Sziasztok! Nemrégen sikerült hozzájutnom egy pár DC 3010es dobozhoz. Most láttam neki a felújításához. Megvan minden kerete illletőleg egy hiányzott de nagy nehezen sikerült hozzájutnom. Az érdekelne igazából, hogy melyik hangváltó lenne jó bele a H2000től? 3 féle hangváltót néztem ki egyik 200 másik 90 harmadik pedig 70wattos. Melyiket lenne jobb beletenni? A hangszórókat is a H2000ről fogom majd rendelni.
Egyik sem tökéletes, de a 90 vagy a 200-as megfelelhet, ha a középhszt szabályzó potenciométert visszakötöd a rendszerbe.
Vissza kötöm. Gyári állapotra vagy annak megközelítésére törekszem. Lehet h a 90es lesz de majd még elválik mire oda jutok. Köszönöm a választ!
Videoton DC 3011 vagy DC 3010 mély hangszóró keretet keresek! 1 pár érdekel!!
subrobi220@gmail.com
Mitől szólhat az egyik mélysugárzó kevésbé mélyen? Közelről hallgatva lehet hallani. Megcseréltem az erősítő kimenetét és utána is. Gyári Beyma mélyek vannak benne.
Talán gyártási szórás, de lehet valami más van mögötte. Viszont ha Beyma hangszórók vannak benne, az nem gyári.
A Hangszóró 2000 nél mondta a Főnök Úr , hogy az elején Beyma volt bennük mert nem volt a Vidinek 30 centis hangszórója. Ezt koppintották. Lehet a hangváltó miatt kevesebb mély?
Ezt nem tudtam. Cseréld meg a két ládában a mélyet, így ki lehet szűrni a hangváltó hibáját.
(2016. 05. 04., 20:43)baanis99 Írta: [ -> ]Talán gyártási szórás, de lehet valami más van mögötte. Viszont ha Beyma hangszórók vannak benne, az nem gyári.
De gyári. Az első szériákban még a spanyol hszek voltak, '82 után kerültek bele a HA31 -esek.
A hangváltóban mi az ami a mélyhangszóróhoz tartozik? Mi az a trafó szerű valami?
Megvan a megoldás. Felcseréltem a két hangfal helyét. Az egyik közelebb van a sarokhoz kb fél méterrel. Az szól mélyebben.
Hát ez könnyen lehetséges.

)
Szerintem nem sok köze van a HA31-nek a spanyol mélyekhez. Szinte semmi nem hasonlit.

A VT mélyhangszóróját biztos nem arról másolták.

Sziasztok! Dc3010 ugyanazzal a hangváltóval készült vajon Beyma vagy Vidi mély esetén is?
Nagyon valószínű.

De ezek a hangváltók nem sikerültek jól. A 3011-ben már más volt a közép-magastartomány szűrése, az impedanciamenetekből következtetve.