Sziasztok!
MInt látjátok, új vagyok ezen a fórumon. Az oldalra két-három órája találtam rá, és meg kell hagynom, hogy egész jó (a néhány 404-es hibától eltekintve). Ami miatt viszont írok azok a nagyon szeretett Videoton DC2018 hangszóróim. 17 éves korom ellenére, már megvannak jó 10 éve, ám most jöttem rá (mikor beszereztem és felújítottam egy Tesla AZS217-es erősítőt - 2x15W), hogy milyen jó hangja van.
Rászántam magam, hogy felújítsam őket, de sajnos eddig nem találtam megfelelő forrást. Most viszont már ki is vannak nézve a hangszórók, de nem tudom őket hol beszerezni. Az oldalon konkrétan a Hangszóró 2000 Kft.-re nem találtam elérhetőséget.
Később, lehet, hogy egy DC2580-at is fel kéne újítani. Abból talán csak a doboz van meg, még a hangváltó sem biztos
előre is köszönöm a választ!
Üdv a fórumon!
Székesfehérvár
Havranek József út 51.
8000
Telefon: + 36 22 329 954
Főoldalon (
http://hangszoro.net/) legalul látod a cimet.
térkép:
[link]
Még egyszerűbb , értekezz Shalafival .
Üdv! DC2018 ügyben várni kell, mert nincs hozzá középhangszóró még egy-másfél hónapig.
A 404-es hibák pedig azért vannak mert azokat a részeket átdolgozom kicsit..
Sziasztok!
Kösz a gyors választ! Első körben a DC2018-ba csak új mélysugárzókat szeretnék, mert ezek már voltak házilag javítva: kék színű műbőr szerű anyag került rá a gumszél helyett... .sir. Szerintem ez rontja a dinamikáját, mert a kisebb, 2 utas 10W-os Teslák dinamikában verik, hangzásban messze nem.
A BlackRider által nyitott topicban láttam, hogy 9€ a postaköltség.... Na már most én ennyiből kényelmesen leutazok Pestre és vissza is. A Szlovák Póstában meg különben sem bízok (hány CD-met törték már össze...)
A kiskereknél mindig vannak a hangszórókból, vagy ott is rendelni kéne?
Attil@ Írta:A BlackRider által nyitott topicban láttam, hogy 9€ a postaköltség.... Na már most én ennyiből kényelmesen leutazok Pestre és vissza is. A Szlovák Póstában meg különben sem bízok (hány CD-met törték már össze...)
A kiskereknél mindig vannak a hangszórókból, vagy ott is rendelni kéne?
Szia Attila
OFF
Ugyan ez a helyzet a magyar postával. Törik, meg lopják a CD-ket

ON
A kiskereknél először érdeklődj, mert elég valószínűtlen, hogy készlet hangszórókat tartanak a polcokon.
Általába úgy megy a dolog, hogy ami kell, azt megrendeled és pár nap vagy hét múlva meg is érkezik ha szerencséd van
Csáó
Elég valószínű, hogy van a kiskernél. HA20-484-et keress. Ez szinte megegyezik az eredeti HA20/1058 mélyhangszóróval.
Beszéltem a debreceni Bernád Hangtechnika bolttal, anyukám holnap úgy is megy Debrecenbe. Van nekik raktáron, de sajnos 3200Ft/db árban... Nem baj, legalább már jól fog szólni. .haha.
Mi a különbség a kiscsapos és a nagycsapos között a teljesítménytől és ártól eltekintve? Nem bírom kivárni már, hogy ott tartsak, hogy az utolsó csavart is visszaraktam és feltegyek egy lemezt 8)

Te is láthatod, mi a különbség, az adatlapból nagyjából kihámozható. A kiscsapos zárt dobozba való, szélessávúbb, de elektromosan és mechanikailag is kevésbé terhelhető. Viszont az eredetihez ez áll közelebb.
OK, köszi

Még egy ilyen kérdés: a DC2018 a Videotonok szerintetek mennyire szól jól a többi VThez képest? Sajnos nincs összehasonlítási alapom, mert apám DC2580-a már jópár éve (10-12) a pincében hever, mert az végfok IC beszart és kaptak a tápfeszből, nem is keveset. .zsepi. Viszont akkor már ő is gondolkodóba esett, amikor azt mondtam, hogy 2000 koronáért (14000Ft) már rendbe lehetne őket tenni... Majd az augusztusi fizetésemből megoldom azt is és lesz még egy pár jó hangfalam .foghijas.
Hmm, nem is tudom, én nem élnék velük együtt hosszútávon, az biztos.

Eredeti állapotban a magashangszóró 12 kHz fölött alig szól, a PE porvédős kezeletlen membránú középtől kiráz a hideg, nagyjából ennyi.

És végsősoron kicsit kicsi a doboz a mélyhsznek, de ez a legkisebb baja.

A többit, mint mondjuk a térleképezés, nem tudom értékelni, mert annyira nem ismerem jól.
A többi vidihez képest a középmezőnyben lehetnek.