(2014. 03. 01., 9:07)Handyman Írta: Úgy tervezem, hogy teszek egy helyreállítási kísérletet.
A szerkezet ép, csak a hangszórók közötti krómozott rudakat kell felújítani.
Úgy vélem a kisebb hangszórókat célszerűbb cserélni, persze csak ha sikerül gazdaságosan beszerezni. A nagyobb hangszóróval kapcsolatban tanácstalan vagyok. A membráncseréhez nem vagyok elég képzett. Tudnátok ajánlani valakit aki ebben profi és nem audiofil díjszabással dolgozik?
Előre is köszönöm.
Szia!
A magasakat és a közepeket ne bántsd, ha jól működnek csak egy alapos tisztogatás kell nekik, de azt is érdemes szakemberre bízni, mert amennyire látszik a képen a membránok még nincsenek benyomva, és jobb lenne, ha nem is lennének. Venni is csak ilyen korú használtakat tudnál.
A mélynél mindent cserélni kell benne ránézésre, mert a membrán alatt szerintem a pille is le van szakadva, valamint ennyi homok a tekercsnél sem igazán nyerő. Szóval ott kb. a kosár és a mágnes maradhat, amibe igen-igen alapos kipucolás után építeni lehet egy komplett új belsőt.
Azt nem írtad, hogy az ország mely részén vagy, az előző hozzászóló javaslata jó, emellett én még esetleg Bp-en tudok ajánlani javító szakembert, akit az Orion gyűjtő Hi-Fi szerelőm javasolt régebben.
Én is kérdeznék:
Megvan a párja is és mekkora a mély benne?
Megnéznék még egy fényképet a hangváltóról is...
Üdv.
(2014. 03. 01., 18:37)DMG Írta: shalafi lenne aki szokott szöszmötölni mindenféle kacattal.
amúgy a felfelé álló hangszórók egyvalamie biztosan jók.
a sugárzási mintája konzisztens.
máskérdés hogy minden egyébb dologban ez kevésbé jó.
Egy valamire még nagyon jó lehet egy ilyen pár.
Ha esetleg a felső lakóval van egy kis konfliktus....cool.