A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kétutas dobozok :)
Kiszámoltam ládát a ha31-nek:
58 liter és 46 110 40 -es reflexcsőből kell kettő!
Középnek akkor a Ha18,magasnak a hg 2,5 lesz!
Hangváltót még megpróbálok számolni, csak mondjátok meg h. jó-e ez a láda! Wink
Válaszol
A HA18-at szerintem ,egy kisebb térben kell elhelyezni .
Válaszol
70 liter láda, abból 5 liter a középnek. Szerintem. Kb
Válaszol
Úgy emlxszem a HA18-nak ,zártba 10l körül szktak ajánlani . Egyébként ez inkább 3 utas téma .
Válaszol
SMA Írta:Az a Braun nem széria volt. 672P volt, amíg az a pár darab létezett.
De mivel nincs egyedi, nincs P variáns sem...

Igen , igy mar emlekszem. Az feljebb ment 2,5kHz-ig ugye?
A macska egy hülye madár, csak akkor repül, ha belerúgok...
Válaszol
BalekAlak Írta:Igen , igy mar emlekszem. Az feljebb ment 2,5kHz-ig ugye?
Igen, de kb 2,3 kHz-nél volt a váltó X frekije. Majd megnézem az adatlapomat, hogy mennyi a felső freki, fejből nemtom.
Üdv: Crockoo
Válaszol
Mócsing Írta:Úgy emlxszem a HA18-nak ,zártba 10l körül szktak ajánlani . Egyébként ez inkább 3 utas téma .

De csak középnek használva is?
Válaszol
Attól függ milyen Qtc kell.
A ha31-nek 64-83 literig bármi jöhet 30Hz-re hangolva kb. A dobozmérettől az alsó határfreki és a terhelhetőség változik majd.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Szerintem középként is zárt dobozként kell kezelni .
Válaszol
Tapogatózás váltó-ügyben: 18R620 (15 literes dobozban) és 2,5N639/4 szemből ill. 30 fokról:
[Kép: r620n639030rd0.th.gif]
Válaszol
shalafi66 Írta:Tapogatózás váltó-ügyben: 18R620 (15 literes dobozban) és 2,5N639/4 szemből ill. 30 fokról:
Jól néz ki!Ezt milyen értékel sikerült?Az a beszakadás 5-7Kilónál miért lehet?
Válaszol
A diffúzor a dóm előtt. 30 fokról nézve eltűnik. Hát ilyen az élet. Big Grin
Mély: 820uH x (6,8uF + 1,5Ohm)
Magas: 3,3uF x 470uH + 4,7Ohm

Most közvetlenül a dóm elé jön az ellenállás, mert a pille 4 Ohmos, és az impedanciája kb. így lesz a szűrőhöz igazítva.

Ui: csak félreértések elkerülése végett ez nem a standard 620.
Válaszol
shalafi66 Írta:A diffúzor a dóm előtt. 30 fokról nézve eltűnik. Hát ilyen az élet. Big Grin
Mély: 820µH x (6,8µF + 1,5Ω)
Magas: 3,3µF x 470µH + 4,7Ω

Most közvetlenül a dóm elé jön az ellenállás, mert a pille 4 Ωos, és az impedanciája kb. így lesz a szűrőhöz igazítva.

Ui: csak félreértések elkerülése végett ez nem a standard 620.
Igen érdekes hogy 30 fokról nincs ott.Igen azt is tudom hogy ilyen 620-as nincs is csak az álmainkban.
Véletlen nincs egy mérésed a sorozatban gyárt. 620-asról plusz hg 2,5-ösről amit így összehoztál? kösz
Válaszol
Igen egy ilyen mérésnek magam is örülnék Smile
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Nekem nincs 620-as hszem most. Meg standard 2,5-es dóm se, csak saját szerelésű.
Válaszol
shalafi66 Írta:Nekem nincs 620-as hszem most. Meg standard 2,5-es dóm se, csak saját szerelésű.

Szia!
Ez ám most jó Big Grin Ki vagyok segítve ezzel mivel ugye nincs egyedi gyártás..koccint.
Válaszol
Kitet szeretnél nvoice?
Válaszol
nvoice Írta:
shalafi66 Írta:Tapogatózás váltó-ügyben: 18R620 (15 literes dobozban) és 2,5N639/4 szemből ill. 30 fokról:
Jól néz ki!Ezt milyen értékel sikerült?Az a beszakadás 5-7Kilónál miért lehet?
Ez túl van a jól néz ki kategórán. A loudpanel görbéje ehhez képest egy erős hegymászó felszerelést igényel.
Válaszol
Wagnerur Írta:Kitet szeretnél nvoice?
Én egy olyan görbére lennék kiváncsi amiben egy váltóval összehozva egy sorozatban gyártott hg 2,5 és egy szintén sorozat ha 18-620 as van összehozva.Mivel ugye én már csak ilyen sorozatban gyártott cuccokat vehetnék.És mivel még mérni nem tudok így kicsit rátok kell hagyatkoznom főleg hogy tegnap egy tannoy mercury F 3 meggyőzött!Utána csak ráadás volt kef iq3-as.Igaz kef-et sose fogom felérni (uniq miatt)de legalább olyat amilyet a tannoy gyárt akarok magamnak de nem 80Eft/pár áron. .torz. Mert ha nekik megykínnai hangszóróból nekem is fog menni h2000-ből Big Grin
Válaszol
Bocs a offért de csak így tudtam példálozni.
Válaszol
Wagnerur Írta:Ez túl van a jól néz ki kategórán. A loudpanel görbéje ehhez képest egy erős hegymászó felszerelést igényel.
És ezt piacra dobták?Hát érdekes!Ehhez tényleg hegymészó cucc kéne Smile
Válaszol
A tannoy, meg az iq3 sem épp a linearitásáról híres, ha jók az emlékeim.

Ui: az idézet funkcióval tessék finomabban bánni.
Válaszol
Szia!
Igen!Igazad van mint mindíg Wink Tényleg nem a linearitásukról híresek hanem arról hogy tetszenek nekem Smile sőt ha nem sikerül megcáfolni hogy én tudok jobbat építeni akkor meg is veszem valamelyiket.Tényleg milyen olyan piacon kapható hangfalat tudsz ami neked linearitásában megfelel?Csak azért hogy kicsit tudjak tanulni mert tényleg nem nagyon hallottam olyat,és végre kéne valami jót hallanom hogy tudjak viszonyítani.Ezt most komolyan mondtam.Kérlek írj olyat amit meg tudnék hallgatni.köszönöm
Válaszol
Van szerencsém ismerni az említett dobozokat, és egyik sincs benne +-3dB-ben az általuk vállalt frekitartományban, de még a +-6dB-be SE nagyon férnek bele. Ez hallható füllel is. Széria 2,5+620-al szerintem benne lesz 50Hz-15kHz közt. De akkor inkább keress hozzá valami jó kis közepet és 3 út.
Válaszol
Wagnerur Írta:Van szerencsém ismerni az említett dobozokat, és egyik sincs benne ±3dB-ben az általuk vállalt frekitartományban, de még a ±6dB-be SE nagyon férnek bele. Ez hallható füllel is. Széria 2,5+620-al szerintem benne lesz 50Hz-15kHz közt. De akkor inkább keress hozzá valami jó kis közepet és 3 út.

Hello!!
Köszönöm a válaszod!
Tényleg sokat segítettél!Már egész biztos ÉPÍTENI akarok Smile !
Csak 2 utas konfigurációban gondolkodom mivel mérni nem tudok így egy már bevállt konstrukciót akarok utánaépíteni!
Amúgy itt merül fel benne egy kérdés!Biztos az a jó ha tök lineáris átvitelt kreálunk?MIvel ugye a hallás érdekes és bizonyos freqi alatt és egy másik felett nem olyan jó a hallásunk. Viszont Klinger könyvben olvastam hogy egy bizonyos közép tartományban a térnek kifejezetten jót tesz a kiemelés.Tudom hogy a kef hangfala kiemel középtartományban viszont szerintem ennek köszönhető hogy az embernek az az érzése hogy nagyon részletező közepet hall.Szóval megint itt a kérdés kell-e "egyenes"átviteli karakterisztika?köszönöm
Válaszol
Kérlek titeket segítsetek nekem egy jó 2 utas hangfalt összehozni széria cuccokból!Mivel bennem van a bizonyítási vágy!Ha megcsinálom és tetszik ígérem elviszem a hifi stúdióba ahol fülelni szoktam és össze fogjuk hasonlítani egy olyan emberrel aki kicsit többet tud a hifiről mint én és többet hallott.Mivel Őszerinte olcsó cucc nem cucc Smile
Másrészt kell egy jó pár hangfal.
Válaszol
Nah asszem új fejezet jön az R620+639 ügyben, mert sikeresen megsütöttem az egyik 4 Ohmos dómot egyenárammal..
Válaszol
Ebben gyanitom nem a valto volt a ludas...!?
Magyarazatot "kovetelek" Big Grin .oh.
Válaszol
Hát mivel ép fóliakondin át lehetetlen egyenáramot folyatni rajta, nem a váltó a hibás. Nézegettem melyik a + kivezetése a pillének, aztán agy járt a 12V-tól. Big Grin Csak nehogy a hat Ohmosokkal is eljátsszam.
Válaszol
Vannak sejteseim egy kondi mukodeserol Smile
Hat igen, a DC ellensege a hangszoroknak...
Hetvegen remelem meg tudom hallgatni ezt a valtot a dobozban, csak idom nincs mostanaban .sir.
Válaszol
Érdekes volt a magashsz csere, mert sokkal nagyobb változást jelentett, hogy az új magasra az általam megálmodott mágneskör került, mint bármilyen váltóalakítás. Hallgatva biztosan, mérni még nem mértem.
Válaszol
shalafi66 Írta:Nah asszem új fejezet jön az R620+639 ügyben, mert sikeresen megsütöttem az egyik 4 Ωos dómot egyenárammal..
Ugye nem azt szánod nekem.... .haha.
Válaszol
hjade. karácsonyi süti.
Válaszol
Crockoo kicsinyes .
Válaszol
Mócsing Írta:Crockoo kicsinyes .
hmm?????
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 89 Vendég