Üzenetek: 208
Témák: 0
Értékelés:
0
Hali!
Visszatérve a db és Ohm prblémáimra Seas segítségével "összedbtunk" egy ilyet:
amivel elméletileg a 639-es hsz 4 ohmos és 90db-es lesz, természetesen Seas mondott több megoldást is de egyenlőre nem akarom bonylítani az életem, (de ha valaki helyettem kiszámolja nem állok ellent, mivel én nemtudok ilyeneket számolni :S )
Kíváncsi vagyok más véleményére is, ill. megerősítésére vagy ellentmondására
Üzenetek: 7 892
Témák: 30
Értékelés:
1
 nem jó felé indultok egézen.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Értékelés:
0
És merrefelé kéne?
Seas említett más dolgkatm, pl Zobel, Notch szűrő
Értékelés:
1
.gonosz. majd holnap már tényleg megpróbálok iránt mutatni.
Értékelés:
1
Notch felé lehetne, de az kissé macerás. Tegnap arra gondoltam, hogy én nem harcolnék, hogy a magas is 4 Ohm impedanciát produkáljon, mindössze kihsználnám, hogy mondjuk 2,83V bemenőfeszültségen nézve a mélyhsz 93-4dB érzékenységű lesz, míg a magas marad 92. Azért baffle kompenzálás miatt a magasból még így is csillapítnai kell valszeg 2-3dB-t, ehhez olyan 2,2 - 3,3 Ohm soros ellenállat kell. A váltó elsőre szerintem egyszerű lenne, a mélyközép előtt egy 820uH-s tekercs sorben, a magas előtt pedig egy 3,3u kondi. Az ellenállat a kondi elé jön. Első próbálkozásnak.
Értékelés:
0
shalafi66 Írta:.gonosz.
hűha, nem akarlak kihozni a sodrodból :S
Csak beirtam ide is hátha másnak is van ötlete
amugymeg: azt se tudom már hol vagyok... hogy lesz a mélyből 93-4 db a magasból meg igy is kell majd levenni a 92 db-ből .?.
amit írtál hangváltónak, azzal elvileg akkor azt lehet elérni amit imént írtál
+ az sem világos nekem hogy a hsz-kat sorba vagy párhuzamban kell kötni?
ú....végem, mint a botnak
Üzenetek: 674
Értékelés:
0
Ha erre gondolsz, akkor lehet így is , úgy is http://sound.westhost.com/parallel-series.htm
Értékelés:
1
Engem kihozni belőle?  Áh, az nehéz. A mély 1W-on 90dB, de mivel 4 ohmos, 2,83V-on (ami 8 Ohmos impedanciájú hangszórónál 1W-nak felel meg) 93dB körül teljesít. A magas érzékenységét pedig a baffle step miatt kell tovább csillapítani, hogy kompenzáljuk az előlap geometriája miatti esést mélytartományban. Ez utóbbihoz mondjuk mérni sem ártana, mert nagyban függ a hangsugárzó elhelyezésétől, pl. a fatól való távolságtól.
Értékelés:
0
akkor ennek a mélyhsznek 93 db az érzékenysége? mert akkor nem is kell a magassal bajlódni jó ez így  vagy csak akkor alakul így ha a 8Ohmos hsz mellé rakom?
hátja a mérés, egy jeleerősítő kéne még meg egy korrekciós file MCE-4000-hez de ha a WM61 es is jó hozzá akkor csak azt kell leszednem
Értékelés:
1
2,83V-on 93dB. A magasból mindenképp el kell venni, mert akkor nem lesz megfelelő mélyátvitele a hangsugárzónak. Csak az a kérdés, mennyit. Lehet akkor kisebb induktivitással próbálkozni, pl. 680uH és mellé kisebb ellenállásal a dóm előtt, pl. 1,5Ohm.
Értékelés:
0
Tehát az alapfelállás az irásod szerint egy tekercs a mélyközép előtt sorban ami 680uH és 820uH körüli érték
a magashsz előtt egy kb 3,3u kondi (gondolom párhuzamosan a hsz-el) és ez elé sorba egy ellenállás ami 1,5Ω és 3,3Ω körül mozog
ezzel kell kísérletezni hogy mi a jó, méréssel ugye meg könnyebb lenne,
jól gndolom?
Értékelés:
1
Minden alkatrész sorban. A szűrők bemenetei párhuzamosan.
Értékelés:
0
megkérhetlek, felvázolnád nekem egy kapcsolási rajzban hogy is kéne kinéznie? :| (értékeket valamelyikeket az alább említettek közül, valamit)
:S
Értékelés:
1
Ez mondjuk már egy merészebb változat. Esetleg lehet olyan megoldás is, amikor a szűrő 3,3u x 0,47mH elemekből áll...
Szerk: későn szóltál, nem hagylak kibontakozni.
Értékelés:
0
wáá én is igy gondoltam
Köszi shalafi! tenkjú veriamacskád!
igy kb hány Ωosnak mondható majd a hangfal gelég ha annyit mondasz 4 vagy több lejjebb ugye nem lenne jó az erősítőnek
az értékekkel meg akkor ha ez nemjönbe nyílvan majd eljátszadozok
mégegyszer köszönöm!
ui.: hogy hogy bekerült egy tekercs a magashoz is vagy eddig is szó volt róla? (nagyon elfáradtam, ebben az "iskolában" lehet nem vettem eddig észre)
Értékelés:
1
Eddig nem volt szó róla, de jobb lesz így, mint a minimálkoncepció a tisztán elsőrendű váltó. Természetesen 4 Ohmos a rendszer. A mélyközép miatt.
Értékelés:
0
OFF:mégegyszer, köszönöm szépen!:/OFF
Értékelés:
1
Nm. Én szívesen hazárdírozok, ha a te bőrödre megy a vásár. .zold.
Értékelés:
0
shalafi66 Írta:Nm. Én szívesen hazárdírozok, ha a te bőrödre megy a vásár. .zold.
ezt mire érted? 
hogy az én pénzem fogy , meg az én hangfalam? végülis...
Üzenetek: 265
Témák: 5
Értékelés:
0
Sziasztok!
Örömmel jelentem, megszólalt a 18R620 + HG2,5-639 kétutas 25 liter bassreflex! Shalafi-nak külön köszönet a a hangszórókért, és a váltó tervért.
Bejáratás, festés, utolsó simítások után képes beszámolóval jelentkezem 
Még a belső kábelezés kikísérletezése is hátra van (lásd az idevágó topik), de jövő héten gőzerővel nekilátok. Ugyan az asztalosok vétettek pár hibát, de azért szép lesz (nekem biztosan)
A macska egy hülye madár, csak akkor repül, ha belerúgok...
Üzenetek: 883
Témák: 4
Értékelés:
2
Remélem a hangjában is lelsz annyi örömöt mint az építésében. Várjuk a hang-beszámolót és a képeket! :-)
Üzenetek: 283
Témák: 2
Értékelés:
0
BalekAlak Írta:Örömmel jelentem, megszólalt a 18R620 + HG2,5-639 kétutas 25 liter bassreflex! Bárcsak ott tarthatnék már én is! :?
Üdv: Crockoo
Üzenetek: 5
Értékelés:
0
A 18R620 ára megegyezik az árlistán található "előző" 620-assal?
Üzenetek: 265
Témák: 5
Értékelés:
0
makkaim Írta:A 18R620 ára megegyezik az árlistán található "előző" 620-assal?
Szia!
Mivel egyedi gyartas, tudtommal +30%. Shalafi kijavit ha butasagot mondtam...
Sajna nalam a masik topicban (OFF-tanoda) olvashato szomoru esemeny tortent, es meg bejaratas alatt volt a cucc, de azert kezdett kellemesen alakulni a hangja.
Sima 620-at csak zart dobozba tettem potlaskent (DC1828)
A macska egy hülye madár, csak akkor repül, ha belerúgok...
Üzenetek: 405
Témák: 3
Értékelés:
0
Üdv. Koleszba szeretnék összerakni, egy Philips fejegység, PC-s táppal meghajtva, és mellé ha16 (az fér csak be az ágyba.  , és mellé kellene egy magas. Gyorsan meg szeretném csinálni, olcsón. Tehát ilyennel, hogy hangváltó, meg ezekkel nem sűrűn foglalkoznék, a 4óráig tartó matekházik mellet. Tehát KHS 105A kicsit ellenállással meg kondival csillapítva, vagy HD 6,5. a DTF20tól félek... Hangminőség nem annyira fontos most.
Persze a dobozokból kettő lesz (alap) Ha megvan a párosítás/megoldás, akkor számolom a dobozkát.
Üdv
DjTaRsY
Üzenetek: 564
Témák: 10
Értékelés:
0
A sima 542-es mélyközéphez inkább a 2,5-es dóm társítható jól. Végülis ennek legjobb az ár/érték aránya is.
Üdv: spexcel!
Üzenetek: 10
Értékelés:
0
Sziasztok
Lenne egy pár régi vidi dobozom, kb 18-20 literes belső térfogattal rendelkeznek. Kicseréltem az elhalt mélyeket új HA20 484-re, de elég szerény lett a basszus. Zárt a doboz, mekkora reflexcsővel lehetne feltuningolni hogy mutasson valamit a mélytartományból?
Értékelés:
1
Semekkorával, egyrészt pici a doboz hozzá, másrészt a sima 484 nem használható b-reflex dobozban. A váltóval lehet(ne) kiigazítani talán.
Üzenetek: 10
Értékelés:
0
shalafi66 Írta:Semekkorával, egyrészt pici a doboz hozzá, másrészt a sima 484 nem használható b-reflex dobozban. A váltóval lehet(ne) kiigazítani talán.
köszönöm a gyors választ
sajnálattal olvastam hogy reménytelen eset.
Értékelés:
1
Nem reménytelen, csak kell egy új váltó, vagy pedig egy egyedi gyártású hangszóró lehet(ne) még megoldás, készíthető a videoton dobozhoz illeszkedő 200mm-es hsz. De ehhez már azt hiszem, késő.
Üzenetek: 151
Témák: 1
Értékelés:
0
sziasztok ! Szeretnék házimozihoz surround hangfalakat építeni ! Igazából ötleteket várnék hangszóró kombináció témában, esetleg hangváltó is hozzá ! max 16 cm-es mélyközépre gondoltam, de nem tudom melyik lenne ilyen célra a megfelelő, 60 wattal hajtanám.....Jah és a lényeg az lenne, hogy minnél kisebb doboz kelljen neki.
Üzenetek: 19
Értékelés:
0
Sziasztok !
Hangfalépítési terveim vannak, de még rendkívül képlékenyek :? , egyedüli biztos pont a "braun" mélysugárzó, főleg mióta láttam a 25R672-es változatot ! Ez majd meghatározza a dobozméretet, az "utak" száma, meg a frekiváltó még változhat (nagyon régen volt egy saját készítésű dobozom Vidi 25/12 (?) méllyel, és az Orion HS40-es magas dómjával, aminek a "váltója" egy 10 mikrós olajkondi volt, na annak a hangját valahogy azóta sem találtam meg más hangfalban), itt a fórumon ha jól láttam ezzel a méllyel nem jött még össze jó kétutas .sir.
Nos, többször is leírtátok, hogy a Braun-nak 64l-es reflex doboz, 28Hz körüli hangolással az ideális. Én vettem az adatokat, és a Klinger féle könyv optimális dobozméret képletét, és 87 litert kaptam. Bepötyögtem az adatokat a winisd-be, és az is 87 litert hozott ki 24,6 Hz-re hangolva. Mit rontotam el, vagy mit nem vettem figyelembe ? És, ha a 64 l 28 Hz az ideális, akkor melyik általatok forgalmazott (H2000) reflexcsőből mekkorát kell alkalmaznom, ha 2 db csövet szeretnék egy dobozra? Köszi !
Üzenetek: 703
Témák: 12
Értékelés:
0
bluefish!
Én ezt fiogom megépíteni ha lesz házimozim:
HA 15r618+ hg 2,5
6,5L-es reflex dobozban
üdv: Vava
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Üzenetek: 151
Értékelés:
0
vava Írta:bluefish!
Én ezt fiogom megépíteni ha lesz házimozim:
HA 15r618+ hg 2,5
6,5L-es reflex dobozban
üdv: Vava Nem rossz kombináció ! A HA15r618at nézegettem én is ! 6.5 liter elég lenne neki ? hány Hzre hangolva ?
köszi a tippet !
Üzenetek: 6
Értékelés:
0
Lenne egy pár régi vidi dobozom, kb 18-20 literes belső térfogattal rendelkeznek. Kicseréltem az elhalt mélyeket új HA20 484-re, de elég szerény lett a basszus.
Hi!
Talán meg lehet próbálni teljesen kitömni a dobozt, belegyömöszölsz 2-3 csomag háztartási vattát. Meg esetleg mélykiemelősebb elhelyezés (falközeli, sarok). Így sem lesz jó, de javulhat némileg. Nálam most PC-speaker-nek két DC20xx (nem tom) van, kb 21 liter, mélynek ha20-569 közép HB10-427 magas még az eredeti vidi kb 2,5 cs. vatta + ami benne volt csillapítás h2000-es váltóval (az eredeti vidi váltóval nagyon nem szólt jól ez az összeállítás) ezek nekem még régebbről megmaradtak elfekvőben, korábbi soha el nem készület hangfalprojektjeim maradványaiként. Nemrég kaptam ezt a Vidi dobozt, hát belepakoltam. Szerintem, több mint hallgatható, bár valóban kicsit mélyszegény.
üdv. Laci
|