|
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 17, 21.18 Hozzászólás témája: |
|
|
| szaccos írta: | | Az első sorozatok készültek spanyol hangszóróval és utána fölszerszámozták a HA31-et. Őrzünk még egy-két példányt belőle. |
Beyma lett volna? Hopp!! itt valaki bolgárnak írja.
Az Orion HS 500 mélye az bolgár volt tényleg.
http://www.vatera.hu//videoton_3010_165093278.html |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 16, 14.08 Hozzászólás témája: |
|
|
| Fész írta: | Az a spanyol esetleg Beyma volt?  | Más arrafelé nem nagyon gyárt hangszórót. De én nem tudhatom ennyi idő után.. _________________ "" |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 16, 14.01 Hozzászólás témája: |
|
|
Uraim,
milyen ragasztót tudnátok ajánlani javításhoz ? A peremhez Palma fa ragasztót olvastam, én eddig Palmatex-el ragasztottam (érdemes elolvasni a használati utasítását !) és bevált. De a pillét, netán a membránt, porvédőt mivel lehetne a helyére applikálni ? Ilyet még nem ettem, malájok fejedelme... _________________ - VR |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 16, 9.39 Hozzászólás témája: |
|
|
Az a spanyol esetleg Beyma volt?  _________________ Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni. |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 15, 23.08 Hozzászólás témája: |
|
|
| Az első sorozatok készültek spanyol hangszóróval és utána fölszerszámozták a HA31-et. Őrzünk még egy-két példányt belőle. |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 15, 22.20 Hozzászólás témája: |
|
|
Eredetileg az volt a 3010-ben elvileg. Történetet nem tudok hozzá. _________________ "" |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 15, 19.54 Hozzászólás témája: |
|
|
| shalafi66 írta: | | Valószínűleg a spanyol 30 centis mély van benne, csak a széle nem jó. |
Fhú, de sokmindent nem tudok a Vidiről!!! Volt ilyen, hogy spanyol hangszóró??? Mi ennek a története?? |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 15, 14.35 Hozzászólás témája: |
|
|
Valószínűleg a spanyol 30 centis mély van benne, csak a széle nem jó. _________________ "" |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 15, 12.46 Hozzászólás témája: |
|
|
| vidi75 írta: | Helló, sziasztok!
Szerintetek ebben a Vidi hangfalban milyen mélyhangszóró van? Ez Videoton gyártmány lenne? Mert a papír bordázott, nem sima.  |
Ja, és a link...
http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=165115787
 |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 15, 12.45 Hozzászólás témája: |
|
|
Helló, sziasztok!
Szerintetek ebben a Vidi hangfalban milyen mélyhangszóró van? Ez Videoton gyártmány lenne? Mert a papír bordázott, nem sima.  |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 08, 20.18 Hozzászólás témája: |
|
|
| tellmore írta: | elvileg shalafi szokott bajlódni peremezéssel meg hangszóró felújítással.
nem vagyok nagy mágus, ugyanakkor viszonylag hamar fény derülhet erre, ha követed a linket:
http://h2000.hangszoro.net/jav.html |
Köszönöm! |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 08, 20.18 Hozzászólás témája: |
|
|
| darthdenes írta: | Középből mindenképpen újat vegyél! Hb10-427 való bele. Sokkal jobbak! De hamár rendelsz mellécsaphatsz 1 pár HG 1,9 pillét is, elvileg ezek is jobbak, meg olcsó, ha véletlen cserélni kell, mert "véletlen" megnyuvasztottad! Elvileg a közép elé tenni kellene ellenállást, mert nagyobb az érzékenysége. Ennek értékét a dc 2580 topikban biztos megtalálod!
innen rendelhetsz:
http://h2000.hangszoro.net/
Sok sikert! |
Köszönöm! |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 07, 20.53 Hozzászólás témája: |
|
|
Középből mindenképpen újat vegyél! Hb10-427 való bele. Sokkal jobbak! De hamár rendelsz mellécsaphatsz 1 pár HG 1,9 pillét is, elvileg ezek is jobbak, meg olcsó, ha véletlen cserélni kell, mert "véletlen" megnyuvasztottad! Elvileg a közép elé tenni kellene ellenállást, mert nagyobb az érzékenysége. Ennek értékét a dc 2580 topikban biztos megtalálod!
innen rendelhetsz:
http://h2000.hangszoro.net/
Sok sikert! |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 07, 18.22 Hozzászólás témája: |
|
|
elvileg shalafi szokott bajlódni peremezéssel meg hangszóró felújítással.
nem vagyok nagy mágus, ugyanakkor viszonylag hamar fény derülhet erre, ha követed a linket:
http://h2000.hangszoro.net/jav.html |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 07, 13.23 Hozzászólás témája: Re: kérdés |
|
|
| Senkinek nincs ötlete??? |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 04, 20.26 Hozzászólás témája: kérdés |
|
|
Hello mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem Vidi hangfal ügyben!
Az egyik imerősömnek van 1 pár dc 2580-as hangfala amiben a mélyek peremei már elporladtak.Ezeket orvosoltuk már, de most a közepek peremei is kezdenek elvérezni.A kérésem az lenne ,hogy mivel lehetne helyettesíteni ezeket a sugárzókat?Illetve van-e valaki aki megperemezi ezeket a sugárzókat?
Köszönöm a segítségeteket! |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 02, 1.22 Hozzászólás témája: |
|
|
Jártam már ott, nem úgy nézett ki, mint ahol hangszóró javítással foglalkoznak. De azért megkérdezni meg lehet. _________________ http://hu.wikipedia.org |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 01, 20.09 Hozzászólás témája: |
|
|
| Talán a Joó bt-nél a Hosszú utcában. |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 01, 13.52 Hozzászólás témája: |
|
|
Azért vigyázni kell, mert sok helyen somogyis membránszélt (is) adnak el. _________________ "" |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Márc. 01, 10.30 Hozzászólás témája: |
|
|
| jancsi000 írta: | Üdv mindenkinek.
Van 2db DC2550-es hangfalam.
A méllyeknél a habszél elporladt.
Kecskeméten tud valaki olyat aki foglakozik ilyen javítással.
Köszönöm előre is a választ. |
Szia!
Helyi tippem nincs, de a távolból egy javaslat.
Szerintem a viszonteladói oldalon nézd ki a legközelebbi üzletet Kecskeméten, ott meg tudod rendelni az új peremet és talán tipp is lesz, hol lehet(érdemes) cseréltetni Kecskeméten. Ott talán némi szakértelem és helyismeret is találkozik. Sikeres javítást.
Üdv. |
|
 |
|
|
Elküldve: 2010. Feb. 28, 20.46 Hozzászólás témája: |
|
|
Üdv mindenkinek.
Van 2db DC2550-es hangfalam.
A méllyeknél a habszél elporladt.
Kecskeméten tud valaki olyat aki foglakozik ilyen javítással.
Köszönöm előre is a választ. |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Dec. 27, 11.30 Hozzászólás témája: |
|
|
| Oké!Írtam emailt |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Dec. 27, 11.25 Hozzászólás témája: |
|
|
Középhsz vehető új, nyugodtan, sőt nem is árt, azok többségében jobbak ma mint régen.
Javítással kapcs. inkább privátban, vagy mailben kérdezz légysziv. Fórumon nem szoktam részletekbe menni. _________________ "" |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Dec. 27, 11.19 Hozzászólás témája: |
|
|
| Kb mennyi a javítás ideje? |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Dec. 27, 11.17 Hozzászólás témája: |
|
|
Neharagudj a hülye kérdéseimmel,de én nemigazán értek hozzá!Ezért keresek olyan embert aki ebbe tud segíteni!
Az Altus F3 nál 4db ilyen 160as mélyközép van benne!Ezeknek a javítását ajánlod!A kettő közép hangszórónak ami 100mm-es!Mit javasolsz?
Vagy középhangszórót lehet venni újjat?
Például postán megoldható ez?Elküldöm postán az összes hangszórót!És elutalom az árát a visszapostával együtt!
Na meg persze visszatérve a 250mm mélynyomóra is!Azt is megszeretném javítattni ha megoldható! |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Dec. 27, 11.10 Hozzászólás témája: |
|
|
A cséve az a hordozófóliára tekert szigetelt rézdrót, ami a mágneskörön belül, a légrésben mozog.
tájékozódhatsz pl itt: http://subvoice.hu/hangdobozepites/elmelet/hangszoro1/
Ha a felhasználónévre kattintasz, általában a profilban meg vannak adva az adatok, onnan kiderül, hogy Mezőkövesden. Egyébként asszem 160mm-ben 1000,-/db.
Ui: ha lehet, ne idézd már be mindig a teljes előző hozzászólást, elég kényelmetlen olvasni. _________________ "" |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Dec. 27, 11.01 Hozzászólás témája: |
|
|
Na most itt van elöttem a mélynyomó hangszóró!Hátul a mágnesnél középen van egy lyuk!Az lenne a lengőcséve?Kb 2-3 cm-re van bentebb egy kis rács!Annak a belső átmérőjét kell megmérnem?
Helyileg hol vagy?És például mennyi lenne a habszél csere hangszóróként? |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Dec. 27, 10.54 Hozzászólás témája: |
|
|
oz. vagyis uncia. Így jobban hangzik.
Lengőcséve méret úgy tudható meg, ha megméred. Ehhez a porvédőt legalább le kell venni, lehetőelg finoman, hogy vissza is lehessen tenni.
És elvileg bármit meg tudok javítani, ezek még nem olyan nagy problémák. És ahogy először is írtam, a jó megoldás a habszél-csere a HA16/1105-öknél.
Kecskeméten nem ismerek senkit, de ez jó jel, mert általában akit én ismerek, attól hozzám kerül vissza valamiért a hangszóró, általában azért, mert elrontotta a javítást. Szóval többbnyire csak rossz véleményekkel tudok szolgálni. _________________ "" |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Dec. 27, 9.06 Hozzászólás témája: |
|
|
| shalafi66 írta: | Valószínűleg javítható, ha csak a mágneskör hullot szét, az mázli. Pár hónapja volt nálam hasonló. 2*4 Ωos lengőcsévém van is talán. Igazából ami nekem kell, az a cséve átmérője.
A hölgy akivel beszéltél, Ágota nem a hangszórók és hangsugárzók technikai paramétereivel kapcsolatban a legfelkészültebb... Én általában tudom mit gyártanak, szóval olyan 90% eséllyel úgy van, ahogy írom. |
Hát a tekersz méreteit nemtudom,hogy lehet megtudni!Azt tudom,hogy a mágnese elvileg 40 OZ vagy hogy írják!Te helyileg hol szoktál ilyeneket szerelni?
Vagy Kecskemét közelében tudsz-e valakit aki tud ebben segíteni?
A másik témára visszatérve!Akkor mit vegyek az Altus F3-ba?Elvileg csak a perem része ment szét!Azt is megtudod csinálni? |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Dec. 27, 2.39 Hozzászólás témája: |
|
|
Valószínűleg javítható, ha csak a mágneskör hullot szét, az mázli. Pár hónapja volt nálam hasonló. 2*4 Ωos lengőcsévém van is talán. Igazából ami nekem kell, az a cséve átmérője.
A hölgy akivel beszéltél, Ágota nem a hangszórók és hangsugárzók technikai paramétereivel kapcsolatban a legfelkészültebb... Én általában tudom mit gyártanak, szóval olyan 90% eséllyel úgy van, ahogy írom. _________________ "" |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Dec. 26, 18.14 Hozzászólás témája: |
|
|
| shalafi66 írta: | | bigcsabika írta: | | A Hangszóró kft-nél mondták,hogy van hozzá való hangszórójuk! | Hát attól függ, honnan nézzük, mert méreteiben tökéletes, paramétereit nézve viszont nem passzol.
A másik hszről több infó kell, így nem tudok biztosat mondani. |
Szia!A hangszóró KFT-nél mondták,hogy belevaló,mert ugye 8Ωos a hangfal a két mély meg 15 Ωos és olyanuk is van raktáron!A hölgy akivel beszéltem kikereste milyen való az F3-ba bár etől függetlenül igaz lehet ami mondassz!Sajnos én nem értek hozzá
A Másik hangszóró 25cm-es SAL mély ami duplatekercselésű és 2Ωon üzemel!
Ma kiszedtem és érdekes a nagy mágnes mozog rajta:S
Valami ott hullott szét benne!Lehet picit forgatni meg csúszkál rajta:S
Milyen adatok kellenének még?Az a baj,hogy nem találok ilyen hangszórót,csak drágán!
A Sal palettáján nincs fent ilyen duplatekercselésű csak az aktív cső vagy dobozba gyárilag!Külön én nem találtam,hogy vásárolható lenne:(
Lehet felhívom őket megkérdezem,hogy biztos így van-e! |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Dec. 26, 15.11 Hozzászólás témája: |
|
|
| bigcsabika írta: | | A Hangszóró kft-nél mondták,hogy van hozzá való hangszórójuk! | Hát attól függ, honnan nézzük, mert méreteiben tökéletes, paramétereit nézve viszont nem passzol.
A másik hszről több infó kell, így nem tudok biztosat mondani. _________________ "" |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Dec. 25, 20.19 Hozzászólás témája: |
|
|
| shalafi66 írta: | | bigcsabika írta: | Sziasztok!Altus F3-asom van de a 4db 16os mély és a kettő közép kiment!Külsőre tökéletes állapotú!Ha innen megrendelem a belevaló hangszórókat akkor 20ezerbe kerül!Érdemes ezt feléleszteni?130/90W-os ami rá van írva!
Egy 5.1-es házimozi ami 5X85w-os pl Kenwood.ot elbír?Tude ez nagyon jól szólni? | Mit jelent, hogy "kiment"? Belevaló hangszóró jelenelg nem készül, a mostani 160-180mm-esek másfélék, mint a régiek voltak. A legjobb megoldás a javítás.
Cserélni esetleg a zárt kosaras középhszt lehet. |
Végülis csak a membrán perem a rossz!A Hangszóró kft-nél mondták,hogy van hozzá való hangszórójuk!A másik nagy problémám,hogy Aktív SAL subwofer csövet vettem hibásan!Tesómnak akarnám megcsinálni!Erősítő meg hangváltó volt pluszba,na de persze a hangszóró a rossz:(Az én csövemből átraktam és az én hangszórómmal tökéletes!Tökéletes állapotban van a hangszóró,de ha kézzel megmozgatom a membránt akkor koppan meg akad a mágnesnél bent:(
Ezzel lehet valamit kezdeni?Mert duplatekercselésű és 4 vezeték megy rá!Nemtalálok ilyen hangszórót csak drágán:(Ha valaki tud ennek a javításában segíteni akkor azt megköszönném! |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Dec. 24, 3.17 Hozzászólás témája: |
|
|
| mario11 írta: | Sziasztok
A fiam vett egy dc2050e tipusu videoton dobozkát.Alapból nem szólt a közép sugárzó.Kivettük és megnéztük egy hon lévő autó hangszóróval(4 ohom) szólt a lelkem.Erre a gyermek felbuzdulva vásárolt egy közép párat 40-70 wattosat.Rákötés után nem szól a hangszóró.A mélyről átkötve szól.
Kérdésünk mivel nem értünk hozzá:hangváltó gond lenne?esetleg illesztési probléma(az új nem passzol hozzá)
Nem verjük agyon az átkötéssel a közepet?vagy az erősitő végfokot?
Esetleg az előző tulaj (mivel buherálta ez látszik)elkötött valamit?
Előre is köszönöm a segitséget bármilyen formában érkezik is. |
Nehéz segíteni, mert a bemenőjel egyszerű végigkövetése oldhatja meg a dolgot, azt pedig nem tudom túlmagyarázni, meg kell nézni, melyik ponton tűnik el a középhangszórók előtt. _________________ "" |
|
 |
|
|
Elküldve: 2009. Dec. 24, 3.15 Hozzászólás témája: |
|
|
| bigcsabika írta: | Sziasztok!Altus F3-asom van de a 4db 16os mély és a kettő közép kiment!Külsőre tökéletes állapotú!Ha innen megrendelem a belevaló hangszórókat akkor 20ezerbe kerül!Érdemes ezt feléleszteni?130/90W-os ami rá van írva!
Egy 5.1-es házimozi ami 5X85w-os pl Kenwood.ot elbír?Tude ez nagyon jól szólni? | Mit jelent, hogy "kiment"? Belevaló hangszóró jelenelg nem készül, a mostani 160-180mm-esek másfélék, mint a régiek voltak. A legjobb megoldás a javítás.
Cserélni esetleg a zárt kosaras középhszt lehet. _________________ "" |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|