A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nyolchangszórós Videoton Hypermax áthangszórósítása
#1
Kedves Tik .
Könyvbeilő módon , sok év harcával 4 éve szereztem egy Hypermax--párt . most ( eltéve a kivevésre kerülő hangszórókat ) át fogom hangszórózni őket . A lyukak 2drb. 9-centis, 1 drb. 10 cm--es , 1 drb. 12,5 centis , 1 drb.9,8--as lyuk , 1 drb. 12--es valamint 2 drb. 28--as nyílás . Ezen Tannoy " replika" , ami Kuwaitnak készült , s aminek a prosija már nincs meg , nem 4 , hanem 3--utas volt 2 potméterrel elől . Új hangváltót is szeretnék .Köszönöm segítségteket . Staywild
Válaszol
#2
Jól vagy ?
Válaszol
#3
Asszem Moccsing arra akart utalni, hogy ő inkább tüzelőt csinálna belőle. .tuz.
Annyi pézből, amiből ezeket teletömöd hangszóróval, már négy jó dobozt is lehet csinyálni. .kopp.
- Ajándékot hoztam, malájok fejedelme. Aquamarinkék.
- Az ajándék szép, de ilyet már ettem.
Válaszol
#4
Kedves Tik .
Hány literesek az ominózus dobozok .
Válaszol
#5
Szervusztok!

Csatlakoznék a hozzászólásokhoz. Nekem is van egy pár ebből a típusból (D503A, Videoton). Nekem bevált, eredeti állapotban van, az igaz, hogy hajtani kell, különben mélyben nagyon erős. A mélyeket felújítattam Aubeck Ferencnél (337-65-66) a Múzeum körút 19-ben. A ládák kb 125 literesek és 2 cm-es rétegelt lemezből vannak, gyári belső merevítéssel. Az átvitele papír szerint 30-22000Hz, 100/60 Watt-os és az enyém 8 ohmos, van két poti, de koppon vannak és szerintem érdemes kikötni őket, még annyít csináltam, hogy a kondikat kicseréltem újjakra és átforrasztottam. A láda 1974-es gyártású. Egy 2x31-es EQ-val beállítva elmegy közepes stúdió monitornak is.
Ha érdekel valami adat róla, szívesen segítek, ha tudok. Én nem alakítanám át, ha jó a négy magas és a két közép hangszóró, csak a mélyeket felújítanám .szia.

.pia.Zsolt
Válaszol
#6
Ha vkit érdekel még egy pár, most találtam:

2006-11-14 | jani | 06 70 385 1695 | Pest Megye
Videoton Hypermax hangfalkülönlegesség: a 70-es években Arab exportra gyártották,
eladó. Ára: 120 000Ft. (az infláció miatt)

Sok sikert!

Zsolt

.cool.
Válaszol
#7
.hehe. .hehe. .hehe. .hehe. .hehe. .hehe. .hehe. .tuz.
Válaszol
#8
Egyetértek, .tuz. re vele. [Kép: 55_1.gif]
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.

Válaszol
#9
jajj istenem, szegényt igy elszomoritani Sad
Üdv, Péter
Válaszol
#10
Százhúszezeeeeer?? .sokk. .kopp. .taps. Na ha ezt valaha is az életbe eladja... Basszus ennyi pénzből olyan hangfalkülönlegességet építhetsz, amilyet csak akarsz (az eredetinél sokkal jobb hangszórókból).
Válaszol
#11
Talán jövőre már csak 12 000 Ft lesz.
Válaszol
#12
valami pikturaja nincs valakinek a joszagrol? erdekelne a orcaja ;]
Válaszol
#13
Kedves Zsolt . Köszönöm amiket írtál , azt , hogy a levelemre nem válaszoltál , nem értem . Nálam az volt , hogy éveken át hirdettem a Hirdetés Újság HUszonkettes Rrovatában , mígnem jelentkezett egy Ember , hogy neki volt , s nagyíon meghatotta az igyekezetem , utánamegy a dolgoknak , kinél is lehetnek a Hypermaxok . jelentkezett vagy harmadév múltán , mondta a címet s én pár nap múlva ott voltam egy mai áron 200--250 milliós villában , ahol egy válóperben megkeseredett ember fogadott borbamerülten . Képzelheted , milyen volt megpillantani őket . . . Ha írsz az urhajozas@freemail.hu címemre , küldök fotókat az enyéimről ( meg arról a pest--megyei Hypermaxokról is , amikre TE hívtad fel a figyelmemet ).Szóval mondta , nem tudni kiéi is lesznek ezek a sarokbatolt csodák a válóper után , de a mellette ülő , őt segítő Ember felírta a címemet . Ez vagy egy év múltán fel is hívott , hogy megvette ezen villát szőröstűl--bőröstül , jöjjek , vihetem őket . . .5 nap nemalvás , 5 nap pénzgyűjtés , gyerünk , meg is jelentem a másik tavas birtokon . Mit tetszik kérni érte ? Mindegy , amennyije van . Mikor látta , hogy nékem a veterán Nagypolskim van , mondta a fiának , hogy tegye be a mikróbuszukba , s vigye utánam . . .Otthon ezen a szép májusi délután mondtam a feleségemnek , ezúttal ő vigye el a gyerekeket a zongitanárhoz , mert én karamboloznék . Remegő lábbal el a solymári Shell--kútra 3 barna sörért , visza . Az Asszony , aki csak a kicsi és láthatalan hangfalakat szereti ( ment volna egy Jamo--shoz . . .) , épp bútorápolóval tisztította , a Hypermaxok ennyire SUGÁRZÓAK , hogy még egy nőt is megtérítenek ( a Dologból különben írtam egy kis könyvet , no nem olyan jót , mint amilyeneket a high--end show--kat létrehozó Csontos István Barátom ). WAF , azaz woman's acceptance factor . . .Amikor már szóltak , felhívtam a legelső tulajt , mondom neki , hogy amit a telefonban hallasz , azok ÖK . Lehetett hallani , hogy küszködik a könnyeivel . . .Később a 4 férfi összejött , de ez már egy másik történet . Ennek az első résznek két tanulsága van . Ha valaki csak 1 mondatot képes a dolgokhoz hozzáfűzni , az ahelyett , hogy ideír , nézze csak tovább a hetihetestbocskogábortmegakiiiirájkodókat , a második tanulság az az . . .(fojjjt köv. )[/code]
Válaszol
#14
Vegyél levegőt, megvárjuk! Érdekel a sztori.
Üdv: Cirrus

Zárlat, szakadás, vagy egyéb műszaki hiba.
Válaszol
#15
Második rész . Kedves Zsolt és a többiek . Az előbbinek a második tanulsága már filozófiai . Arra gondolok , hogy jó dolgok az érdekes ürügyek , mivel érdekes dolgok révén érdekes embereket hozhat össze ( most tekintsünk el a márkakluboktól s a szakbarbárkluboktól , ahol többnyire sorvadt személyiségek leleddzenek ) . Például én régebben hírdettem , hogy Skandinávia , Izland , Grönland , Feröer --szgk iránt érdeklődők keresik egymás barátságát , remek emberek jöttek össze .Azóta alapítottam is egy Skandinávia Kultúrális Egyesület nevü valamit a Cégbíróságon , s bizton állítom , nem lesznek ott sem szakbarbárok , sem fanatikusok , csak Érdekes Emberek ( az autóstoppozás nevűü szentélynek ugyanis már vége . . .). Szóval felkerestem azt a másikHypermaxos embert Rádon , s lefényképeztem a Harminckét Hangszórót egyben. . .Még valami .
A sors összehozott egy másik Emberrel is , aki , bár szerintem habókosnak tart , elhatározta , hogy segíteni fog az áthangszórósításban . A mostani fejlemény azonban az , hogy lehet , hogy elcserélek egy JBL--hangfalpárt egy Hypermaxpárra , s ez a következő veszélyt hozhatja . Ha még eddig nem őrültem meg , most meg fogok .Lehet , s ez a második implikátum , hogy nem tartom meg a nyolchangszórósságot , hanem jön a lapfürész , előlap le , képnek szobafalra ki az , amit leoperálunk a Hypiról ( fotó azért elmegyen pár brit LAPba , hogy nehogy elbízzák már magukat , hogy csak ők a janik , mi meg magyarok sehol sem vagyunk . . .). ( Na jó , nem lennénk akkor a brit kapitalisták helyében . . .) , és háromhangszörösság lép a dolgok helyébe . Amin meg a XXII. szd. fog jót röherécselni , amikor meg a nyolchangszórósság fog menni , de ezt hagyjuk . . .
Szóval , Zsolt . Köszönöm , hogy segítettél ., köszönöm a 2 leendő Barátot .
PS. Figyelemre méltó azonban az is amit TE írtál , hogy nem kéne hozzányúlni a dolgokhoz , hiszen egy citromsárga , gyári festékü Skoda Felicia cabrio a '60--as évekből nem arról szól , igazad van , hogy beletegyünk egy Ferrari motort . Stimmt so .
Válaszol
#16
Persze, hozzányúlni sztem is semmi értelme. Így ahogy van, így őrzi az alkotók és még kit tudja kinek-minek az emlékét. Bár igazán jó sosem lesz, ha a hangszórókat javítással eredeti állapotukba visszaállítják, vagy ha egyediként helyükre valót gyártunk, akkor sem.

Ui: Esetleg, ha szükség van rá, szívesen segítek, amiben tudok.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.

Válaszol
#17
[Kép: wpm5b66uk2.th.jpg]
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.

Válaszol
#18
Azon gondolkodom itt éppen , a rossz hangot érdemes e a látvány kedvéért elviselni .Szerintem nem .
Nekem is van ilyen bogaram , a régi csöves rádiók . Össze is gyüjtök amannyit csak tudok , van köztük működőképes is ,de eszembe nem jutna hallgatni őket . Egyszerűen szépek .
Válaszol
#19
volt 4 régi vidi dobozom, pont ilyen közép hsz-eket dobáltam ki a múlthéten .nap.
Válaszol
#20
Sajnál. .zsepi.
Válaszol
#21
kedves Shalafi66 és A Többi Remek itteni lélek .
Köszönöm , amiket írtál . Nagyon köszönöm . Én most bevállalom azt , hogy azt a köztes megoldást , hogy a Gép kívülről ugyanoyan marad , de Visatonokat fog kapni , és a belső homogén tere ( a Tannoyé biztos nem ilyen volt ) tagolt lészen és remek belső borítást fog kapni , mivel ami benne volt . . .
Szóval . Maradjunk annyiban , hogy itt MINDANNYIÓTOKAT értesíteni foglak a fejleményekről , legalább addig is együtt vagyunk ( a szatellites fórum , a magyar--lengyel barátság fórum és az autógázfórum eléggé lusta vagy halott ) menetközben . Üdv staywild
Válaszol
#22
Aztán mért épp visatonokat? És hogyan lesz ez kivitelezve?
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.

Válaszol
#23
Vajon fog találni olyan hangszórókat amik pont ekkora térfogatba illenek?
Üdv, Péter
Válaszol
#24
Nem tudom, én csak megkérdeztem. Biztos van oka.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.

Válaszol
#25
Kedves Mink .
Van aki mellém állt . Ö nagyon preciz hifistának néz ki , rábízom magam , Ö javallotta a Visatonokat . Most egyébként úgy néz ki , le fog lassulni a Dolog , mivelhogy összeismerkedtem az itteni Zsolt segedelmével valakivel , akinek 4 (!) Hypemaxa van , akkor lehet , hogy átkerül töle hozzám 2 , és akkor a 2 fiamra 4 Hypermax jut majd . Egyszer .
Sziasztok . Staywildotok
Válaszol
#26
Kedves Tik .
Hal ad a dolog . Nem lett elfelejtve a tájékoztatásotok , csak most a hi--fi guru megbetegedett , de majd meglesz a keresztváltó , azután a többi .
Üdvözöl Titeket a Far Severö Sapirico hypermax--antispecialista ( , de azért szereti . . .)
Válaszol
#27
Kedves Mindenki!

Szívesen kapnék képeket VT esetleg ORION hangdobozokról! Kivátképp a Hypermax érdekel,de mindenféle képnek örülök!
Címem: tenzor21@gmail.com

Köszi
Az ész a fontos,nem a haj!

Feri
Válaszol
#28
Szervusz Staywild!

Elnézést, de nem néztem rá az oldalra egy ideje. Olvastam a leveledet és hamarosan küldöm a képeket a címedre. Ha a négy magas és a két közép jó, akkor nem szabad szét vágni a ládát, mert van hozzá az Aubecknél eredeti mélyhangszóró, esetleg felépíti a kosarakat. A mélyek 16 ohmosak és párhuzamosan vannak kötve, így adja ki a 8 ohmot. Én EQ-val nagyon szeretem a hangját.
A rosszindulatú "HiFi"stáknak jegyzem meg, hogy régóta foglalkozom hanggal és tisztában vagyok a Hypermax tudásával, mert van összehasonlítási alapom és kár így itélkezni a Hypermaxról, ha nem ismeritek.
Mellékesen jegyzem meg, hogy Genelec (1030A), JBL (4425; 4435), Yamaha NS10 és Classic Tannoy-hoz vagyok szokva, nem beszélve az Apogee, Meyer 3D és Martin F2 koncert ládákról, amiket valószínüleg itt néhányan csak katalógusban láttak.


Üdv

Zsolt
Válaszol
#29
Igen, és a kosarakba legfeljebb az általunk gyártott alkatrészeket tudja szerelni... Azzal pedig egyetértek, hogy valóban fölösleges itélkezni a tények ismerete nélkül.
[Kép: d503a05qc4.th.jpg]
Az átvitele például egészen érdekes, a nyolc hangszóró fázisviszonyairól meg inkább jobb nem beszélni. Nem valószínű, hogy a térábrázolás a legfőbb érdeme. Egyáltalán azt nem tudom elképzelni, hogy mik a látható érdemei az on kívül, hogy nagy és sok(k). Valószínű, hogy egyetlen jó szélessávú hangszóróval ettől jobb eredményt lehet elérni.

Ui, nagyon szépen hangzik a hypermax látszat 25-22000Hz-es átviteli tartománya. Ilyen módszerrel megadva én is könnyen tudok 10-30000Hz-es átvitelű hangugárzót építeni...
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.

Válaszol
#30
Üdvözlöm shalafi66!

Körülbelül egy éve küldtem Önnek néhány képet a gyűjteménybe régebbi Vidi típusokból, de sajnos a mai napig nem látom őket. Ha nem gond majd elküldöm újra.
Ez a lap a mesekönyvből Nekem is megvan! :-)))))
Egyetértek, valóban túl van bonyolítva, de jópofa. Ingyen hoztam el néhány éve egy dohos pincéből. Általában az NS10-est hallgatom.

Viszont engem érdekelne, hogy milyen hangszórót javasol a D132A Minimaxba. Van nekem két pár belőle és szeretném felújítani. Eredetileg 10 cm-es magas és egy 13 cm-e mély-közép van benne. A típusokra most fejből nem emlékszem, de otthon megvannak a hangszórók.

Köszönettel

Zsolt
Válaszol
#31
Emlékszem a képekre. Gondoltam is rá valamelyik nap, hogy a kb. 1600 email közül ki fogom válogatni az elsüllyedt képeket.
A minimaxhoz lehet javítani az eredeti mélyközép hangszórót, vagy lehet újat is gyártani, a dobozhoz valót. A 100mm-es papíros magas már nagyon rég nincs gyártásban, nem volt értelme megtartani, inkább a 2,5-es dómmal érdemes próbálkozni.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.

Válaszol
#32
Köszönöm!

Zsolt
Válaszol
#33
Kedves Shalafi66 . a Hyoermaxos Staywild vagyok , köszööm a leveledet , most megismétlem azt , amit , nem tudom miért , de nem vett ve a gép . Lett segítótársam a Hypermaxoknak az átalakításában , de én ki szeretnék menTEni 1--2 olyan , feltehetőleg angol és német hangszórókat , amiket az elődöm beépíTEtt be . Ezért a már elkészült hangváltótervet is át kéne alakítsam ( övele ). Őtőle tudom , hohy TE képes vagy mérésekre . Egy a gyerekkorát Mezőkövesden töltött alaknak bemérnél 4 tweetert , amennyiben postáznám öket Néked ?Köszönöm a válaszodat .
staywild
Válaszol
#34
Én mérek szívesen, de a végleges helyén dobozba építve kellene mérni. Úgy volna értelme.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.

Válaszol
#35
De a Wolkens azt mondja , úgy lehet hangváltót TErvezni , ha előtte tudjuk a driverek adatait , amiben igaza is van szerinTEm .
Szóval . megírnád a címemre , hogy volna--e az lehetséges , hogy egy Általad megadott címre elküldeném a két hangszóróbajnokot , mérnél , postáznál , fizetnék ?
köszöni a staywild
Válaszol
Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég