A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kétutas dobozok :)
nvoice Írta:Szia! Értem én is olyan 15-18 literes ládába tenném. Viszont gyanítom 40hz-en már kevésbé lenne pontos. Magas: Miért épp a 2,5-össel próbálod? Szerinted nem lehetne a 1,9-el összehozni? kösz!
22 literig el lehet menni, akár 40Hz-re hangolva is, ha neked úgy jobban tetszik.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Tettem fel pár képet a feleségem oldalára:

http://hangfal.gesztenyegusztika.hu/

Remélem, akad olyan, amelyik használható is lesz. Van pár kép az elejéről, amikor rajta van az előlap, aztán egy kép az előlap hátuljáról.
Meg egy csomó a hangszórókról. (A "mély" hangszóró kosara a ráragasztott puha valamivel együtt 6 mm, ebből gondoltam, hogy a 6mm vastag kosár nem lesz gond.)

Az egész annyira azért nem ocsmány, mint a képeken. .pszt.

A magas elől azt a kereszt izét majd kiszedem, mert az nagyon nem kell oda.

Köszönöm a segítséget!
Válaszol
Köszönöm, így már biztos a ha13 és a hd6,5, de most jön az itgalmasabb része. Zárt a doboz?
Válaszol
Igen, zárt doboz: belül 30.9 magas, 18.2 széles, 12.4 mély.
kb 7 liter.
Válaszol
.hm. Ez a baj, mert b-reflexként még elmenne ekkora doboz is, de zártnak nagyon nem. HA12,5 lehetne ide jó. Reflexcső meg nem nagyon fér el benne.
Válaszol
Ha a HA 12,5-et javaslod, mert az jobban megy hozzá, akkor egyértelmű, hogy az lesz.
A méretei hasonlóak a HC 12,5-hez?
Válaszol
Igen, a méretek ugyanazok.
Válaszol
Akkor HA 12,5 és HD 6,5 lesz. Smile
A hangváltóra is van tanácsod? A HA 12,5 mély változatához sajnos nem találtam adatlapot, hogy legalább próbálkozzam valamivel.

A hangszóró pereme és a doboz közé szigetelőnek lehet használni pl. sziloplasztot? Vagy ez teljesen agyament ötlet? .hehe.
Válaszol
igen
Válaszol
Azért, mert átviszi a rezgéseket a dobozra?
Válaszol
m@nki Írta:Azért, mert átviszi a rezgéseket a dobozra?
Nem, a rezgéseket a rögzítőcsavarok is átviszik a dobozra. A sziloplaszt túl jó ragasztó is egyben, szétszedéskor esetleg roncsolná a dobozt.
Válaszol
Van hozzá polifoam elvileg. A hangszóróról akkor tudok adatlapot adni, ha megrendeled rajtam keresztül, és én postázás előtt lemérem. Smile
Válaszol
Nekem tökéletesen megfelel. Olyat is lehetne esetleg kérni, hogy a hozzávaló 6 dB/oktávos hangváltó alkatrészei is benne legyenek a csomagban? Wink
Már amennyiben nem pofátlanság a részemről azt kérni tőled, hogy állapítsd meg az alkatrészek értékét. De így nem kellene rohangálnom beszerezni őket, ha nálatok esetleg úgyis van minden.
Válaszol
m@nki Írta:....Már amennyiben nem pofátlanság a részemről azt kérni tőled, hogy állapítsd meg az alkatrészek értékét. ....
Biztos nem terveztél még váltót Big Grin
Üdv., Pagrus
---
Isten őrei lassan mormolnak.
Válaszol
Nem hát! .oh.
De nem is szégyellem bevallani.
Válaszol
fdsa Írta:
m@nki Írta:Azért, mert átviszi a rezgéseket a dobozra?
A sziloplaszt túl jó ragasztó is egyben, szétszedéskor esetleg roncsolná a dobozt.
A sziloplasztra már tettem nejlonfóliát, és a kívánt darabot erre raktam rá, majd a megkötés után levéve róla csak lehúztam a formaleválasztóként használt nejloncsíkot (lehet vékony alufólia is!). Aztán jött a visszahelyezés és végleges becsavarozás. Ha szép vékony a nejlonfólia, szépen felveszi a formát, és a szilo jó tömítő. Ebben az esetben nem (össze)ragasztó a sziloplaszt. Persze az alapra jól ráragadt (eltávolíthatatlanul), de ez ott nem volt kérdés.
Üdv: Cirrus

Zárlat, szakadás, vagy egyéb műszaki hiba.
Válaszol
Hangfalépítsre adtam a fejem.
A beépítendő hangszórók HG 2.5 639 és mellé HA 22 598 http://hangszoro.net/bass/ha22-598p.jpg
Szimulációkat nézve ez a hangszóró inkább B-reflexben szeret lenni, elentétben a spexcell által épített HA20 484p-vel ami inkább zártba való.
Kérdésem B-reflex, vagy zárt legyen a hangfal?
Esetleg hangváltóhoz valami ötlet?

Üdvözlettel Etilin!
Válaszol
Árnyalatnyi változás volt a 200mm-es kiscsapos hangszórónál, de talán ez pont elég, hogy átcsússzon a határon a b-reflex doboz felé. 40 liter látszik jónak 40Hz-re hangolva, vagy pedig 25 literes zárt doboz, de utóbbinál nagyon sokat kell kompenzálni az érzékenység rovására.
Válaszol
Ti nettó 36-37 literbe mit tennétek?
Ha zárt? Vagy ha reflex?

Ötletet szeretnék kapni.... van ugye két ilyen dobozom és vmit jó lenne vele csinálni
Üdv: Crockoo
Válaszol
© admin 2005. júl. 31. 22:30 | Válasz | #560
A 12,5-es mélynek viszont 15W a névleges teljesítménye. Ha elég, lehet ez is.
De én inkább a ha15-618-nál maradnék, bass-reflex dobozban 320*185*210 külső méretekkel, 16mm-es falvastagsággal, reflexcső: 46*110mm. A magas hozzá HG 1,9-623

© admin 2005. aug. 01. 14:53 | Válasz | #562
Majd küldök róla egy rajzot emailben. A váltó a 8/70, de a magasat fordítva kell bekötni. Mindegy, hogy a falvastagság 16, vagy 19mm, de ilyen kis dobozhoz bőven elég a 16-os MDF is.

Shala, ez ugye te voltál? Mármint az elkövető. Smile
Ez a konstrukció áll még?
Üdv: Crockoo
Válaszol
A konstrukció áll, a váltó kivételével, mert azt nem könnyű eltalálni ezekhez a hangszórókhoz.
Válaszol
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy kétutas gyári bassreflex dobozom, ami háttérsugárzónak készült. És Nincs! benne csillapító anyag, kissé püfög 50 hz környékén. Szeretnék beletenni egy réteg vatelint. Csak azt nem tudom , hogy ha
lejjebb megy a doboz rezonancia akkor hozzá kell-e igazítani a reflexcső hangolását vagy maradhat az eredeti?
Válaszol
Valószínűleg nem kell. Próbáld elsőre 10 gramm/liter műszálas vattával (paplantöltő), abből 300 g kb. 440,- Ft csak. Ha kevés, elmehetsz 15-16 g/l-ig, ha még mindig kevés, másik doboz kell.
Üdv., Pagrus
---
Isten őrei lassan mormolnak.
Válaszol
Sziasztok szeretnék 1 pár hangfalat építeni házimozihoz, 15,80 literes bass-reflex hangfalakra gondoltam amikbe belepakolnék 2x Ha15-610 és 1x HG1,9 623 hangszórókat. Hangváltótervezésnél kicsit elakadtam nem tudom hány Hz-en lenne a legjobb váltani, ha valakinek lenne tippje szívesen venném (személy szerint 5400Hz-re gondoltam másodrendű váltóval, bár ez kicsit soknak tűnik nem?) .oh.
Válaszol
Ha marad a ha15, akkor inkább próbálkozz a HG2,5-lel, és ha bírja az erősítő inkább két 618-as hangszórót használj párhuzamosan kötve. Esetleg ha kell jobb alsó határfrekvencia, a doboz lehet még nagyobb, max 24 literig.
Válaszol
Az lényegtelen hogy az erősítő bírja e mert csak akkor veszek erőlködőt hogyha kész lesznek a hangfalak, pont az esetleges módosítások miatt nem szerettem volna előre megvenni, tehát akkor 2db 618al szebb hangot érnék el? Ezzel a lehetőséggel kb hány hz-nél érdemes váltani? Ja és ebben az esetben milyen impedenciájú erősítő lenne a legmegfelelőbb?
(Bocs a sok hülye kérdésért .haha. )
Válaszol
Természetesen 4 Ohmos terhelést is kibíró erősítő kell, mert a két 618-as hsz párhuzamosan kötve névlegesen 4Ohmos nak minősül. Viszonylag érzékeny is lesz, és a hg2,5-et nem kell csillapítani túlzottan. Egy kiindulási alap váltót mailben talán tudok küldeni.
Válaszol
Köszi szépen, egyébként hangváltót jbl speakershopban terveztem, mennyire megbízható ez a progi? Mert ha vacak akkor köszi szépen a mailt és az alapján építem meg Smile
Válaszol
Teljesen megbízható, de csak az elektromos részt veszi figyelembe, a hangszórók átvitelét, fázisát (is) kihagyja a számításból ezért azt neked kéne hozzászámolni fejben, ez pedig picit nehéz.
Válaszol
Akkor ha kérhetném erre a címre küld a hangváltót: schub@schranzkillers.hu (amelyik címen regisztráltam kissé haldoklik .torz. )

Egy kis off: a postaköltség kb mennyibe kerül? vagy csak annyi ami itt az oldalon is fel van tüntetve? Mert akkor hamarosan rendelnék Smile
Válaszol
A pk. azóta változott, csak nem volt időm átírni. A csomagoknál 10 000 alatt 1240,- 10-20 000-ig 1490,- 20-50 000-ig 1890,-.
Válaszol
És 50 ezer felett? haverral közösen rendelünk és neki lesz vagy 20 hsz, tényleg a mennyiség az nem akadály? .haha.
Válaszol
Nem a mennyiség nem akadály, a tömeg nincs korlátozva, de 50 000 felett nem tudom milyen szabály érvényes most a postán.

Ui: nálam mailben is lehet rendelni.
Válaszol
Okés, ezt eddig is tudtam, majd jövőhét vége fele szerintem küldöm a mailt a rendeléssel, addig talán elkészülnek a dobozok is
Válaszol
Megnéztem nincs gond az 50 000 fölötti utánvéttel sem, csak valamivel több lesz a feladísi díj.
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 145 Vendég