Üzenetek: 2 274
Témák: 2
Regisztrált: 2005. Nov.
Értékelés:
0
Pagrus .
Van olyan TL mérésed, amin mélyközép közeltéri , és nyílás közeltéri szerepel ?
Üzenetek: 605
Témák: 1
Regisztrált: 2006. Jul.
Értékelés:
0
Üdv., Pagrus
---
Isten őrei lassan mormolnak.
Értékelés:
0
A lényeg amire kíváncsi voltam , tulajdonképpen rajta van .
Az érdekelt , milyen hangerő különbség mérhrtő , a hangszóró és a lik között . A saját mérésem is egészen hasonló . Megnyugodtam .
Köszönöm Pagrus .
Üzenetek: 703
Témák: 12
Regisztrált: 2006. Jun.
Értékelés:
0
Még nem akarom elkiabálni de lehet hogy tok helyet szerezni!
De ezt még halkan mondom.
Részeleteket ha megnéztem a helyet.
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Értékelés:
0
Mócsing Írta:A lényeg amire kíváncsi voltam , tulajdonképpen rajta van .
Az érdekelt , milyen hangerő különbség mérhrtő , a hangszóró és a lik között . A saját mérésem is egészen hasonló . Megnyugodtam .
Köszönöm Pagrus .
Szívesen. Én viszont egyre kevésbé vagyok nyugodt, itt fetrengek a bizonytalanságban a HG 2,5 mérések eredményével és senki nem szólal hozzája
Üdv., Pagrus
---
Üzenetek: 7 877
Témák: 29
Regisztrált: 2005. Aug.
Értékelés:
1
Válaszd amelyik jobban tetszik. Ne haragudj, de el sem tudom képzelni én mit tehetnék hozzá az ügyhöz.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Értékelés:
0
shalafi66 Írta:Válaszd amelyik jobban tetszik. Ne haragudj, de el sem tudom képzelni én mit tehetnék hozzá az ügyhöz.
Köszi, akkor átlagolunk. Azt hittem, valamelyik a kettő közül hibás, és lehet tudni, melyik. De ha ekkora a szórás, akkor átlagolunk.
Üdv., Pagrus
---
Értékelés:
1
Az is egy megoldás. Esetleg tervben volt az elején is, ha nem válik be valamelyik hsz, akkor más kerül a helyére. Tényleg nem tudom, mert a jelenlegi állás szerint nem ilyenek a dómok. Talán küldhetek másik pillét, de minek bonyolítani az életet úgyis nagy a szórás.
Üzenetek: 299
Témák: 0
Értékelés:
0
Üdv Shalafi!
Csak érdeklődnék, hogy nem aludt-e el a hangszórórendelésem a versenyre. Most jöttünk haza, ha van újdonság a kondik körül, akkor az is érdekelne, meg ha beindul szept. 1.-én a gyártás, akkor kb. mennyivel utána lehet számítani a Braunokra. És nem lenne-e jobb a többit hamarabb küldeni, ha esetleg lesz áremelés, ne a várakozás miatt faragjak rá.
Üdv: Cirrus
Zárlat, szakadás, vagy egyéb műszaki hiba.
Értékelés:
0
shalafi66 Írta:.....Tényleg nem tudom, mert a jelenlegi állás szerint nem ilyenek a dómok......
Akkor légyszíves küldjél 2 db jelenlegi állás szerinti dómot, és kérlek, mérd meg előtte, mert szeretném közreadni a tervet a megépítés után, ahogy pl. a PVC- és papírcső TL-ek és a közeltéri monitorunk keresztváltója is nyilvános, fent van a blogomon.
Üdv., Pagrus
---
Értékelés:
1
Jó, de ha mérni kell, az nem fog menni holnap. Kb. két hét múlva vállalom. Ha minden jól megy.
Értékelés:
0
shalafi66 Írta:Jó, de ha mérni kell, az nem fog menni holnap. Kb. két hét múlva vállalom. Ha minden jól megy.
Köszönöm, megvárjuk, az a lényeg, hogy mindenki elégedett legyen, Te se bosszankodj, hogy rosszabbul sikerült hsz-ók miatt rossz váltót tervezünk, meg persze mi is dobogós helyet akarunk .haha.
Üdv., Pagrus
---
Értékelés:
1
cirrus Írta:Csak érdeklődnék, hogy nem aludt-e el a hangszórórendelésem a versenyre.
Igyekszem, hogy minél előbb postázni lehessen.
Ui: jól emlékszem, hogy volt szó egy javítanivaló Dyno mélyhszről?
Értékelés:
0
Helló Shalafi!
Sőt! Írnék majd egy emailt Neked, mert volna még a Dynon kívűl Vifa közép és más hangszórójavítással kapcsolatos kérdés is. (benyomott membrán KEF T27-esnél, stb...)
Értékelés:
0
cirrus Írta:Üdv Shalafi!
Csak érdeklődnék, hogy nem aludt-e el a hangszórórendelésem a versenyre.
Helló Shalafi!
Megjöttek a hangszórók, egész pofás termékeitek vannak, a kedvezmény is kellemes, mikorra várható kb. a verseny? Köszi mégegyszer!
Értékelés:
1
Ok, nem mértem ezeket a hangszórókat, de remélem rendbenvannak. Hogy mikor lesz, az egyelőre nekem is kérdés. Nem holnap, ez biztos. Sietni nem kell. Igazából nem indult még be a gépezet, ez csak amolyan elő-versenyzés.
Értékelés:
0
Ez megnyugtat, mert így az évkezdés, plusz egy központi feladat annyira leköt (tanárság), hogy még a dobozt megszerkeszteni sincs időm. Egyelőre. Szerinted berakhatom 22 literes doboz helyett a 620-ast egy meglévő 15 literesbe (passzoló mélysugárzó bemélyítés, basszreflex, másik hangolással persze), csak mert nagyon furdal a kiváncsiság. (Igaz, akkor megint jönnek az éjszakák a váltóval.)
Értékelés:
1
15 literben is elfogadható, kicsit kevesebb az ideálisnál. 51-52Hz körüli hangolással.
Értékelés:
0
Szia Shalafi!
Küldtem egy emailt, várom a válaszod a 4 és 4,8 ohmos magasakkal kapcsolatban. Ha nincs időd, csak jelezzél, hogy elolvastad.
Értékelés:
0
cirrus Írta:Helló Shalafi!
Sőt! Írnék majd egy emailt Neked, mert volna még a Dynon kívűl Vifa közép és más hangszórójavítással kapcsolatos kérdés is. (benyomott membrán KEF T27-esnél, stb...)
Naszóval, amit a behorpadt dómú KEF T27-tel kapcsolatban írtam Cirrusnak, hogy szívja ki, az jó, csak nem merte megcsinálni.
Hétvégén megcsókoltam a hangfalát és jól kiszívtam a membránját  ettől egyből visszatért a gyári görbe a mérés szerint, a két hangszóró ismét egyforma lett.
Tehát ha a gyerek legközelebb belenyomja az ujját a dómba, ne tétovázzatok, egyre kell figyelni, nem szabad túlugrani a felásottat, a volt horpadás körvonalai megmaradnak, azzal nem szabad már foglalkozni. Magamnak titán dómot javítottam így.
Üdv., Pagrus
---
Üzenetek: 24
Regisztrált: 2006. Sep.
Értékelés:
0
Ha lehet még az alkotók közé csatlakozni, akkor én is csatlakoznék!
Udv mindenkinek: Klang
Értékelés:
0
Helló Klang !
Hogyne lehetne , mégcsak pedzük a dolgot .
Üzenetek: 24
Regisztrált: 2006. Sep.
Értékelés:
0
Ok ! köszönöm a válaszod! Akko hajrá!
Üdv Klang
Értékelés:
1
Sok sikert hozzá.
Értékelés:
0
Meg jó magashangszórókat. :|
Üdv., Pagrus
---
Értékelés:
0
No hát a tökéletes meg a rossz között azért sok-sok fokozat van .haha.
De vehetem úgy is amit írtál, hogy a többség tökéletes, de akad, amelyik csak majdnem .hehe.
Üdv., Pagrus
---
Értékelés:
0
Mivel elkezdődött a iskola , többet hallgatózom . Jó hangszórók ezek .Nálunk ennyi pénzért jobbat ,nem hiszem hogy lehet kapni .
Össze válogattam egy bass teszt CD-t, igy elsőre egészen elégedett vagyok .
Értékelés:
0
Mert a mélyekkel nincs gond, csak a magasakkal.
Üdv., Pagrus
---
Értékelés:
0
Nekem az is bejött , osztán lehet hogy az én fülemmel van gond .
Nem érzem rosszabbnak mint a Tannoyt .
Értékelés:
0
Bocs Shalafi!
Csak azt szeretném megkérdezni, hogy akkor értsem úgy a válaszod a magasaimra, hogy grátisz küldesz egy négy és egy 4,8 ohmost, vagy a pillékből küldesz egyet-egyet, vagy maradjunk annál, hogy megveszek még egy-egy komplett magasat, csak az egyik legyen tényleg 4 ohmos, a másik meg tényleg 4,8 ohmos, hogy összetartozó párokat tudjak beépíteni? Előre is köszönöm a kedvességed, és várom a válszod.
Értékelés:
1
Ahogy szeretnéd.  Annyi kitétellel, hogy pillét küldök grátisz is, hangszórót csak ha kifizeted.
Értékelés:
0
Köszönöm ez teljesen fair, ha összeraktam a javítandó hangszórókat, akkor majd megmondod, hogy melyik pilléhez találtál párt, és akkor a másikat elküldöm.
Értékelés:
1
pagrus Írta:No hát a tökéletes meg a rossz között azért sok-sok fokozat van .haha. De vehetem úgy is amit írtál, hogy a többség tökéletes, de akad, amelyik csak majdnem .hehe.
Szóval sajnálom a sok törlést, de másképp értelmesen nem tudtam megoldani. Hogy értelmet nyerjen az idézett rész, továbbra is úgy hiszem, hogy ezek a dómok semmiképp nem rosszak, legfeljebb nem tökéletesek.
Értékelés:
0
Ha az lpad , 2.55 Ohmját , átkötöm 4.7 uF-al , 1 kH-el följebb kerül a -3 dB . Így kb 15.5 , én meg 13 fölött hallok is meg nem is .
Értékelés:
0
Mindegy, te tudod, mit miért csinálsz, én sokmindent megértek, nem vagyok mai "kakas", mindenesetre nekem nincsenek törölnivalóim.
A lényeg, hogy annyira felemás a két HG 2,5-öm, mint Cirrusnak, és így nem tudok váltót tervezni, a méréseim pontosak, ezt éppen ő is látta, a két Vifa-18 hangfalának távoltéri mérés görbéje a javítás után fedte egymást (persze, jó anyagból vannak)
![[Kép: Vifa18n.jpg]](http://diyaudio.barjak.net/20060909/Vifa18n.jpg)
Kicsit bele is fáradtam ebbe, tegnap megjöttek a T2030-as Beymák amik kimaradtak a Beyma-Fostex monitorból, azokat betesszük a HA-22 mélyek mellé és így be tudjuk fejezni a félbehagyott hangfalakat, így neked sem okoz gondot a továbbiakban ez a téma.
Üdv., Pagrus
---
|