Üzenetek: 191
Témák: 8
Értékelés:
0
Sziasztok!
Azon filóztam,hogy mindenhol olvasom,hogy jó a prelu,csak "kicsi" a doboza,és emiatt is gyengébb mély-átvitelt biztosít,-kéne neki egy nagyobb.
Na,de milyen?
Shala,ezen gondolkodtál már?
Jók azok a hsz-ek,megérdemelnének-e egy komolyabb konstrukciót?
Mócsing álltal használt TL-be bele lehetne-e építeni,persze módosításokkal.
Volna értelme?Vagy csak többet rontanánk vele,mint ahogy vagy?
kimerítő válaszokat szívesen veszek!
Üdv:Fész
Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni.
Üzenetek: 7 892
Témák: 30
Értékelés:
1
Ezzel a lengőrendszerrel sztem ez a megfelelő doboz neki. Nem közponotsít jól a pille és ezért muszáj kis zárt dobozba tenni. De a prelu topikban ezt megbeszéltük már, majd ezt is átteszem oda.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Értékelés:
0
Ok,értem.bocs,hogy ide írtam.
Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni.
Értékelés:
1
nem gond.
Üzenetek: 131
Témák: 0
Értékelés:
0
Üdv.
Megvan valakinek az a hangváltó terv, amit annak idején Shalafi és subvoice is jónak tartott B31 -hez. Mert sajnos a régi linkek már nem élnek.
Üzenetek: 14
Értékelés:
0
Sziasztok !
Valakinek megvan valamelyik preludium eredeti hangváltojának rajza?
Töltse fel valaki legyenszives . Köszi.
Üzenetek: 132
Témák: 2
Értékelés:
0
Üzenetek: 1
Értékelés:
0
Sziasztok!
Sikerült hozzájutnom 3pár felújított B31-es Preludiumhoz.
5.0-ás házimozit szeretnék összerakni. Feláldoznám az egyik dobozt vagy párt egy jó és esztétikus center építéséhez. Ebben kérném a tanácsotokat, véleményetket. Mekkora legyen a doboz minimum térfogata? És, hogyan építsek ? 1mély+2magas hogy szimmetrikus legyen az elrendezés? De akkor a 2. magasat hová és hogy kötöm be? Két mély beépítését viszont soknak tartok centernek. Vagy maradjon 1 mély 1 magas csak fektetve? Az meg sza..ul néz ki. Minden ötletet tanácsot nagyon megköszönnék!
üdv mindenkinek!
(Ez a preludium B31 tényleg ámulatba ejtett...)
Értékelés:
0
Üdv!
Ha valóban jó állapotúak kár lenne ezért "kinyírni" két dobozt.
szerintem építs centert,vagy vegyél.
Ha az "áldozatokat" eladod,az árából már nagyon komoly centersugárzót lehetne építeni/venni.
Egy Prelu tulaj.....
Ü:Fész
Üzenetek: 376
Értékelés:
2
kar77 Írta:Sziasztok!
Minden ötletet tanácsot nagyon megköszönnék!
üdv mindenkinek!
(Ez a preludium B31 tényleg ámulatba ejtett...)
Szerintem fogadd meg Fész tanácsát, kár lenne a B31-et ezért leamortizálni. (Ha építeni akarsz, pl. itt a H2000 oldalán is van üres center doboz.)
De a lényeg, ha így döntesz, én jelentkeznék a B31-párért. 8)
Üdv.
Értékelés:
2
Sziasztok!
Preludium tulajdonosokat kérdeznék az alábbi hirdetésből kiemelt szöveggel kapcsolatban:
"eladó egy prelúdium hangfal a gyári magas ki lett benn cserélve mert nem voltam megelégedve a hangjával így kapott egy monacor dt 25ntípusú magsugárzót. A hangfalhoz Varga István által készített hangváltó van 25 Évig volt a beaggnál hangmérnök.oldal
tehát szakavatott kezek próbamikrofonozással csinálták a hangváltót meg is van az eredménye nagyon szépen szól a mély-sugárzók 2éve lettek újraperemezve szintén nála.tehát ha egy nagyon szépen szóló hangfalat akarsz amiben azért Kraft is van itt az alkalom!!!"
A Vifa magas helyett egy Monacor jobb? (Tudom, ízlések és pofonok, de...)
Vagy ez csak amiatt kerülhetett bele, mert a Sonido-nál olyanokat használnak?
Itt az eredeti hirdetés linkje:
Egy darabig még biztos elérhető lesz SZVSZ.
Szegény Preludium :-(
http://www.expressz.hu/szorakoztatoelekt...-18300875/
Értékelés:
1
Óh ezt én is láttam a napokban, nevettem is jókat közben. .zold.
Üzenetek: 1 153
Témák: 6
Értékelés:
1
shalafi66 Írta:Óh ezt én is láttam a napokban, nevettem is jókat közben. .zold.
Zöldfülű emberkék előtt lehet parasztvakítani sokmindennel. Nekem is egyik ismerősöm azt mondta a multkor: "de mért nincs neked közép? tegyél bele közepet, és sokkal szebben fog szólni"..........
Ja, meg a 626-ra aztmondta: "Ez márpedig SAL.."  Mondom neizéljmár.. az orrom előtt készült..  És köze nincs a győriekhez
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális
Értékelés:
1
Pedig csak a b32 váltója kellett vola hozzá újhangszóró helyett...
A SAL-nál nem gyártanak semmit.  Meg is váltak az alkalmazottak felétől, mikor tulajdonosváltás volt. A raktározáshoz csak egy jó számítógép meg egy ügyes készletnyilvántartó program kell.
Üzenetek: 1 153
Témák: 6
Értékelés:
1
shalafi66 Írta:Pedig csak a b32 váltója kellett vola hozzá újhangszóró helyett... 
A SAL-nál nem gyártanak semmit. Meg is váltak az alkalmazottak felétől, mikor tulajdonosváltás volt. A raktározáshoz csak egy jó számítógép meg egy ügyes készletnyilvántartó program kell.
Meg nyomtatni kell szép kékfehér SAL cimkéket a mágnesre, meg magyarfeliratu dobozt..  Vagy már ezt is kínában csinálják?
(Anyám Vodafone 331-esét is az Alcatel gyártotta.. de gondolom a vodafone feliratot sem az üzletekben pingálták rá  )
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális
Értékelés:
1
.sokk. Ugyan. Olyan mindegy, aki nem ért hozzá, az bármilyen hülyeséget el tud hinni, ha kellően jól fogalmazzák meg, és adnak valami elméleti hablatyot is mellé.
Üzenetek: 255
Témák: 1
Értékelés:
3
"A hangfalhoz Varga István által készített hangváltó van 25 Évig volt a beaggnál hangmérnök.oldal
tehát szakavatott kezek próbamikrofonozással csinálták a hangváltót meg is van az eredménye nagyon szépen szól a mély-sugárzók 2éve lettek újraperemezve szintén nála.tehát ha egy nagyon szépen szóló hangfalat akarsz amiben azért Kraft is van itt az alkalom!!!"
Szerintem azért mert valaki hangmérnök a BEAGG-nál (sic) attól még nem feltétlenül tud hangfalat újraperemezni.
-VR-
- VR
Értékelés:
3
.. hangszórót, természetesen. Mea culpa.
-VR-
- VR
Értékelés:
2
Veszett Roka Írta:Szerintem azért mert valaki hangmérnök a BEAGG-nál (sic) attól még nem feltétlenül tud hangfalat újraperemezni.
-VR-
Szia!
Azért előtte keress rá a SONIDO-ra, olvass utána és nézd meg honlapját is.
http://www.sonido.hu/hun/foold.htm
Más vallás, más erkölcs, de tud Varga István úr sok mindent csinálni, akár még peremezni is. (Nem akarok itt vitát nyitni, csak ezt azért megjegyezném).
Én elégedett vagyok pl. a HS 280-as javításával, amit Ő csinált, de én kifejezetten a "gyári állapotát" tartottam célnak, mégha az többek szerint nem egy kellemes állapot. .ordog.
Én a Vifa - Monacor cserén akadtam meg, mert azon nem igazán tudok napirendre térni.
Most győzködném magam egy B31 vagy B32 beszerzéséről, de a szaktanácsadó elrettentett már pár darabtól, viszont remélem azért előkerül majd elfogadható áron egy még nem nagyon "félrejavított" darab a közeljövőben.
Üdv.
Értékelés:
3
GARFIELD13 Írta:Más vallás, más erkölcs, de tud Varga István úr sok mindent csinálni, akár még peremezni is. (Nem akarok itt vitát nyitni, csak ezt azért megjegyezném).
 Egyetértünk. De nem azt mondtam hogy nem tud, azt mondtam, hogy nem attól fog tudni valaki peremezni hogy előtte hangmérnök volt.
Ezzel csak a hirdetés félrevezető szövegezésére próbáltam rávilágítani.
Értem egyébként a megakadásodat a Monacor cserén. Bár láttam már különös hangdobozokat, pl egy DC 2550A, a közép kiszedve belőle, helyette egy ugyanakkora átmérőjű reflexcső (kb 10 centi hosszú, konyhai elszívó gégecsőből) a mély egy kevlár membrámos SAL volt, a magasra pedig nem emlékszem.
A tulajdonosa tuctuc techno mániákus volt, gondolom az audio élmény minőségéről ez mindent elmond. .sokk.
- VR
Értékelés:
1
Jut eszembe, van nekem is egy új membránszélem az M21 hangszóróhoz.
http://forum.audiodiy.hu/fs/p2160133_copy_268.jpg
Üzenetek: 15
Értékelés:
0
Szerintem,egy utolsó szériás B32,eredeti állapotában,korrekten szól,és ha szükséges,kiegészithető a shalafi66 által javasolt felűjitási metodussal.
Természetesen lehet,venni nyugati márkásabb hangfalat is,kérdés,hogy milyen állapotban,mennyivel drágábban,és hangminőségben,jobban fog-e tetszeni?
Üzenetek: 804
Témák: 2
Értékelés:
0
"Szerintem azért mert valaki hangmérnök a BEAGG-nál (sic) attól még nem feltétlenül tud hangfalat újraperemezni. "
A BEAG-ban ugyanannyi hangmérnök dolgozott, mint a Videotonban vagy az Orionban: vagyis egyetlen egy sem.
A hangmérnökök munkahelye a Rádió, Televízió és a Hanglemezgyár, munkájuk ugyanis a hangfelvétel készítés.
A hangszóró peremezést mindenütt műszerészek, vagy akár betanított munkások végzik, nem igazán mérnöki feladat.
Értékelés:
1
Bizony. Főleg, ha vannak rá célszerszámok-gépek. Lásd: Videoton.
Értékelés:
2
fdsa Írta:A hangszóró peremezést mindenütt műszerészek, vagy akár betanított munkások végzik, nem igazán mérnöki feladat.
Akkor valaki adja meg az OKJ számát a szakmának és keresek iskolát kitanulni .zold.
Van készlet, amin gyakorolni tudok...
És olyan készlet is van sajnos egyre gyarapodó, amire a gyakorlatot alkalmazni kellene...
Szerencsére nem vagyok hangmérnök, csak "egyéb" mérnök... Vagy már ez is kizáró tényező lehet??? .haha.
Értékelés:
1
Ilyen a prelu mélyközép az új membránszélemmel javítva. 21Hz az fs.
Értékelés:
1
Üzenetek: 219
Értékelés:
0
hs280-as orinyomóm csak kicsit gyűröttebb,biztos a CORA miatt
.pia.
pia nyer
Értékelés:
1
elég messze vannak egymástól .haha.
Értékelés:
2
shalafi66 Írta:Ilyen a prelu mélyközép az új membránszélemmel javítva. 21Hz az fs.
És ilyen lenne egy "nincs javitgatva semmi" gyári membránszéllel és nem piszkált porvédővel .ordog.
http://elektronika.vatera.hu/hifi/hangfa...25648.html "vateráshibátlanprelu" .gonosz.
Értékelés:
1
Ez még mindig SÁL-asnak látszik.
Üzenetek: 2
Értékelés:
0
Tisztelt Shalafi!
.
Magam kb. 1990 óta vagyok egy B31-es pár tulajdonosa-akkor vadi újan vásároltam őket,
2004-ig bírták az eredeti peremek.Az átperemezést egy szegedi hangszóró javító műhelyben
sikerült megcsináltatnom,kapott egy sprődebb,szerintem SAL peremet,a membrán széléből
le kellett vágni egy néhány mm-t, hogy a nagyobb eredeti átmérőre stimmeljen az új membrán
plussz kapott az egész egy kis lakkréteget is.
Fizikálisan bírják is a peremek ,azonban azóta úgy érzem-az eredetileg is magasba húzásra
hajlamos hangfalak most még inkább ezt teszik, túl szúrós,csörgős lett a hangkép-úgy gondolom,
hogy a sprőd perem miatt a mélyközép érzékenysége csökkenhetett-vagyis ugyanolyan teljesít-
ményre kisebb hangnyomást produkál-ezért tolódott el a hangkép.
A fórumon böngészve láttam,hogy Önöknek van kétféle peremük,ill.a lenyesett membránszél
sem akadály.
Kérdésem: lehetséges-e még valamelyest korrigálni a fenti problémán ?
Esetleg a húsz éves váltókat érdemes-e kicserélni a honlapon is láthatóra (tényleg az B31,vagy 32?)
Válaszát várva Üdvözlettel:franzvon
Hasonló tartalmú e-mailt is indítottam
Üzenetek: 2
Értékelés:
0
S hogy a történet végére megnyugtató pontot tegyünk:
Kedves Shalafi mester!
Köszönöm az igényes munkát, és a villámgyors ügymenetet!
(feladástól érkezésig az új membránszélű M21-ek-3 és fél nap
alatt a Prelukban dohognak újra dúsabb mélyekkel, torzítatlanabb középtartománnyal)...
Ezer köszönet ez nagyon .cool. franzvon
Értékelés:
3
Nem kenyerem más honlapok beidézése, de ez a dilettantizmus magasiskolája (amennyiben a hsz javítását nézzük...mint átverés, elsőrangú)
http://pcbonto.hu/portal/Budapest_/HiFi_...45620.html
- VR
Értékelés:
1
 lehet, hogy szólni kéne, hogy a kínai membránszéllel 50-80%-ot romlanak a hsz paraméterei.
De mondjuk ezen az áron úgysem fogja senki elvinni, reálisan maximum 30-at lehet adni egy Preluért.
|