A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wharfedale Loudpanel
#1
Van egy ilyen cuccom és különös dolgot tapasztaltam. Egy falon elhelyezve még egymástól 4 méterre sincs igazán jó tere. Egymásra merőleges falon már alakul, de még nem az igazi. Viszont (Kövezzetek meg érte) egymással szemben lévő falakra, de nem egymással szemben elhelyezve, kinyílik és teljesen leköt. Valakinek esetleg van hasonló tapasztalata? Szerk: véletlenül találtam rá erre az elhelyezésre. Átalakítás után volt a szoba és már nagyon akartam egy kis zenét, de még nem tudtam felhelyezni a falra véglegesen őket. Így került az egyik a gázcsőre lógatva, a másik vele szemben úgy 5 méterre és 30 fokban egy komódra.
Válaszol
#2
Van róla képed ? Még sosem láttam ilyet .
Válaszol
#3
Mócsing Írta:Van róla képed ? Még sosem láttam ilyet .
Szétszedve vagy egyben? Jelenleg nincs, de csinálok róla pár képet. Szerintem a megjelenésén kívül nincs semmi különleges rajta. A hangja inkább közepes, de ha az árát is nézzük akkor nem is tudom létezik-e ennél gyengébb ár/minőség arányú hangFAL. :-D A hangfalépítő verseny off topikban írtam már róla.
Válaszol
#4
Íme a loudpanel átviteltelensége. Gyakorlatilag igazolta a Lacinak elmondott hibákat. A mérés a kialakítás miatt elég körülményes. Big Grin De ezt Laci jobban tudja. Ez már NEM a gyári subládával történt mérés. Ami Lacinak "fura" volt, hogy a két hangkiadó szerkezet, melyek a panelt rezgetik, sorba voltak kötve. Némi átalakítás után már belefért a görbe +-5dB-be. Elég nagy gáz ez az egész rendszer. Mazó alkatú embereknek merem ajánlani. .haha. .haha. Hja! A vágás ha jól emlékszem, valahol 150Hz körül van. És kb onnantól nincs vízszintes vonal. Addig meg ... .torz.
Válaszol
#5
Ez vmi katasztrofalis.... nesze neked Wharfedale.... Smile
A macska egy hülye madár, csak akkor repül, ha belerúgok...
Válaszol
#6
Hm, sztem nem olyan rossz. 11k-nál volt egy nagy rezonancia, az lett kiszedve belőle (Notch). Nagy problémám, hogy nem lehet alacsonyabban váltani, mert már a 150Hz is elég húzós a szerkezetnek.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.

Válaszol
#7
Bocsanat, nem tudtam hogy epp Shala kezei kozott alakul a cucc. Szoval nem fikazasanak szantam... Azthittem ez a gyari allapot.
Erdekes lenne latni az elozmenyeket. Bar ezek utan el lehet kepzelni.
A macska egy hülye madár, csak akkor repül, ha belerúgok...
Válaszol
#8
Big Grin mér kéne elnézést kérni. Én is hibázok. Ezmeg egy elvileg köztes állapot.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.

Válaszol
#9
Mar ugy ertem, hogy igazabol az eredetihez kepest biztos latszana a valtozas, es egyaltalan nem tudtam hogy valaki (Te) dolgozik a teman.
De persze nem lehet ....-bol varat epiteni Smile Na, jol megaszondtam Smile
A macska egy hülye madár, csak akkor repül, ha belerúgok...
Válaszol
#10
őőő valamivel jobb. igen. csak végre összeváltanám rendesen a szubbal, aztán hallgatná Wági tovább.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.

Válaszol
#11
Most zavarban vagyok. Ugyanis az eredeti mélynyomó egy duplatekercses hangszóróra épül br kivitelben, az új (a pontos típusát nemtom a hangszórónak, Lala tisztában van vele) már két hangszórót tartalmaz de még mindig egy, kettéválasztott dobozban ami maradt br. A mérés emlékeim szerint egy nagyon átmeneti állapotot mutat, ami asszem jobb az eredetinél, de nem a jelenlegi, amit viszont még nem hallottam. :-D És ezt sem. :-D Mostan domborodik egy különdobozos terv az agyamban, hogy kicsit feljebb mehessen a váltás és ne a panelt terhelje 150Hz-től. Bár Lala ennek valószínűleg nem örül (másik váltó .torz. ) és talán feleslegesnek is tartja. Meghallgatás után talán sikerül magam lebeszélni róla. És most ez fényezésnek fog tűnni, de a Preludium még a Loudpanel mellett is csalódás. Tudom, mérés alapján és egyébként is jobbnak kellene lennie. Valami mégis hiányzik. Na mindegy. Ha rájövök leírom.
Válaszol
#12
Emberek! Férfiak és asszonyok! Halgassátok az átmeneti állapotról a kinyilatkoztatást. :-D Na megvan az első pár óra utáni vélemény. Nem hajtottam nagyon, így ezek csak alacsony hangerőre érvényesek. A hangszórók egyébként is még asszem járatásra szorulnak és az egyik cső még hiányzik. Voltak így fura hangok.:-D Nemtom, hogy a váltó alakítása miatt vagy más okból, de a sub NAGYON sok középhangot is kiad. Ezzel nem kicsit szedálja le a teret. (Már rajzolva a külön doboz a subnak.) Egy kevés kiemelést hallok valahol a panel átvitelének vége felé. (15-17kHz?) Eddig a negatívnak nevezhető észrevétel. A teljes rendszer határozottan egyenletesebb és kiegyensúlyozottabb lett. A Preludium után hatalmas felüdülés. Talán a jó térképzés és a teljes irányítatlan magas és közép hangok tetszettek a WhatHiFi embereinek is. Ha ezt hallaná a WhatHiFi és nem a gyári kivitelt asszem kapna simán 5 csillagot és bestbuy ajánlást is, az eredeti 4 csillag helyett. Köszönöm a sok időt és energiát amit ebbe a projektbe fektettél Laci.
Válaszol
Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég