|
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 03, 8.00 Hozzászólás témája: |
|
|
Ez mondjuk igaz, végülis a hangerőt nem wattban mérik..
~91 dBL érzékenység mellett sztereóban 10 wattal kb 103 dBL amire számíthatok, tiszta sor.
De, ha mégsem elég/nem bírja/ más baj van vele, akkor majd keresgélek valami olcsó+használható darabot aztán majd ki lesz cserélve.. |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 03, 1.20 Hozzászólás témája: |
|
|
2×15 W akár még elég is lehet. _________________ http://hu.wikipedia.org |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 02, 22.12 Hozzászólás témája: |
|
|
Nem kifejeztten aggódik, csak megjegyzete hogy arra a kis berendezésre nem biztos hogy érdemes hangfalat építeni, mert nem nagy durranás.
Lehet hogy nem tévedett nagyot, utánna kérdeztem egy nagyon remek kis boltban hogy mégis mit tud ez a kis kütyü, hát a 2x20 watt igen optimista feltételezés volt, 2x15 reális.
Na sebaj. Majd legfelljebb később kicserélem valami értelmesebbre ha tényleg nem bírja. |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 02, 1.47 Hozzászólás témája: |
|
|
Biztos csak aggódik, nehogy felégesse a hangszórók lengőcsévjét a torzításba vezérelt 25W. _________________ "" |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 02, 1.09 Hozzászólás témája: |
|
|
Én ezt nem értem. Ha dobozt készíttetsz vele, miért fontos neki az erősítő? _________________ http://hu.wikipedia.org |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 01, 22.58 Hozzászólás témája: |
|
|
Legfeljebb kerül bele egy GC.  _________________ "" |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 01, 22.52 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia!
Muti a belsejét.
Abból ha tudok segíthetek a "minősége" felől.
Ü:Fész _________________ Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni. |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 01, 21.17 Hozzászólás témája: |
|
|
Ma olyan rossz érzésem van. Van ismerősöm aki szokott fabrikálni autókba mélyládákat, meghát főleg ilyen dolgok beépítésével tevékenykedik szabad idejében. (A megadott gyári rajzról készít ládát csak, nem tervez vagy ilyesmi).
Lényegben a lényeg hogy megkértem segítsen majdan a dobozkákat amik tervben vannak összerakni.
És azt mondta előbb vegyek egy erősítőt
Biztos nem bántó szándékkal mondta de nem mondanám hogy jól esett, lol.
Felbuzdulva próbáltam utánnakeresni a kis erősítőmnek, és az égvilágon semmit se találni róla. Másodkézből került hozzám, egy kis melóért cserébe kaptam a videoton hangfalakkal együtt.
http://bolthely.hu/mikroshop/id/00700__Dynavox_ESA-18_erosito
Ilyenem van, sajna használati útmutatót nem kaptam hozzá, igazából semmit nem tudok róla azon kívül hogy nem súg, és működik rendesen. A kis dc 2050 E dobozokat tökéletesen meghajtja, igazából más oldalon is láttam ezt a készüléket , írnak mindenfélét.. Egyiken 2x50, másikon 2x75 watt amit ráhazudnak, én speciel a 2x20 at teljesen reálisnak tartom.
A zavaró az hogy a gyártó oldalán véletlen sem szerepel.
Gondolom ez valami "több márkanév alatt forgalmazott kacat" szintű erősítő.
A kérdés az hogy látott e már valaki ilyet, és hogy tényleg annyira borzalmasnak számít e? |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Feb. 09, 15.38 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Végre sikerült felélesztenem a Sansui AU-D5-ös erősítőmet.
A végfokjában majdnem az összes félvezető csere,hála Transztyuszeresenek, az eredeti Sanken végtranyóknak.
A finomhangolásban kérnék segítséget.
Szkóppal csak 7végén tudok mérni addig csak multi van.
Mellékelem a rajzot:
http://img534.imageshack.us/img534/1818/poweramp.jpg
Van rajta össz-vissz két db trimmer.
Az egyikkel a diff erősítőnél kVR1,belőttem a kimeneti közeli DC 0V-ot.
Klassz a protector-ja,ha ±1VDC van a kimeneten máris levéd.
szóval ez megvan.
A másik poti a Bias,gondolom ezzel állítom a nyugalmi áramot.
Ehhez kérnék segítséget.
Lehet hogy jó ahogy van,nem tekergettem,de nem mai erőlködő már ez lehet,hogy után kéne állítani.
A végtranyók vezérlés nélkül nem forrósodnak,viszont ha kapnak jelet,a kimenő kb.5-10W,akkor már azért kezdenek melegedni eléggé.
A kapcsolás ±50V-ot kap.
Gondolom a legegyszerűbben úgy tudom ellenőrizni,hogy feszt mérek az emitter-ellenálatokon,majd Ω tv.
Azt viszont nem tudom,hogy mintkét ellenálláson kell mérnem,és hogy kb. hány mA lenne a megengedett.
A kapcsolás elvileg 65W/8Ω-ot tud.
Köszönöm előre is!
Ü:Fész _________________ Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni. |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Szept. 29, 17.00 Hozzászólás témája: |
|
|
Tehetsz bármilyet szinte,úgyis hallod,hogy melyik lesz a nyerő..
általában 50K szokott lenni... _________________ Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni. |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Szept. 29, 11.19 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Általános kérdés(tudatlanságom nem leplezem, viszont kérdezni az okosabbtól nem szégyen): 1V-47K bemenetű végfok elé tehetek 10K-s log.-os potit? És ha nem, mit javasoltok?
Segítségtek előre is köszönöm.
Üdv: igi _________________ Zene: hangok(zajok) és a csend érzelmeket kiváltó tudatos elrendezése az időben.
Kizárólag a megfigyelő nézőpontján és állapotán múlik, hogy mit tekint zajnak vagy zenének |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Szept. 13, 11.29 Hozzászólás témája: EA 6383S |
|
|
| Üdvözletem minden fórumozónak egy kérdésem lenne a fent megnevezett erősítőre rákötök 3 pár hangfalat , mind 8 Ω-os nem lesz baja ? mert kipróbáltam melegedett hátul a borda . Üdv |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Júl. 06, 15.24 Hozzászólás témája: |
|
|
Azok voltak benne. _________________ "" |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Júl. 06, 14.18 Hozzászólás témája: |
|
|
Elgondolkodtam, hogyan tudhatnám meg a Vidi erősítőm gyártási évét. Annyi támpont van, hogy az enyém az 552698-as sorozatszámot viseli, valamint a bolti ára 6800Ft volt.
Egyébként hétvégén hallotta szólni ismerősöm, akitől kaptam hibásan, tetszett neki. De ő váltig állítja, hogy BD243-244 volt benne. Bár anno összehasonlítottam, és azért több eltérés volt a 809/810 és a 243/244 között, mint előbbiek és a 911/912 között. Mondjuk.. lehetséges, mivel a fonó előerősítőjében már uA739 van, szemben a gyári kapcsrajz TDA231-el. Elképzelhető, hogy futhatott ez az erősítő gyárilag 243/244-gyel?
Egyébként a srácnak van otthon egy ugyanilyen Vidi, BD245/246 párossal. Működőképes, nem melegszik annyira, de szerinte is szebben szól a 911/912-vel, amit én már a 245 adatlapja után egyből gondoltam is.
Most szombaton mennem kellett újra a sörözőbe zenélni, mivel az ottani hangcucc bedöglött. És mivel a TDA is "sánta" (az egyik IC-t figyelmetlenségből kivégeztem ), a Vidi zenélt. 30-35W-on dolgozva egész este kb. 40-45 fok volt a hátulja  _________________ Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális  |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Jún. 17, 21.23 Hozzászólás témája: |
|
|
(jó ezt törölhetitek, ha megnézted )
Nem törlöm. Ez qrvajó! Ilyen szart is gyártottak/gyártanak? Kókuszosjoghurutos szappan? Kretének ezek, sajnos.
Wagnerur |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Jún. 17, 15.59 Hozzászólás témája: |
|
|
Eddig is meg volt ám, még anno az előerősítőkor mondtam, hogy szereztem
Meghabszélezhetnéd a HA20aimat XD
Na jó, semmibe, elküldöm szívesen.
A hozzászólás legutóbb DjTaRsY által 2009. Júl. 07, 10.03-kor lett szerkesztve, összesen 1 alkalommal. |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Jún. 17, 15.13 Hozzászólás témája: |
|
|
Ohhh!!!!! Faszappan!!!
Mibe kerülne ez nékem?  _________________ Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz... |
|
 |
|
|
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Jún. 17, 13.38 Hozzászólás témája: |
|
|
Nem akarom szétberhelni az erőlködőt.
Megpucolgatom,bekontaktsprézem,majd kipróbálom.
Tudom milyen a hangja,volt már nekem cleopátrám,ez tök ua.
Bár már elég kevés helyem van,valószínüleg majd eladom az egészet,hátha vannak még akik szeretik ezeket a "szörnyetegeket".
Majd dobok fel képeket,hogy milyenre sikeredett.
(Kár,hogy már tegnap nekiálltam szétkapni,kellett volna csinálni egy /before/after/ képsorozatot.
Bár a tuner még "csudássan" fest  _________________ Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni. |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Jún. 17, 13.37 Hozzászólás témája: |
|
|
vava, bontottam neked kivezérlésjelzőt  |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Jún. 17, 12.48 Hozzászólás témája: |
|
|
Az erősítőből a két analóg kivezérlésjelzőt nem akarod eladni? _________________ Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz... |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Jún. 17, 12.46 Hozzászólás témája: |
|
|
 _________________ Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz... |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Jún. 17, 12.05 Hozzászólás témája: |
|
|
Öööööizé.. nekem!!! De csak az FM-modul. Remélhetőleg jó lesz az RT6303-ba, nem sok különbséget feltételezek. Mindenképpen postai út lenne okés, merthogy én miskolci vagyok, te meg ugye paksi.. és a kettő kicsit messze van egymástól.
Na frankó, vava megint kalapálni fogja a fejem.. De legalább ha megszerzem egyszer a receiverét, nem kell szétbontanom, maradhat egyben még egy szép gyűjtői darabnak  _________________ Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális  |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Jún. 17, 8.33 Hozzászólás témája: |
|
|
Szevasztok!
Tegnap hozzámvágtak két "szörnyet"
egy EA6380-S vidi erőlködőt a tunerrel együtt RT6300-S-el.
Nagyon ramatyul néznek ki,eddig egy benzinkúton düccögtek.
Az erőlködőt helyrepofozom,de a tuner nem kell.
Na kinek,na kinek kell egy bizonyos FM-modul?
..természetesen pk. áráért...,de akár az egész vihető,de nem nagyon akrok postára szaladgálni vele...
ilyenek ni(csak lepukkantabbak:
http://retronom.hu/index.php?q=node/13365
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Jún. 15, 18.50 Hozzászólás témája: |
|
|
Sokan mondták, hogy az EA6383S-sel basszusra nem határozottan lendül, hanem libeg, úszik előre hátra a membrán. Észrevettem én is, hogy van pár zeneszám, amiben jelentős ez a libegés, és nagyobb hangerőn jelentősen lecsökkenti a linkitérést, mert előre hátra tologatja a membránt, néhány Hz-es rekivel. No én találtam erre egy megoldást: be kell kapcsolni a rumpliszűrőt A jelenség megszűnik, a mély hangok is megmaradnak  _________________ Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális  |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Ápr. 29, 18.54 Hozzászólás témája: |
|
|
Újabb fejlemény: elkészült a másik végfok is, így már sztereóban szól a drágaság Mindkettőben vaciúj minden: panel, alkatrészek.. egyedül a panelcsatlakozó régi, de az érintkezőit egyenként fényesre vakartam Valamint elvégeztem a shalafi által javasolt módosításokat a szabályzón és a végfokok visszacsatolásán, és így már a -10dB-es kapcsoló nélkül, max hangon sem vezérli túl a CD-játszóm
Ja, és a jó öreg Panasonic fejhallgatóm pedig átszereltem domino-dugósra, és azzal leellenőriztem: se brumm, se sziszegés Ja, és gyönyörűen együtt szól a két oldal közép balansznál. Az LM1036+2xTDA7294 kombinációmnál vmiért nem szólt egyformán a jobb és a bal középállásnál, hanem kicsit odébb kellett tekerni a balansztot . _________________ Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális  |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Márc. 26, 10.08 Hozzászólás témája: |
|
|
Télleg,nem kell az FM-modul?
Nekem van egy egy aidából,szerintem ugyanazok. _________________ Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni. |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Márc. 26, 10.05 Hozzászólás témája: |
|
|
..én most ezért(is) "csövezek"
Az nem füstöl le,nem kontakthibázik,ja, és jól is szól  _________________ Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni. |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Márc. 26, 2.32 Hozzászólás témája: |
|
|
Ha már a "ha" szócskánál tartunk:
Ha hanghűség, és ha megtehetném, akkor NAD
Egyébként a 80-as évekbeli japán cuccok terén 2 tapasztalatom is van: unokatesómtól sokáig kölcsönöztem egy Marantz erősítőt (úgy tudom a Marantz amcsi cég, de ezen MADE IN JAPAN felirat volt). Nem volt rossz cucc, de hallottam már tőle jobbat is. Viszont sajnáltam, amikor unokatesóm lefüstöltette, és nem találtam bele meghajtó IC-t. A másik tapasztalatom lakótársam 2x50W-os (zenei) Toshiba erősítője volt. Kívülről igen szép állapotú volt, szép Deprez műszerekkel, de a potmétereit tekintve maga volt a kontakthiba, csúnyán recsegett tekergetéskor, akármit is csináltunk vele. _________________ Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális  |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Márc. 25, 16.30 Hozzászólás témája: |
|
|
Értelek
..ha már a miénk,akkor inkább orion...
Pl. Háess 280van,hozzá meg egy se260.
ezeket talán még be is engedném a szobámba,feltételekkel  _________________ Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni. |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Márc. 25, 14.39 Hozzászólás témája: |
|
|
Általában azok, akik Videotont vagy Oriont restaurálnak, nem a tökéletes hanghűség miatt teszik, hanem legtöbbször érzelmi okokból, mint mondjuk most én is. Én is átépíthetném, csak hogy minél szebb hangja legyen, de nem teszem. Legyen csak eredeti, vagyis ahhoz minél közelibb állapotú. Tervezem még a tunert is rendbehozni. Abból csak az FM modul hiányzik, az AM rész működik szépen, kipróbáltam Valamint egy hozzá való AKAI deck-et kellene még szereznem valahonnan. Tudom, hogy manapság a kazettát senki sem használja.. de mint tudjátok, vagyok olyan hülye, hogy pár ezerért megveszek egy felújítandó példányt Már elképzeltem azt is, amikor mondjuk egy szakavatottabb emberke jön hozzám a koliba, és a folyosón harsognak a távolkeleti x.1-es hangfalak (ugye most az a trendi), aztán bejön a szobámba, és ott áll előtte a legendás Vidi nagytorony két DC2550-nel (ha nagyon elmegy az eszem, olyanom is lesz ), és megszólal: "igen, ez magyar, ez a miénk.."  _________________ Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális  |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Márc. 25, 11.26 Hozzászólás témája: |
|
|
Gratulálok a restaurációhoz,szép dolog rendberakni régi készülékeket,magam is(ha van rá időm) ilyenekkel foglalkozom.
Nálam rémálom volt,leírtam miért.
Másrészt én(ne érts félre) már ilyenekkel nem foglalkozom.
Sokáig volt Aidám,Cleom,de ezeken az ember lazán túllép,ha egy picit belekóstol"nívósabb" technikákba.
Számomra a hangzás a legfontosabb és ez a vidi erőlködő,ha full gyári is nem ad megfelelő "hangzáshűséget".
Csak ha vkit érdekel,jelenleg egy 1985-ös Pio erőlködőt élesztgetek.
'85-ben a Pio "ellite serie"-e volt. A-77X.
Visszatérve a rémálomra,na ez is veri a palánkot,pl. a hangszín-szab.-részt a neg. vcs.-ba tervezték
Másrészről olyan ic-t tratalmaz,melyet csak is kizárólag a Pio gyárt,rendeltem külföldről nem kis delláért(lehet nem ér annyit az egész... ) _________________ Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni. |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Márc. 24, 22.28 Hozzászólás témája: |
|
|
Egyébként megcáfolom a Fész állítását, hogy kész rémálom ez az erősítő. Egy fészerben állt hibásan vagy 3 évig, mielőtt megkaptam. A potiktól és a kapcsolóktól féltem, azonban kutya bajuk sincs. A hangerőpoti elől a kattogást okozó valamit kiszedtem: nekem simán jobban tetszik De lehet visszateszem valamikor. A belső kábelezést kompletten kidobtam, és újrakábeleztem a csatlakozók nélkül, forrasztott kötésekkel. A végfok hosszú csatlakozója megmaradt, de mikor megkaptam, maga volt a kontakthiba. Teljesen el volt oxidálódva, a tápcsatlakozás fülei meg is voltak kicsit égve. De kiszedtem őket a műanyagból, és egyesével fényesre pucoltam mindet. Igaz, egy órámba telt a művelet, de türelmes ember vagyok Már csak a másik oldalt kell megcsinálni, felcsavarozni a hangfalcsatlakozó aljzatokat (kötelezően hagyományos hangfalcsatik és dugók bár ebbe a nyákba valót nem kaptam, csak felcsavarozhatót). A DIN-dugós bemeneti kábelek is kész vannak (most azokkal megy), valamint a jó öreg Panasonic fülesemre felteszem a nagy nehezen beszerzett domino dugót Ha már elkezdtem, legyen original Bár régen sok buherált cuccom volt, mostanság szeretem megőrizni az eredeti értékeket
Lehet most megmondja valaki: mért ne lenne rémálom, ha ennyi munka volt vele? Igaz, hogy el volt hanyagolva eléggé, de ha alaposan és türelmesen átnéz és rendbetesz az ember rajta mindent, akkor meghálálja azzal, hogy szépen, megbízhatóan működik
Még 1 megjegyzés: az a két axiális elkó is vadonatúj Igaz, nem 15Ft volt, mint az ugyanakkora értékű radiális, hanem 120, de vagyok annyira nemnormális, hogy megvettem inkább azt, csakhogy minél jobban hasonlítson eredeti önmagára  _________________ Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális  |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Márc. 24, 22.03 Hozzászólás témája: |
|
|
„VÉGFOKOZAT”
Ezt olyan jó így leolvasni  _________________ http://hu.wikipedia.org |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Márc. 24, 21.56 Hozzászólás témája: |
|
|
szép! Gratula  _________________ Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz... |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|