamikor majd megcsinálom. Smile
A JOzsi olyan .
Hogy küldi a magasat? Big Grin .hehe. ÉN inkább Sándort kérdezném meg .telefon. Ő biztos élt olyankor .foghijas.
Ha már Orion, inkább maradjunk a hifi tornyainál. Azok tényleg ott voltak a szeren, világviszonylatban sem kell szégyenkezniük. Legfeljebb a nagytoronynak a "dizájn" miatt.
subvoice Írta:Ha már Orion, inkább maradjunk a hifi tornyainál. Azok tényleg ott voltak a szeren, világviszonylatban sem kell szégyenkezniük. Legfeljebb a nagytoronynak a "dizájn" miatt.
És az Orion SE 260-ról mi a véleményed ? Az nem jó ?
Jó, de szépnek nem nevezném. .ordog.
Hello!

Lenne egy kérdésem.
Van most kereskedelmi forgalomban valahol olyan pille dom magashangszóróba, ami az ORION HS-501-es hangdobozban van

Üdv.
László
Nem tudom, h. van-e ilyen, a hg2,5-é nem illeszkedik bele egész pontosan, de némi ügyességgel megoldható. A központosításra kell vigyázni nagyon.
Shalalla, ha küddöm asz elfüstöltetis, belleprobbálsz 1 25ös pillét? Hamár illen jóötletet attál. Uggyis szerecc méricskézni. .hehe.
Vagy ha jó a membrán, talán csak a csévét is cserélni tudom. Meg kell nézni.
Sokkal fogsz tartozni érte. Tongue
Akkorty a jövőhéten uttyis jellentös menyiségü psotázás vár rám, becsempészek köszé ety szeretetcsomagotis. .hehe.

Izé, az üvekterméket nemszereti psotázni a psota... .pia. mek lenyújják utköszbe.
"Vezéreljen a szeretet" .nyelv. .zold. .haha.
Asszem megvan a megoldás. Rumaroma, csak víz kell hozzá meg tisztaszesz... .pia.
Shalafi, megvizsgáltam a hibás magassugárzó példányt. A membrán pille ép, de a csévetest tekercsestül hijányzik rulla, alighanem komplett leszakatt. Elvileg pótolható a fenti hijányosság?

A másik ohmosan mérve jó, szeretném ma erősítővel is kipróbálni. Mindkettő 4 ohmos, illetve a hibás csak volt mivel jelenleg nem mérhető.

Kérdésem: lehetne-e mindkettőből 8 ohmosat csinálni az eredeti membrán megtartásával? Nyilván a jónál ez csévetest+cséve cserét jelent, hogy egyformák legyenek. Persze sejtem erre csak akkor fogsz tudni válaszolni ha láttad. Ezért úgy teszem fel kérdést, hogy megpróbálod-e? A csapméret úgytűnik 25, hátulról mérve.
Meg, bár most kicsit szabadságoltam magam, van elég felhalmozódott meló. A lengőcséve belső átmérője nálunk 25,25mm a dóm magasaknál, ez jöhet csak szóba.
Igyekszem akkor pontosabb csap és lukmérettel szolgálni. Esetleg ha szétkapom az épet, és megmérem a csévét?
Már csináltam ilyet, belefér, csak nagyon szoros a dolog (a légrés).
Tehát precízebben kell illeszteni. Jól sejtem, hogy ettől viszont javul a hatásfok/érzékenység?
Talán, ez már sok mástól is függ.
A levált csévetest hűlt helyén van némi ragasztómaradvány, gondolom ez eltávolítható. Ha jól tudom a membrán PE vagy valami hasonló. Legalábbis színtelen, átlátszó.
Aaaz PE. Wink .ful. A ragacs ottmarad majd sztem, de nem tudom.
Jozsi .
A dómnak kétoldalt egymással szemben vannak a kivezetései ?
Ha igen, akkor alighanem Orion dómjaim vannak .
Ha ilyen, akkor igen. Ja, ez a magas. A kőzép 40-es.

Shallafi, megnéztem/mértem a másikat. Csap 25, luk (nem a Csillagok háborújából) 27, tehát bonyolult számítások eredményeképpen a légrés 1 egész mm, már amennyire a tolómérőt be bírtam erőszakolni. A csévetest belül 25,25 körül van, mert van ahol több, van ahol kevesebb. Kissé megviselte a maradandó hőtágulás. Egyébként papírnak néz ki. Mint írtam gyanúmat, helyenként megpörkölödött a zománc a dróton, tehát mindenféleképp ez is cserélendő. De még mérhető ebben az állapotban, megszólaltattam. Pár menet rövidzárat nem lehet kizárni. Holnap szeretném postázni őket, és ezennel megrendelni a javítást két egyforma 8 Ohmos kivitelre. Ezenkívül kellene még a 13/478-hoz komplett lengőrencer, de legalább membrán meg pille. Határidő nem kritikus egyikre sem, mondhatni ráér. De ha lehet, még az idén. .hehe. .ok.

Csak a kísérletező kedvűek kedvéért jegyzem meg, hogy a csap mélyen ki van fúrva és teletömve filccel.

Ennyi beszédtől teljesen kiszáradtam, megyek kicsit .pia. .sor.
Jó, küldd csak.
Küdtem. Holnap vagy hétfőn megkapod. Azér ugye először leméred a használhatót, mielőtt szétbombázod? Ja és rendes javítást rendeltem, nem szívességet kértem, tehát a kőccségeket állom. Sad
Hehe. .haha. Ezt nincs ember aki megfizetné nekem. Big Grin De csak ha kész lett, majd akkor találjuk ki az árat. Ok?
Gondolom, aszt utyis tefogod kitanyálni nemén. Vagy szoktál előrre alkudoszni?

(hihi, eszembe jutot enek kapcsán aWagner-féle alkudosszás...) .hehe.

Ja, még nem válaszoltál a 13/478 lengőrencerrel kapcsolatban mit remélhetek? .forog.
Ja, akkora szemüvege van mint a szódásüveg. .sokk. .morcos.

Eredetileg nekem csak komplet lengőrencer (csévetest+cséve+pille+membrán egybeszerelve) kelett vóna, ehhez mér kellene küddeni? Meg elhánynád magad a látványtól, úgy szétfúrtam a membránt. Meg gondolom úgysem volna kedved csak a cséve+csévetest megtartásával pillét meg membránt cserélni. Úgyhogy ha nincs komplett, egy membránt meg egy pillét kérek a csomagba. Majd legfeljebb elpepecselek vele. Inkább azt kérem, ha lesz időd egy kis szó rakozásra, próbáld ki HG25 pillével is az Orion magast, csak kíváncsiságbul vagy sportból vagy mittomén. Pl. összehasonlítva a mükködővel, mellik verzó jobb?

Ja, és meddig ne is ostromoljalak .ut. a fejleményekről?
Kipróbálatom, de nem szeretném. A HG-nek azért normálisabb hangja van. Nem hiném, h. egy közel 20 éves hsz a versenytársa lenne. Big Grin (Sőt tudom, mert próbáltam már.) Inkább döntsd el most, h. az eredeti membránnal javítsam vagy azt hajítsam el, és a textillel szereljem-e?
shalafi66 Írta:De csak ha kész lett, majd akkor találjuk ki az árat. Ok?
Csak semmi kicsinyesség !
Izé, ha kisérletezni szeretnék mindkettővel nagy baj? Vagyis: eredeti javít a megbeszéltek szerint, HG25 pille rendel. Feltéve, ha beépíthetőségileg csereszabatos (ezt nem tudom). Én meg próbálgatom, mellik teccik. Igazítani kell a HG pillét hozzá?

Megnézem a honlapon, megtalálom-e a HG pille árát. Mintha láttam volna.
Nem jó bele a HG pille. Ezért kérdeztem, h. melyik membránnal szereljem az eredetit. Nekem mindegy, zörgetheted a poliésztert is, ha nem kell a textil.. Wink
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15