A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
VT-DC-2550A hangszórói
Hi!

Kaptam 2 ilyen ládát, és nincsenek benne hangszórók.
Milyen példányok valók bele?
Továbbá, díyzkeretek, csavarok is kellenek.
Válaszol
http://videoton.uw.hu/box/3utas.htm

A hangváltók megvannak még?
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
DC 2550:
HA25-451: eredeti
HB10-427: eredeti
HG2,5-434: HG2,5-464
Válaszol
Köszönöm szépen!
Igen, hangváltók megvannak, és túlélték, de a díszkeretek, és előlap nincs meg sajnos.
Köszönöm mégegyszer a segítséget!
Válaszol
Az eredeti keretek már nem kaphatóak, ami most van, egészen máshogy néz ki, valahogy így: http://w3.enternet.hu/sjani/kiegeszitok/KERET/4.JPG
Válaszol
Próbálok keríteni eredetiket, de ha nincs, ezek is jók lesznek.
Válaszol
Jah!
Minőségben, tudsz nyilatkozni felőle?
Megéri beruházni rá?
Válaszol
A mostani hangszórókkal elég szép, egyenes átvitele van, a régi dobozoknál a HG 2,5-lel voltak gondok.
Válaszol
Hi!

Kerítettem, egy pár DC 2050A-t is, elég meggyőző a hangjuk.
(a mélyeket peremeztem, de nem volt csak gumiperem jó ez?)
Ettől jobb a DC 2550?
Illetve, menyivel?
Válaszol
A 2050-nek szebb hangja volt, mint a 2550-nek, a HD6,5 magashangszóró miatt. Persze a 2550 nagyobb teljesítményű, jobb mélyátvitele van.

A gumiszél magasabb Fs-t szokott adni, és az sem mindegy, hogy milyen ragasztóval rögzítjük. Ez a magasabb rezonanciafreki szerintem nem pozitív változás.
Válaszol
Admin Írta:A 2050-nek szebb hangja volt, mint a 2550-nek, a HD6,5 magashangszóró miatt. Persze a 2550 nagyobb teljesítményű, jobb mélyátvitele van.

A gumiszél magasabb Fs-t szokott adni, és az sem mindegy, hogy milyen ragasztóval rögzítjük. Ez a magasabb rezonanciafreki szerintem nem pozitív változás.

Palma Tex ragasztóval ragasztottam, nagyon keveset alkalmaztam.
Válaszol
Helo!

Eloszor is grt az oldalhoz orulok h vegre van van hol talalni infokat a regi vidikrol.
Nekem is van egy 2550 esem es sztem is a magassugarzo a doboz leggyengebb pontja. Valszeg majd lecserelem enis az ujra, nameg a kozepeket is mert mar halalukon vannak.
A masik gond sztem az hogy eleg erzeketlen eza doboz. Szal lenyegeben nemszol nagyobbat a 2050 es kistesojanal. Amugy ehhez a hangfalhoz szinte muszaly valamifele ekvalizert hasznalni igy valamennyire linearisabba lehet tenni az atvitelet. A masik dolog hogy neztem h van 2 fajta mely is amit belelehet tenni az egyik az A tipusu. Azaz alu kosaras ha jol gondolom. Az ajanlott helyettesitonel hogyhogy nem ez van? Nem lenne erdemesebb inkabb erre lecserelni az eredetit?

udv
Válaszol
CruisHeR Írta:A masik gond sztem az hogy eleg erzeketlen eza doboz. Szal lenyegeben nemszol nagyobbat a 2050 es kistesojanal. Amugy ehhez a hangfalhoz szinte muszaly valamifele ekvalizert hasznalni igy valamennyire linearisabba lehet tenni az atvitelet.

Ez mindíg relativ, ugyanis neves gyártók ládáihoz képest is szépen szólnak, néha, még azoktól jobban.
Linearitás....
Nem tudom, de nekem a Metz AX 4960 tip. végfokkal, mindenféle szabályzás nélkül majd lineáris az átvitele.
Válaszol
Jo ez lehet hogy a dinamikatlan mp3 ak miatt van. Vagy en kedvelem tulzottan a loudnesses hangot. Ezert szoktam korrigalni a szamitogepen, eloerositom meg nincs, csak a vegfokok lognak a gepre akasztva.
Bar most kerestem par jobb minosegu zenet es azzal telleg nem olyan rossz, kikapcsolt ekvalizerrel sem...
Kinek milyen hangzas...ahogy irtad

udv
Válaszol
CruisHeR Írta:Jo ez lehet hogy a dinamikatlan mp3 ak miatt van. Vagy en kedvelem tulzottan a loudnesses hangot. Ezert szoktam korrigalni a szamitogepen, eloerositom meg nincs, csak a vegfokok lognak a gepre akasztva.
Bar most kerestem par jobb minosegu zenet es azzal telleg nem olyan rossz, kikapcsolt ekvalizerrel sem...
Kinek milyen hangzas...ahogy irtad

udv

Főként, eredeti forrásból kódolt 160kbps-os OGG-t szoktam hallgatni.
Javaslom, hogy próbáld ki.
Az OGG nem nyúl a dinamikához, és sávszélességhez.
Válaszol
Ismerem az ogg formatumot, csak azabaj hogy a zenek ugyebar amiket letoltunk nagy tobbsege mp3 ba van :|
uh valamilyen szinten kompromisszumot kell kossek :-)
De az erzekenysegrol neked mi a velemenyed? Es a terhelhetoseg?
Sajna a torzitasa is eleg nagy ennek a falnak :|
Persze az igaz h sok neves gyarto termekenel jobb. De pl a hs280 kenterbe veri.
Válaszol
CruisHeR Írta:Ismerem az ogg formatumot, csak azabaj hogy a zenek ugyebar amiket letoltunk nagy tobbsege mp3 ba van :|
uh valamilyen szinten kompromisszumot kell kossek :-)
De az erzekenysegrol neked mi a velemenyed? Es a terhelhetoseg?
Sajna a torzitasa is eleg nagy ennek a falnak :|
Persze az igaz h sok neves gyarto termekenel jobb. De pl a hs280 kenterbe veri.

Árkategóriában a legjobb, ez sokmindenre érthető .zold.
Szerintem, 90%-ban az előtte lévő rendszer határozza meg a minőségét.
2,5mm^2-es kábeleket használok, így igen jó mélyátvitelem van.
Ha sok vékony szálból álló vastag kábelt haszbálsz, akkor a magasaid is szépűlnek. Lényeg, hogy 1,5mm^2-es kábel alatt valóban borzasztó.
Érzékenysége is sokmindentől függ.
A HS-280-nak nagyobb az induktiv raktanciája, ezért nem számít annyira a kábel, és erősítőlánc.
Tranyós véggel, sikerűlt már 80W-al is megfingatni, de csöves véggel (APX-100) 120W szinusz/150Wzenei teljesítményre se döglött meg, ellenben sokkal szebb volt a dinamikája is.

Szerk.: Ilyenkor jön az előny, hogy könyvtárból, nagyon sok eredeti könnyűzenei anyag kölcsönözhető .haha.
Válaszol
Enis 2 db apx100al hajtom, de sajna ketszertrafozassal, meg nemvolt penzem uj kimenot csinaltatni. Amugymeg az apxnek sztem alapba nem tul nagy a dinamikaja, ahhoz csokkenteni kene kicsit a visszacsacsatolast.
Most majd ha lesz idom es penzem rendelek uj magasat es kozepet aztan meglatjuk milesz belole ;]

udv
Válaszol
CruisHeR Írta:Enis 2 db apx100al hajtom, de sajna ketszertrafozassal, meg nemvolt penzem uj kimenot csinaltatni. Amugymeg az apxnek sztem alapba nem tul nagy a dinamikaja, ahhoz csokkenteni kene kicsit a visszacsacsatolast.
Most majd ha lesz idom es penzem rendelek uj magasat es kozepet aztan meglatjuk milesz belole ;]

udv

A 2x transzformálás is lehet jó, HA a gyári trafót használod.
Nekem a gyári trafókkal se volt rosszabb, mint áttekert kimenőkkel.
PL519 használata kötelező, és a pufferkondenzátorokat, 50%-al megnövelni.
Válaszol
Sajna nincs eleg jo illesztom, az apt100as (ami az apx elodje) kimenojet hasznalom forditva bekotve. De sztem nem eleg nagy a vas.
Puffereket az egyikbe csereltem, de a ygari ertekure, majd lehet akkor aztis tolok meg bele. pl519 eseket sajna nemtudtam szerezni csak 509est.
Vedelmet kivagtam belole, mert az csak ront a minosegen, a hataron mar erosen vagja a csucsokat. Ja es persze az osszes csatolokondit duplajara kell venni, az nagyon sokat javit a mely atvitelen, mivel eredeti csatolokkal a mely erosen megvan vagva, mivel nem a minoseg volt a cel.

udv
Válaszol
CruisHeR Írta:Sajna nincs eleg jo illesztom, az apt100as (ami az apx elodje) kimenojet hasznalom forditva bekotve. De sztem nem eleg nagy a vas.
Puffereket az egyikbe csereltem, de a ygari ertekure, majd lehet akkor aztis tolok meg bele. pl519 eseket sajna nemtudtam szerezni csak 509est.
Vedelmet kivagtam belole, mert az csak ront a minosegen, a hataron mar erosen vagja a csucsokat. Ja es persze az osszes csatolokondit duplajara kell venni, az nagyon sokat javit a mely atvitelen, mivel eredeti csatolokkal a mely erosen megvan vagva, mivel nem a minoseg volt a cel.

udv

Nekem, a PL519-el, akkora a maximális anódáram, hogy telítésbe tudja vezérelni a kimeő vasát, és olyankor jókorát rúg .zold.
A Védelmet nekem is módosítanom kellett, hisz most 130W_sz/160W_z leadására képes, 5%-os TH mellett.
Válaszol
Amugy a 2550 es hangvaltojan erdemes modositani valamit? Vagy esetleg vmi kis "tuning"
Kapcsolasi rajz nincs vhol a hangvaltorol? Mintha valahol azt olvastam volna h a kozepet forditva kell bekotni, ez igaz?

udv
Válaszol
CruisHeR Írta:Amugy a 2550 es hangvaltojan erdemes modositani valamit? Vagy esetleg vmi kis "tuning"
Kapcsolasi rajz nincs vhol a hangvaltorol? Mintha valahol azt olvastam volna h a kozepet forditva kell bekotni, ez igaz?

udv

Nem. 8)
Válaszol
Bocs, h. beleszólok, sztem igenis volna mit moddolni rajta, legfeljebb ez otthoni körülmmények közt nem kivitelezhető. Smile
Válaszol
shalafi66 Írta:Bocs, h. beleszólok, sztem igenis volna mit moddolni rajta, legfeljebb ez otthoni körülmmények közt nem kivitelezhető. Smile

Én is így értettem Wink
Ha otthon valaki beletúr, szerintem nagy eséllyel csak ront rajta.
Válaszol
Az mind1 hogy a 451es melysugarzobol az alu kosaras valtozatot teszem bele vagy a lemezt? Eredetileg nem alu van benne, megeri a magasabb arat?
udv
Válaszol
CruisHeR Írta:Az mind1 hogy a 451es melysugarzobol az alu kosaras valtozatot teszem bele vagy a lemezt? Eredetileg nem alu van benne, megeri a magasabb arat?
udv

Nah, erre vonatkozóan nincs tapasztalatom.
Válaszol
stol Írta:Igen, hangváltók megvannak, és túlélték
Kérhetünk egy kapcsolásirajzot a hangváltóról? Szeretnék modellezni egyet Smile
ui.
Shalafi, ezen hangszórók (HA25-451 , HB10-427 , HG2,4-464) közül melyiknek van meg a zma, frd fájlja?
Szeretném majd elkérném őket. Ha nincsenek meg, akkor nekiesek és elkészítem. .forog. .torz. .zold.
(Hosszú az éjszaka ne menjünk még haza... tralala)
Üdv, Péter
Válaszol
Az éjszaka végetért, talán ezért is keltem ma fel. Tongue Nemtudom pontosan.
Modellezni fölösleges, úgysem azt látod majd, amit szeretnél, a mély és a közép régi frekimenete van csak meg, mivel még nem mértem az újakról, és azt is figyelembe kell venni, h. a mostani hangszórók sokban mások, mint a régiek.
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég