A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OFF-tanoda
Big Grin Ma mindenki olyan hirtelen hangmérnök lesz...
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Nekem olyan ötlet fogant meg a fejemben, hogy a teljes magasságában letört szobasarokba integrálni egy-egy hangfalat. Nem tudom, mennyire helyes akusztikailag, viszont ízléses megoldással meg lehetne csinálni.
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
Én meg rájöttem, hogy elfelejtettem, mailt írni. Big Grin
Válaszol
(2012. 04. 23., 9:37)shalafi66 Írta: Big Grin Ma mindenki olyan hirtelen hangmérnök lesz...
Ugyan, csak már hallott zenét és mindent tud is róla ... 4/4osztjóvan.

Válaszol
(2012. 04. 24., 18:08)zupp87 Írta: Nekem olyan ötlet fogant meg a fejemben, hogy a teljes magasságában letört szobasarokba integrálni egy-egy hangfalat. Nem tudom, mennyire helyes akusztikailag, viszont ízléses megoldással meg lehetne csinálni.
Egy 1958 körüli Ezermester közölt ilyenről cikket Sarokhangfal címmel. Fénykép is volt hozzá, bár nem ért sem padlóig, sem mennyezetig, így akár TL-nek is tekinthető.
Közben bevillant, hogy családi körben láttam is ilyesmit: a teteje le volt zárva, alul nyitva volt a vége, 20-30 centi magasan volt a földtől a hangfal alja. A hangszóró felső széle a zárt végtől ~5 cm-re volt.

Válaszol
Ez jobb, mint a bútorhangsugárzók. Smile
Válaszol
Gipszkartonból. Olyat is láttam. Nem hallgattam, a látvány elég volt. Persze ez csak előítélet.
Válaszol
... és http://www.radiomuseum.org/r/orion_hangdoboz.html valamint http://www.radiohistoria.hu/oldradio/mai...enDocument
Válaszol
Szép kis darabok lehetnek ott. Smile

Mijaza bing, ami itt figyel mindig mint a gúgli?
Válaszol
Meg van itt valami baidu is néha! Legalább valaki van itt,mert mostanában gyér a forgalom.Lassan átolvasom az egész fórumot,kéne valami újdonság!
Wagnerur,te vagy a főnök? Mer a shala azt mondta,hogy a főnöknél kell nyalni a kondi egységcsomagért! Esküszöm,hogy én mindent megtettem! Vettem szórókat,lesznek tuti fedlapok...:-)
Válaszol
Örülök, hogy a fórum teljes elolvasására szántál időt és energiát, ez dicséretes. Remélem hasznodra is válik! Baidut nem ismerem, még nem láttam az írásait sem. Gondolom valami bot. Ro-bot. Mint a bing.
Ha ilyen unalmasnak találod a fórum lakóit, keress valami valódi társat mert az internet erre (sem) alkalmas. Természetesen a jó szándék mondatja ezt velem, mert néhányan el vannak tévedve ez ügyben is. És a jó szándék mint tudjuk az alapkövei a pokolba vezető útnak. Tessék lépdelni ....

Nem vagyok főnök. Szaccos a főfőfőnök. Smile Ha főnök lennék nem írogatnék itt mindenféle marhaságot mert az rossz fényt vetne az esetleges vezetői képességeimre és a nem létező tekintélyemre.
Nyalni? Öööö van ennek a nyalásnak komoly egészségügyi kockázata is, melyet nem vállalnék be feltétlenül.
Egyrészt ha hagyja is Szaccos ezt, a fekália emésztésre nem alkalmas és mindenféle baktériumot tartalmaz melyek némelyike komoly károsodást képes okozni.
Másrészt ha Szaccos ezt nem hagyja és mégis erőlteted komoly testi fenyítésben részesülhetsz mely Füllig Jimmy pofonjaival is egybecsenghet, fülileg elsősorban.

Big Grin

Nemtom kinél kellene érdeklődnöd, de Szaccos komoly esélyekkel indul a lista éléről ilyen dologban. Esetleg telefonon a cégnél.
Shala és én kicsit távol vagyunk a cégtől fizikai értelemben. Mondhatni halvány fingom sincs milyen kondícióra gondolsz, de a legjobbakat kívánom! Smile
Válaszol
Kérlek bocsáss meg nekem,hogy a kissé nyers és meggondolatlan OFF-om mellément,kissé érzékenyebb és emelkedettebb hangulatomban írtam,nem kellett volna...Mentségemre szolgáljon,hogy poénnak szántam,semmi célzás,rosszindulat vagy hátsó szándék nem volt mögötte,pusztán csak értelmetlen soraimmal akartam némileg emelni a színvonalat!.forog.

A fórum jó,olvasása örömet okoz nekem,rengeteget tanultam innen,eközben pedig egyáltalán nem unatkoztam.Engem nem untat foglalkozni a hangtechnikával,kifejezetten izgalmasnak találom,és köszönettel tartozom azért,hogy majd két évtized után ismét beleszerettem a témába!

Köszönöm tanácsodat,azt hiszem,hogy megfogadom,és nem hozom fel többet a kondikat,mert az élet osztja a pofonjait rendesen,nem hiányzik egy kis ráadás!.forog.

Még egyszer elnézést,már lépdelek is...
Válaszol
Wági is poénkodik itt-ott. :-D

Én meg elvesztettem a címet ami a csomagoláson volt, ezért senki nem tudja hova is kéne küldeni azokat a kondenzá-torokat.

Ui: Ilyet
Idézet: Mer a shala azt mondta,hogy a főnöknél kell nyalni a kondi egységcsomagért!
"a shala" nem mondott, sőt kifejezetten tiltakozott ellene, azt mondta hogy Sándornál kell kérni.

Régebben ugyanis volt egy ilyen akció, hogy az aktívabb fórumozók kaptak egy kondenzátoros csomagot, amiben volt minden gyakoribb típusból egy pár, ez végülis nem szűnt meg, csak kicsit kevesebb a jelentkező rá.
Válaszol
Na, meg van már a megoldás. Smile Sándort mint főnököt nem említettem, bár célzásaim reá irányultak. Smile

Tényleg poénkodtam Tongue
Ennél durvább is volt a vaterán régen, jó kis thomsontv-s forsale volt. Big Grin Big Grin[Kép: Thomson.jpg]
Volt ez még tovább is, de nem találom a lementett aukciót a gépen. Ha meglesz, feltöltöm. Nagyon kész volt a dolog a végére. Természetesen elkelt a készülék. Smile
Válaszol
Végülis a leírás már önmagában vonzza a poénokat. Big Grin

Megoldottam a kondis kérdést közben, átküldtem a postacímet a cégvezetőnek, jövő hét kedden küldi a borítékot.
Válaszol
Nagyon köszönöm,igyekszem meghálálni majd!Wink

Válaszol
Áh, nincs mit köszönni, már korábban megígértem. Smile
Válaszol
Mert még nem tudtam a konkrét összeget. Most már tudom, 340g és 1440,- a posta.
Válaszol
Tud valaki olyan weboldalt ahol Vidi hangdobozok vannak összegyűjtve? Olyan is érdekel, ahol felújított vagy javított hangszórós doboz(ok) leírása szerepel fotókkal együtt.
Válaszol
retronom.hu
radiomuseum.org
Válaszol
Köszönöm. A retronom-ot ismerem. A Radiomuseum az jó, csak nem mindenhez van kép. Amit keresek, ahhoz pont nincs kép. Majd képszerkesztővel össze vágom a képet, mert még semilyen oldalon nem láttam azt a dobozt ami nekünk volt régen, még vaterán sem.
Válaszol
Kíváncsian várom. Smile
Válaszol
Ejj, miféle kondik osztogatása folyik itt.. Tongue
Nekem pl. a PC tápból bontott primer pufferek gyűlnek látványosan, van már belőlük egy csordultig rakott kilós jogobellás dobozzal Big Grin
Válaszol
Mé jó neked ilyeneket gyűjteni? Vagy kezdetben csak a jogobellás dobozt gyűjtötted és később használni is akartad őket valamire?
Válaszol
Mivel nekikezdtem kapcsolótápokkal foglalkozni.. és kísérletezgetni.. és gyűlnek a fejemben az ötletek, hogy be' sok helyre jól jönne nekem, és öregemnek.. pár prototipus el is készült.. és saját használatra nagyon költséghatékonyan lehet dolgozni PC tápokból bontott alkatrészekkel. Egyebek közt a primer elkók nagyrésze még egész jó állapotban van, ahogy méricskéltem őket. És bár nem a legmodernebb és legjobb FET-ek, tranzisztorok, shottky-k vannak bennük, arra nagyon jók, hogy saját használatra jó kis dolgokhoz építsek belőlük tápot kvázi 0 költséggel (a vasmagok is remekül újrafelhasználhatók). Nameg egy csomó topológiát, kapcsolástechnikát ki tudok velük próbálni.
Ja, és a lényeg: azért kezdtem el foglalkozni ezekkel, és azért van ilyen sokminden, mert volt pár ismerős, akiktől kaptam bontásra ítélt PC tápokat.. számszerint vagy 20 darabot Big Grin Valakitől már csak időt kéne kapnom, jó sokat Big Grin
Válaszol
Kérj pénzt. Vagy nyeri a lottón. Az idő pénz. Ergo ha nagyonrohadtsok pénzed van örökké lesz időd ... megtaláltam a szent grált! :-D

Közben reménykedem, hogy Turbinás nem sértődött meg az írásom miatt. Télleg csak poén volt és gyakran nem teszek mosolyt a poénok végére. Ez van.
Válaszol
Shala, baró lett az új honlap! Wink
Válaszol
Hol van az az új? Big Grin
Válaszol
Nekem új, mer' még ma láttam először Tongue
Válaszol
Illene már befejezni. Big Grin
Válaszol
"Közben reménykedem, hogy Turbinás nem sértődött meg az írásom miatt. Télleg csak poén volt és gyakran nem teszek mosolyt a poénok végére. Ez van."

Turbinás nem sértődős,abban nincs semmi logika.Turbinás véleményt alkot.A vélemény pedig az,hogy te lököttebb vagy tőlem is,pedig én sem vagyok semmi...Wink
Válaszol
Egyébként a kondicsomag ígéretével én speciel nem találkoztam.. fórumfüggő létemre Big Grin Most főként elkókat használok, viszont nyáron tervezem a hangdobozaim váltóját normálisan megcsinálni. Tekercselni már tudok.. majd akkor lehet igénybeveszem a lehetőséget pár REMIX kondi erejéig Big Grin
Válaszol
Mert te lemaradtál a fő szezonról, kicsit később regisztráltál. Big Grin
Válaszol
(2012. 05. 22., 23:36)Turbinás Írta: Turbinás nem sértődős,abban nincs semmi logika.Turbinás véleményt alkot.A vélemény pedig az,hogy te lököttebb vagy tőlem is,pedig én sem vagyok semmi...Wink
A sértődésben van logika, ha elég érzékeny a zember. Vagy mégsem, de ez olyan matematikus dolog. Ezt az egyes szám harmadikat mé szereti? Turbinás. Majd kérdezd meg tőle ha találkoztok. :-D

Van például az a fránya 0,999... :-D Kérem mondja meg a zámítógépnek, hogy ez egy(1)! Nem fogadja el? Akkor most van jel vagy nincs jel? Mindegy. Vagy mind 0,999.... Nekem nyóc. .angyal.

Zupp még ilyen ifjú itt? Hmmm télleg. Sok(k) dologról lemaradtál, például sértődésekről, ami ugyan nem logikus (mármint a sértődés, a lemaradás néha az), de megvolt sok ember részéről mert érzelmet vittek a színtiszta logikába. Lehetett volna logikával is érvelni, de azt talán nem érezték elég hatékonynak. A szív útja kiszámíthatóak. .sziv.
Válaszol
"Vezéreljen a szeretet!"
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 151 Vendég