Ha nem raksz bele magasat, és csak az az álca magas marad benne, akkor semilyen hangváltót nem kell bele

Ja, és ha nincs ledugózva a reflexcső, akkor tuti nem álca, legfeljebb jól félrehangolták a dobozt. Mindjárt keresek goglin képet a faladról..
Szerk: találtam kis leírást is
"Én már régóta tudtam, hogy annak ellenére, hogy kétsávosnak néznek ki a hangfalak, mint ahogy azt a képeken is lehet látni, ezek igazából egysávosak. Ráeresztettem már 17kHz-es színuszjelet, csak az alsó hangszórók sípoltak. Hogy megbizonyosodjunk abban, hogy tényleg egysávosak, leszedtük a hangfalak előlapjait. És láss csodát, egysávosak. De még hogyan! Minden, hangfalakhoz értő ember beszarik a Látványon, ami elé tárulkozik, mikor meglátja a csupasz hangfalat. Azért nem semmi bátorság kellett ahhoz, hogy ezt it meg merjék csinálni.Ha le se vesszük a hálót az elejéről, még el is hisszük azt első látásra, hogy a hangszóró körül az a fémszínű gyűrű fém, de nem az, hanem simán csak festék. Amit körülvesz a gyűrű, arra azt hinné az ember, hogy az a hangfal széle, de nem, az egy ultrakemény műanyag. Természetesen a Philips gondolt arra, hogy ezt nem mindenki fogja bevenni, ezét megcsinált egy másodszintű karikát a nagy műanyag karikán belül, ami már tényleg élethűen néz ki, de ez még mindig nem a hangfal! Igen, nekem is kirakósjátékfeelingem van, már-már azt hinné az ember, hogy még jön egy műanyagszint, és a hangfal igazából pénzérme méretű, de nem, ezen a szinte-igazi-műanyagkarikán belül már tényleg a hangszóró van. Szóval lehet számolni, de a végeredmény az lesz, hogy kb. egy 8-9 centis hangszóró “dübörög” itt nekünk. Ez még mind semmi. Ott van még a magashangszóró. Vagyis lenne. Itt már nem kirakósjáték van, itt teljes terjedelmében műanyag és fa kápráztat el bennünket, ráadásul (a képen nem látszik) cselesen valamilyen fényvisszaverő anyaggal festették be a lyuk végén lévő fát, hogy a hülyegyerek azt higgye, hogy jééé, fém magashangszóró! De nem, nyugodtan bele lehet szúrni az ujjat, turkálni benne, semmi baja nem lesz. A bassreflex az egy sima lyuk, a hangfalban semmilyen tömítés nincs, üres az egész, elképzelhetitek, hogy mit művel olyn 150-250 Hz körül. A leges-legbizarrabbat akkor vettem észre, mikor belenyúltam a bassreflexbe. Egy kábel vezetett lentről a “magashangszóróba”. Egy kábel. Az egyetlen egy hangszóró 9 centire zsugorodott, magashangszóró nincs is, a bassreflex cső 1 cm hosszú, de egy kábelt azért beraktak, hogy azt higgyük, hogy ez a magashangszóróhoz vezet, ez kétsávos, és wuoááá mennyire minőségi hangfal! Szóval van bent egy kábel, ami fába vezet. Milyen lehet a fának a frekvenciakarakteriszikája? Vagy az impedanciája? Lehet, hogy ez lesz a jövő hangszórója? Valószínűleg az lehet a válasz, hogy ez egy univerzális hangfalszéria, ahol a gyártási költségek érdekében a doboz standardizált, ezért léteznek olyan modellek is, amikben már van magashangszóró és mondjuk nagyobb a mély, és vannak olyanok is, amikben csak egysávos van. (Létezhetnek olyanok is, amiben minden elem ballaszt?) A kábelt viszont még mindig nem magyarázza meg, talán a dobozokat eleve a kábellel gyártják le? Vagy olyan fából készítik a dobozt, amin a kábel terem? Vagy hogyan került az oda?"
Pont erre gondoltam egyébként az elején én is

. Kb. 2-3W-os lehet az a hangszóró.
Nade végül mi is pontosan a terved? belefaragod a sony-t és még egy magasat? Vagy magas nélkül? Szerintem nem éri meg ezzel a dobozzal vesződni, hanem építeni a sonynak egy olyat, ami teljesen megfelel neki. Először is meg kéne tudni, hogy zárt vagy reflex dobozba való a sanyi, másodszor pedig azt, hogy kb hány liter kell neki.