Most, hogy megnéztem, csakugyan van egy ilyen hangsugárzó a listában, BHP1082 néven, HA20-402 és HG2,5-406-tal. De ezt még véletlenül sem láttam eddig élőben (és neten sem). Valami exportra szánt lehetett.
Illetve, ami jóval esélyesebb számozás alapján, az a DB 2010 A ugyanezekkel a hangszórókkal. Valószínűleg erről van szó.
Ui: Persze látni ezt sem láttam még.

Értem, akkor lehet magyarországon csak kevés volt belőle kapható.
A photoshop tudásommal ilyen képet tudtam szerkeszteni, így nézett ki:
(Nálatok sem jó a kép beillesztése vagy csak nálam?)
Szerk:
Mi a gond a képfeltöltéssel? Én úgy látom semmi baja.
A BHP 1062-ről van egy képem, de 1082-őt nem találok.
[attachment=172]
[undefined=undefined] Nálam ezt irja ki mindig [undefined=undefined] és kép sehol.
Valami Java script hiba lesz a böngésződben.
Esetleg ne a kép beillesztése ikonra kattints a szerkesztőablak fölött, hanem lentebb a csatolásnál, tallózással add hozzá a képet a saját gépedről.
Szerk:

Elvileg, megvan a hiba oka, ha nagyon friss Firefox böngészőt használsz. A fejlesztőik hirtelen változtattak kicsit a szabványokon,

és ami pár hónapja még érvényes volt, most már nem az.
Elvileg a probléma megoldva. Szeretünk Firefox.
[attachment=175]
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni egy hangszóró beazonosításában.
A hangszóró tipusa végülis megvan HA16/12
![[Kép: vt__11__www.kepfeltoltes.hu_.jpg]](http://kepfeltoltes.hu/131202/vt__11__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Kerestem, de nem találtam mibe rakták eredetileg. A láda amiben benne volt, elképzelhető, hogy gyári, de nem gondolom hogy így oldották volna meg az üzemben, hogy be lehessen tenni a helyére.
Igazából még 1 ilyen hangszóróra lenne szükségem, mert nagyon meggyőzött a hangja. Csak ahhoz tudni kellene mit keressek miben lehet ugyan ilyen.
Képek itt
Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni.
á, nem akarod te azt annyira.
csak még nem tudod

Nem kell hogy egyezzen az ízlésünk

Arra a célra mire kell tökéletes lenne nekem.
teljesen jó lesz neked egy szélessávú is.
17C558AN
ez. kétkamrás reflexben.
semmi extrém, hangváltót nem igényel,
olcsó és egyszerű.
Sziasztok!
A képen látható hangfal beazonosításához kérnék egy kis segítséget. A nagyanyámtól kaptam és egy kis felújításra szorul. A hálón átnézve látszik, hogy a mély sugárzók peremei elporladtak, tehát cserére vagy javításra szorulnak. Ezzel kapcsolatban az is érdekelne, hogy milyen hangszóró típus kellene bele.
![[Kép: IMG_20140501_090302_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]](http://kepfeltoltes.hu/thumb/140501/IMG_20140501_090302_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.
http://www.kepfeltoltes.hu
Ritka típus, én még nem találkoztam vele.
Több kép (előlap nélkül, hátulról) alapján talán többet tudnánk róla.
Közben sikerült kiderítenem a típust, és ha minden igaz Videoton Supermax D 402 e típusról van szó.
Teszek majd be képet a szétszerelt állapotáról, ha újra nálam lesz.
Egyébként az eredetiek javítását javaslom ha megvannak és rosszak.
Sikerült kiderítenem a hangszórók típusát.
Középmély:
HA20/10KS
15 Ohm
40-4000Hz
25/30 VA
Magas hangszóró("csipogó")
HG 2,5/14K
8 Ohm
1000-20000 Hz
25/30 VA
Amint a képen látható, egy kivételével az összesen el van porladva a habszél, de az egyetlen h.szórón amin épen maradt is cserélni kell, mert repedezett. A képen alsó hangfal bal alsó magas hangszórója már valamikor cserélve lett, de sajnos nem a gyárival megegyező típusra, így van mellette egy kisebb rés, ami gondolom egy zártnak tervezett hangdoboznál nem túl szerencsés. Ezzel lehet valamit kezdeni? Újat sajnos nem találok a termékek között.
![[Kép: IMG_20140509_214915_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]](http://kepfeltoltes.hu/thumb/140509/IMG_20140509_214915_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.
http://www.kepfeltoltes.hu
A magasnál automatikusan cserélni szoktam a membránt-csévét saját gyártásúra. Új már nincs ebből a hangszóróból, de azért használtan fellelhető szép számban.
Akkor a kérdés, hogy tudjam egyáltalán megéri-e vele foglalkozni, hogy kb. mennyi lenne a teljes hangfalpár javíttatása? Jöhet akár privátban is.
igazából szerintem javítgatni nincsen (anyagi) értelme egy ilyen hangfalat sem.
vannak itt a fórumon kész hangfal tervek, értelmesebbnek látom azokat másolni.
nem bonyolult, az eredmény garantált.
nem utolsó szempont hogy új hangfalad leszen ami X év múlva is tuti működik úgy ahogy kell.
Shalafinak kellejne már valami használható magasat gyártania a 17XXX sorozatú mélyközepekhez ami passzentos, és árban elérhetőbb a vifáknál.
akkor már teljesen okafogyott lenne a javítgatása bármylik kétutasnak.
sajnos a kínálatban található h2000 magasakat képtelenség komolyan venni.
vannak roszabbak is mint azok, de ettől még jók nem lesznek.
ez igaz a régi magasakra amiket felújít, sokkal jobb mint eredetileg, de volna mit javítani rajtuk. épp tehát felmerül a kérdés -jogosan- nem volna e célszerű teljesen új magasat gyártani.
Ha csak a működőképesség helyreállítása a cél, akkor kell egy régi HG2,5 dóm használtan, kb. 1-2000,-Ft, és a 200mm-eseket megjavítani, Fehérváron 2540,-Ft/db áron csinálják.
Ez már tizenkétezer körül van, szerintem költségesebb megoldást csak akkor érdemes vállalni, ha valamiért fontos ez a hangsugárzó.
Ui: Az árak a weblapon olvashatók.