A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kétutas dobozok :)
Aham......És akkor milyen hsz.-t rakjak bele? Ha már asztalos vagy akkor te biztos tudod h kb mennyibe lenne ez a 2doboz? Big Grin Big Grin Bár nekem sztem csak az anyagárat kell fizteni........
Válaszol
Itt felénk kb.1300Ft nm-re a pozdorjának, az MDF-nek meg kb 2500Ft. A szabászat meg filléres téma. Nekem kemény 425Ft-t kellett fizetnem a szabásért, de én saját anyagot vittem, meg kisebb is a dobozom amit most csináltam.
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
Válaszol
sztem 620-as hsz-t rakj a magasod alá 24 L eres dobozban. Azért szapulom mindig ezt mert ehhez az összeállításhoz minden szükséges adatot megtalálsz a fórumon. váltót (több is van) dobozt, csövet mindent.
csak olvasni kell!
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
De neki hangos kell, a HA18 meg nem olyan hangos, mint a HA31. Nagyon nem....
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Ez igaz Shala! Big Grin Szval mindenféleképp ha31-et szeretnék bele és ehez kéne valami jó magas,és persze valami jó váltó.....2 dolog fontos nekem igazán h azért hangos is legyen és legyen basszusa is.... És persze azért magas is legyen. Big Grin De akkor ez a dobozméret így 2csővel jólenne nem?
Válaszol
Csak 1 kérdés! HA 18 és a HG 2,5 vagy 1,9 jó lenne háttérsugárzónak?
Válaszol
A HG 1,9 gyári állapotában nem alkalmas kétutas felhasználásra.
Válaszol
Akkor marad a 2,5.
Válaszol
Nah akkor a doboz méretek:70x40x35 magasság,szélesség,mélység ha31,hg2,5,2db 65mm-es reflexcső....Az oldalakra és hátuljára csillapító ragasztva.......Ez így milyen? Vagy esetleg milenne ha valami piezo magas lenne benne?Pl ilyen És ha dom vagy piezó magas lessz benne akkor nemlessz túl érthetetlen pl az ének?Mert ha van benne még 1közép hsz. is akkor jó de csak így simán 2 útba jó lenne?
Válaszol
Piezo? :? Hát nagyon más világ a dom-hoz képest.. Szerintem ne akarj olyat.
Válaszol
Hmm....Annyira másabbul szól?Mert én csak a kinézet miatt akartam piezót.....
Válaszol
Hát igen. Föleg hangosítás, nem feltétlen hifi. A kialakítása is ezt mutatja. Szerintem maradj a domnál, s nem csak szerintem. Wink
Válaszol
Akkor nemtudom :?
Válaszol
Mérés nélkül tudnátok nekem vmi jó váltót építeni a HA 20-hoz? Ezzel így nem sok mélye van neki. A doboz hasznos térfogata szerintem 32-33L lehet. Lehet kicsi?
Válaszol
Nah akkor mivel már tisztáztuk a doboz kérdést jöhet a másik a magas hsz....Én piezót szeretnék bele márcsak a kinézet miatt is,vagy ezzel nagyon rosszul szólna?Még alszok rá egyet azért h milegyen a kisebb doboz 1csővel vagy a nagyobb 2-vel Big Grin Majd meglátom még...Csak 1csővel sztem nemlehetne olyan "szép"-re megcsinálni mint 2-vel 1elég hülyén mutatni benne...
Válaszol
Csak a piezo.. Smile Shalafi az én dobozomra/váltómra mit mondasz? Ha hosszabb csövet rakok bele azzal nem lenne jobb?
Válaszol
Wolfsburg!
Ezt nézted a HA 20 -hoz? :
http://spexcel.hangszoro.net/h2000.htm
Válaszol
Néztem, de nem tudom, hogy az a váltó mennyire lenne jó ehhez ami nekem van (-569). Szerintem semennyire.
Válaszol
Megszületett az új szerzeményem. Smile
Tudom, biztos lesz aki azt mondja, kár volt érte, nekem eddig tetszik.
A konstrukció 639-599, reflex dobozban, DB2228-as váltójával. magas fordított polaritással kötve. Még nem nagyon hallgattam, de mélyben kiemel 1-1,5 dB-t, ami pont jó.
Üdv: Crockoo
Válaszol
Crockoo Írta:Megszületett az új szerzeményem. Smile
Mégsem olyan jó a hangja, mint szerettem volna Sad
Mindegy, beleuntam, befejeztem a hangfalászatot. Felleltározom milyen alkatrészeim és hangszóróim vannak itthon, és ha vkit érdekel akkor eladó.
Válaszol
Pedig még éppen csak elkezdted. Kár. Big Grin Könnyen gyorsan biztos nem fog meni, de ilyet senki nem is ígért..
Válaszol
shalafi66 Írta:Pedig még éppen csak elkezdted. Kár. Big Grin Könnyen gyorsan biztos nem fog meni, de ilyet senki nem is ígért..
Nézd, emögött sok egyéb apró dolog is van. De az biztos, hogy erősen hátráltat, hogy fizikát, elektronikát utoljára középiskolában tanultam, ami nem most volt. És ugye utána más irányba tanultam tovább.
Ez rengeteg idő és tanulás, amire nincs kapacitásom. Pedig érdekelni érdekel. De ami nem megy, nem fogom erőltetni.
Válaszol
Jó, persze, én nem szólok bele, Wink de valamit csak kell hallgatnod.... .forog.
Válaszol
shalafi66 Írta:Jó, persze, én nem szólok bele, Wink de valamit csak kell hallgatnod.... .forog.
persze, a kész hangfalak megmaradnak, azokat soha nem adnám el Smile
Csak mondjuk nem hiszem, hogy éptek egyideig többet. Így is van itthon 6 pár, de csak 3-at tudok egyidőben meghajtani, mert erősítő kapacitásom nincs.
Na mind1, lehet még majd nekifutok újra, de most "regenerálódnom" kell. Smile
Válaszol
A két hangszóró illesztésénél az érzékenység-különbséget csak egy párhuzamos és soros ellenállástagból álló L-paddel lehet kompenzálni, vagy simán, soros ellenállástaggal is? 639-599 esetén ugye ez 4 dB, ami kb 4,5Ohm.
Válaszol
egy soros ellenállással is lehet. Persze.
Válaszol
wolfsburg Írta:Basstestel elég jól szól (kb. 40Hz), és még a hó is esik a szobámban, mert kifújja a vattát ami a lyuk közelében van.
Erről jutott eszembe a két régebbi hozzászólásod.
wolfsburg Írta:Na átalakítottam a csillapítást a dobozban, meg levágtam a csőböl is. Sokkal jobb lett, már nincs doboz hangja, de viszont egy picit mélyhiányos a kicsike. Én a váltóra tippelek, hogy az nem az igazi. De lehet más a baj.
wolfsburg Írta:Sajnos túl sokat nem tudtam írni róla, mert mennem kellett. Arra gondolok, hogy nem elég laza benne a vatta amit beleraktam. Mondjuk csak összedobáltam. A doboz az említett 34L-re lett megcsinálva. A csővel nem csináltam még semmit csak beleraktam ami 66/125mm-t jelent. Holnap szétdúrom megint és kiszedek a csillapításból. Egy picit szétzilálom a szálait neki. Az oldalára sajnos nem ragasztottam semmit, csak kb. félig van a doboz a cuccal, ez így nem igazán jó az biztos. Meg ez a váltó is egy rakás sz... az is biztos.
Szóval alapszabály, hogy b-reflex doboznál a reflexcső kornyékéről, a cső és a hangszóró közül el kell tüntetni a csillapítóanyagot (persze ha nem az a cél vezérel eleve hogy csökkentsd a rezonátor jóságát). Ezért nem jó választás a vatta, mert nem lehet vele bánni. Esetleg megoldás hogy gézbe tekered, akkor nem hullik szét és könnyebben tudod megfelelően eligazítani.
Válaszol
Az az igazság, hogy a vatta fel van ragasztva a doboz oldalára, de a csillapító hatását nem vesztette el. A doboz hátuljában pedig csak úgy benne van, de az sem tud elmozdulni. A hsz és a cső között nincs semmi, de a cső alol ki fogom szedni, mert onnan nyomja ki. Bár nem sok van már abból sem Wink
Válaszol
most a 639-599 érzékenység-különbségét talán sikerült soros ellenállásokkal kompenzálni, egyszer 1,5 Ohm a kondi és tekercs előtt és egyszer 3,3 Ohm a hangszóró előtt (közvetlenül a forrlécre kötve). Viszont visszacseréltem normál polaritásra a magasat, így jobb lett, de még mindig nem az igazi. Sad
Válaszol
Az 599 adatlapja merrevan ? Milyen a váltó ?
Válaszol
Mócsing Írta:Az 599 adatlapja merrevan ? Milyen a váltó ?
Mély előtt 1 mH soros, 6,8 uF párhuzamos a 639 előtt 1,5 Ohm soros 2,2 uF soros, 0,82mH párhuzamos, hsz előtt 3,3Ohm soros (ellenállások 5W Remix), normál polaritással kötve. Gyakorlatilag a Vidi DB2228-as váltójához erősen hasonlatos.
Adatlapom per.pill nincs.[/url]
Válaszol
Sziasztok!
Nos, a képesség rovatban elkezdtünk a Mócsinggal meg a Shallafival csevegni a Baffle Step kompenzációról, és a linket, amit Shalla szúrt be, átolvasgattam, és nagyjábol értem mit is akar a dolog jelenteni. Az lenne a kérdésem, hogy ezt a kompenzációs részt hogy lehet összeilleszteni az én "tankönyvi 2.fokú butterworth" váltómmal? Egyszerűen csak a mélyközéppel sorba azt a párhuzamos LR-t? És mégvalami.. azt az elméleti 6dB-es csillapítási értéket lehet használni a számolás során? Vagy az mitől függ, hogy a középből mennyit kell csillapítani? Mondom, még cska átfutottam nagy gyorsan az én kezdő angoltudásommal. /Amugy Shallafinak üzenem: tényleg jó móka az az onlájn fordító Big Grin Viccesen forditja a szakszöveget Tongue Viszont azt h "F*ck off! - azt helyesen lefordítja Big Grin"/
Válaszol
Van egy edge nevü program ,azzal tudsz méretezni . Felis rajzolja az R-L tag átvitelét . Ha csak a méllyel van sorbakötve ,megkell növelni a magas csillapítását . Elősször érdemesebb közvetlen a bemenetre kötni . Akkor nemkell mindíg vacakolni a magas előtti ellenállással .
Válaszol
HY!Még régebben beszéltünk h akarok majd egy hangfalat építeni ha31-es méllyel és úgy kb 70-80literes doboz lenne....A kérdésem pedig azlenne hogyha 2db ha31-et tennék egy dobozba persze a méreteket is duplájára venném..akkor az úgy működne?Vagy külön légtér kéne a 2hsz.-nek?
Válaszol
Találtam én is méretezőt, de a Shallafi által belinkelt oldal alapján is lehet számolgatni. Amit én találtam: http://diyaudioprojects.com/Technical/Ba.../index.htm
Keresgettem azt az Edge programot is, de marhára nem találom sehol.. csak a Solid Edge-t, de azt meg köztudom, hogy 3D-s tervező, lakótársam sokat gépészkedik vele. Szóval Mócsing, ha neked esetleg megvan, elárulod, honnan és miként? Akár priviben is. Köszi Wink
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 89 Vendég