A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kétutas dobozok :)
Ez csak a normál 620. negatív habszéllel.

A preludium hangszórók szintjén minden, csak nem etalon, bár a mélyközép némi átgondolás után egész jó lehetne... Ennek ellenére a komplett hangsugárzó nem sikerült olyan rosszul.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
A képen széria 620 van, negatív habszéllel!!!!!!!!!!! .sokk.
Valaki más épített R620-ból!
A prelum az első dobozolásom, Shala tuningjával! .kiraly.
Válaszol
Shala .kiraly.

Prelu ügyben volt még kérdésem az ottani topic-ban...

Köszi, üdv! .koccint.
Válaszol
Sziasztok!

Nekem (is) van az R620 pozitiv habszelubol ketutasom
http://kepfeltoltes.hu/view/071229/R620_...es.hu_.jpg
A macska egy hülye madár, csak akkor repül, ha belerúgok...
Válaszol
BalekAlak Írta:Sziasztok!

Nekem (is) van az R620 pozitiv habszelubol ketutasom
http://kepfeltoltes.hu/view/071229/R620_...es.hu_.jpg
Nekem is már negatív szélű lett.
Eddig szkeptikus voltam ezzel a felfüggesztéssel, de összehasoníltva a 634-el, talán értem az érvelését.
Üdv: Crockoo
Válaszol
A szemfényvesztés áldozatává váltam Big Grin ez tényleg negatív petja.... de áhh halál pozitivnak tűnt jó sokáig Smile Ez ilyen "ne csak nézz lássis téma" Smile
Szép az nagyon Smile BalekAlak te hangfalad is nagyon ott van a toppon Smile legjobban a h2000es hangfalakban az tetszik, hogy letisztult egyszerű, és egyben eszméletlen jók is ! Igazából a letisztult külső adja az elegáns megjelenését Smile
Válaszol
Sokan nem hiszik el, akik hallottak hogy ez egy ~15e forintos hangfalpar Smile
Válaszol
Nekem is van egy ilyen párosom...
Engem is érdekelne a hangváltó módozatok....

http://kepfeltoltes.hu/view/080116/100_1...es.hu_.jpg
Válaszol
Nalam ez a valto:

Mély: 820uH x (6,8uF + 1,5Ω)
Magas: 3,3ohm + 3,3uF x 470uH

Shala-fele, modositva a szeria 639-hez.
Merve meg nem volt, de fulre jobb mint a regebbi magasabb fx-el.
Nalam vsz ez lesz a vegleges megoldas Wink
Válaszol
bikabeka Írta:Nekem is van egy ilyen párosom...
Engem is érdekelne a hangváltó módozatok....

http://kepfeltoltes.hu/view/080116/100_1...es.hu_.jpg

Hmm ez nagyon tetszetős ! Főleg ez a mély felül magas alul elrendezés Smile Hány literes dobozod van bikabeka ? És milyen csővel hangoltad hány Hz-re ? Köszi ! Smile
Válaszol
Ha jól értelmezem ezeket a váltóleírásokat mint pl ahogy BalekAlak s leírta: Mély: 820uH x (6,8uF + 1,5Ω)
Magas: 3,3Ω + 3,3uF x 470uH
itt pozitív póluson induktvitás , és a két pólussal párhuzamba kötve a kondi és az ellenállás ? (mélynél)

magasnál pedig pozitiv szálon ellenállás sorba ezután ugyszintén a kondi is, és ezután párhuzamba a tekercs ? Smile magas fordított polaritással bekötve gondolom...
És még annyi, hogy ahol a mélynél párhuzamba van kötve a kondi meg az ellnállás, ott mondjuk a pozitív száltól indulva először a kondi jön aztán az ellenállás, vagy fordítva ? Köszi mindent SmileSmile Tongue
Válaszol
shalafi66 Írta:Ez nem a prelu az avatarból.
Ezt rendesen benéztem.
Válaszol
bluefish Írta:Ha jól értelmezem ezeket a váltóleírásokat mint pl ahogy BalekAlak s leírta: Mély: 820uH x (6,8uF + 1,5Ω)
Magas: 3,3Ω + 3,3uF x 470uH
itt pozitív póluson induktvitás , és a két pólussal párhuzamba kötve a kondi és az ellenállás ? (mélynél)

magasnál pedig pozitiv szálon ellenállás sorba ezután ugyszintén a kondi is, és ezután párhuzamba a tekercs ? Smile magas fordított polaritással bekötve gondolom...
És még annyi, hogy ahol a mélynél párhuzamba van kötve a kondi meg az ellnállás, ott mondjuk a pozitív száltól indulva először a kondi jön aztán az ellenállás, vagy fordítva ? Köszi mindent SmileSmile Tongue

Mely ut stimmel. A hangszoroval parhuzamos RC tag sorrendje mindegy szerintem.
Magasnal viszont soros ellenallas - parhuzamos tekercs - soros kondi a konfig, mint egy T betu. Ja es nalam jelenleg normal polaritassal van a dom.

NEM biztos hogy ez a sima 620-al is olyan jo mint az R620-al, aminek tok mas a lengoje... A magas utban a soros ellenallas is csak sacc.
Remelem hamarosan meg tudom merni akusztikusan mit muvel a dobozka.
Válaszol
Köszi BalekAlak a gyors választ ! Smile Hát akkor már csak azt kellene megtudnom Shalafitól hogy melyik is a jobb kombináció a mostani széria 620+639 kombinációhoz...
Válaszol
Najóó Smile Most maradjak a BalekAlak féle váltónál, vagy inkább válasszam amit petja korábban belinkelt... Nem tudom már... vagy olyan is van aminél a mélynek a szűrője egy 1,3as tekercs... Lécci írjatok :| .sir.
Válaszol
Hát ,az az 1.3mH ,6dB-es váltóban 980 Hz fx-et eredményez . Mintha az agyamat smirgliznék . A 620-as egy jó hangszóró ,vétek ennyire lekorlátozni az átvitelét . A 639-et meg nagyon lekell engedni .

Szerintem : 12/12 dB-es , Zobel , L-pad ,2.5-3 kHz fx ,+ha kell ,bafle kompenzáló R-L tag .
Válaszol
A Balekalak-féle váltó R620-hoz szól, amit Te már nem kapsz. Így kizárásos alapon a széria 620-hoz marad az általam belinkelt váltó.

Üdv: Peti
Válaszol
shalafi66 Írta:Azt a belinkelt váltót már nem vállalom, csak nagyon rossz magasátvitelű 2,5-es dómhoz volt jó.
Ezlenne az ?
Válaszol
Akkor maradok annál amit petja mutatott ! Köszi szépen !
Válaszol
Neköszönd . Nekem az sem tetszik .
Válaszol
Mócsing Írta:Neköszönd . Nekem az sem tetszik .
Akkor melyik lenne ideálisabb szerinted ? Wink
Válaszol
12/12 dB ,2.5-3 kHz fx , külön bafle kompenzáció .
Válaszol
Picit bővebb szavakkal ? mi is az a baffle kompenzáció ? és milyen legyen linkwitz ? vagy bessel vagy milyen rendszerű ?
Válaszol
Mivel a mélyhangok körkörösen terjednek ,megkerülik a dobozt . Ezért mélyhiány keletkezik ,annak ellenére hogy a doboz valójában leadja .
Baffle Steap-nek nevezik . Mélykiemeléssel lehet kompenzálni .
Én a soros megoldást javasolnám ,mivel csak 1 induktivitás ,és 1 kondi kell bele . Olan bonyolult mint a 6 dB-es .Persze ez csak az elvi megoldás ,
itt is kel L-pad ,ajánlatos a Zobel is . Ezenkívül ha kell , a bafle kompenzáló R-L tag .
Whitefül honlapján van méretező program .
Ha gondolod ,elküldöm annak a rajzát amit most hallgatok .
Válaszol
Hm.. kezdem kapisgálni.. légy oly szíves küld el, vagy esetleg ide linkeld be, ha gondolod, egyébként mail.: kovacs__imre@freemail.hu Köszönöm előre is !
Válaszol
Csak azért preferálom a soros megoldást a párhuzamossal szemben ,mert kevesebb alkatrész kel hozzá . Habár ,Topeti olvasta valahol ,hogy a sorosnak jobb a hangja . Fenetudja ,kikellene próbálni .
Mail elküldve .
Válaszol
ÖÖÖ. Elkészült az egyik hangfalam. Elöljáróban az építésről készült képek:
http://www.djtarsy.extra.hu/dowloads/skip_project.rar

Végleges bemutatóval majd később jelentkezem. Azért mondom, mert van pár érdekes dolog...
Válaszol
Köszönöm Mócsing Smile Igazából nem tudom hogy képet akartál küldeni, vagy csak a szöveget(mivel kép nem jöttSad), igaz értettem nagyjából, hogy mi a helyzet. Valami csak összejön ! Had jegyezzem meg nem vagyok egyáltalán vájfülű, és mérni sem tudok sajnos itthon Sad A célom az lenne, hogy egy elég tűrhető hangú hifi hangfalpárt rakjak össze... És hát ha itt ott van egy kisebb beszakadás, vagy kiemelés, akkor azt ugysem fogom észrevenni... még meglátom, ha valami adatokat írnál, hogy mi mekkora értékű legyen, milyen átmérőkkel, azért igazán hálás lennék. És nagyban megkönnyítenéd a dolgom ! Whitefül féle tervező progival próbálkoztam, de hát az nem egy halál biztos pont szerintem váltó tervezésre...ha más nem megy akkor maradok a petja féle váltónál Smile Ha neki tetszik a hangja, akkor én is elégedett leszek vele biztosan . Smile
Válaszol
Tarsy szép lett a hangfal Wink Porvédő sapka megy a díszcsíkhoz nagyon Smile Jó az összhang... elegáns... hangja az szép lesz ha meg lesz a váltó is ! ;-) Gratula hozzáSmile
Válaszol
Hajjaj . Pedig elméletileg rajz is lett küldve . megpróbálom mégegyszer . A Whitefül programja a hangszóróval mint Ohmos ellenállással számol . Ezért van a Zobel ,és az L-pad is segít valamennyit . Egyébként minden váltó Ohmos terhelésen hozza a maximumot .

Elvileg most átment a rajz is .
Válaszol
Igen megérkezett Köszönöm ! Lassan a Happy'Mail mgbízhatóbb mint a freemail. Smile ÁTértelmeztem a váltót... meg kell hogy mondjam tetszik Smile Az eredő ellenállásom megmarad 8 ugye ? Mostmár csak ki kell találnom egy jó váltó elrendezést, aztán nyákmarás... és huhúúúú Smile De jó lesz SmileSmile Hálásan köszönöm Mócsing !
Válaszol
Várjámá . Ez a TL váltója ,szemléltetésképpen küldtem . Szerintem ,építsdmeg a full egyszerü változatát : 220uH ,13uF ,és egy 2Ohmos ellenállás. Ha tetszik a hangja ,érdemes továbblépni a Zobel,L-pad,és bafle irányába . Ha nemtetszik megépíted Petja váltóját ,abba is kell a 220uH .

Én nemcsinálnék nyomtatottpanelt .
Válaszol
Húú néztem is nagyot, annyi sok minden kell hozzá... Ráadásul az értékeket nem is lehet 1 darab alkatrésszel teljesíteni, hanem párhuzamba illetve sorba kötögethettem volna a sok kondit, elenállást :S Nem tudom, sajnos nincs viszonyítási alapom Sad hogy melyik miben lenne jobb. Azt hiszem most lehet a petja félét választom... hiszek neked, hogy ez lehet jobb sokkal, de sztem elégedett leszek a másikkal is bőven ! Egy kis itthoni zenehallgatásra bőven jó lesz... hip-hop RnB DnB...szóval semmi klasszikus és ilyesmik, melyek kihoznák a hangfal apróbb hibáit... Ja, még azt szerettem volna kérdezni, ha 2 kondit párhuzamba kötünk, akkor összeadódik az értékük ? vagy ehhez sorba kell kötni őket ? Köszönöm Mócsing a nagylelkű segítségedet, a tervet azért megtartom, hátha egyszer lesz egy fantasztikus "hájjend" TL dobozom H2000ből, ami nem valószínűtlen kicsit sem Smile ÉS akkor óriási hasznát fogom venni ! Smile
Válaszol
Igen összeadódik .
Válaszol
Szia!

A váltóhoz, (amit belinkeltem(Shala .kiraly. )) minden alkatrész kapható a H2000-nél. A remix kondikat szerintem már sehol sem forgalmazzák, hacsak nincs valami elfekvő készlet...Bátran ajánlom, felérnek majdnem a bennic kondikhoz. Az áruk meg verhetetlen...
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 93 Vendég