Tartalomjegyzék
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   RegisztrációRegisztráció   ProfilProfil   Privát üzenetek (belépés)Privát üzenetek (belépés)   BelépésBelépés 

(off) Hangsugárzóépítő verseny
Ugrás a köv. oldalra: 1, 2, 3 ... 18, 19, 20  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Új, H2000 dobozok, hangsugárzóépítő verseny
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
shalafi66
Privát üzenet küldése Email küldése
HozzászólásElküldve: 2007. Aug. 15, 21.40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

steelhand írta:
Aha, köszi.
Persze ettől még minden érvényes most is, ami eddig. Ha vállalod a részvételt, és a kész alkotás bemutatását, akkor nagyker. áron tiéd egy dobozra való hangszórókészlet.
Privát üzenet küldése
HozzászólásElküldve: 2007. Aug. 15, 21.37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

"Jó" volt olvasgatni a mittommit. Van egy nagy cég által gyártott nem hétköznapi megjelenésű hangfalam. (Új és teljes ára 80e Ft. Szerk: volt annyi, mert most néztem és 33e-ért árulják már. Megjegyzem, talán annyit ér, de csak a megjelenése miatt.) Névlegesen 8 Ω. Valamiért nagyon erősítő-igényes. Eddig egy olyan erősítőt találtam amelyik egy kicsit sem jött zavarba tőle. (105e Ft. használtan.) A többi vagy torzít vagy lekapcsol. Hogy is van ez? Megjegyzem egyik sem volt maximumra tekerve. Amelyik lekapcsolt az elvileg 1 Ω esetén teszi ezt. Ejjjjj! És ez a hangfal a What Hifi 4 csillagát kapta. Tessék ezen gondolkodni minden építőnek és kritikusnak. ;-) Mondjuk nem az első ilyen élményem. Lala ismeri a lapokat és asszem sejti milyen dilemma ez számomra.
A lényeg, hogy ennél a hangfalnál szebben szóló, kevésbé erősítő-igényes dobozt tudnék most fele áron csinálni H2000 cuccokból. Ha lenne időm.

A hozzászólás legutóbb Wagnerur által 2007. Aug. 21, 4.16-kor lett szerkesztve, összesen 1 alkalommal.
steelhand
Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
HozzászólásElküldve: 2007. Aug. 15, 16.46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Aha, köszi.
shalafi66
HozzászólásElküldve: 2007. Aug. 12, 12.40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Cool Nincs. Most úgyis más szervezkedik, szóval én pihentetem a versenyzős témát.
HozzászólásElküldve: 2007. Aug. 12, 12.33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Valami új infó a versennyel kapcsolatban???
spexcel
Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
HozzászólásElküldve: 2007. Ápr. 19, 13.49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Majd ha lesz időm... Razz Azaz még elég sokára. Smile
HozzászólásElküldve: 2007. Ápr. 13, 20.56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Na mikor lesz ebből valami? f
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 31, 13.10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Azért hozzáteszem,hogy a 2005-ös hájensón kuzmáról zenélve egy vivacsövivel jól szólt az nemtommilyen állványosos jmlab vagy mi,igaz teretlenül,de valószínűleg ez a demózók sara lehetett.
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 31, 10.27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tudni kell, hogy (ezt említem is a lapon) minden mérésem simítás nélküli és a lehető legnagyobb felbontással készül, azaz 192 mérési pont/oktáv-val, 10szeres repeat count-tal, 64k mintamérettel. Ilyet azt hiszem a "nagyok" nem nagyon csinálnak. (Vagyis csinálnak, de nem teszik közzé.) Smile
Hibahatár a rendszer adottságaiból adódóan max. 1%.
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 31, 10.06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves spexcel és Többiek!

Továbbra is várjuk a mérésekről szóló beszámolókat és képeket.
Pontosan le kellene írni, hogy hol, milyen eszközökkel készült a képen látható mérés, mi a hibahatára, tűrése.
Világos, hogy PC-szoftveres a jelfeldolgozás, de a mérési tartomány beállítása, felbontás is érdekes információ lehet.
Magyarán, a képeken minden a méréssel kapcsolatos információ legyen rajta, így egyértelmű a látott eredmény.
Üdv! SMA
spexcel
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 31, 10.05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Valószínűleg az iránykarakterisztikája viszont nincs olyan jó, mint egy normál dómé... Confused Majdnem minden esetben van a homorú "dómokon" fáziskúp, akusztikus impedancia korrekció. (kivéve új sorozatok) Az is érdekes, hogy mind fém membrános, lágy felfüggesztéssel. Egy próbát azért lehet, hogy megérne. Wink
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 31, 9.55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

shalafi66 írta:
Nem mindegy? Very Happy Holnaptól én is csinálhatok, de minek.

Ez nagyon vaskalapos szemlélet Evil or Very Mad
A kereket feltaláló ősembernek is ezt mondták a többiek Razz
topeti
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 31, 5.26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

doki írta:
Egyébként ez a fajta csövises áramgenyósos focalos meghajtás nem is olyan rossz párosítás,mert így legalább kompenzálódik a szúrós magastartományuk,olyan "édeskéssé" válik a hang,elsőre még tetszik is.

Én eddig csak tranyóson hallgattam JmLabot, abból is valami olyat, ami kintről akciósan behozva colt 250ezer, de a magasa annak is úgy sziszegett... nem is értettem miért vannak tőle úgy elájulva Very Happy
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 31, 0.25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Na ugye... Smile Egyébként sztem fos. Érdekes, hogy az utopia sorozatban csak a grand utopia impedancia-minimuma van megadva, ami 5 Ω. A többi ismeretlen. Smile
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 31, 0.18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

spexcel írta:

... focal-jmlab honlapján minimumimpedancia ügyében. Érdekes értékeket láthattok ott. Kiemelném az egyik hazai "zászlóshajót", a Chorus 726V-t: nominál 8Ω, minimumimpedancia 2,9Ω 118Hz-nél. Nos, azért 118Hz-en valamivel több teljesítmény és hangenergia jut, mint a 10kiló feletti tartományra... Ehhez mit szól a MEEI? Smile És ezt a dobozt csöves erősítőkre kötögetik...?!

Hozzáteszem még, hogy a 3Ω körüli értékek egyáltalán nem ritkák...
http://www.focal.tm.fr/accueil_en.htm
Na erre mintha már regáltam volna egyszer,miszerint ha a "nagy" hüjjeségeket művel,akkor ez nekünk is követendő?
Egyébként ez a fajta csövises áramgenyósos focalos meghajtás nem is olyan rossz párosítás,mert így legalább kompenzálódik a szúrós magastartományuk,olyan "édeskéssé" válik a hang,elsőre még tetszik is.Viszont hasonló teljesítményű tranyásokból fasirtot csinál,amelyik felépítése meg olyan,hogy bírja a nyüstöt,azzal meg nem szólnak jól,persze szvsz. ...
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 30, 23.29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem mindegy? Very Happy Holnaptól én is csinálhatok, de minek.
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 30, 23.25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

fdsa írta:
ők már a dómot is befelé görbítik, sokkal jobb az impulzusválasza...

És még melyik cég csinál homorú dómot?
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 30, 23.11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Itt a forrás: http://www.focal.tm.fr/fr_index.htm

és ott a Lexique -> home
shalafi66
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 30, 23.02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ki mondta?
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 30, 22.58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A csöves erősítők fordítva reagálnak, mint a tranzisztorosok: a rövidzárat bírják, viszont a szakadást vagy a névlegeshez képest túl nagy impedanciát nem szeretik.

Körülnéztem a focal-nál, találtam is érdekeset:
Idézet:
Les tweeters de la gamme JMlab possèdent une technique particulière de dômes inversés (concaves) contrairement à la plupart des dômes positifs (convexes). Grâce à un meilleur couplage mécanique, bobine mobile collée au centre, ils garantissent une meilleure réponse aux impulsions.

ők már a dómot is befelé görbítik, sokkal jobb az impulzusválasza...
spexcel
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 30, 20.59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem mintha egyetértenék a módszerrel, de azért érdekességképpen hozzátennék valamit az impedancia-vitához.

Nézzetek egy kicsit szét a focal-jmlab honlapján minimumimpedancia ügyében. Érdekes értékeket láthattok ott. Kiemelném az egyik hazai "zászlóshajót", a Chorus 726V-t: nominál 8Ω, minimumimpedancia 2,9Ω 118Hz-nél. Nos, azért 118Hz-en valamivel több teljesítmény és hangenergia jut, mint a 10kiló feletti tartományra... Ehhez mit szól a MEEI? Smile És ezt a dobozt csöves erősítőkre kötögetik...?!

Hozzáteszem még, hogy a 3Ω körüli értékek egyáltalán nem ritkák...
http://www.focal.tm.fr/accueil_en.htm
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 29, 22.06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Így sem rémlik. hmmmm Na mind1 alkesz
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 29, 21.29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mostanában ilyen csörte több is volt shalafi pajtás és pagrus között. Wink Mr. Green És nem csak ezen a fórumon. Wink Hozzáteszem, a vifa-beyma dologgal kapcsolatos moderálást (pagrus minden tisztelete mellett) jogosnak tartom. Én is beláttam ezt anno, amikor vifa xt lett volna az avatarom... Very Happy
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 29, 21.21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Akkor homályosítsatok már fel lécci(mert figyelmetlen az szoktam ám lenni),hogy mi volt az a "Pagrusos" vita!
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 29, 21.17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ha végigolvasod azt a "Klangos vitát", akkor láthatod, hogy fdsa-val két oldalon keresztül teljes nyugalomban tárgyaltuk az ügyet, amit klang meg is köszönt. Ami kilőtte a biztosítékot, az a mérésekkel kapcsolatos (CSD alias wasserfall) állítás volt, miszerint mi vagyunk a hü**ék, mert mi olyat még nem is csináltunk és az márpedig jó. Hozzáteszem, még ennyire sem szokásom "beszólogatni", aki ismer, tudja.
Ui.: egyébként spec. nem a ti beszólongatásaitokkal volt bajom (főleg nem a Tieiddel), hanem a pagrus-ügy kapcsán írtam ezt az okosságot. Erre írtam, hogy "akinek nem inge..."
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 29, 21.11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Off:
Spexcel!
Már ne is haragudj,de mintha Te írkátál volna tiszteletről meg ilyesmi!Ebből arra lehet következtetni,hogy valami nem tetszett neked a beírásokból.Hogy kiéből az tökmindegy,mert átolvasva egyik hozzászólás sem ment tovább(bunkóságilag) az említett "Klangos" vitán,amiben ha jól homálylik Te is aktív résztvevő voltál.Tehát ha ez az a stílus,ami nem tetszik neked,akkor talán Neked sem kellene gyakorolni.Szerintem.Vagy mégsem (mé nincs itt gondolgozós szmájli?) Wink
Aztán,hogy magamba is nézzek egy kicsit,tudom,hogy néha kicsit "erősek" a benyögéseim,de viszont ezt a stítust másban nem is kifogásolom. cigizik monokli

Sőt,hogy konkrét legyek Shala semmitmondó(vagy inkább éppen is sokatmondó)benyögéseit sem kritizálom.Esetleg nem értem(vagy nagyon is).Ilyenkor szokott eszembe jutni a "Vadászos" idézet,amit annyian útálnak:"mindenki úgy élvez..."
Off vége. puff
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 29, 20.59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

shalafi66 írta:
Én pl. eléggé t kelütött vagyok. Wink

Nagyon jó ezt nekünk hallani! taps Ill. látni.
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 29, 20.57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Akinek nem inge...
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 29, 20.53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem tudom elképzelni sem, Klang mit tudna ehhez(vagy máshoz) hozzátenni.
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 29, 20.46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem emléxem,hol is volt az a "nem tisztelet",és kinek a részéről?
Meg emléxem egy Klang nickű olvtársra is,talán az Ő véleményére is kíváncsi lennék ez ügyben...Tehát mindenki jól gondolja meg,hogy mikor mit kifogásol a másik stílusában!Szerintem. Wink
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 29, 20.34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csúnya dolog lenne a részünkről ha kétségbevonnánk , bármit is gondolunk .
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 29, 20.23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én pl. eléggé t kelütött vagyok. Wink
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 29, 19.48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A zsenialitás kétségbe vonása is mehet kulturált keretek között. Wink
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 29, 15.09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ó ,attól még a saját zsenialitásával kapcsolatban ,nincsenek kétségei . hehe
HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 29, 13.02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

És miwan, ha vki alaphejjzetben is t hülye? monokli
Ugrás a köv. oldalra: 1, 2, 3 ... 18, 19, 20  Következő
1 / 20 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.