HANGSZORO.NET fórum

Teljes verzió: Kivitelezők?
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Külföldi fórumokon szoktam látni olyan hírdetéseket ahol "szakikat" lehet felbérelni egy-egy projekt kivitelezésére.
Gondolom a hozzám hasonló , kézügyességgel és idővel kevésbé rendelkező emberek miatt.

Viszont itthon nemigen látni ilyet.
Kíváncsi vagyok -biztosra veszem hogy vannak itt hobbi elektromókusok és hasonlóak a fórumon- hogy tényleg nemigen foglalkozik ilyennel senki, nincsen rá kereslet, vagy csak nem hírdeti magát senki nyíltan ?
Jómagam biztosan időnként igénybe vennék ilyen szolgáltatást.
Annyira csak nem vagyok egyedi eset, legalábbis remélem.

Megeshet -bár ez csak feltételezés- hogy piacképes lenne készre szerelve pl...
lm3886, lm1875, előerősítő mérő mikrofonhoz, ilyesmi.
vagy nekem most egy LR4 2 utas aktív váltó.

de aztán lehet hogy csak az elmém torzít.
Szerintem lenne rá igény. Egyszer olvastam valahol, talán Hollandiában, hétről hétre összejönnek a szakik egy kibérelt sportcsarnokban. Ez amolyan bolhapiac szerű dolog, mindenki viszi a rossz vasalót, cipőt, hangdobozt, erősítőt, babakocsit, vadászgépet... És a szakik megpróbálják megjavítani, ha sikerül jó, ha nem sikerül úgy is jó. Maga a "szolgáltatás" ingyenes, de aki akar, ad valami ajándékot a mesternek (mondjuk házi süteményt).
Ez a fajta vasárnapi elfoglaltság annyira népszerű, hogy lassannem férnek be a sportcsarnokba.

Hogy itthon miért nincs ilyen ?!?!
(2013. 05. 06., 15:48)Veszett Roka Írta: [ -> ]Hogy itthon miért nincs ilyen ?!?!
A XV. kerületi Csokonai Művházban minden pénteken este összejönnek az Amiga-rajongók. De a C-64-tulajdonosokat se kergetik el. Elromlott farmotoros Skodádat is szívesen kezelésbe veszik... Big Grin
Gondolom az elektromókusok inkább az elektronikai fórumokon kapirgálnak.Smile

Mérőmikihez nem biztos, hogy kell előerősítő, az úgy is van a hangkártyában a mic bemeneten. Az is jó lehet, ha jó a hangkártya. Egy elektrétkapszulához elég egy felhúzóellenállás (2kohm általában) meg egy 5-10 mikrós kondi aztán kész van.
a mikrofon előerősítő csak egy gyors villanás volt. Smile

részbe bíztam benne hátha valaki lecsapja a labdát, az lr4 es szűrőt nem lesz egyszerűen időm a belátható jövőben kivitelezni. de ~ 10 rugót nem sajnálnék rá áldozni ha épít nekem valaki egyet.
3.5mm es jack bemenet, kimenetek is 3.5 mm es jack.
műv.erősítők foglalatban, keresztezéi frekvencia ~2khz közelében.
sztereónak kellene lennie, 2 utasnak.
ez minden gyakorlatilag. a kapcsolás sem egy életveszély, de nincsen időm pepecselni vele.

http://www.linkwitzlab.com/images/protos/LR4.gif

ami a rajzon van az teljesen megfelelő.
csak legyen előtte meg mögötte buffer.
http://www.linkwitzlab.com/images/protos/buffer.gif
emilyen.
Tyhűű, hát az is biztos hogy a hobbielektronika weboldal közelébe sem megyek.
Gondoltam hírből jó fórum, na majd ott megkérdezzük hátha tudnak valakit aki foglalatoskodik ilyennel. Finoman szólva törölt topic lett belőle.
Na mindegy, hát ő dolguk. Majd meg gebbednek valamitől idővel.
A kapcsolás csak papíron LR4, mert nem veszi figyelembe a hangszórók akusztikai fázisait. Szóval csak egy univerzális váltó a sok közül, bár a hibalehetőség a meredek váltás miatt egy kisebb részre koncentrálódik (kb. 2/3 oktávra). Hangszórók nélkül ezt nehéz pontosan megmondani, elképzelhető, hogy a polaritáscsere sem segít és lesz egy 3-4 dB-es beszakadás. Annyira nem vészes, csak ezért meg kár aktívat építeni.
Ha már mindenáron negyedrendű, akkor 2 kHz-en még meg lehet oldani passzív elemekkel is, és a hangszórókhoz formálva nem okoz több hibát, mint egy látatlanban megtervezett aktív LR4.
ez teljesen igaz szóról szóra.
másabb váltás ponttal, ami figyelembe veszi a hangszórók fázismenetét biztosan jobb eredmény születhetne.
de ez most részlet kérdés.
fontosabb lenne megépíttetnem valakivel.