Üzenetek: 558
Témák: 2
Regisztrált: 2005. Aug.
Értékelés:
0
Kedves spexcel és Többiek!
Örülök a beszámolónak, de más erősítővel is ki kellene próbálni a hangsugárzót, hogy azzal mennyire lineáris és a hangja mennyire jó.
Egy stabil működésű, megbízható erősítő jó segítség, de könnyen tévútra mehetünk általa, hogy a kacifántos hangváltót is elviselve, jól szól.
Kommersz cuccok tömege bizonyítja, hogy egy "szuper" hangsugárzó bizony szólhat pocsékul, ha az erősítő nem bírja a reaktív terhelést.
Pontosabb méréseket szeretnék látni, amiben egyértelmű, hogy mi, merre és mennyi.
Sok sikert!
Üdv! SMA
Üzenetek: 7 886
Témák: 29
Értékelés:
1
A mérsek szerintem halálpontosak.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Üzenetek: 299
Témák: 0
Regisztrált: 2006. Jul.
Értékelés:
0
Mócsing Írta:Eltünt Pagrus .
Nem jó ez így .
Szerintem se jó ez így.
Üdv: Cirrus
Zárlat, szakadás, vagy egyéb műszaki hiba.
Értékelés:
1
Nem tűnt el, másutt ugyanúgy elérhető lesz.
Üzenetek: 2 276
Témák: 3
Regisztrált: 2005. Nov.
Értékelés:
0
Az a nagyon nemjó , hogy egy vita idáig fajulhat .
Sámomra újfent bebizonyosodott ,csak az a vita nyerhető meg amit el sem kezdtünk .
Ez sem tőlem származik , de /ennek ellenére /nagy igazság : Vitában senkit sem lehet meggyőzni , csak legyőzni . A legyőzöttség pedig rossz érzés , és kellemetlen nyomot hagy az emberben .
Értékelés:
1
Mócsing, a legutóbbinak, hogy beleszerkesztettem az üzenetébe, semmi köze a vitákhoz, ha azok egyáltalán azok voltak.... mert nem biztos. Ezt mással is megtettem már, ha nem a szabályok szerint játszott. Ráadásul előző nap egy hasonló hozzászólását átraktam a más gyártókhoz, és következő nap talán csakazértis, beírta kibővített formában ugyanoda. NNo ez most mi? A másik út ami lehetséges, hogy fölösleges vagyok, és fölösleges rendet tartani. Ha valaki kérdezte volna tőle, hogy ez és ez a vifa-beyma hangszóró mire képes, biztos nem moderálom ki a gyártók és a típusok nevét, de így előzmény nélkül elég érekes volt felsorolni egy beymát, két vifát, amik ráadásul választ sem adnak a valódi kérdésre. Én ennyit tudok írni ezzel kapcs. Ez nem a személynek szólt, hanem a tartalomnak.
Azt hiszem itt le-győzésről szó sincs...
Értékelés:
0
Ezen utóbbi esetet nemkövettem szóról szóra . Inkább csak a végeredményét sajnálom . Amúgy sem vagyok képben ezekben a dolgokban , igyekszem a hozzászólások lényegét megjegyezni , a többivel nem nagyon foglalkozom .
Amit fentebb írtam az az élet minden területére vonatkozik , úgy álltallában , és a fórumokban bizony nagyon csúnya megnyilvánulásokat lehet látni időnként .
Értékelés:
1
Egy biztos, egyáltalán nem kellemesek ezek a dolgok..
Üzenetek: 564
Témák: 10
Regisztrált: 2006. Mar.
Értékelés:
0
Sztem egy vita eldőlése csak belátás kérdése. Néha röhejes, hogy milyen lényegtelen ökörségeken megy itt késhegyig menő "vita". Az a baj, hogy bár az igaz, hogy jó dolog, ha közöljük valamivel kapcsolatban az észrevételünket, de ez itt legtöbbször sajnos kioktató hangnemben történik, mintha miénk lenne a világ egyetlen igazsága, de legalábbis mindenki egy Wanderkooy vagy Linkwitz lenne. Tanuljunk már meg olyan tisztelettel írni, mintha az illetővel szemtől-szembe állnánk... Sokat javítana az egész fórum hangulatán. Sztem. .forog.
Üdv: spexcel!
Értékelés:
0
Üdv Sma!
A mérések az utolsó, tehát a weblapon is látható modról készültek, egytől-egyig.  Ha valami hibát találtok, szóljatok, előfordulhat, ember vok én is. Pl. nem régen jöttem rá, hogy a csd egy korábbi modé volt és köze sem volt az frekiamplitudóhoz...
Értékelés:
0
És milyen borzasztó ,mikor kétségbe vonják az ember zsenialitását .
Értékelés:
1
És miwan, ha vki alaphejjzetben is .tok. hülye? .monokli.
Értékelés:
0
Ó ,attól még a saját zsenialitásával kapcsolatban ,nincsenek kétségei . .hehe.
Értékelés:
0
A zsenialitás kétségbe vonása is mehet kulturált keretek között.
Értékelés:
1
Én pl. eléggé .tok. kelütött vagyok.
Értékelés:
0
Csúnya dolog lenne a részünkről ha kétségbevonnánk , bármit is gondolunk .
Üzenetek: 577
Témák: 4
Értékelés:
0
Nem emléxem,hol is volt az a "nem tisztelet",és kinek a részéről?
Meg emléxem egy Klang nickű olvtársra is,talán az Ő véleményére is kíváncsi lennék ez ügyben...Tehát mindenki jól gondolja meg,hogy mikor mit kifogásol a másik stílusában!Szerintem.
Üdv Doki!
Értékelés:
1
Nem tudom elképzelni sem, Klang mit tudna ehhez(vagy máshoz) hozzátenni.
Értékelés:
0
Akinek nem inge...
Üzenetek: 105
Témák: 0
Regisztrált: 2006. Oct.
Értékelés:
0
shalafi66 Írta:Én pl. eléggé .tok. kelütött vagyok. 
Nagyon jó ezt nekünk hallani! .taps. Ill. látni.
Értékelés:
0
Off:
Spexcel!
Már ne is haragudj,de mintha Te írkátál volna tiszteletről meg ilyesmi!Ebből arra lehet következtetni,hogy valami nem tetszett neked a beírásokból.Hogy kiéből az tökmindegy,mert átolvasva egyik hozzászólás sem ment tovább(bunkóságilag) az említett "Klangos" vitán,amiben ha jól homálylik Te is aktív résztvevő voltál.Tehát ha ez az a stílus,ami nem tetszik neked,akkor talán Neked sem kellene gyakorolni.Szerintem.Vagy mégsem (mé nincs itt gondolgozós szmájli?)
Aztán,hogy magamba is nézzek egy kicsit,tudom,hogy néha kicsit "erősek" a benyögéseim,de viszont ezt a stítust másban nem is kifogásolom. .cigi. .monokli.
Sőt,hogy konkrét legyek Shala semmitmondó(vagy inkább éppen is sokatmondó)benyögéseit sem kritizálom.Esetleg nem értem(vagy nagyon is).Ilyenkor szokott eszembe jutni a "Vadászos" idézet,amit annyian útálnak:"mindenki úgy élvez..."
Off vége. .puff.
Üdv Doki!
Értékelés:
0
Ha végigolvasod azt a "Klangos vitát", akkor láthatod, hogy fdsa-val két oldalon keresztül teljes nyugalomban tárgyaltuk az ügyet, amit klang meg is köszönt. Ami kilőtte a biztosítékot, az a mérésekkel kapcsolatos (CSD alias wasserfall) állítás volt, miszerint mi vagyunk a hü**ék, mert mi olyat még nem is csináltunk és az márpedig jó. Hozzáteszem, még ennyire sem szokásom "beszólogatni", aki ismer, tudja.
Ui.: egyébként spec. nem a ti beszólongatásaitokkal volt bajom (főleg nem a Tieiddel), hanem a pagrus-ügy kapcsán írtam ezt az okosságot. Erre írtam, hogy "akinek nem inge..."
Értékelés:
0
Akkor homályosítsatok már fel lécci(mert figyelmetlen az szoktam ám lenni),hogy mi volt az a "Pagrusos" vita!
Üdv Doki!
Értékelés:
0
Mostanában ilyen csörte több is volt shalafi pajtás és pagrus között.  .zold. És nem csak ezen a fórumon.  Hozzáteszem, a vifa-beyma dologgal kapcsolatos moderálást (pagrus minden tisztelete mellett) jogosnak tartom. Én is beláttam ezt anno, amikor vifa xt lett volna az avatarom...
Értékelés:
0
Így sem rémlik. .hm. Na mind1 .pia.
Üdv Doki!
Értékelés:
0
Nem mintha egyetértenék a módszerrel, de azért érdekességképpen hozzátennék valamit az impedancia-vitához.
Nézzetek egy kicsit szét a focal-jmlab honlapján minimumimpedancia ügyében. Érdekes értékeket láthattok ott. Kiemelném az egyik hazai "zászlóshajót", a Chorus 726V-t: nominál 8ohm, minimumimpedancia 2,9ohm 118Hz-nél. Nos, azért 118Hz-en valamivel több teljesítmény és hangenergia jut, mint a 10kiló feletti tartományra... Ehhez mit szól a MEEI?  És ezt a dobozt csöves erősítőkre kötögetik...?! .aaa.
Hozzáteszem még, hogy a 3ohm körüli értékek egyáltalán nem ritkák...
http://www.focal.tm.fr/accueil_en.htm
Üzenetek: 804
Regisztrált: 2006. Sep.
Értékelés:
0
A csöves erősítők fordítva reagálnak, mint a tranzisztorosok: a rövidzárat bírják, viszont a szakadást vagy a névlegeshez képest túl nagy impedanciát nem szeretik.
Körülnéztem a focal-nál, találtam is érdekeset:
Idézet:Les tweeters de la gamme JMlab possèdent une technique particulière de dômes inversés (concaves) contrairement à la plupart des dômes positifs (convexes). Grâce à un meilleur couplage mécanique, bobine mobile collée au centre, ils garantissent une meilleure réponse aux impulsions.
ők már a dómot is befelé görbítik, sokkal jobb az impulzusválasza...
Értékelés:
1
Ki mondta?
Értékelés:
0
Itt a forrás: http://www.focal.tm.fr/fr_index.htm
és ott a Lexique -> home
Üzenetek: 1 290
Regisztrált: 2005. Oct.
Értékelés:
0
fdsa Írta:ők már a dómot is befelé görbítik, sokkal jobb az impulzusválasza...
És még melyik cég csinál homorú dómot?
Üdv, Péter
Értékelés:
1
Nem mindegy?  Holnaptól én is csinálhatok, de minek.
Értékelés:
0
spexcel Írta:... focal-jmlab honlapján minimumimpedancia ügyében. Érdekes értékeket láthattok ott. Kiemelném az egyik hazai "zászlóshajót", a Chorus 726V-t: nominál 8Ω, minimumimpedancia 2,9Ω 118Hz-nél. Nos, azért 118Hz-en valamivel több teljesítmény és hangenergia jut, mint a 10kiló feletti tartományra... Ehhez mit szól a MEEI? És ezt a dobozt csöves erősítőkre kötögetik...?! .aaa.
Hozzáteszem még, hogy a 3Ω körüli értékek egyáltalán nem ritkák...
http://www.focal.tm.fr/accueil_en.htm
Na erre mintha már regáltam volna egyszer,miszerint ha a "nagy" hüjjeségeket művel,akkor ez nekünk is követendő?
Egyébként ez a fajta csövises áramgenyósos focalos meghajtás nem is olyan rossz párosítás,mert így legalább kompenzálódik a szúrós magastartományuk,olyan "édeskéssé" válik a hang,elsőre még tetszik is.Viszont hasonló teljesítményű tranyásokból fasirtot csinál,amelyik felépítése meg olyan,hogy bírja a nyüstöt,azzal meg nem szólnak jól,persze szvsz. ...
Üdv Doki!
Értékelés:
0
Na ugye...  Egyébként sztem fos. Érdekes, hogy az utopia sorozatban csak a grand utopia impedancia-minimuma van megadva, ami 5 ohm. A többi ismeretlen.
Üzenetek: 1 290
Regisztrált: 2005. Oct.
Értékelés:
0
doki Írta:Egyébként ez a fajta csövises áramgenyósos focalos meghajtás nem is olyan rossz párosítás,mert így legalább kompenzálódik a szúrós magastartományuk,olyan "édeskéssé" válik a hang,elsőre még tetszik is.
Én eddig csak tranyóson hallgattam JmLabot, abból is valami olyat, ami kintről akciósan behozva colt 250ezer, de a magasa annak is úgy sziszegett... nem is értettem miért vannak tőle úgy elájulva
Üdv, Péter
Értékelés:
0
shalafi66 Írta:Nem mindegy? Holnaptól én is csinálhatok, de minek.
Ez nagyon vaskalapos szemlélet .gonosz.
A kereket feltaláló ősembernek is ezt mondták a többiek
|