A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Videoton által gyártott Akai hangsugárzók
#1
Azt szeretném kérdezni hogy van egy pár békebeli AKAI SR-H210 hangfalam, amin most cseréltem közép és magassugárzót. Sajna még a mély az Somogyi, de tervezem átcserélni egy HA 20 1544-484P-re. Az lenne a kérdésem hogy az oldalfalakat beborítottam vattával, de nem emlékszem hogy ki kell-e tömni az egész hangfalat? Köszönettel !
Válaszol
#2
Ha minden igaz b-reflex doboznál az oldalakra és a hátuljára kell ragasztani a csillapítóanyagot,zárt doboznál elég csak a hátulját lazán kitölteni vele....Legalábbis én ezt olvastam Big Grin
Válaszol
#3
Én ajánlom próbáld ki előrenéző reflexnyílás esetén azt, hogy csak az oldallapokra és a hátlapra nem, vagy csak a hátlapra rakod a csillapító anyagot. Az utóbbinál vesztesz egy kicsit a mélytartományból; mindkettő másként szól, válaszd amelyik jobban tetszik. Smile
Válaszol
#4
484P-re nem, mert az nincs, csak a sima 484. Ha zárt doboz, akkor az eredeti megoldás szerint lazán (és ez fontos) kell kitölteni természetesen fellazított csillapítóanyaggal a doboz teljes térfogatát.

Csak megjegyzés: mivel videoton hangszórót nem gyárt a H2000, ezért igazából a hangváltókat hozzá kellene igazítani az új hangszórókhoz. Bár ezek a váltók eredetileg is tartalmaztak tervezési hibákat.

szerk: soup, b-reflex doboznál is ugyanúgy lehetne, és kellene csillapítani a dobozn belüli állóhullámokat mint zártnál, de ezt pont a rezonátor miatt nem teheted meg. A reflexcső közelébe, illetve a reflexcső és hangszró közé nem érdemes csillapítóanyagot tenni, viszont a párhuzamos oldalfalak közt fellépő állóhullámokat csillapítnai kell, azt pedig jól csak sebességmaximumnál lehet, tehát pont a falnál nem, ahol sebességminimum és nyomásmaximum van.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.

Válaszol
#5
Értem én, de valahol csak rögzíteni kellett azt a fránya vattát az én esetemben. Smile A hallottak alapján írtam véleményem.
Válaszol
#6
ööööö, .forog. hát az lehet, de amit írtál annak igazán akkor sincs értelme, és itt most valszeg zárt dobozról van szó, ott meg lehet büntetlenül csillapítani a doboz belsejében.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.

Válaszol
Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég