(2014. 07. 25., 0:24)martin66789 Írta: [ -> ]Gondolkodtam a dolgon és arra jutottam hogy megpróbálok beszerzni hozzá eredeti hangszórókat, olcsóbban is kijön mint vadi új videotonnal.
Azt döntsd el, mit szeretnél.
- jobb hangminőséget, vagy eredeti állapotot ?
Ha jobb hangminőséget akarsz, akkor H2000 hszekkel csinálod, mert mindenképpen jobbak lesznek mint az Orion, főleg a használt Orion. Viszont nehezebb pontosan váltani, mert az általános váltók nem tervezettek hanem csak egy jó közelítéssel, átagos frekikkel dolgoznak. A doboz sem Vidikhez készült - mégis jobb eredmény várható tőlük.
Ha nem annyira fontos az eredeti kinézet, és úgyis új előlapokat készítesz, akkor érdemes lenne egy jó kétutast összehozni, egyszerűbben válthatod és valószínűleg jobb hangminőséget kapsz.
Ha az eredeti kinézet a fontos, akkor maradnak az Orion hszek, de akkor ne várj tőlük csodás hangot, eredetileg sem volt jó doboz a HS280. Ne feledd, hogy hiába tuningolod a váltót, dobozt, stb. ha a hangszóró képtelen lekövetni, visszaadni a hangokat. De hát itt most a kinézet a fontos, nem a hangminőség.
És akkor ha ez a döntés illetve döntések már megvannak, akkor jön az a kérdés, hogy minderre mennyit akarsz áldozni, időt és pénzt is.
- Én személy szerint megtartanám a dobozokat, egy egyszerű kétutas elrendezéssel. A HA20 jó alany, hozzá valami jobb dóm magas (mondjuk Vifa) és egy egyszerű váltó elég magas igényeket is ki tudna elégíteni. akkor már mondhatod, hogy nem a hangszóró a leggyengébb pont a rendszerben, de nincs is túlméretezve, kb mindegy lenne milyen (ICs vagy tranzisztoros) erősítővel hajtod, és mivel eteted az erősítőt. De ökölszabályként: egy vacak hangdoboz hibáit nagyon nehéz lesz (vagy akár lehetetlen) kompenzálni az erősítővel, mindenképpen rosszul fog szólni.