A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kétutas dobozok :)
A mejne módszer : Whitefül honlapján levő programmal kiszámoltam .
/ 6 dB-s / Shalafiéktól vettem 2 db 820 /ha jól emléxszem/ uH-s tekercset.Letekertem a drótot , és az általuk gyártott induktivitás értékeknél , csináltam leágazásokat , visszatekerés közben . Így nem csak a kondenzátort tudom változtatni . Mérni kell ,meg kisérletezni .
Válaszol
Új vagyok, első kérdésem hogy miért szokás 2utas rendszerben a magasat fordított polarítással bekötni? És a piezót miért nem?
Válaszol
Az elsőrendü váltót / 6 dB-s / , azonos polaritással kell bekötni , a másodrendüt , ahogy jobban szól , attól fölfelé fordítva . Ahogy én tudom , és nem biztos hogy jól tudom .
Válaszol
Nagyban függ a hangszórók akusztikus fázismenetétől is, hogy egymáshoz képest azonos vagy fordított fázisban érdemes bekötni.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Köszi.

A következő kérdésem, hogy a régi vidis 20cm-es mély ami a 1018-as azthiszem, az főleg zárt dobozba jó csak? Autóban van esélye?
Válaszol
helló shalafi! szeretném meg érdeklődi hogy 18 620 as hangszoróhoz mekkora reflex doboz kell?
most beleraktam 1 45L dobozba, 64mm lyukat vágtam rá és baromi nagyot szól.
gondolom mert kiemeli a mélyeket.
Ti mint gyártók hány litereset ajálotok?
Ja és szerintem jobban szól mint az sbx 1620(nem gondoltam volna :-) )
Az élet nem habostorta.
Válaszol
20, maximum 22 literes dobozt, kb. 46Hz-re hangolva. Ez az én ajánlásom. Smile
Válaszol
Shalafi.
Nem macera , csak elvi kérdés . Gondolom 20 l nél csillapítja a membrán mozgását ideálisan a doboz ? A TL egy nyitott végü cső , és szerintem nem sokat csillapít a hangszórón , mégis jól szól . Az én olvasatomban ebből az következik hogy nyugodtan bele lehet rakni , nagyobb dobozba is . Sőt így a doboz kevésbé változtatja meg a 620-as hangját . Márpedig a 620-asnak jó a hangja , vétek elrontani .
Válaszol
Nem jó a macera. Azért nem mert a TL, ha jól van hangolva, igenis elég jól csillapítja a membrán mozgását, talán az alacsonyabb hangolási freki miatt még jobban is, mint egy kisebb űrtaltalmú b-reflex (hisz ott amint a példa mutatja a jó átvitel érdekében 45 Hz körülre hangolunk, és alatta a membrán mozgása csillapítatlan szinte.). Itt nemis ez a baj. Inkább a breflex doboz miatt a GroupDelay-re kell vigyázni, 12ms-től föntebb nem volna jó engedni. Sztem.
Válaszol
Mondtam hogy nem macara ! Meg nem is vita képpen írtam amit írtam .

Azegyik kollégának , háromutas dobozai vannak . Gyári Osztrák . Valódi Sal hangszórókkal . Mindenből kettő van benne . Mind a két mélynek , saját különbejáratu ürege van . Olyan 180-as forma kevlárok ,vaktyúk módszerrel hangolva .
Kölcsönadtam neki a szub teszt CD-met , meghallgatásra . A 15 Hz-nél hallani semmit sem lehetett , viszont rezgett az ablak , és a szekrényben zörögtek a pharak . Ez hogy lehet ?
Válaszol
Köszönöm szépen Shalafi úr!
nem kevés a 20l ?
tudom szar a winisd de azt mondja hogy nem túl jó az átvitel a mély tartományban 45hz re hangolva,viszont 40l nél sokkal jobb de a group delay fölmegy 19 re és azt mondják az okosok hogy 30 ig jó.
A 620 tényleg jó hangszoró,tetszik,megérte a pízt Big Grin
viszont nem valami szép Sad ráadásul befele áll a perem,nincs olyan 620 as minek kifelé áll?
egy ötlet! milenne ha legalább szineznétek a memránt ( vajszin,sárga stb) az is sokat dob rajta,és higgyétek el sokaknak számít a kinézet ( van aki ez alapján veszi meg .zold. ) mert ha maga csinálta a dobozt szeret benne gyönyörködni Smile
Én így utólag nem merem szinezni mert félek hogy ront a hangzásán.
Az élet nem habostorta.
Válaszol
Van színe, nem átlátszó, fekete. Egyéb színeknek kevés értelme van, egy hangszóró legyen visszafogott, egyszerű, szolid. Eszétikailag szerintem több, mint megfelelő, mostanában a ragasztások is szépek, pontosak, a kosárral nem lehet gond, a negatív membránszél pedig más cégeknél is ismert, nemcsak nálunk. Smile
Az a 22 liter pedig pont elég, már így is több, mint kellene, de valóban 15 literben nem olyan szép az átvitel. Smile Egyébként aki mélyhangnokra vágyik egy 160mm-es hangszórótól, annak ott a HA17-634. Wink
Válaszol
Sziasztok!
A HA17-634-tól már aztmodjátok mély terén is lehet valamit várni?És őneki milyen dobozajállást tudnátok mondani?Gondolom ezt a hangszórót ha 2 utas rendszerben akarom használni a hg 2,5-tel lehet valahogy párosítani?Erről nincs valakinek bővebb tapasztalata?köszönöm
Válaszol
nvoice Írta:Sziasztok!
A HA17-634-tól már aztmodjátok mély terén is lehet valamit várni?És őneki milyen dobozajállást tudnátok mondani?Gondolom ezt a hangszórót ha 2 utas rendszerben akarom használni a hg 2,5-tel lehet valahogy párosítani?Erről nincs valakinek bővebb tapasztalata?köszönöm
20 literes reflexbe tettem, de több mélyet vártam. Én igy érzem. Pont ebből a két hszóróból
építettem dobozt, de a hangja nem olyan jó (vagy már nagyon ráállt a fülem a Vifára),
ha lehet ezt a mélyet ne válaszd, részletszegénynek hallom, akkor már minkább a 620-ast vedd.
Majd megpróbálkozok azzal is, ha már lesz egy jó dobozkám. Összesen ha 10 percet hallgattam,
mert a sógoromnak csináltuk, ő meg nem hifi-fülű Smile és csak ritkán járok felé...

na pá!
Üdv, Péter
Válaszol
Nem értünk egyet. Smile Valami a váltónál lehet elszúrva nálad, én úgy emlékszem, hogy nincs gond részleteivel sem, ha jó a váltó. A 634-el 25 literes dobozban olyan 36Hz-es f3 pont érehtő el, ettől jobbat meg azért még a vifád sem tud. Smile
Válaszol
Nem is kell hogy tudjon, de a hangja megeszi reggelire .torz.
Majd ha már kész lesz az enyém, foglalkozok a sógoréval. Esetleg kőccsönkérem tőle
az egyik hangfalat aztán játszok vele. Majd meglátom. De őt nem érdekli a dolog,
200 Ft-os kábelt sem hajlandó venni Sad Rémes. Smile))))))))
Üdv, Péter
Válaszol
Hát azért ha járatod kicsit lehet változik a hangja!Én inkább a váltástól félek mivel ebben nem vagyok olyan jó és úgy hallottam hogy a 2,5-essel meg kell küzdeni! Big Grin
Válaszol
Háát Peti, ha meg nem is eszi, de természetesen emberközelibb hangot produkál egy papírmembrános hangszóró, nem ér összehasonlítani egy PP-vel, aminek így is-úgy is rosszabb a dinaamikus viselkedése. .??. És talán az árketegória sem ugyanaz. Van egypár hangszórónak ami többször drágább vifáktól sem rosszabb. Smile

nvoice, sztem nem kell küzdeni, egyikükkel sem, de ha kell, fogok segíteni váltás-ügyben.
Válaszol
shalafi66 Írta:Háát Peti, ha meg nem is eszi, de természetesen emberközelibb hangot produkál egy papírmembrános hangszóró, nem ér összehasonlítani egy PP-vel, aminek így is-úgy is rosszabb a dinaamikus viselkedése.
Igazad van, kicsit elragadtattam magam. De ha nekem úgy tetszik a hangja Smile

nvoice - válaszd a papirmembránost, a PP sajnos nem szép hangú, lehet már SMA is bánja hogy ezt választotta.
Üdv, Péter
Válaszol
.??. De ha 36Hz-et akarsz a 160mm-es hangszórótól akkor a PP-set válaszd. .zold. Kategóriáján belül az is jó, főle ha megfelelően váltják, akkor lehet jobb is mint egy rosszul váltott papír membrános hsz. A kedvenc mondantom jön most: először döntsd el, mire van szükséged, és az alapján válassz. Smile
Válaszol
shalafi66 Írta:.??. De ha 36Hz-et akarsz a 160mm-es hangszórótól akkor a PP-set válaszd. .zold.
Nekem a szép tiszta hang, a részletes közép és nem-fémes magas kell Smile Ezeket pedig a mostani
hangfalamtól megkapom. A nagy BUMM nekem nem kell, ha jól helyezem el a szobába a hangfalat,
máris megvan a kiemelés, no meg az erősítőmben van akkora erő, hogy az átlagos mélyekkel
rendelkező hangfalnak sem kell szégyenkeznie.
Jó a válasz? Big Grin
Üdv, Péter
Válaszol
Biztos jó, csak nem értem, ki és mit kérdezett, és mire szól a válasz. Smile
Válaszol
shalafi66 Írta:......A 634-el 25 literes dobozban olyan 36Hz-es f3 pont érehtő el, ettől jobbat meg azért még a vifád sem tud. Smile
Kíváncsi vagyok rá, hogyan. Esetleg 82 dB-re leesett érzékenységgel, és 100 Hz-től beléptetve a közép szekciót. Másképp nemigen tudom elképzelni.
Szívesen megmérnék egy ilyen megvalósult hangfalat.
Üdv., Pagrus
---
Isten őrei lassan mormolnak.
Válaszol
.?.
Válaszol
Sziasztok!

Tervbe vettem, hogy frontokat építek.
Van egy aktív sub (HA31), tehát nem kell az alacsony freki.

Jelen állás szerint két verzió van a fejemben:

1.: HA 18-595 2db sorosan
HG 2,5-639 1 db

2.: HA 15-618 4db soros-párhuzamos kötésben, ugyanazzal a magassal, mint feljebb

Szerintetek melyik lenne a jobb választás zárt dobozba.
Válaszol
Szinte mindegy. De minek az a sok mélyközép?
Válaszol
Sepi .
1db HA 18-620 ,HG 2.5 -639 ,bőven elég hangerőt produkál , és még a hangjuk is jó .
Válaszol
Azért gondoltam a két mélyközepet, mert a másfél éves éppen már járó unokahugom addig tekeri az erőlködőt amíg bírja. (sokszor már ő maga is megretten magátol).
Szóval, hogy bírja az ilyen merényleteket.
Válaszol
Bekell vallanom , a hangszóróválasztás ezen módozata , számomra ezidáig ismeretlen volt . .haha. Az erősítést kellene inkább valahogy visszavenni .
Mekkora teljesítményü az erősítő ?
Válaszol
El is viheti a cica a tekerőgombot... .foghijas. olcsóbb.
- Ajándékot hoztam, malájok fejedelme. Aquamarinkék.
- Az ajándék szép, de ilyet már ettem.
Válaszol
8 Ohmon 100 W.

Még az is lehet, hogy amíg a kiscsaj nem tudja kontrollálni mozdulatait elbaríkádozom, vagy felcsavarozom a plafonra. (ugye arra van a távirányító) Big Grin
Bocs az offért
Válaszol
Megaztán a házimozi erősítők nagyrésze , közel sem tudja azt a teljesítményt amit ráírtak .
Válaszol
Zárt kétutas dobozt szeretnék építeni. Én a HA 20 484 es mélyhangszót gondoltam.Elvileg ez jónak tünik zárt dobozba. Lehet-e ebből pappírmembránost rendelni, szebb hangja lenne-e a pappírmembránosnak? Milyen magas hangszóró illene ehhez a mélyhangszóróhoz?
Válaszokat előrre is köszönöm.
Válaszol
Hali Etilin!
Van az oldalon egy "mindenes" menüpont és azon belül "kétutas" az oldal alján itt megtalálsz mindent ehhez a hangszóróhoz, hogy melyik magas ajánlott hozzá és még sok minden máshoz is. Úgy tudom, hogy még dobozterv is van hozzá az oldalon. Egyébként néhány magassugárzótól eltérve én még nem láttam nem papírmembrános hangszórót. A H2000 Kft. erről híres szerintem, hogy csak és nagyon jó minőségű papírmembrános hangszórókat gyárt és szeretjük is ezért nagyon!
Válaszol
Valaki többet tud itt, mint én. Big Grin Azok a régi videoton hangsugárzók helyettesítő hangszórói a kétutas link után.
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 147 Vendég