A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kétutas dobozok :)
Kedves petja és Többiek!

Mit gondoljak végig?

A kérdésem komplett kész dobozra vonatkozott és arra várom a választ, hogy megoldható-e és mennyiért?

Üdv! SMA
Válaszol
Üvözletem. Itt folytatnám a doboz megálmodását, mert biztossá vált előttem, hogy kétutas rendszert szeretnék. A magas szerintem szintén adott, HG 2,5-639. Gondolkodjunk másképpen.
Melyik az a 20-25Cm-es HA hangszóró amelyiket össze lehetne hozni a magassal. (Esetleg két kisebb duplázása (két HA18-620))
(Mert azt sem tudom, melyiket lehet választani)

Háh. Még a végén SAL hangfalépítő füzethez nyúlok .hehe.
Válaszol
Kedves DjTaRsY és Többiek!

Inkább a HA22-599-hez nyúljál.
Az lenne - elvileg - a "Beyma-ölő". Smile
Én két kisebb helyett, EGY-jobbat választanék.

Üdv! SMA
Válaszol
Legnagyobb bajom, hogy húz az idő. Még MA! Meg kellene rendelnem a hangszórókat, jövő héten minden mást, tudjátok mi kell még hozzá.

HA22-599M + HG 2,5-639 Akkor ez lesz a párosítás. (8 Ohm mindkettő ugye)

45-50Liter reflexben. (vagy?)

Nem akarok elkapkodott munkát, de nem én tehetek róla. Erősítő már adott, YAMAHA RX-V361.

Kezdetnek ez jött ki váltó terén:
http://www.djtarsy.extra.hu/images/dikk.jpg
Válaszol
http://diyaudio.barjak.net/h2000-hangfal...h2000.html
Válaszol
Ez ide most nem lesz jó. Meg egyébként sem egy jó megoldás.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Jé, ezt régebben láttam már.
A második váltóterv sem jó?
A magast jól látom hogy azóta változott?
Válaszol
Ha jól emlékszem akkor abban módosított a magas... a 2. váltótervre meg azt mondta Shala hogy még rosszabb...? .forog.

Csak nekem van az az érzésem hogy a HA22-nek ez az erősítő egy kicsit sok lesz? Mármint mechanikai szempontól?
Válaszol
Mechanikai szempontból?

Szerintem az életben nem ad le az az erősítő 105W-ot folyamatosan Confused
Válaszol
A zenében csúcsok vannak leginkább...
Paragus hangolásánál kb 50W-nál ériheti el az Xmaxot... (~40L; ~42Hz)
Szóljatok ha rossz gondolom, mert akkor egy jamo studio 170be ilyeneket rakok... csak kicsit nagynak találom a jelenlegi erősítőt (80W/8R 0.05%thd mellett)
Válaszol
A terhelhetőséggel nincsenek gondok, az meg sosem gond, ha az erősítő torzításmentesen leadott kimenőteljesítménye nagyobb, mint a hangszóró terhelhetősége, mindössze nem kell végigtekerni a szabályzót. Wink De nem b-reflex dobozba való a hsz a linken leírtak szerint. http://forum.hangszoro.net/viewtopic.php?p=19259#19259

csak zárójelben (azért az sztem nem úgy van hogy fogod és ilyet raksz a jamostudio akármennyibe.. Br ha összeváltod a magssal akkor semmi gond.)
Válaszol
A Yamaha erősítők általában nem éppen a lineáris teljesítményleadásról ismertek. Legalábbis amiket hallottam a poti 40%-a felett már alig erősödött fülre a hangerő. Szal csak óvatosan.
Válaszol
shalafi66 Írta:csak zárójelben (azért az sztem nem úgy van hogy fogod és ilyet raksz a jamostudio akármennyibe.. Br ha összeváltod a magssal akkor semmi gond.)
Enél kicsit komolyabban gondoltam...
A doboz ürtartalma megfelelő (~43L netto), a b-reflex csövet pedig lehet váloztatni. (most kb ~42Hz a hangolás)
A magasat is cserélném HG2,5re.(be lehet rakni bármilyen átalakítás nélkül).
Szerintem így már lecserélhető a hangszóró...
A hangfal és az erősítő nem enyém, és a tulajnak lehet hiába mondanám hogy ne tekerje túl a potit.
Esetleg mutatnál egy képet hogy mikor éri el az Xmaxot 40L b-reflex dobozban 42Hz hangolás mellett?
Az az érzésem hogy rossz a szimulációm...
Köszönöm az eddigi válaszaid!
Válaszol
Ha már kopog a membrán a kosáron akkor biztos nem tekeri tovább a potit. Ha az eredeti dóm jobb mint a HG, akkor nem kell bántani, úgysincs ezekhez váltóerv vagy vmi lemásolható project.

szerk: úgy 70W elmegy.
Válaszol
Nem dóm a magas, és szakadt a tekercse...
Tényleg, mostmár vállalsz javítást?
Válaszol
.haha. őszintén nem néztem milyen a jamostudio. Javítok igen.
Válaszol
Ha22-őt, a HG-2,5-tel hogy hozzam öszze?

A Láda már megvan, csak ez hiányzik. 2500-on kell vagdosni, kérdés hogyan?

Cirrus szerint a fázist nem fogom tudni rendesen összehozni. Akkor mégis mit csináljak?
Válaszol
Kedves mindenki ! Főleg petja ha itt van ! nem tudom, hogy elírtad-e vagy mifene történt a te 620asoddal ? Írtad hogy elkészült a 620-639es kombinációd, de a ládákban nem tudom milyen hangszóró szerepel... valaki adjon már választ nekem erre... mert hogy az nem 620as az biztos Smile
Válaszol
Hali !

Nyomós kérdésem lenne, és gyors választ kérnék, mert még ma este szeretnék rendelni ! Találtam egy 620-639es kombinációhoz tervet, Shala alkotta dolog ! Nos azon egy 1.3mH-s tekercs van jóvolna megrendelni az oldalról azt is, de itt csak 1.2es van és 1.5ös, ez eltolja egy 100Hzel a mélyvágást felfelé... okozna ez nagy gondot, vagy elhanyagolható ?
http://kepfeltoltes.hu/080113/620639ow0_...es.hu_.gif

és még az volna a kérdésem, hogy elég lenne-e ehhez a hangávltóhoz a 0.6os huzalból készült tekercs ? Kérlek titeket hogy segítsetek, mert már nagyon szeretnék építeni ! Jah amugy most a házimozit félre téve csinálok egy pár hangfalat, ami szépen szól és szobába megfelelő egy kis zenehallgatásra ! Köszönöm előre is !
Válaszol
Szia!

Van 1,3mH a H2000-nel! Ferritmagos.
Szerintem nyugodtan hasznalhatod Wink
A macska egy hülye madár, csak akkor repül, ha belerúgok...
Válaszol
Inkább 0.8-ast vagy 1-est ,mint a 0.6-ost .
Válaszol
az 1,3as tekercs az ugye vasmagos lesz és az 1 mmes huzalból van... a magashoz sztem nem létszükséglet a a nagy átmérő...ezen tudok spórolni valamennyit talán Tongue ugyis kell hozzá ellenállás ami egyenlőre gőzöm sincsen hogy hány wattos legyen Smile és ugyszintén a kondik hány voltosak és bipopláris legyen vagy milyen ? Smile köszi !
Válaszol
Ellenállás: Minimum 5W-os .

Kondi : Ha van PP , Lehetőleg nehasználj elkót . A C219-et is dicsérik .

F esültség :Szerintem 63V-nál ne legyen kisebb .
Válaszol
Köszönöm Mócsing ! Sajnos eltolódik az építés ugynézki Sad pénzügy közbe szólt Sad De amint tudom elkezdem és véghez viszem ! Smile
Válaszol
Bluefish!

Pedig azok széria 620-asok+639. Ami a váltóját illeti az meg ilyen:
[Kép: h2000_hangvalto_www.kepfeltoltes.hu_.gif]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu, és ez is Shalafi kezemunkája!!! (22L netto terfogat)

Üdv: Petja
Válaszol
petja Írta:Bluefish!

Pedig azok széria 620-asok+639. Ami a váltóját illeti az meg ilyen:
[Kép: h2000_hangvalto_www.kepfeltoltes.hu_.gif]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu, és ez is Shalafi kezemunkája!!! (22L netto terfogat)

Üdv: Petja

Üdv. !

Nos itt a honlapon a 620nak negatív pereme van, a te hangfaladon normál domború a perem... csak ezen kezdtem el bíbelődni Smile A hangváltó tervet köszönöm szépen Smile Bár nem tudom, hogy ez, vagy amit én belinkeltem, az a terv jobb-e, ezt majd Shala megmondja.
Válaszol
Szia!

Az enyém széria 620-as, negatív habszéllel! Lehet hogy a fényképen nem látszik jól! A domború habszélű csak egyedi gyártásban ment Shalánál.
Kár hogy már nem vállal, pedig jobb volt mint a széria!
Válaszol
Kisérleteztem a 620/639 váltásával . 12 dB-s ,soros . A relé ejtett állapotában 2kHz ,húzva 3kHz az fx. 3kHz nél élénkebb , részletgazdagabb volt a hang .
Ebből azt a következtetéstvontamle ,hogy 3 kHz-ig a 620-nak jobb a hangja mint a 639-nek ,12dB-vel váltva . Most a 2 helyett 2.5 kHz az egyik fx ,még mindíg jobb a 3kHz . Igaz csökkent a különbség . A 820uH Whitefül programja szerint ,1550Hz-es váltást eredményez 6dB-lel . Nemkell ugyan külön foglalkozni a bafléval ,viszont a hangja sem lessz olyan mint magasabban váltva 12/12-vel ./szerintem/
Válaszol
Azt a belinkelt váltót már nem vállalom, csak nagyon rossz magasátvitelű 2,5-es dómhoz volt jó. Szóval valóban az egyedi R620 fedőnevű hsz az más volt... "Nem kicsit, nagyon." .zold.
Válaszol
Akkor melyik váltótervben bízhatok, amik a most gyártott, létező! HA18-620 és HG2.5-639es kombinációhoz megfelelnek ? Abban amit Mócsing osztott meg velünk, vagy a Shalafi által tervezettel amit belinkeltem pár hozzászólással ezelőtt ? :-) Nagyon szép az a bizonyos R620 fedőnevű hangszóró Smile De megelégszem a serial620al is Smile Számoltam hozzá egy 22 literes refi dobozt 49 Hzre hangolva, 1 db 60 mmes csővel Smile Méretei(külső) a következők :W,H,D (mm) : 250,453,288 Nekem ez optimális lenne ! Nem tudom, hogy állóhullámok szempontjából, ez mennyire megfelelő, mert nem vagyok otthon ilyen téren igazán... Köszi a válaszokat !
Válaszol
petja Írta:Szia!

Az enyém széria 620-as, negatív habszéllel! Lehet hogy a fényképen nem látszik jól! A domború habszélű csak egyedi gyártásban ment Shalánál.
Kár hogy már nem vállal, pedig jobb volt mint a széria!

Kedves petja ! Azt a képet megtudnád velem osztani valamilyen úton módon egy nagyobb formában, ami itt a fórumos képed vagy avatar vagy hogy hívják azt... kíváncsi lennék arra a hangfalra nagyontetszik SmileKöszi előre is !
Válaszol
Emlékeim szerint, főleg miután megkerestem Petja írását, itt van a kép. Wink Szerk: Ami a doboz méretét illeti, kicsit olvass vissza. Volt egy kicsi beszélgetésünk erről fdsamanóval. Ajánlom figyelmedbe.
Válaszol
Ez nem a prelu az avatarból.
Válaszol
Így van, ahogy Shala mondja! Az avatarom egy átépített Prelu B31, Wagnerur linkje a 620-639.
Egyébként most már engem is érdekel a legoptimálisabb váltó ezekhez...
Válaszol
petja Írta:Így van, ahogy Shala mondja! Az avatarom egy átépített Prelu B31, Wagnerur linkje a 620-639.
Egyébként most már engem is érdekel a legoptimálisabb váltó ezekhez...
Akkor hát ez az a R620as.. mert ez nem negatív peremű amit Wagnerur linkelt... ezzel nem voltam tisztába... javítsatok ki ha még mindig nem vagyok Big Grin ezek után Smile Az a Prelu eszméletlenül tetszik nekem...ugye az egy régi etalon ?
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 94 Vendég