A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hangfalépítés
#1
Wink 
 
      Jó napot kívánok mindenkinek.

  Úgy ahogy a tv vásárlásnál rengeteg tanácsot adnak de a vége az: menj be a boltba és amelyiknek a legjobban tetszik a képe vedd meg..................

   Tehát akkor ha amatőr hobbista vagy a legegyszerűbb ha következő képen építesz zárt hangfalat.  A hangfal szélessége a mélysugárzó átmérőjénél legyen 8-10cm-rel szélesebb. A magasságát úgy kell megválasztani, hogy oda férjen(nek) a közép és magas sugárzó. A két oldal ne legyen maradék nélkül egymással osztható. (Természetesen sosem a kül. hanem a jelméretre értendők a méretek). A mélységét a nagyjából kiszámolt mérethez képest 15cm-rel mélyebbre kell hagyni.  Old meg, hogy a doboz hátulja ki- be húzogatható legyen.
( A legegyszerűbb ha nagyon pontosan összecsiszolod az elejét meg a hátulját és úgy rakd össze hogy a hátulját ne csavarod be csak távtartónak használd). Addig  mozgatod a hátulját előre hátra amíg a leg optimálisabb lesz a hangja .  Amatőr módon, hogy biztos jól tömített legyen a doboz amíg állítgatod  tegyél kívülre körbe gyurmát és mindég nyomd jól oda. Bejelölöd, a fölösleget levágod és véglegesen rögzíted a hátulját.
Akár komolyabban is meg lehet építeni egy ilyen állítható zárt dobozt és bármilyen ismert- ismeretlen mélysugárzónak be lehet lőni a doboz térfogatát.
Az enyém nagyon jól szól és nincs a   "bogár" , hogy hátha lehetett volna jobbat..................

                                                               Üdvözlettel   Vastag Zsolt
Válaszol
Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég