HANGSZORO.NET fórum

Teljes verzió: HIVI
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Tisztelt Hölgyek és urak !
Nekem ez a gyártó ismeretlen, szeretném, ha megírnátok a véleményeteket, hogy hol helyezkednek el a HIVI márkájú hangszórók minőségileg a többi gyártó között. Jobbak, mint az MNC, SAL szintű kínai cucckok? Ha van esetleg valakinek gyakorlati tapasztalata, azt is szívesen hallgatnám !
Hát azoknál csak jobb lehet! .hehe.
Talán, de vannak azért közös pontok jócskán. Big Grin
Shalafi!
Most veszem észre, hogy kiraktak az AVX-ről...
Ide berakhatnád az onnan törölt mérési eredményeket, mert elhiheted, hogy nem mindenki elvakult HIVI-ATC fan aki odajár...
Minden gyárnak vannak "rossz" termékei (ti sem vagytok kivétel), jobb ezekről tudni...
http://www.swanspeaker.com/drivers/buglelist.asp?type=4

Ismeri valaki a fenti dómsugárzó közül valamelyiket?
Első ránézésre nem tűnnek rossznak.

Shalafi66, úgy tudom, hogy a videoton is gyártott egy időben dóm középsugárzókat.
Miért lett leállítva a gyártása?
Ezek jobbak, mint a kónuszos közepek?

Köszi!
Mindegyiknek van előnye is meg hátránya is.
PWM Írta:Mindegyiknek van előnye is meg hátránya is.

Ez minden hangszóróra igaz. Smile
dóm közép:
hátrány: 800hz-től használható, süllyeszteni kell a hangdobozba,
előny: jó impulzusválasz, jó iránykarakterisztika, alacsony torzítás, szép Big Grin
röviden ennyi
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ilyen típusú mély-középpel épített e már valaki hangdobozt?
http://www.swanspeaker.com/product/htm/view.asp?id=88
Létezik az, hogy nettó 10L kell neki? Most ezen vagyok fenn akadva először.
Aztán lehet, hogy lesz még egyéb kérdésem.
Köszönöm a válaszokat és Boldog új Évet kívánok mindenkinek!

Üdv!

Pista
A hangszórók nem tudják, mekkora térfogat kell nekik, azt csak te tudhatod.
Úgy látom, ez is elég gyenge hangszóró.
Az biztos, hogy nem tudják, de az adatainál az van írva, hogy 10L. Keveslem egy picit.
Programban kiszámoltam és 16L-t adott meg és 50Hz körüli hangolást.
Miért gyenge hangszóró, mire érted?
Smile csak a képességei gyengék, sz@r a középtartomány, és mélyben is átlagos, vagy az alatti. Maradjunk az átlagosnál.

Továbbmegyek, a programok sem tudják, mi a jó doboz. Neked kéne dönteni, hogy mit akarsz kihozni belőle. 10-25 literig szinte bármi szóba jöhet.
Értem! Én bruttó 16L-re lőttem be a dobozt neki. Ebből még lejönnek a hsz-ek és az alkatrészek által foglalt hely.
Volt itthon egy kimaradt üres dobozom. Abba lesznek beépítve.
Csövet milyen hosszúra hagyjam, mert azon nem tudok eligazodni sajnos. 57mm átmérőjű van itthon.
A doboz térfogata attól függ, milyen mélyátvitelt, és terhelhetőséget szeretnél, előbbit a szobához-helyiséghez-elhelyezéshez, utóbbit az erősítőhöz, maximális hangerőhöz szokás igazítani. Lehet, hogy a 16 liter nem elég.
Háááát ez már ennyi! Smile Mivel minden oldala dupla a doboznak és ragasztva van.
Egyelőre másik dobozt nem szeretnék építeni. A cső hosszát még mindig nem tudom,
de az létezik, hogy csak 4cm kell a 40Hz-hez? Nekem az gyanús, hogy rövid. Smile
Van bármi értelme, hogy megmondjam? Big Grin A cső hosszát én sem tudom, mert nem lehet csak a térfogatból pontosan kiszámolni. De közelítőleg egyenes csőnél 57mm belső átmérővel 25 centi a hossz, amivel 40Hz-re hangol. Az mondjuk szerintem ebben a dobozban túl alacsony.
Az igazat megvallva nem annyira érdekes, hogy mennyire mélyre menne ez a pici doboz, mivel mélyládával van használva a rendszer. Smile
Tehát ha már 50-60Hz-et tudna, akkor az már jó. Smile
Igazából többet nem is lehet kihozni belőle, hiába hangolod alacsonyabbra, attól még nem fog jobban szólni mélytartományban. Smile De most megint vehetem elő a programot a számításhoz...
Körülbelül 14 centi kell egy 50Hz-es hangoláshoz. Ezzel közelítőleg egyenes a mélyátartomány átvitele féltérben.
Köszönöm szépen a segítséged! Nekem 15cm lett a cső, azzal nem lőttem nagyon mellé ezek szerint. Smile
Az is jó, ha 100Hz körül vágva van.
Ma összeraktam a kicsikét. A mélye nem is lett olyan rossz. Szarabbat vártam.
A váltót meg át kell dolgoznom, mert elég tompa hangja van szegénykének. Kicsit élettelen a hangja.
Meg még a belseje is üres a doboznak, mert nem jött meg a rezgéscsillapító anyag sajnos.
Hát, azért sok szerencsét. Smile
Köszi! Azért elég betyár hangja van ennek a mélyközépnek szűrés nélkül is. Smile
Elég zavaros a közép benne. Most egy ferritmagos 1,6mH-s tekercs volt előtte, de azzal még csúnyább hangja volt.
Szereznem kell majd valami légmagosat helyette. Volt is itthon, de egyelőre elvesztek a költözés közben. Sad
Szerintem ez előtt csak egy elsőrendű váltó lesz. A magasat meg majd hozzáigazítom.
Smile Hát a légmagos tekercstől semmivel nem lesz jobb. Nem lényeges igazából ezen a szinten. A ferrites legalább alacsony DC ellenállású, és nem hinném, hogy valaha telítésbe vinnéd.