HANGSZORO.NET fórum

Teljes verzió: Adatok, azonosítás, mérések
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
.tok.
Shala, nem lehetséges, hogy a pioneer hangszóróim valamelyest hasonlítanak az ovál videoton tv szórókra? Azoknak nincsenek meg paraméterei? Gondolom azoknak sem a kb 25 literes (nettó) TV doboz az ideális. Egyébként buzikemény a felfüggesztésük ahhoz képest, hogy milyen kicsik meg vékony anyagokból vannak, szerintem sosem voltak még használva, mert segg újnak is néznek ki hiába ilyen öregek.
Nem tudom, nem ismerem a Pio hangszóróid, ennyi infóból nem lehet megsaccolni, mire képesek. A TV hangszórók adatlapja megvan, a régi videoton is, és a mostani H2000 is. Ha kell, előkeresem.
Na, ha már ennyien jelentkeztek nálam jobbnál jobb tanácsokkal a pájonír ótóhangszórók ügyében, akkor bejelentem, hogy csinálok nekik egy két kamrás 5-5 literes dobozt. Szerintem ekkora membránfelülethez, kitéréshez és ehhez a frekvencia átvitelhez, amit ezek ténylegesen tudhatnak (80-100-től) teljesen jó lesz. A zárt dobozt úgysem lehet annyira elrontani. Nem tudom a TV-nek tetszeni fog-e majd a 2 sorba kötött hsz, de mért ne tetszene, végülis 8-16ohmig kívánja az van ráírva.

Valaki el tudná mondani, hogy hogy kell sorosan kötni két hangszórót?
Shala, esetleg, ha vannak ovál Videoton (a H2K nem tudom gyárt-e) paramétereid támpontként megadhatnád, nagyon hálás lennék.

Ha elkészül a szub :F belinkelek 1-2 képet, persze csak ha valakit érdekel.
Marci Írta:Valaki el tudná mondani, hogy hogy kell sorosan kötni két hangszórót?
Az egyik hangszóró (+) kivezetését összekötöd a másik hangszóró (-) kivezetésével, az üresen maradt kivezetésekre kötöd a végfok kimenetét.
Az eredő impedancia az összetevők impedanciájának az összege lesz.
Tiszteletem Mester! Wink

Van 4db hangszóróm, szeretném (kétutas) dobozba rakni őket. Az egész netet átnéztem .haha. az adatai után, melyek a számoláshoz kellenének... Jobban őrzik mint a NASA titkokat :x

típus: Bugera 10BA240B4 ,még Behringer néven is futott.
Esetleg valami infó, vagy a beméretés hogy működik?
Természetesen, majd magassugárzót, hangváltót is ajánlhatnál (ami nálatok vásárolható) hozzá!
Válaszod köszönöm, üdv.
Szia!

Az is lehet hogy sosem mertek meg meg ezeket a hszeket Smile

TS parametereket akar Te is meg tudod merni.
pl igy: http://www.webervst.com/spkrcalc/para.htm

Hajra Wink
Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni hogy valaki tudja-e ennek a hangszórónak a márkáját, esetleg típusát, bármi érdekelne róla..
(a membránszélt én ragasztottam rá nemrég, de előtte is ilyen volt rajta, igaz nem tudom hogy az volt-e a gyári, mivel használtan került hozzám)

Előre is köszönöm a válaszokat!

http://w3.enternet.hu/fulopzs/sub.JPG
BalekAlak Írta:Szia!

Az is lehet hogy sosem mertek meg meg ezeket a hszeket Smile

TS parametereket akar Te is meg tudod merni.
pl igy: http://www.webervst.com/spkrcalc/para.htm

Hajra Wink

Azt nem is gondoltam hogy mértek már ilyeneket. Ezért szeretném beméretni.
Ahoz kissé drága hangszórok, hogy a dobozban pihenjenek... Wink
DANTAX SX 250 hangszim vannak (30-as mély,2 db mid ls 1 magas - kompresziós Dán Hangfalak VU méterrel és mid és high poti).Bekellene mérni és rendbehozni - nem elégé tiszta a hangjuk. Ki válal ilyesmit.
Hello
Zuger