A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kétutas dobozok :)
szilagyi Írta:
bluefish Írta:Köszi a válaszokat. Élére állítottam a tekercset a hangváltón. A forraztás nehézkés volt picit, de úgylátom csak megállt Smile A mély hsz. előtt lévő tekercset fordítottam meg, mivel annak alapból rosszul volt a bekötése... most az is helyesen van. A magasnál lévő tekercs pedig úgy van jelenleg bekötve, hogy a bemenet van a pozitív részhez, a kondik után, a kimenet pedig a negatív vonalhoz van kötve. Remélem mostmár így jó lesz a tekercs Smile És végül egy kép :
http://kepfeltoltes.hu/view/080217/K_p_0...es.hu_.jpg

Szia!
A saját érdekedben vegyél egy leckét forrasztásból mert ez siralmas!

Ha egy negyed óra kapargatás után se hajlandó körbefutni a réz drótót a cin, akkor nem tudok mit csinálni. Ilyenre sikerült, még végül le fogom ragasztani a nyáklaphoz a tekercset. amugy kipróbáltam egy 4 ohmos autóhangszóróval, meg egy erősítővel, és nincs vele gond 2700 Hz től valóban csillapít.
senkisem se nemcsinál se senkivel se semmit se nem ! Smile
Válaszol
Oké!OKé!
Pl. ha a tekercs külsö véginél lefordítassz egy menetet, elhagyhatsz öt centi toldást, és a hangszóró átvitelét nem befolyásolja.
halgató
Válaszol
bluefish Írta:Remélem mostmár így jó lesz
Igazán fordíthatnál még a tekercsen, és akkor nem kell kitekerni a lábait, hanem pont egyenesen menne a furatba. :?
Kicsit logikusabban gondold át amit csinálsz.
Válaszol
Igazad van szilagyi ! ezt vsz, meg fogom teni, a bemenetnél sajnos nem tudok mit csinálni, esetleg megpróbálom a múltkori módszeremet megcsinálni, hogy sósavvval bekenem a rézdrótot, az hatásos volt, és szépen befolyta a cin . úgyis kell még majd ezen javítanom, tuti nem végleges. Léva, a fordítást hogy érted ? a Csévetest körül forgassam ? vagy hogy is fogalmazzam ezt a kérdést. mintha egy hangerő potit tekernék lefelé ? Big Grin
senkisem se nemcsinál se senkivel se semmit se nem ! Smile
Válaszol
Nem tudnátok megmondani, hogy úgy ált mekkora induktivitású tekercs kell egy 4,7 uF-es kondi (esetleg 6,8) mellé 4 Ohmon soros hangváltóhoz? Mert már nagyon ideges vagyok, hogy nem találok róla adatot sehol. Túl nagy kondit meg nem akarok, mert drága a fóliakondi és nem vagyok olyan hülye, hogy soros tagként használjak elkót.
Válaszol
Úgy általában, amekkorát a mélyközép megkíván.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
bluefish Írta:Igazad van szilagyi ! ezt vsz, meg fogom teni, a bemenetnél sajnos nem tudok mit csinálni, esetleg megpróbálom a múltkori módszeremet megcsinálni, hogy sósavvval bekenem a rézdrótot, az hatásos volt, és szépen befolyta a cin . úgyis kell még majd ezen javítanom, tuti nem végleges. Léva, a fordítást hogy érted ? a Csévetest körül forgassam ? vagy hogy is fogalmazzam ezt a kérdést. mintha egy hangerő potit tekernék lefelé ? Big Grin
A tekercs oldala legyen párhuzamos a fekete remix-el.
Az a lényeg, h a szál egyenes lefelé jusson a furatba, ne tekeredjen.
Nem'tom mit sósavaztok, én pengével lekaparom a külső réteget és be tudom cinezni. Ha nem futja be, még kaparom picit. Nem hiszem, h fél percnél tovább szokott tartani.
Válaszol
Én is simán lekaparom.... .forog.
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Amíg van réz addig kaparható.
Válaszol
Hali! Egy 4ohm-os hangfal impedanciáját meg lehet valahogy növelni 8 ohm-ra? fontos lenne!
Válaszol
Sorba kötsz egy 4 ohm-os ellenállást.
Válaszol
Azt ne.
Válaszol
Ti nem alszotok?
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
djtorok Írta:Hali! Egy 4Ω-os hangfal impedanciáját meg lehet valahogy növelni 8 Ω-ra? fontos lenne!

Ja. Trafóval. De ezt nem ajánlom.
Válaszol
sziasztok!

Elkészült a dobozom Big Grin
Lenne e valaki aki tudna segiteni hangdobozmérésben(akinek vannak eszközei és tud mérni,mert nekem nincs hozzá semmim),persze csak akkor ha nem zavarom és lenne hozzá kedve?

köszönöm!
Válaszol
Mócsing, Shalala és asszem fdsa-manóbá is tud mérni. Van még pagrus, akinek az elérhetőségét keresd meg valahol itt, a fórumon, mert fejből nemtom. Szokott ilyen szeánszokat szervezni.
Válaszol
egy érdekes, és talán fura koncepcióban gondolkodom. Hozzám került egy 599, amit egy, még a 634-hez készített dobozba szeretnék berakni. Ez 26 literes, tehát a mélytartományban az 599 erősen kiemel majd.
A kérdés a következő: 38 Hz-re hangolva, 1 db átmérő 47mm-es refivel kb 100 mm kell. Ha kettő darabot teszek be ebből, akkor a WinISD szerint a hossz 240mm. Ez a kettőre együtt értendő, vagy darabonként?
Üdv: Crockoo
Válaszol
Hát ez tényleg érdekes. Big Grin Csak egy 599? És mi lett a 634-ekkel? A reflexcsövek hossza egyébként darabonként értendő.
Válaszol
shalafi66 Írta:Hát ez tényleg érdekes. Big Grin Csak egy 599? És mi lett a 634-ekkel? A reflexcsövek hossza egyébként darabonként értendő.
A 634-ek maradnak, ez egy harmadik doboz. Jobban mondva ez az első, elszúrt előlapos változat, csak eddig kint kallódott a műhelyben. Van egy kis dóm is hozzá, de most arra vagyok kiváncsi, mit fog produkálni az 599 egy 26 literes dobozban.
Válaszol
djtorok Írta:Hali! Egy 4Ω-os hangfal impedanciáját meg lehet valahogy növelni 8 Ω-ra? fontos lenne!

Sziasztok.miért nem lehet 1 20 W os ellenállatot sorba kötni a a hangdobozzal?
mi baja lesz a doboznak vagy az erösítőnek vagy az ell. ???
Elmagyarázná nekem valaki ésszerüen hogy azt miért NE ?
a hangváltóban is van sorba kötött ell,főleg ha érzékenységet kömpenzál valaki.sőt sokan nyomják a zobel tagot meg simitják az impedanciát párhuzamos rc vel stb.
Az élet nem habostorta.
Válaszol
Ja és ami a párhuzamos rc tagon megyát az nem megy a hangszoróra tehát elvész,nem?
Az élet nem habostorta.
Válaszol
lewy

Azért ne, mert az elhangolja a rendszert. Ha a hangfal impedanciája mindenhol nagyjából ugyanannyi lenne, akkor nem jelentene problémát.

Baja nem lesz semminek, csak a hangnak.

A hangváltóban is van, de ideális esetben némi számítás megelőzi az alkalmazást, így a kívánt hatást fejti ki.

Párhuzamos R+C tagon átfolyó áram valóban nem megy át a hangszórón, a teljesítmény elvész, de a hangszóró hangjából nem vesz el (ha csak ennyi van).
Válaszol
Kiprobáltam,az én fülem nem hall semmi elhangolást (bizros béna a fülem ) csak érzéketlenebb a hangszoró.
Mellesleg a legtöbb ab erösítőben van kimeneti ell. 1 ohm tól 0,22 ohmig.
Próbálta már valaki?és hallott vagy mért anomáliákat?
Az élet nem habostorta.
Válaszol
Pontosan itt a dolog kulcsa, érzéketlenebb lesz a hangszóró, megváltoznak a T-S paraméterek a soros ellenállás miatt. Egy közép vagy magashsznél ez nem olyan lényeges, de egy mélyközépnél, életveszélyes is lehet. Ahogy az ellenállás DF csökkentő hatása is. Ezért nem használunk ellenállást a hangszóróval sorosan. Az megint más kérdés, hogy a tekercsek DC ellenállását felhsználhatjuk saját céljainkra.

A párhuzamos RC-tag, akár impedancia kompenzáció miatt, akár más céllal használják, a váltó része, alakítja az átvitelt, csökkenti a hangnyomást, de csak egy meghatározott tartományban, tehát a használatának jó oka van.
Válaszol
a JBL SpeakerShop váltótervező modulja mennyire jó? Mennyire használható váltót lehet vele összeállítani?

ui: 599-639 1. rendűvel, kb 2000Hz környékén?
Válaszol
Azt nemtudom hogy számol a program ,azt viszont igen ,hogy a 620/639 elsőrendü váltóval sehogysem akart jól szólni . 2-4.5 kHz között sok fx-et kipróbáltam . Talán még a 2kHz volt a legkevésbé rossz .
Válaszol
Sziasztok!
Lenne egy problémám, remélem vki tud benne segíteni. Ma megérkezett a HA20-as és a HG2,5-ös amit rendeltem, de még nem tudom, hogy milyen hangváltót rakjak majd a dobozba ami jó lenne hozzá. Mert van itthon nekem elfekvőben egy pár SAL HV 211 A tipusú váltóm, mit szóltok hozzá, belemerjem tenni? Milyen hangja lenne vele? Ha nem jó akkor mit javasolnátok ehhez az összeállításhoz? A segítséget és a válaszokat elöre is köszi!
Válaszol
Melyik HA20-as ?
Válaszol
Nagycsapos.
Válaszol
száma ?
Válaszol
HA20-569 nagycsapos
Válaszol
Közben rájöttem magamtólis . .oh.
Szerintem : 2.5kHz fx , 12/12dB ,soros ,külön baffle steap kompenzálással .
Nem mindenkifog velem egyetérteni .
A 6dB-t nem ajánlom , próbálkoztam vele de nemjöttbe .
Válaszol
Ok, bocsi! Én nem adtam meg minden adatot hozzá. Amúgy amit leírtál nekem teljesen kínai, mert nem igazán vágom ezeket a dolgokat. .sokk.
Válaszol
fx- keresztezési frekvencia
12/12 dB a váltás meredeksége
bafle steap- A mélyhangok kevésbé irányítottak mint a közép és a magas .Ezért, mégha a hangszóró leis sugározza , mélyhiény lessz tapasztalható .
Úgy szokták kompenzálni ,hogy a mélyek szintjét változatlanul hagyják ,a közepet ,és a magast lecsökkentik .
WhiteFül honlapján találsz infot .
Válaszol
Az első két infót értettem, de utána már eléggé homály volt. Köszi a magyarázatot. Ennek meg még utána nézek. Eddig köszi a segítséget, de még biztos jövök kérdésekkel. Smile
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 97 Vendég