Üzenetek: 141
Témák: 3
Értékelés:
0
Sziasztok!
NA előttem az új lehetőség az új projekt lehetősége!
Megkaptam a felkérést hogy építsek egy pár hangfalat egy moder zenei stílusokat kedvelő emberkének!
Én egy 2utas koncepciót szeretnék véghezvinni melyben HA-20-as vagy 22-es lenne a mélyközép(amit már itt valaki nagy sikerrel megépített de nem ugrik be most) és egy hg 2,5-ös dolgozik.Ehhez kiegészítésnek talán szeretnék még egy szubládát is amiben szintén ilyen méylek vannak de csak mélyfreqin dolgoznak.
Abban érdekelne hogy ki épített ilyet?És kell-e az a plusz szub sztetek?
Mert az erősítőt 4*80watt ezzel lehetne maxra kihasználni!
Üzenetek: 1 290
Értékelés:
0
nvoice Írta:Én egy 2utas koncepciót szeretnék véghezvinni melyben HA-20-as vagy 22-es lenne a mélyközép(amit már itt valaki nagy sikerrel megépített de nem ugrik be most) és egy hg 2,5-ös dolgozik.
Abban érdekelne hogy ki épített ilyet? Valami azt súgja nekem, hogy spexcel volt 
HA20 1544-484P + HG2,5 1544-639 (2004-es verzió)
Üdv, Péter
Értékelés:
0
Üzenetek: 1 290
Értékelés:
0
Úgy mondanám, hogy Ő is épített ezekből a hangszórókból dobozt :-)
Nekem meg az nem ugrott be, hogy ő is ezekből építkezett.
Üdv, Péter
Üzenetek: 47
Témák: 0
Értékelés:
0
Hali én is hasonló hangszórókból építkeztem.
HA 598 (körperemes 484p) + HG 2,5
A mélyhangokat meg egy HA 31-es Bandpass láda biztosítja.
Szerintem a ha mélynyomót akarsz akkor vagy Braunból vagy HA 31 isofabrikból érdemes nekiállni. A bandpass láda se rosz csak kicsi a terhelhetősége (20-30Hz közötti hangok nagyon megmozgatják).
Értékelés:
0
Sziasztok!
Alapfelállásban pagrus által épített ládát akarom megcsinálni talán zártnak és mellé egy 60literes reflexet braunból  Ez a tuti nálam eddig.
De hangváltó ügyileg pragus bonyeszebb váltóját akarnám használni de shala annó azt írta nem a legszerencsésebb van jobb megoldás,Na én arra lennék kiváncsi!
Üzenetek: 22
Értékelés:
0
Üdv!
Úgy tűnik, hogy egyelőre mégsem TL lesz az HA 502-esekből (kicsit számolgattam, és ekkora batár ládának nem lenne elég hely... .forog. ).
A TL topicban írta Shala, hogy ez a hangszóró reflex dobozban teljesít legjobban. Tehát most ott tartok, hogy legyen egy sima 2utas reflex, 2 db sorosan kötött HA 502-vel és egy HG 2,5-el.
Mekkora dobozt érdemes csinálni neki, hány Hz-re hangolva?
<k-sonix>
Üzenetek: 7 892
Témák: 30
Értékelés:
1
:-D Szia. 35 liter mélyközepenként, ~40Hz-re hangolva.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Üzenetek: 283
Témák: 2
Értékelés:
0
Régen jártam erre, sok az olvasni való.
Ám ha már itt vagyok, kérdeznék Shalafi mestertől.
Miért tűnik nekem úgy, hogy a 672P a nettó 35 literen nem hoz olyan szép mélyeket, mint a 634 az ideális 26 literén? Ugye már jó két hónapja, hogy megkaptam a 672P-t, és mélyek terén a kis 634 szebben alakít.
Kicsi lenne doboz?
Üdv: Crockoo
Értékelés:
1
NNamost a 634-es hangszórónak nem ideális a 25 liter, hanem a maximális használjató térfogat, és valóban valamivel jobb mélyátvitele van ebben a kicsit túlméretezett dobozban, mint a 250-es braun membrános hsznek a minimum 35 literben.
HA15 + HG19 > 7Literes dobozban ~61Hz-re hangolva (5x2x10cm-es reflexnyílással). Vélemény?
Azt olvastam, hogy a két hsz passzol egymáshoz, meg 4500-on ajánlatos a váltás. Ehhez milyen konkrét váltót? Ja igen, a változás, hogy kompenzált mágneskörrel mind2 (monitor mellé). .forog.
Üzenetek: 577
Témák: 4
Értékelés:
0
- Mixa - Írta:...Azt olvastam, hogy a két hsz passzol egymáshoz, meg 4500-on ajánlatos a váltás... Éppen hogy nem passzol .
Üdv Doki!
Üzenetek: 40
Értékelés:
0
Sziasztok!
Keszulgetnek a 2 utas reflex hangfalaim: netto 22 liter, 620 + 639 -es hangszorokkal. Tul.kepp semmi kulonos nincs bennuk, hacsak annyi nem, hogy ezek az elso "igazi", fabol keszult hangfalaim ... sajat tervezes es kivitelezes  . Az egyik doboz mar felig kesz is van. Azert csak felig, mert nincs meg hangvaltoja, de nem birtam megallni es a magas ele biggyesztettem egy 2uF-os kondit, a melykozep pedig megkapta az egesz hangfrekis savot  es meghallgattam. Messzemeno kovetkezteteseket nem vonnek le, de biztato a hangja! Hetvegen kezdodnek a meresek es a valto tervezes ill. a masik doboz epitese is. Ha lesznek eredmenyeim, kepeim es a forumozokat is erdekli, akkor kozzeteszem oket. Addig is udv mindenkinek!
lamalas
p.s. Shalafi, a 620-as hangszorokat beepites elott mericskeltem. A gyari adatlaptol kicsivel eltero ertekeket mertem, de ez annyira nem aggasztott, mert az en meresi korulmenyeim sztem joval rosszabbak mint amik nalatok vannak. Azonban a meresek utan az eredmenyeket szemlelve kiderult, hogy a ket melykozep kozott csak arnyalatni elteres volt, szinte meresi hibanak is betudhato ... ez igen tisztesseges!
Üzenetek: 2 277
Értékelés:
0
Ha rendesen megcsinálod a váltót ,sokkal jobb hangot fogsz hallani .
Értékelés:
1
lamalas, attól függ, mekkora az a kis eltérés.
Üzenetek: 72
Témák: 7
Értékelés:
0
Sziasztok!
Nekem is most készül ez a pojectem(620+2,5). Lehet hogy kapok a fejemre, .kopp. , de a Főnöktől már van hozzá 1 hangváltótervem. Ha megmérted a cuccod, (lamalas) és megosztanád velünk, akkor igen megköszönném. Reflex 22 L stimmel..
Üdv: Petja
Üzenetek: 59
Témák: 1
Értékelés:
0
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. "Találtam" 2 db philips hangdobozt, amiben nincsenek hangszórók. A doboz kétutas, reflex. A belső méretei: 140*185*535mm. A cső belső átmérője 45mm, hosszúsága változó (45 fokban van elvágva.) Minimum 95mm, max 140mm. A dobozon van egy 115 és egy 60mm-es furat a hagszórók számára. Azután szeretnék érdeklődni, hogy megfelelő lehet-e ebbe a dobozba egy HA13-478 és egy HD8-597 ? A dobozra eredetileg 20/40W-ot írtak, a doboban csak a hátfalon van szürke szivacs.
Előre is köszönöm!
Üzenetek: 194
Értékelés:
0
Véleményem szerint megfelelő lehet, de nagyon fontos a dobozban lévő hangváltó (ha van benne). Ez ugyanis a leglényegesebb elem, ha nem ugyanolyan hangszórót raksz bele.
Ha le tudnád írni a doboz pontos típusát, akkor talán utána lehet nézni, bár erősen kétlem, hogy a váltót meg lehet tartani. 99.9%, hogy cserélni kell.
(A hangváltós témában segíteni fognak ebben.)
A cső jelenlegi hossza szerintem nem rossz, de én a helyedben (egységes) 88-89mm-re rövidíteném.
Ez az én véleményem, de lehet, hogy más mást mond.
Üdv.: Bici
Értékelés:
0
Köszönöm a választ! Igen, a hangváltó... Az sincs benne, úgyhogy mindenképpen kell valami helyette.
Üzenetek: 194
Értékelés:
0
Okés, akkor az kilőve, de azért hallgasd meg mások véleményét is, mert egy vélemény nem vélemény, még akkor sem, ha én írom. .foghijas.
Üdv.: Bici
Értékelés:
1
Elvileg jó a 478-as hangszóró. A hangolás viszont nem biztos. A cső ebben az állapotban egy viszonyleg széles sávban működik, alacsony jósággal. Ehhez a hangszóróhoz nem árt lerövidíteni a 95mm-es hosszra. Váltóra van ötletem, mailban vagy privátban elküldöm, ha szükséges.
Értékelés:
0
Kíváncsiságból megnézegettem a dobozt az Unibox-al és azt az érdekes dolgot láttam, hogy a számítás szerint a csőben a levegő sebessége meghaladja a hangsebesség 7,5%-át (15%-nál van a csúcsa). Bár elképzelhető, hogy a program 35W-al számolt, de mégis: ez baj?
Értékelés:
1
Ahogy látom, nem veszélyes az áramlás sebessége a csőben.
Értékelés:
0
A Spexel (??) által épített 639-599 egy olyan módosítással, hogy új 2.5-ös dóm,és 598.... szerintetek???
Értékelés:
1
484-el építkezett, és régi 4 Ohmos 639-es dómmal.
Értékelés:
0
shalafi66 Írta:484-el építkezett, és régi 4 Ohmos 639-es dómmal. Elnézést, rosszul emlékeztem!!! Pagrus dobozolt ilyet. De a kérdés változatlan. A váltó a legjobb benne.  Magas előtt egy soros 3,3 uF, és egy 2,2 ohmos ellenállás. Etilin is ilyesmit csinált.
Értékelés:
1
Most mi is a kérdés?
Üzenetek: 72
Témák: 7
Értékelés:
0
Crockoo Írta:A Spexel (??) által épített 639-599 egy olyan
módosítással, hogy új 2.5-ös dóm,és 598.... szerintetek??? Kitűnő elképzelés! Én nem merném megcsinálni, mert hátha jobb lenne mint a B31-em amit Shala moddolt.
Értékelés:
0
shalafi66 Írta:Most mi is a kérdés? új 2.5ös dóm és valamelyik körperemes 20-as. 599, vagy 598, esetleg 599m (ez utóbbi tetszik a legjobban). Ilyesmiben gondolkodnék a nyár vége felé. (addig meg dolgozhatok, van mit....)
Üzenetek: 2 277
Értékelés:
0
Olvastam valahol ,hogy 2 utast max. 20 centis hangszóróval érdemes építeni . Saját tapasztalatom szerint ,lehet benne valami . Inkább a 620-ast javasolnám .
Üzenetek: 40
Értékelés:
0
petja Írta:...Ha megmérted a cuccod, (lamalas) és megosztanád velünk, akkor igen megköszönném. Reflex 22 L stimmel.. Szia,
Nalam most kicsit belassult az epites, mert nem voltam itthon egy ideig + az egyik 2,5-es dom elszallt, de mar megjott a pot alkatresz (koszi Shalafi!) es nemsokara beindul a masik hangfal keszitese is. Az egyik mar szologat egy szimpla elsorendu valtoval. Nem rossz igy se, de kell meg javitani a valton is es sztem a dobozon is. Meresek majd meg kesobb jonnek, a mikrofon is beszerzes alatt all :-)
Üzenetek: 35
Értékelés:
0
Várjuk
Üdv, Néhai!
Értékelés:
1
Crockoo Írta:új 2.5ös dóm és valamelyik körperemes 20-as. 599, vagy 598, esetleg 599m (ez utóbbi tetszik a legjobban). Ilyesmiben gondolkodnék a nyár vége felé. (addig meg dolgozhatok, van mit....) Lehet ilyenben gondolkozni,  de még mindig nem tudom mi is a kérdés.
Értékelés:
0
shalafi66 Írta:Lehet ilyenben gondolkozni, de még mindig nem tudom mi is a kérdés. Leginkább az, hogy váltót mit javasolnál hozzá? Itt is kihasználható a sima 599 erénye, hogy gyakorlatilag csak a magas elé kell egy kondi + ellenállás sorosan?
Ami külön tetszi, hogy az 599M 91dB érzékeny, így legalább nem kell olyan sokat reszelgetni az illesztésen. Kérdés, az új dóm milyen lesz...
Ja, amúgy 40,5 litert számoltam neki (elég jó az EBP-je....) reflexben, dupla reficsővel.
Értékelés:
1
Igen, működőképes az ötlet, az új dóm érzékenysége vagy 90dB lesz, vagy 92, ez még nem tisztázott számomra, először valszeg maradok a 90-nél, az sokkal egyszerűbb.
|