HANGSZORO.NET fórum

Teljes verzió: BASF
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Hali. .szia.
Sikerült szereznem egy jó kis (szerintem!) BASF D-5050-es erősítőt. Sajnos a paramétereit nem sikerült tökéletesen felderítenem. Már kismilió helyen kerestem.
Jó lenne ha valaki tudna ez ügyben segíteni.
Ürülnék ha még véleményt is közölnétek erről a fajtáról, márkáról. Sajnos nem nagyon ismerem.
Kösz Cimiii (kezdő "megszállott")
Látom senki nem akar vélemyényt nyilvánítani! (
Ha valaki rendelkezik "hasonló" monstrummal ossza meg tapasztalatát. Wink
kösssszzzzzi
Szerintem nézzél bele, mert minden bizonnyal nem a BASF gyártotta - nem ez a profilja - hanem saját címkéjével forgalmazta. A belvilágból több minden kiderülhet. Pl. ki gyártotta? És esetleg úgy könnyebben jutsz infóhoz.
Mondok neves és kevésbé neves példákat régebbről.

Olympic TV = Daewoo
Blaupunkt video = Panasonic
ITT Nokia video = JVC

uzw.
És nézd végig a Magnósok évkönyvét olyan '82 és '86 között. Ott is akad egy pár, specifikációkkal együtt. Wink
Hali
Köszi az infot!
Egy kérdésre viszont nem találtam megnyugtató választ Van benne egy 'DNL' kazetta és nem tudom mi a funkciója. Én olyasminként ismerem mint egy szürő (zaj) és biztonsági panel. Ez így igaz?
Előre is köszi .!.
Hi

Sikerült ezt is megtudnom! Ez egy előerősítő. .ut.
Hmm. Én nem így tudtam. Ahogy hallottam, az egy zajcsökkentő áramkör. A dolby-khoz hasonló, ám a rendszer olyan, hogy nem csak magnóban való alkalmazásra alkalmas, hanem erősítőben, tunerben is felhasználható. Persze lehet, hogy ebben az esetben tévedek... .forog.

Bővebb infó:
Sipos Gyula: Hifi erősítők építése, 166.old.

A könyvet az oldradio tesla-n is megtalálod djvu-ban.
A neten én is így olvastam először. Aztán a kifeküt rajta pár ellenálás, elvittem, hogy kicseréltessem és ott mondták ezt a fukciótját. De most egy kicsit összezavarodtam mi is ez? .forog.
Különben ez egy rádiós erősítő (BASF D-5050).
Mivelhogy nem csináltak vele semmit ezért elviszem egy másik helyre. Megcsinálnám én is de sehonnét sem tudok szerezni ilyen ellenálásokat!
Az oldal meg tök frankó, köszi.
Nincs mit. Smile
Ha tudsz, tegyél fel róla képet, belülről és az előlapról is. Wink
spexcel Írta:Hmm. Én nem így tudtam. Ahogy hallottam, az egy zajcsökkentő áramkör. A dolby-khoz hasonló, ám a rendszer olyan, hogy nem csak magnóban való alkalmazásra alkalmas, hanem erősítőben, tunerben is felhasználható. Persze lehet, hogy ebben az esetben tévedek... .forog.
A DNL-ről a franc tuggya hotymi. A DNR (Dinamic Noise Redukcion) a szajcsökentő. .ok.
[OFF]A DNL egy skandináv légitársaság.[/OFF]
DNR??? Szerintem a Sipos könyben DNL-ről van szó... .forog. Lehet pl. dynamic noise limiter vagy limiting. Megnézni nem tudom, emiatt nem rakok fel djvu-t... .zsepi.
Kép itt http//zalaszantoert.uw.hu/indexero.html
DNL "véfokozathoz egy dinamikus zajtárló" /Magnósok évkönyve 1977 - 48. oldal/
.udv. végre itt az igazság!
Zajtárló ,ez jó !
Tudomásom szerint úgy működik , hogy egy bizonyos szint alatti jelet ,külön ágon erősíti , és a végén elen fásisban hozzáadja az eredeti jelhez .
Ezzel tulajdonképpen kivonja belőle . Alighanem a Philips találta ki .
Pontossat tényleg a könyvből tudsz meg de valami hasonló. Frankón leírják.
Igaz, a Philips találta ki.
Na ugye. Mondtam én. A Sipos könyvben részletesen benne van. Wink