A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kétutas dobozok :)
Én is leszedtem. Nekem csinálná, de szinte minden kínai benne nekem. 1-2 dolgot átlátok már, de még nem az igazi. Én a keresztezési frekit adnám meg, ha tényleg az, ki is írja, hogy miket kéne alkalmazni, akár első- akár másodrendű váltóról van szó.
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
Válaszol
van hozzá user manual ! Az érthető nagyjából , most telepítem fel a kieget az excelhez, na igy már jó is, de a nagyjából nem elég S
Válaszol
PredatorNo1 Írta:van hozzá user manual ! Az érthető nagyjából , most telepítem fel a kieget az excelhez, na igy már jó is, de a nagyjából nem elég :S

Bocsi én egy másik progival próbálkoztam az elöbb. .oh.
Válaszol
hmmm ez a PCD nem egy egyszerűség na hagyom is most bajlódik a Uniboxxal , nem tudom a hangolási frekin a kiemelést mennyire állítsam egyátalán hozá nyúljak e mert egész szp púp lesz rajta )
Válaszol
Szia Wolfs! Úgy tudom te HG2,5-tel dolgoztál a dobozodban.
Nincs meg neked véletlenül az adatlapja? Mert Mócsing elküldte nekem a DTF-12 mérési eredményét.. és 11kHz felett valami katasztrófa Big Grin Meg 4kHz körül van egy szép nagy beszakadás.. azért sem hallom túl valósághűnek őket. Bár asszongyák a HG25 is esik a magasabb frekiken, csak azt nem tudom hol. Mert azon gondolkodtam, hogy ugye úgyis csillapítani kell a közepet majd a BSC miatt, és mi lenne, ha én ezt egy sávszűrővel oldanám majd meg, ami a 12-13 kHz feletti magasakat ugymond "békén hagyja". De ha maradna a DTF12, le kéne vinni a doboz érzékenységét 80 dB környékére.. és az nem lenne túl jó.

(Wühehe, kezdek túllépni a tankönyvi váltón Tongue)
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
De arra is gondoltam, mi lenne, ha megcsinálnám a dobozom 3 utasra, egy HG 1,9 magassal (mert az felül szépen visz át) meg valami kisebb középpel.. igaz, kicsi doboz, de a hangminőség érdekében meghoznám ezt az áldozatot Tongue Maximum hátul lenne a reflexcső Big Grin
Válaszol
Halihó! Vmelyiknap feltettem az adatlapját a magasnak, de Shala azt mondta, hogy az már régi és nem fedi a valóságot, mert a mostani HG2,5-ek mások. Gondolom jobbak.. De a szateliten megtalálod a régi adatlapot, azt meg tudod nézni, új meg még nincs! Mint ahogy más sem nagyon.. Sad

de itt a régi:
http://www.satel.hu/product.php?product_...=59-12-027
Válaszol
Hali kérhetném feltarakatni az eddigi adatlapokat ?? Mert mostmár tárolt változatban sem érhető el...
Válaszol
Az elözö linken megtalálod a többi régit is! Még többet is.. Tongue
Válaszol
Még ez a régi adatlap is sokkal szebbnek tűnik mint a DTF-12 Big Grin
Válaszol
http://forum.hangszoro.net/viewtopic.php?p=20812#20812
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
A régi nekem szebbnek tűnik .oh.
Válaszol
Miért, ki mondta hogy jobb most mint volt? Ez még egyébként egy egészen elfogadható példány sajnos... Big Grin De ha csak szép adatlap kell, azon segíthetünk, rajzolok kézzel. Wink
Válaszol
Hehe .haha. Jó, tudom, hogy az átvitel még nem minden.. mondjuk lényegesen jobb, mint az enyém, ami most van Tongue Ajjj, csak jönne már meg a fizum... első dolgom az lesz, hogy rendelek, meg nekiállok megtervezni egy komolyabb váltót.
Válaszol
:|
Válaszol
Miaz? Összevisszabeszélek hülyeséget.. amugy az átvitelmégnemminden mondatomban az impulzusválaszra gondoltam, lehet az jobb lett az újban.. na mindegy.. süket vagyok még én az ilyen komolyabb dolgokhoz ... inkább kussolok, és tanulok Tongue
Válaszol
shalafi66 Írta:Miért, ki mondta hogy jobb most mint volt?

De akkor miben változott meg, ha jobb sem lett? Gondoltam, hogy én is ragasztok egy kis szivacs db-ot a mágnesra a pille alá. Attól mi fog változni, mert láttam, hogy csináltak már ilyet, meg leszedték róla a diffuzort?!
Válaszol
zupp87 Írta:az impulzusválaszra gondoltam, lehet az jobb lett az újban..
szó sincs új hangszóróról.

És ezekre a kérdésekre sajnos nem válaszolhatok. Meg kell kérdezni a gyártót.
Válaszol
Csak kipróbáltam a szivacsos megoldást a dómnál, s úgy veszem észre mintha simább lenne a hangja, ja meg eddig fordított polaritással volt bekötve.. Tongue Másabb volt egy picit. Smile
Válaszol
eccerre két változtatás?akkor nem hinném,hogy tod mihez társítani a hangzásváltozást konkrétan. Wink
Üdv Doki!
Válaszol
Ebben igazad van, de jobb lett az biztos. Picit lehet visszafogottab lett a hangja, de semmiképp nem rosszabb. Szobai hangerön elég szépen szól. Sztem.. Smile
Válaszol
De ezt a szimpla polaritásváltás is okzhatta,sőt.
Üdv Doki!
Válaszol
Igen valószínű így van! De a kis "tuninggal" nem nagyon lehet elrontani. Kiszedni nem fogom belöle a szivacsot.
Válaszol
Sziasztok! Milyen hatásai vannak pontosan, ha besüllyesztjük a hangsugárzót az előlapba? Továbbá arra lennék kíváncsi, hogyan és milyen mértékben befolyásolja a hangképet az, ha keretes hangfalselymet teszek a láda előlapjára.

/megszűntem okoskodni, inkább kérdezek és tanulok Smile/
Válaszol
Magas sugárzónál annyi az eredmény hogy feljebb kúszik. Pl HG 2,5 elmegy 20K-ig.
Mélynél nem tudom mi a szerepe de tudtommal csak javít a hangminőségen.
Hangfalselyem. Hozz anyudtól egy függönyt és kétszer-háromszor félbehajtva tedd a hangfal-e. Ez lesz a hatása csak persze sokkal kisebb mértékben. Azért érdemes ennyiszer megduplázni hogy nagyon kirívó legyen a különbség.
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
A hangfalselymes dologgal kapcsolatban arra vagyok kíváncsi, hogy a keret mennyiben módosít a hangok irányítottságán. Úgy tudom, egy jó minőségű hangfalselyem akusztikailag "átlátszó".
Válaszol
wolfsburg Írta:
shalafi66 Írta:Miért, ki mondta hogy jobb most mint volt?

De akkor miben változott meg, ha jobb sem lett? Gondoltam, hogy én is ragasztok egy kis szivacs db-ot a mágnesra a pille alá. Attól mi fog változni, mert láttam, hogy csináltak már ilyet, meg leszedték róla a diffuzort?!
Nem csak pozitív vagy negatív irányba változhat egy hanszóró. Más végfelhasználói/gyártói érdekek is léteznek.
Válaszol
szerintetek ha előlapon van a reflexcső, akkor hol a legoptimálisabb az elhelyezése? szimmetriatengelyen, vagy vmelyik oldalon? mélyközép alatt, felett?
A hátlapon történő reficsővel mi a gond? Shala beszélt le róla egyszer.
Üdv: Crockoo
Válaszol
Crockoo Írta:szerintetek ha előlapon van a reflexcső, akkor hol a legoptimálisabb az elhelyezése? szimmetriatengelyen, vagy vmelyik oldalon? mélyközép alatt, felett?
A hátlapon történő reficsővel mi a gond? Shala beszélt le róla egyszer.
Erre még senki sem reagált... Sad
Szóval? hátlapon mi a gond a refivel? Én eddig csak olyan progikat láttam, amik előlapi reficsővel operálnak. De mi a helyzet a hátlapival?
Üdv: Crockoo
Válaszol
Szia!
Nem vagyok nagy mágus Smile, de szerintem az lehet az oka, hogy ha hátul van a cső akkor a kilépő levegő mindig nekiütközne a falnak, az meg visszalökve jelentősen befolyásolja a hangot. Viszont ha elől van akkor van tere.
Abból következtettem, hogy nekem van itthon a számítógépemhez egy Genius némileg komolyabb hangfal párom, (a sima szgépesekhez képest) neki is hátúl van a csőve, és mivel a gépem a falnál van rettenetesen torz mélyeket produkál, elhúzva faltól, semmi ilyesmi, természetes a mélyei is elfogynak Smile Nincs mi visszaverődjönSmile

Elhelyezését tekintve: mindenképpen a mély-mélyközép hangszóró alatt, és a szimmetriatengelyt gondolom a legoptimálisabbnak. Persze teheted a szimmetriatengelytől jobbra is meg balra is csak úgy "tré" lesz szvsz.
Válaszol
Hali!
HA10-15 körüli mélyközéppel épített már valaki kis kétutast?
Válaszol
dj tarsy.

megvan vele elégedve.
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Vannak adatlapok a szóban forgó hangszórókról? (HA10-től HA15-ig)
Válaszol
http://img397.imageshack.us/my.php?image=ha10560am2.jpg

http://img124.imageshack.us/my.php?image=ha13478oe6.jpg

http://img124.imageshack.us/my.php?image=ha15618ks1.jpg

Persze fenntartásokkal kezeld őket!
Válaszol
Te Vava, a többi véletlenül nincs meg? Bűn volt anno ezeket le nem mentegetni mindet.. bár Shala azt mondta, hogy már változtak azóta a hangszórók.. de támpontnak talán jó lehet.. (egyébként az én HA-17-esemmel is a hiánypótlóban lévő adatok szerint számoltam.. vagyis szimuláltam.. és kb 22 litert hozott ki maxnak, éppúgy, ahhogy Shala mondta Smile
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 89 Vendég