Üzenetek: 10
Témák: 0
Értékelés:
0
félreértés ne essék, nem high-end hangfalpárat szeretnék, csak egy hallgatható szerkezetet, a fennálló lehetőségek maximális hatásfokú kiaknázásával
a dtf szinte vadi új, 2-3 hónapot ha mentek, a középhangszóró felújított
ha találok valahol vidi magasat, jó állapotban, akkor azzal álmodnám meg a kompozíciót
jó éjt
Üzenetek: 7 892
Témák: 30
Értékelés:
1
Igen, csak nem szeretek 0 információból kiindulva váltót kitalálni.  Ebből a szempontból meg a vidi magas sem jobb sokkal.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Üzenetek: 405
Témák: 3
Értékelés:
0
Na üdv! Az összeállítás szerint HA18-595 + HD 6,5 462 vagy HA18-620 + HD 6,5 493. Fejegységről menne, tehát szóba kerülhet a 4 Ohm is, vagy semmi érzékelhető változás nem lesz. A vágást viszont Whitefül féle számolókával sem tudok csinálni. Kb 2500 Hz-nél kellene váltani vagy fölötte? Melyik alkatrészből hova hogyan kössek? Mert szeretném a hétvégén feladni a rendelést, ha mindne jól megy, és jövő héten már szólhatna a dolog.
Mihamarabbi válaszotokat előre is köszönöm.
Ui.: Mekkora reflexcső kell a 10 literes dobozhoz? Mekkorára hangoljam? Ezt elfelejtettem számolni. Súlyos hiba
Üzenetek: 883
Témák: 4
Értékelés:
2
Elég az a 10 liter az 595-nek vagy a 620-nak? Elég soványnak tűnik. A cső is ennyi majdnem. ;-) Átmérő 60/200 oszt majd vágsz belőle. Már ha elfér valahol a dobozban.
Magasnak inkább az 1,9 -623 vagy még inkább a 2,5 -639.
A váltás: Mócsing kolléga igen előrehaladott állapotban van ilyen téren. Asszem kicsit lentebb tette, úgy 2k környékére.
(639+620 TL-ben)
Üzenetek: 2 277
Értékelés:
0
Igen Mócsing kolléga lejjebb tette ,mert följebb nemváltbe .
620 -639 2kHz-en 12dB-vel . Anyagtakarékos verzió : WhiteFül féle soros , 12 dB-re állítva . Jelenleg 6 dB-s ,mert nemjöttek még meg az alkatrészek . Már írtam néhányszor hogy a magas váltás mivel jár .
Üzenetek: 283
Témák: 2
Értékelés:
0
Lesliev Írta:A 639-es dómmal nem önmagában van bajom, itt írták a fórumon, többen, hogy nem jön össze a Braunnal (Crockoo), és a 620-assal (Mócsing) Annyit hozzátennék, hogy önmagában a Braunnal kétutasban gondolkodni kicsit kamikaze akció volt és az is. Nálam rendeződni látszik a kérdés, szétszedtem a dómokat és újra összerakva, csavarokat kicsit meghúzva, váltót átforrasztva ás egy Audigyről táplálva már kezd javulni.
Maga a dóm süllyesztve van, érdekes módon a nem süllyesztett megoldás 634-el jó magasátvitellel rendelkezik. Bár erről szerintem Shalafi bővebben tudna mesélni.
Summa-summarum: a 639 jó kis hsz, ebben az árkategóriában jobbat nem nagyon kapsz, viszont tudni kell, mihez passzol mihez nem.
Üdv: Crockoo
Értékelés:
0
A 620-assal összejön . A gyatra magasak ,nem a 639 hibájából voltak ,hanem a magasan váltott 620 miatt . Az 1.9-es dóm ,szerintem háromutasba való ,vagy valamilyen kisátmérőjü mély-közép mellé .
Szintén szerintem ,a Braun nemjó 2utasba . A "nagyok " /gyártók/ sem használnak ekkorát . A max 180 körül szokott lenni .
Értékelés:
1
Crockoo, nem a hangszórók miatt van nálad különbség, másféle a két váltó. Amit a 634 mellé küldtem, az bőven kiemel a feső oktávban. Azért a dómokat szétszedni összecsavarozni szerintem nem volt jó ötlet, azokat a csavarokat nem szabadna szorosan meghúzni, és én mértem a két dómot postázás előtt, biztos, hogy központosak voltak.
Értékelés:
1
Mócsing, a nagyon alacsony ker. freki ugyanúgy hibák forrása lehet, ha túl alacsony frekvenciájú jelek jutnak a dómra, kevésbé lesz terhelhető, a komplett rendszet nézve pedig lehet, hogy romlik a középtartomány impulzusátvitele, és nő a torzítás. Bár a 2,5-es dómnál a 2000Hz még hellyel-közzel elmegy talán...
A "nagyok" pedig igenis használnak nagy átmérőjű mélyközéphangszórókat két útban, nem csak PA célokra.
Értékelés:
1
TaRsY, hány Watt lenne a terhelhetőség-igénye ennek a rencernek?
Értékelés:
0
shalafi66 Írta:TaRsY, hány Watt lenne a terhelhetőség-igénye ennek a rencernek? Ez alatt mit kellene értenem? .oh.
Értékelés:
1
Várhatóan mekkora terhelést kell elviselni a doboz+hangszóró párosnak.
Értékelés:
0
Hát amekkorát egy autós olcsóféle fejegység tud, majd később amit egy régi alpine fej által leadott teljesítmény (az alpine kétszer akkora, mint a mostani fejegységek)
Értékelés:
1
Akkor a HA15 a te hangszóród 10 literben. Hozzá még mindig inkább a 2,5-es dóm.
Értékelés:
0
shalafi66 Írta:Crockoo, nem a hangszórók miatt van nálad különbség, másféle a két váltó. Mester, itt most vitára kelnék veled 
Anno kicseréltem a dómokat és a 634 mellett nem muzsikált olyan jól a 6Ohmos mint a 8.
Ugye volt is egy levelezésünk emiatt, mire javasoltad a váltóból a párhuzamos ellenállástag kivételét. Az segített vmennyit, plusszban nagyobb átmérőjű vezetékkel kötöttem át a falakat és átforrasztottam a forrpontokat is. De leginkább a jelforrás változtatása segített. Jó, tudom nálam nem egy audiofil rendszer van, lehet, egy komolyabb erősítővel és lejátszóval mondjuk hangszeres zene hozná azt, ami elvárható.
A másik dolog a szétszedés: nem tökig húztam a csavart, csak kicsit erősebben, mint volt. Viszont láttam belülről is a hsz-t. 
Ezekkel a változtatásokkal elfogadható lett. Nem mértem, fülre mondom.
Értékelés:
1
Pedig a hat Ohmosnak jobb magastartományban az átvitele.
Értékelés:
0
shalafi66 Írta:Amit a 634 mellé küldtem, az bőven kiemel a feső oktávban. Ja igen, nekem az az egyik etalon. De még így is elmarad a Technicsek kiemelésétől.
Még mielőtt vki felvetné, nem, nem vagyok denevér, nem gerjedek a kiemels magas tartományra. 
Egyszerűen csak így tetszik
Üzenetek: 72
Témák: 7
Értékelés:
0
Sziasztok! Hamarosan végzek a 620-639 dobozaimmal (22L reflex), és lenne 1 kérdésem. Mennyire kell "kibélelni" a dobozt, hogy jó legyen?
Köszi, üdv  etja
Értékelés:
0
shalafi66 Írta:Akkor a HA15 a te hangszóród 10 literben. Hozzá még mindig inkább a 2,5-es dóm.
Az alpine sem bírná az 55W-ot? a 2,5-ös dómra még mindig nincs pénzem
Értékelés:
1
Jobb a mélyátvitel a 150mm-es hsszel, a 180-assal meg sokkal nagyobb a terhelhetőség, amire talán nincs is szükség. Ha mindenáron marad a HD6,5, akkor azt kell csinálni, hogy 4 Ohmos mélyközép, 8 Ohmos magas. Talán így kivitelezhető lesz.
Értékelés:
0
Nem mindenáron. Mondhatnál olyan árat, amivel el is vinném 
Tudom, annyiba kerül, mint amit tud. Én is szeretnék olyat, de ha nincs keret, akkor nincs. És akkor a váltóval mit kell csinálnom? Egy kondit párhuzamosan a magassal? Ellenállás is kell?
Értékelés:
1
Olyan nagyon rossz nem lesz, csak irányított. Most akkor melyik mélyközép marad, a 150-es vagy a 180-as?
Értékelés:
0
Oh irányítottság nem számít. (sőt jobb is  , részleteket nem mondanék)
Te ajánlásod szerint akkor a 150-es, max majd később cserélek
Jah reficsővel mi lesz? .oh.
Értékelés:
0
shalafi66 Írta:,
A "nagyok" pedig igenis használnak nagy átmérőjű mélyközéphangszórókat két útban, nem csak PA célokra. Kicsit konkrétabban , pl. gyártó ,hangszórók típusa , váltás ,stb.
A hájendsón hallottam ilyet ,annak nagy ,és rossz hangja volt .
Értékelés:
1
Cirrus emlegette AudioNote AN-E hangdobozt, Akkor ilyesmivel próbálkozik a ZU is.
Értékelés:
0
Pénz megvan, már csak a váltó hiányzik.
Számoltam a Whitefül-féle számolókával, soros, 12dB/oktáv, 4Ω Mélyközép (HA 15-610) 8Ω csipogó (HD 6,5 H2000-493)
C=22µF (100V Gluxon RN vagy 100V Siemens MKP :S)
L=0.140mH=140 µH (asszem) (légmagos tekercs)
Hát, ennyit konyítok én ehhez. Az sem világos, hogy mi az a zeta=0.446 
mivel a kóterban nincs lehetőségem utánanézni (semminek), csak Ti vagytok akik segíthetek .oh.
Ui.: a reflexcső max 26,4 cm lehet. Ezt még jó lenne megtudni, milyen kell
Üzenetek: 674
Értékelés:
0
A dzéta olyasmi, mint a jósági tényező.
Üzenetek: 7
Értékelés:
0
Sziasztok, Szia Shalafi!
Egy nagyon komoly kérdéssel fordulnék hozzátok!  Az inteneten egy elektronikával foglalakozó oldalon olvastam egy 80W-os HF erősítőről darlington tranzisztorpárral építve. A konkrét kérdésem az lenne hogy szeretném ezt mindenképpen megépíteni, de nincs olyan hangfalam amelyet ezzel tudnék hajtani, és szeretném Hangszoro2000 termékeivel megtölteni egy ládát. A szoba amit bekellene szólnia egy 16négyzetméteres szoba, sajnos elég sok bútorral. Legjobb az lenne ha kis doboz lenne állványra téve, de az sem baj hogyha nagy a doboz (magasságra értem).
Elvárásaim vele kapcsolatban még: maximálisan használja ki a erősítő adta lehetőségeket. Ha időm engedi akkor legtöbbet Dire Straits-et hallgatok, ill. Mark Knopflert, Diana Krall élő koncertjeit,de szeretem Ennio Morricone filmzenei válogatását is hallgatni, valamint 
Segítségeteket előre is köszönöm: Mark
Huh elfeljtettem! Az erősítő linkje: http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolas...arral.html
Értékelés:
0
Kérlek válaszoljatok .oh. .sokk.
Értékelés:
0
Erősítő- Gainclone / LM 3875 /
Doboz- HA18-620 , HG2.5-639
Üzenetek: 265
Témák: 5
Értékelés:
0
Szia!
Pl ilyesmi!?
http://diyaudio.barjak.net/h2000-hangfal...h2000.html
http://spexcel.hangszoro.net/h2000.htm
Esetleg a Mócsing fele 620-assal keszult TL...
Nalam most van alakuloban (mar hallgatom) 620+639 ketutast.
A macska egy hülye madár, csak akkor repül, ha belerúgok...
Értékelés:
0
Köszi az ötleteket!
Én személy szerint: HG 2.5 639M-re; HA 18-ra gondoltam, csak sajnos nem tudom mekkora lenne az a doboz, ami ennek a két hangszórónak megfelelő nagyságú lenne. Másik két problémám a hangváltó illetve a csillapítás.
Ilyen típusú dobozra gondoltam:
http://www.zaj.hu/keptar/large/dimaond_81_pro.jpg
Mindenképpen kétutas rendszer. Reflex ládában.
Előre is köszi: Mark
Üzenetek: 131
Értékelés:
0
Legyen 22 liter. HA 18 620 + Hg 2,5.
Váltó:mély: 820uH magas: 6,8u x (220uH + 5 Ohm) + 2,0u + 1,5 Ohm
Értékelés:
1
Mark, az a helyzet, hogy az első hozzászólásod alapján, egy erősítőkapcsolásból igazán nem lehet beazonosítani, hogy mire is van szükséged. A HA18-620 használható ötlet, de csak 55W-ig terhelhető, ha ez megfelel, akkor ne keress tovább, H2000-ből kétutas konfighoz ez a legjobb mélyközéphsz. A 22 literes doboz jó, ez a legnagyobb használható térfogat, 45-50Hz közé hangolva olyan 45Hz-es alsó határfrekvenciát tud. Ettől mélyebbről indul a HA17-634 átvitele, és jobban is terhelhető, kompromisszum, hogy kevésbé széles sávban szól.
A 639-ből miért az árnyékolt M változat?
Váltóval kapcs pedig ez talán jobb lesz, mint a régebbi amit bikabeka idézett ide.
Értékelés:
0
Hűha!
Köszönöm szépen az információkat!
Az asztaloshoz már ezen a héten indulok!
A következő paraméterekkel: azt mondtátok, hogy 22literes legyen akkor ebből így számoltam.
V=22dm3
m=3,5dm=35cm
a=?
---------------------------
V=a2*m
22=a2*3,5
6,286=a2
a=2,5dm
a=25cm
Szerintetek jó lesz így?
Mennyi csillapítást tegyek a ládikóba?
A hangváltóba építhető alkatrészekből (ellenállás, kondi, tekercs) melyek a legjobb márkák amiből minőségileg és remélem hangilag is a legjobbat kapom. Belső kábelezésből mekkora vezetéket ajánlatos?
Én Pécsett lakom, meg is találtam az üzletet ahol leadhatom a rendelésemet a hangszórókért.
Nagyon kiváncsi vagyok.
Válaszokat köszi előre is: Mark
|