|
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
|
|
Elküldve: 2010. Aug. 11, 8.25 Hozzászólás témája: |
|
|
| Néztem, nekem CS-5030 van, tényleg van váltó benne, már ha 2 kondit és egy ellenállatot annak lehet nevezni... |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Aug. 10, 10.14 Hozzászólás témája: |
|
|
| kovecses írta: | | Pioneer CS-3030 hangfalat vásároltam egy barátomtól....A hangfal hátulján van reflexnyílás. A hangfal nem tartalmaz hangváltót |
Szia, nekem is ilyenem van, de mintha lenne benne hangváltó...megnézem. Középen van egy selyem benne gyárilag. Reflexcső is van benne természetesen. |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Feb. 04, 21.49 Hozzászólás témája: |
|
|
| narancs1234 írta: | Pedig szerintem zártban tuti pontosabb mélyeket adna le. Egyébként az a reflexnyílás csak magában van, esetleg valami cső nincsen hozzá ?  |
Nincs de lehet veszek hozzá... |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Feb. 04, 21.47 Hozzászólás témája: |
|
|
Pedig szerintem zártban tuti pontosabb mélyeket adna le. Egyébként az a reflexnyílás csak magában van, esetleg valami cső nincsen hozzá ?  |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Feb. 04, 16.08 Hozzászólás témája: |
|
|
| zupp87 írta: | | Egy: Egy olyan lyuk egy reflexdobozt elég magasra tud hangolni. Kettő: szerintem az a hangszóró zártban működik jól. A két tény együtt szerintem igencsak kopogós, búgós kiemelést eredményez. |
A lyukat befoltoztam, ideiglenesen parafával. A hangfal hangja sokkal magasabb lett, nekem igy nem tetszik.
Pont azt szerettem volna elérni hogy mélyebb legyen a hangja. Igaz a dobozhang így megszűnt (ki is béleltem másik fajta béléssel), de valahogy mintha nem lenne elég mély! |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Jan. 31, 12.43 Hozzászólás témája: |
|
|
| zupp87 írta: | | Hátul azt a lyukat foltozd be szerintem legelőször. |
És ha mégis úgy döntök hogy befoltozom, akkor azt mivel és hogyan tegyem? |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Jan. 31, 12.43 Hozzászólás témája: |
|
|
| zupp87 írta: | | Egy: Egy olyan lyuk egy reflexdobozt elég magasra tud hangolni. Kettő: szerintem az a hangszóró zártban működik jól. A két tény együtt szerintem igencsak kopogós, búgós kiemelést eredményez. |
Értem én, de akkor gyárilag miért került rá és a cégnél bentlévő esetében miért működik jól? |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Jan. 31, 12.25 Hozzászólás témája: |
|
|
Egy: Egy olyan lyuk egy reflexdobozt elég magasra tud hangolni. Kettő: szerintem az a hangszóró zártban működik jól. A két tény együtt szerintem igencsak kopogós, búgós kiemelést eredményez. _________________ Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális  |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Jan. 31, 10.35 Hozzászólás témája: |
|
|
| zupp87 írta: | | Hátul azt a lyukat foltozd be szerintem legelőször. |
Biztos? A cégesen is van és mégis jól szól!
Nem hiába vágták azt oda gyárilag. |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Jan. 31, 10.12 Hozzászólás témája: |
|
|
Hátul azt a lyukat foltozd be szerintem legelőször. _________________ Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális  |
|
 |
|
|
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Jan. 30, 23.14 Hozzászólás témája: |
|
|
Sokat segítene nekünk ha kapnánk pár képet a dobozról. Leginkább a belsejéről.  _________________ Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz... |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Jan. 29, 21.56 Hozzászólás témája: |
|
|
Pioneer CS-3030 hangfalat vásároltam egy barátomtól. A cégnél is ilyen hangfal teljesít szolgálatot. Bent a cégnél hihetetlenül jól szól, nálam otthon olyan visszhangos, kopogós, dobozhangú. Vásároltam "hangfalbélést" és kibéleltem. A hangzás sajnos nem javult.
A hangfal hátulján van reflexnyílás. A hangfal nem tartalmaz hangváltót, a közép és a magas gyárilag kondenzátorokkal van leválasztva.
Eredeti hangszórók vannak benne. Az erősítő egy Sony házimozi erősítő ami más hangfalakkal gyönyörűen szól, ezért gondoltam hogy ezekkel a hangfalakkal nem stimmelhet valami.
Reflexcső nincs csak nyílás, a hangelnyelő amit vásároltam, SAL, somogyi gyártmány és sajnos nem piramis és nem hullám...
Tudnának nekem segíteni? |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Júl. 19, 12.45 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok, lenne egy oylan kérdésem, hogy van két hangosuitási hangszóróm, két 500 wattos 8 Ωos 50 hz-s30 cm es hangszóróm, és piezzó magasat szeretnék tenni hozzá, nos nem tudom meiket válasszam,
Duplakamrás ikernyomó • 161x95 mm • 2 kHz-25 kHz • Spl : (1 W/1 m): 95 dB • Teljes mélység: 105 ...
VAGY
Sal KHS 120 Pz (4 Ω): 300 W
Pz (8 Ω): 150 W
f: 2.000 - 20.000 Hz
SPL(1W/1m): 92 dB
impedancia: > 1000 Ω
max. fesz.: 35 V~ |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Jún. 22, 19.22 Hozzászólás témája: |
|
|
A közép sugárzot megnéztem mind a kettöt de rendben vannak. _________________ Szilárd |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Jún. 22, 16.25 Hozzászólás témája: |
|
|
| Szilárd81 írta: | | Szia Ghee én is inkáb szakival csináltattnám de nincs annyi pénzem rá, de a közepek jok azokat miért kéne peremezni? |
...én is azt hittem, de ha jobban megvizsgálod annak is "plazmatikus" állapotba lehet a pereme (javaslom a perem szélét megdörzsölni - azzal nem szakítod be -, rögtön kiderül).  |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Jún. 22, 8.22 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Ghee én is inkáb szakival csináltattnám de nincs annyi pénzem rá, de a közepek jok azokat miért kéne peremezni? _________________ Szilárd |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Jún. 21, 21.16 Hozzászólás témája: Re: Kérdés |
|
|
| Szilárd81 írta: | Sziasztok
Már régota látogatom ezt a forumot és nagyon jo dolgokrol van szo,
most én kérdeznék valamit .
Van egy Videoton szinus C 101-esem és a mélysugárzon a membránszél megata magát hol tudnák rendelni mebránszélet és milyen ragasztot kell hozzá használnom elöre is Köszönöm
Sziasztok |
...én szakemberre bíznám őket, ráadásul 4db-ot kell peremezned plusz két középsugárzót is... |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Jún. 21, 11.35 Hozzászólás témája: Kérdés |
|
|
Sziasztok
Már régota látogatom ezt a forumot és nagyon jo dolgokrol van szo,
most én kérdeznék valamit .
Van egy Videoton szinus C 101-esem és a mélysugárzon a membránszél megata magát hol tudnák rendelni mebránszélet és milyen ragasztot kell hozzá használnom elöre is Köszönöm
Sziasztok _________________ Szilárd |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Márc. 24, 22.07 Hozzászólás témája: |
|
|
„és 90 fokos könyök csővel meg lehet-e esetleg oldani vagy az fázis eltéréshez(90°) vezetne??”
Meg lehet oldani, nem fog változni a fázis. _________________ http://hu.wikipedia.org |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Márc. 23, 15.59 Hozzászólás témája: |
|
|
Mérés: Fisher 90 W-os stereo tranzisztoros erősítővel 30 hz-re hangolva a dobozt. A impedancia mérés intervalluma: 1-150 Hz
Eredmény:
http://kepfeltoltes.hu/090323/Meres02_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
U.I.:A diagramm végénél az aktív váltó miatt esik meredeken a fesz
Még 1 cm-ert faragtam a reflexből és így szebb az átvitel és pont 30 hz-re lett hangolva a doboz Kisebb hangerőn a membrán meg sem rezdül és adja a mélyet,nagyobb hangerőn nagyon dinamikus, tiszta, erőteljes mélyet ad.(sokkal jobban terhelhető is )
Köszönöm Seas a válaszod! Valamivel jobban néz is ki a doboz mert nem látni bele. 
A hozzászólás legutóbb ratnova által 2009. Márc. 24, 23.46-kor lett szerkesztve, összesen 1 alkalommal. |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Márc. 22, 13.07 Hozzászólás témája: |
|
|
Sajnos igen,vág(a sub erősítő ) ... Köszönöm, erősítő csere,folytatom a mérést hangolást
Másik erősítővel(régi tranzisztoros) már jobbak a mérések és tisztán látszik hány Hz-re van hangolva a doboz  |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Márc. 22, 12.55 Hozzászólás témája: |
|
|
nagyon úgy néz ki. De 30Hz alatt jócskán vág az erősítő/hangkártya úgy látom. _________________ "" |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Márc. 22, 11.20 Hozzászólás témája: |
|
|
Az első impedancia mérésem a kisebb dobozzal : http://kepfeltoltes.hu/090322/M_r_s01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A mérést a 120 Ωos ellenálláson végeztem. A diagramm szerint : 46-hznél van feszültség maximum, jól állapítottam meg??
Egyáltalán használható ez az eredmény?? |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Márc. 22, 2.34 Hozzászólás témája: |
|
|
Amelyik elmélet nem fedi a valóságot, az hibs elmélet, vagyis nem elmélet. _________________ "" |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Márc. 21, 22.00 Hozzászólás témája: |
|
|
Értem és egyetértek vele. Valószínűleg kicsi szobám miatt nem szólt elég erővel.A hangolásról nem sokat tudok, szóval nagyon sokat segítenek a tanácsok,bevált technikák. Sajnos az elmélet nem mindig fedi a valóságot.
ui: Nekem nem ez az első hangfalam. |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Márc. 21, 21.23 Hozzászólás témája: |
|
|
Nincs mit Ratnova
-Azért írtam, mert nem szabad megfeledkezni az eredeti célról. Méghozzá arról, hogy ezt hallgatni fogjuk, nem mással, mint a fülünkkel. HA te jobbnak hallod kisebb dobozzal az nem baj, sajátod lesz nem a népnek megy sorozat gyártásba. A Hallás úgy is szubjektív amit én jónak hallok nem biztos, hogy más is annak hallja, vagy amit jónak mérek nem biztos, hogy jónak hallom. Pl Elektroncsövek.
-Viszont a dobozom építésénél, megfogattam Shalafi tanácsait ( ő az aki igazán vágja itt a dolgokat) , aztán szimuláltam, aztán hangoltam méréssel. Az eredmény meg kell mondjam rendkívül elnyerte a tetszésemet.
Ez lett az első dobozom és a fent leírt dolgoknak következtében, nem kellet úgy mond megfizetnem a tanuló pénzt, meg kísérleteznem sem kellet. Szinte egyszerre jó lett.
-Most úgy tűnhet, hogy az első rész amit írtam ellentétben áll a másodikkal, pedig csak a kompromisszumot kell megtalálni a kettő között.  |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Márc. 21, 20.22 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszönöm PWM barátom
Értem az utalást, újra méréssel próbálom hangolni,mert sajna a legjobb hosszt nem sikerült még úgy eltalálni..
Kérdésem az volna még,hogy mivel PVC csővel toldom a reflex csövet, ha valóban olyan 28 cm hosszú kellene beleérne a falba és 90 fokos könyök csővel meg lehet-e esetleg oldani vagy az fázis eltéréshez(90°) vezetne?? |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Márc. 21, 20.22 Hozzászólás témája: |
|
|
Zupp már hiányoltalak Amúgy nekem is a pontos mély tetszik, amit azért szuperul elront a panellakás.
Visszatérve Ratnova esetére én hiszek benne, hogy igaza van a doboztérfogattal kapcsolatban. Én példaként feltudok hozni két dobozt ami igaz zárt rendszerű volt, de ég és föld volt közöttük a különbség.
Az orion HS500 és HS700-ra gondolok. Mindegyikben ugyan az a 30cm bolgár hangszóró dolgozott csak a HS500-as 54 liter volt a HS700-as meg 80 liter azthiszem. Az ítéletet pedig az emberek mondták ki. A HS500-asokat rengetegen szerették nagyon jó volt a mélyük, a HS700-as pedig kudarcos lett, mert hallgathatalan volt (mély szempontból is). |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Márc. 21, 17.38 Hozzászólás témája: |
|
|
„a mebrán mozgása közel olyan volt ... mintha szabadon járt volna”
Hát ez nem csak a túl nagy dobozra utalhat, hanem a rossz hangolásra is. _________________ http://hu.wikipedia.org |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Márc. 21, 10.26 Hozzászólás témája: |
|
|
Ha jól tudom, a hangolásba az is beleszól, ha mondjuk olyan közel van a cső a dobozfalhoz, mint mondjuk nálad. _________________ Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális  |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Márc. 21, 3.44 Hozzászólás témája: |
|
|
| ratnova írta: | | Meglehet,de úgy(80 literben) a hangereje mitsem ért és egy kis szobában sem érvényesült, a rendszer így használhatatlan volt...hiába a hangolgatás,a doboz túl nagy volt. | Ha "megjavult" is, biztosan nem a kisebb térfogat miatt.
Csak az a baj, hogy Te vakon csinálod az építést-hangolást, így szinte semmilyen következtetést nem lehet levonni belőle. _________________ "" |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Márc. 21, 1.31 Hozzászólás témája: |
|
|
Egy próbát megér .Amint azt írtam én egy párna betételével csökkentettem először a térfogatot, nem fejetlenül faragcsáltam ,csak aztán álltam neki.
Elég oda 5W is(ahhoz, hogy hallgatható legyen) csak jó legyen a doboz és a hangolás(shalafi66 szavaival élve ).  |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Márc. 21, 1.23 Hozzászólás témája: |
|
|
| PWM írta: |
Ratnova azt hiszem tudom, hogy hol vannak a mélyhangjaid. Vigyél be egy létrát és a felül a szoba sarkaiban landolnak nagyon durva  |
Ismerős a szitu.. míg itthon voltak nálam a dobozok, és nem a koliban, anyám néha megkérdezte: "mibajod van fiam, hogy egy fél órája ott állsz az ágyadon a fal melett?" Hiába csak az universum 15W-ja hajtotta őket.. igencsak dögös mélyek voltak ott az ágyon állva a fal mellet És az csak két 582-es volt A szoba közepén meg csak vokál.. mondjuk akkor még lejjebb volt hangolva. Most valamivel jobban érvényesülnek a mélyek az egész szobában, de még mindíg van sok olyan hely, ahol szinte nincs is mély. Talán itt is az a 22 liter a hiba, ami nagyon a felső határa az 582-nek? Ratnova esetéből kiindulva.. lehetséges. Lehet, hogy egy 16-17 literes dobozzal még jobban muzsikálna. Mondjuk.. akusztikus zenénél nagyon tetszik a mélye.. nem tolakszik, hanem csendben, de szépen duruzsol.. ahogy azt kell.. nem harap.. a lábdob meg még 22 literrel is lábdob, és nem halk mennydörgés, mint azt pár hangfalnál hallottam. Na majd ha sokidőm lesz, én is átfaragom a dobozt kicsit:P
Vagy kitöltöm az alját homokkal És jó nehéz lesz, mint egy hájend hangfal (na jó, ez csak vicc ) _________________ Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális  |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Márc. 21, 0.39 Hozzászólás témája: |
|
|
| shalafi66 írta: | | ratnova írta: | | igaz jöhet újra a hangolás,de az majd csak meglesz. | pedig az előzőnél is inkább azzal volt "gond", mint a térfogattal. Az a baj, hogy ha már a berendezés megmozdul, az sztem elég rossz jel. De mindenki maga tudja, h. mit szeret. |
Meglehet,de úgy(80 literben) a hangereje mitsem ért és egy kis szobában sem érvényesült, a rendszer így használhatatlan volt...hiába a hangolgatás,a doboz túl nagy volt. Míg így jobban beleillik a hangképbe. A berendezés csak magasabb hangerőnél mozog és így is telt szép mélyet ad, jah és nem éri egyből el a végső kitérést(ami a legfontosabb). Itt a cél az volt hogy egybe olvadva a szatelitekkel "megközelítsen" egy kétutas rendszert.
Ugyan nem értem a teljes elméletet(Klinger könyvet olvastam), de a 80 litert azért is tartottam soknak, mivel a mebrán mozgása közel olyan volt a szigetelt, vastag falú, szendvics szerkezetű ,merevített dobozban mintha szabadon járt volna cső hossztól függetlenül vagy el lehetett érni hogy ne legyen nagy kitérés,de akkor meg csak az 50 Hz környéki hangokat adta ki. Mint utólag néztem a "méréseimet" 3xor is megismételtem, de abba a dobozba már 300mmhosszú csővel is csak 45-50Hz ig ment le.
UI: A doboz egyébként bruttó 69 liter lett. |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|