Hangszóró2000 fórum

Teljes verzió: Hangszóró-, hangdobozjavítás, kérdések
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Szia Admin,

szóval lenne két régi Videoton dobozom, de ezt értsd úgy, ahogy mondom, csak doboz. Smile A típusuk DC2550A. Fel szeretném újítani őket. A listában megtaláltam, ott mélynek HA25-451-et ajánlotok (Qts=0.43). Az érzetem viszont azt mondja, hogy zárt doboz lévén a HA25-479 a maga 0.54-es Qts-ével eggyel jobb lenne. Mit gondolsz?

Hangváltó van ehhez a konkrét típushoz?

Köszi!
Üdv Wolkens!

Ez volt az eredeti hangszóró. A 451 Qts-e most valahol 0,3 körül van. Ráadásul kétféle készül belőle egy 20 és egy 30Hz körüli Fs-ű változat. Szerintem az előbbi megfelelő lenne ebbe a dobozba most is.
Említed a 479-et, hát fogalmam sincs ez a hangszóró mostanában mire képes. Ha tényleg érdekel, kérek mintát belőle, aztán megnézem a paramétereit. Smile
Az eredeti hangváltó ker. frekije 1200 és 5500-nél volt. A mostani 200W-os hangváltók hasonlítanak legjobban ehhez. Egyik régi doboz hangváltóját sem gyártjuk külön.
Admin Írta:Üdv Wolkens!

Ez volt az eredeti hangszóró. A 451 Qts-e most valahol 0,3 körül van. Ráadásul kétféle készül belőle egy 20 és egy 30Hz körüli Fs-ű változat. Szerintem az előbbi megfelelő lenne ebbe a dobozba most is.
Említed a 479-et, hát fogalmam sincs ez a hangszóró mostanában mire képes. Ha tényleg érdekel, kérek mintát belőle, aztán megnézem a paramétereit. Smile
Az eredeti hangváltó ker. frekije 1200 és 5500-nél volt. A mostani 200W-os hangváltók hasonlítanak legjobban ehhez. Egyik régi doboz hangváltóját sem gyártjuk külön.

Köszi. A 0.3-mas Qts nagyon kevés lesz zártba, megvárom, míg tudsz egy olyat ajánlani, aminek közelebb van a Qts-e a 0.5-höz. Smile Reflexet nem akarok belőle csinálni.
Váltó kapcsrajzot esetleg lehetne kapni mailben?
Az a 0,3 Qts a 22Hz Fs és a 254 liter Vas mellett csak zárt dobozban jó. Smile
De legyen, ahogy szeretnéd, akkor kérek mintát a 479-ből. Wink
Mindjárt megkeresem a váltó rajzát, de csak papíron van meg.
Megvannak a 479 adatai, mindjárt belinkelem. Most esztétikai okokból egy nem imprenált változat készül belőle, az Fs ezért magasabb kicsit.
http://videoton.uw.hu/bass/ha25-479.JPG
Admin Írta:Megvannak a 479 adatai, mindjárt belinkelem. Most esztétikai okokból egy nem imprenált változat készül belőle, az Fs ezért magasabb kicsit.
http://videoton.uw.hu/bass/ha25-479.JPG

Nem néz ki rosszul Smile , bár 40 literben kiemel 3 dB-t. Kitalálok valamit, aztán jelentkezem a megrendeléssel. Big Grin
Ha ez baj lenne, lehet kompenzált mágneskört használni, akkor a következő eredményt kaptam:
http://videoton.uw.hu/bass/ha25-479m.JPG
Admin Írta:Ha ez baj lenne, lehet kompenzált mágneskört használni, akkor a következő eredményt kaptam:
http://videoton.uw.hu/bass/ha25-479m.JPG

Szia,

ez már sokkal jobban néz ki, és nem sok veszteség a -3dB-s pont tekintetében. Hm, jó lesz. Smile
A többi hangszórónak gondolom, jó lesz a javaslat, váltón még elmélkedek egy kicsit. .?. .otlet. Big Grin
Nekem is lenne mit felújítani,Safir 1 fantázianevű dobozt.HA20 való bele,meg egy zárt kosaras papírmembrános magas.Melyik HA20 lenne a legjobb bele?
Szia B4li!
Ismertem azt a dobozt. Jó hozzá a HA20 kiscsapos, és magasnak a HG2,5-464. Vagy az eredeti dziján szerint a HB10-586. Tíz centis papíros magasat nem gyártunk már. Nem volt igazán értelme...

Bocs, hogy ennyire késve válaszoltam. .forog.
Köszke.Amint felhajtok annyi pénzt,beszerzem a hsz-eket.
Sziasztok!
Egy másik topikban már írtam a DB2228-as hangdobozaimról.
http://lexicon.fw.hu/kepek/db2228/kepek.html
Azt szeretném kérdezni, hogy ha rakok bele még vattát, akkor attól jobb lesz a hangja?
Nem valószínű, bár kipróbálható. Smile A zárt dobozt sem érdemes túlcsillapítani.
Az egyik doboz-nak talán csak a feléig ér a fideka. .sokk.
Valószínű rosszul értetted annakidején, a fideka az a ragacsos anyag a hangszórókosarak alatt, amivel légmentesen tömítve van a doboz. Smile
A szöszmösz ami a dobozban van, csak rezgéscsillapító.

Egyébként mi a probléma, miért változtatnál?
A másik dobozban kétszer annyi van. .?.
.oh. Próbálkozni kell. Smile És közben fülelni, jobb lett-e az eredmény. [Kép: bigear.gif]
Szevasztok van két régi videoton hangfalam mást nem tudok csak a
méreteit 55 cm magas a mély 18 átmérő a közép 9 a magas 6 cm átmérőlyü . A boltban tipust kérdeznek. Hangváltó sincs benne. Milyen hangszórók és milyen hangváltó kell bele, és a métetekből lehet e tudni a tipusát
Üdv, ezek a hangszórók helyének kivágásai?
Igen a hangszórók kivágásainak átmérője
Ja és a hangfal magassága 55cm
DC 2050 dobozáról van szó. Többféle megoldás is van.
Az előlap és a hangszórók keretei megvannak még?
Az előlapok és a keretek is meg vannak csak a hangszórók nincsenek
Oks, akkor az eredetihez legközelebb álló hangszórók ezek:
DC 2050 HA20-484 HB10-586 HD6,5-493
Hangváltónak a trio 8/70 megfelel, jobb híján.
A HD 10/11 melyik mostani típusnak felel meg?
Nem találom...
Köszi!
Igazán egyiknek sem. A 100mm-es papíros magashangszóró gyártását fölöslegesnek érezték a kollégák, sztem teljes joggal. Ami legközelebb áll hozzá az a hb10-586-os közép. A kosár megegyezik, csak a lengőcséve nagyobb.
Köszi shalafi! Eddig azt hittem tudom a felújítandó hangfal típusát, de már látom hogy nem egyszerü.. Az a baj h nincs rajta semmi jelölés. Háromutas ilyen középpel, a mélyet valaki kicserélte20- 484-re. Ennyi. Milyen típus lehet? Kb 24l belső űrtartalmú.
És a magas, külső méretei, egymáshoz képest hogy helyezkednek el a hszek? Big Grin Lehet mondjuk DC2050, de tudnom kéne pár dolgot még.
47,5 magas , 25,5 széles , 25,5 mély. Hsz-ek egymás fölött, semmi extra. Ezeket tényleg megírhattam volna... Bocs.
Igen, még egy kérdésem van, milyen a magashangszóró? Smile Bár ez valószínűleg DC2012 vagy vmi ahhoz hasonló lesz.
A 2,5-464 -re hasonlít a leginkább, szerintem az lesz az. :|
Nem nem a 464, egy előző változat. Akkor a doboz valóban a DC2012.
Köszi! A táblázat szerint ebből 2 fajta van, ez az első változat. Ha a javasolt hangszórókkal felújítom, a hangváltón nem kell változtatnom valamit? Így jónak kell lennie? Elko - cserére is gondoltam, bár lehet hogy felesleges. Kiszáradhatott-e? A Gluxon nem jobb minöség lenne? Mondjuk kétlem hogy hallható lenne a különbség..
A HA20-484-nek lehet-e tudni az ideális dobozméretét-literszámát? Másik dobozon gondolkodom aminél elszeparálnám a közepet és a magasat, ezért érdekelne. Maradjon ez a 21-24 liter? Mennyire kritikus ez az érték?
Nem éredemes elvenni a doboz űrtartralmából, ez a 21 liter majdnemhogy kevés. Különbeis mért kéne elválasztani a magasat meg a közepet? Smile
A váltóban ha van elko (bár ez érdekes, ha ilyet használtak) érdemes fóliára cserélni. Más változtatás nem kell elvileg.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14