2007. 08. 08., 9:26
2,5 ? .sokk. , úgy gondoltam hogy ezek csak a mélyet adnák, egy külön középhsz és külön magas lenne, vagy ez lenne a 2,5 út ?
az Isobarik-ot hogy kell elképzelni?
|
3 utas rendszerek
|
|
2007. 08. 08., 9:26
2,5 ? .sokk. , úgy gondoltam hogy ezek csak a mélyet adnák, egy külön középhsz és külön magas lenne, vagy ez lenne a 2,5 út ?
2007. 08. 08., 10:10
Endeavour Írta:az Isobarik-ot hogy kell elképzelni?Egymásnak szemben álló mélyhsz-ek.
Üdv: Crockoo
2007. 08. 08., 10:23
Endeavour Írta:2,5 ? .sokk.OK, hárommal is megy. H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
2007. 08. 08., 10:24
Oh, kezedm érteni mire gondoltok. Nekem mondjuk nem számítana, ha nem megy olyan mélyre. Ne mennyen, de ahol tud, ott üssön, mint az Absinth.
2007. 08. 08., 10:30
.haha. Ahhoz kb. három-négy dB-s kiemelés kéne. Olyat ezek a hangszórók nem tudnak.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
2007. 08. 08., 10:42
shalafi66 Írta:OK, hárommal is megy. tehát ugy ahogy irtam,hogy: külön magas, külön közép és mélynek két mélyhsz ?
2007. 08. 08., 12:36
Hát igen, kétféle módszer jut eszembe, pl. a baffle step ellen is lehetne dolgozni vele, de egy kissé (túlzottan) bonyolult lenne kivitelezni.
2007. 08. 08., 13:05
Az a nehezebb az mit takar? Vagy egyáltalán köze hozzám is, vagy csak a mélyről induláshoz van köze?
2007. 08. 08., 13:24
baffle step: ez azt jelenti hogy a mélyek csak akkor jönnek elő ha a falhoz tolom őket?
amiben 1 mélyhsz van azokat akkor mind a falra kell tolni ? nemhiszem.. vagy azt jelenti a hozzászólásod hogy még távolabb lehet tenni a falaktol mint a simát? vagy nemértem azta a hozzászólást
2007. 08. 08., 15:10
Hmm részletesebben. Elég mélyen kellene vágni ahhoz, hogy az általad kívánt karaterű átvitelt elérd, ez passzív megoldással elég költséges (nagy induktivitások) és nem is biztos, hogy van értelme. A másik megoldás a 3,5 út lenne, mikor a második mélyhszt csak a baffle-step kompenzálására használod fel. Ez sem könnyebben kivitelezhető, és mérés nélkül egyik sem megy.
2007. 08. 08., 15:23
tehát a lényeg:ez még a tapasztaltabbaknak is nehezebb dolog
![]() oké mostmár csak várom mikor lesz kész a te dobozod ill. dokié, meg HorsePower terveire várok még
2007. 08. 09., 11:18
Meg lehet oldani hogy ez a két mélyes dolog tölcséres legyen? dupla szélesség nélkül?
2007. 08. 10., 11:37
Háát. Elvileg meg. Számolgatni kéne kicsit, majd a napokban megpróbálok nekilátni. De akkor aztán magasat tényleg nem tudok majd hozzá. Középhsznél is max. 95-6dB érhető el.
2007. 08. 10., 11:50
Miért? Akkorát üt a mély, hogy nincs hozzá megfelelő magas? Akkor két magas, két közép? duplázzunk vazeee :-D
Asszem neki kéne állnom pénzt gyűjteni :-D Bumm nem lesz jó, túl bonyolult. Akkor dupla mélyről lemondok, helyette egy szép hosszú tölcsér. Kellene hozzá egy hsz is, Hammer14 azt mondja keményebb felfüggesztésűt válasszak. na ehhez mit szóltok? http://www.speakerplans.com/index.php?id=18superscooper
2007. 08. 12., 7:56
DjTaRsY: Neked egy xxxxxxx kell. Azok terhelhetősége úgy 500W-ról indul, bár nagyon rég néztem milyen kínálatuk van. Legutóbbi teszt amit olvastam róla, egy 1000W-os 3 utas volt. Kétlem, hogy belátható időn belül lesz hasonló hangszórókészlet a H2000 kínálatában. Persze megcáfolhat Lala. :-)
///Moderáltam magam. 8) .oh.
Gúgli Haladóknak: Jó kis gúgli tan-ácsok
2007. 08. 12., 9:31
Nem vagyok róla meggyőződve, hogy neki ez kell (alacsony Cms, 1000W stb..), de ha így gondolja, hát legyen. (Más gyártókkal kapcs, ha egy mód van rá, ne ebben a témában folytassátok.)
2007. 08. 16., 16:13
Wagnerur Írta:Kétlem, hogy belátható időn belül lesz hasonló hangszórókészlet a H2000 kínálatában. Persze megcáfolhat Lala. :-)Nem kellett volna. Bár már nem is emlékszem, milyen hszt ajánlottál neki. A cáfolat-hangszóróhoz rád is szükségem lenne, vasakat kell faragni hozzá... .oh. .oh.
2007. 08. 16., 17:03
shalafi66 Írta:A cáfolat-hangszóróhoz rád is szükségem lenne, vasakat kell faragni hozzá... .oh. .oh.Hehe. Akkor készítünk egy cáfolatot. ;-) Holnap megyek a cuccért. Nem Cuccért, mert a 130 kilót nehéz faragni. :-D Rajz jöhet mailben. Reggel nyomtatás és délután már reményeim szerint kész is ha nem babrás a faragás. Szerk: csak azért ez a sietség, hogy ne vegyen 10x-es áron olyan moderált dobozt. ;-) És hozzá egy vagyonért erősítőt.
Gúgli Haladóknak: Jó kis gúgli tan-ácsok
2007. 08. 16., 17:16
Áh, ráérős. Nem kell sietni vele. És nem leszek itthon csak délelőtt.
2007. 08. 17., 15:31
Jah, hogy közbe én kaptam ide hozzászólást! (elkeveredtem az értesítő e-mailekben)
Szóval. Fordítsam meg a dolgot. Végülis ha hornt építek, akkor a faanyag lesz dupla pénzért, ha meg dupla mélyeset, akkor meg a hsz. Akkor megint ugyanott vagyok. Az asztalos munkával még nem is lenne baj, Balek mondta, problémás. Ezt meg tudom oldani. Jó akkor most H2000 hangszórókból melyiket tudom megvalósítani? Lehet, hogy a tölcséresdihez még elég tapasztalatlan vagyok. Akkor dupla mélyes, egy légtérbe a két mély, vagy külön, zárt, vagy reflex? HA31 vagy HA25 braun? Bocs a hülye kérdések miatt, de egyszerűen nincs annyi tapasztalatom, hogy legyen pont amihez viszonyítani tudjak, és mérlegelni, az előnyök és hátrányokról. Viszont ha nem építkezek, akkor meg nem lesz miből tanulni. Dupla mélyes HA31ből Számoltam neki ládátat. Reflexet, és zártat. Örülök, hogy saját példán láthatom a különbségeket, és örülök, hogy némiképp tudom/értem mi van a grafikonon. http://www.djtarsy.extra.hu/images/ha31.jpg De azzal kell e számolni, hogy a két hangszóróból induló hullámok hogyan interferálnak egymással. Ezzel megintcsak oda jutottam, hogy ugyanott tartanék, mintha egy "dupla akkora" hangszórót vennék. Huh, mostmár tényeg nem nemtom mit akarok. Erősítő szempontjából: a kétszer 100W párhuzamosan, vagy az egyszer 200W a "terhelőbb"... És az erősítővel kapcsolatban: a YAMAHA-m 4 sávos. És 4 végfok van benne, ha a mélyeknek adnék két sávot, a magasakna a másik két sávot, az befolyásolna-e valamit, ugyanis mást nem kívánok rákötni? Vagy mindegy neki, hisz egy trafóról megy. http://www.djtarsy.extra.hu/images/kinomba.jpg kínomba megrajzoltam paintba. :-D Tessék megnézni Arra gondoltam, hogy magasnak egy piezó imkovacs mondta, hogy akkor nem is kéne neki hangváltó, elé egy kondi meg ellenállás, azokkal szépen behangolni, és akkor a méyre és középre a váltó is egyszerűbb lenne. Vagy túl ronda a hangja? (a piezós dolog a horn-hoz gondoltam természetesen) Ebből látszik, hogy a horn-t mégsem vetettem el, sőt! Azt mondtátok, hornnak min1 milyen hsz-t rakok bele. ha31 megfelelne?
2007. 08. 20., 8:41
A sima 31-es mélynél a dobozzal nem kell túlzottan kisérletezni. A minimum térfogat 64 liter, a hangolás általában 30Hz. Két mély- vagy mélyközéphangszórót általában még büntetlenül lehet használni, persze dupla láda-térfogattal. Az erősítővel kapcs: leadott teljesítmény szempontjából nincs értelme különválasztani a magasat-mélyeket, az ilyen bi-amping megoldásnak high-endes szinteken volna jelentősége. A piezo magas is jelenthet megoldást rövid távon, de csak akkor érdemes ezt választani, ha tényleg nagyon szűkös a rááldozható pénz.
2007. 08. 23., 13:39
Úgy látszik nem megy kárba ez a két ládaterv
http://www.djtarsy.extra.hu/images/terv.jpg http://www.djtarsy.extra.hu/images/kinezet.jpg Itt legalább működnek a linkek.... Érzékenyebb mint az SQP, 8 Ohmos, Szebb a frekimenete, olcsóbb... Nem érdekel már az se, hogy 2 SQP-t kapnék egy HA31 áráéert (majdnem) a JBL speaker shop szerint 64 literbe elég ronda frekigörbéje lenne. Hogy lehet azt mégis 30 Hz-ig lehangolni? Ahhoz nekem 170 literes öngyilkosságot számol. Kérdésem az lenne, hogy akkor ne használjak 2 erősítőt, a négysávos YAMAHA megteszi? az állapotáról a SOMOGYI BLOGomon olvashatsz.
2007. 08. 23., 15:16
Ez a hangszóró (sima 422) 64 literes dobozban nem képes 30Hz-re nem is ilyen célokkal készült. 40Hz körül teljesít.
Az erősítős témát nem értem egészen. Bővebben elmagyarátnád? H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
2007. 08. 23., 15:45
Akkor azt a "hangolás általában 30Hz"-et nem a 64 literes ládára értetted.
40Hz nél mélyebbre tornászni nem is lehet, még ládatérfogatnöveléssel sem? Esetleg van olyan másik hangszóró amelyik lejjebb is menne? Ahogy én megnéztem, úgy nem láttam nagyon mélyebbre menőt. Körülbelül az SR3040 is ilyen mélyre megy mint a sima HA31? (csak hogy legyen mihez hasonlítani) Mert egyáltalán mélyládába való-e valamelyik hangszóró is? az erősítőm úgy megy, hogy az a mostani rendszert bőven kielégíti, torzítatlan, erőteljes basszust produkál. 4 csatornás, tehát a kettő mostani, meg 2 mélyláda lenne amit ráakasztanék. Szerelő szerint nem nagyon bírja a hajtást, ezért arra gondoltam, hogy bevetem mindkét erősítőmet, JVC elé az aktív váltó, (már ha SAL létére végzi rendesen a munkáját :/) a YAMAHA meg egyedül dolgozna a két mostanin. Így van ez. Esetleg nem meg tudnád mondani, hogy lehet a JVC trafóját megmérni?
2007. 08. 23., 17:00
Az fb 30Hz, ezzel lesz 40Hz kb. az f3 pont. Gyakorlatilag ha nem szabadtéren használod ez valamivel még alacsonyabbra is kerül.
A 250mm-es braun az, amelyik 30Hz-es f3 pontot tud ugyanekkora dobozban (mérve ezt túl is teljesíti), de kevésbé lenne terhelhető. (csak zárójelben, szórástól függ, de az SR zárt dobozba való szóval nem tudom összehasonlítani. b-reflexben tud egy 6dB-s kiemelést 60Hz-nél) trafó: http://forum.hangszoro.net/viewtopic.php?p=6388#6388 itt már volt szó róla, és az audiodiy fórumon is vhol, csak már nem emlékszem, hol... keress rá. H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
2007. 08. 23., 17:41
Jah, dereng valami! Egy baromnagy ellenállást kell bekötni! Ugye?
Az én SR-jeim is bőven szarok, egyik máshogy szólmint a másik, ugyanolyan dobozban... Ez van. Igaz, szobámban, de WINISD-vel meghallgattam, melyik frekin van kiemelés. 38-on kezd el szólni talán a -12dB-s pont, 42-n kicsit kiemel, utána 80-tól 90-ig. Csak füllel, szobában. Közel sem használható pontos adatként, de a szobában így hangzik. (a 80-90 ig pont a szoba emel ki?) Braun... Miért nem csináltok HA31 Braunt? A braunt majd a tölcsér topládájába ![]() A dupla erősítős ökörség azért is lenne jobb nekem, mert szeretném szabályozni a SUB-ok hangerejét. Mert így csak 1/0 állásba kapcsolhatom ![]() Végül is Nem a tiszta hangzás lenne a lényeg, hanem hogy ütős legyen, vesemasszázsos. Erre akkor a HA 31 simának hány cm-es reflex csőbe hány liter, ha az iménti tervemet minden méretben kb 10 cmmel módosítani tudom. Remélem jobban járok vele mint az érzéketlen levesestál SQP-val. Ha nem, akkor mérges leszek ![]() Elképzelhető lenne, hogy még suli előtt ideérnének a hangszórók, ha rendelek?
2007. 08. 23., 18:39
postázás: http://hangszoro.net/buy.htm
31-es braun, hát nem tudom. Egyelőre nem tudhatom mi lesz még itt. De ha szerencsém van, várható pár dolog.Szóval mi most a kérdés? H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
2007. 08. 23., 18:58
Igen azt az oldalat láttam. Hogy kedden külitek postán az lehet, hogy 3 hét múlva kedd. Vagy jövő hét kedden feladjátok, és ideír mondjuk csütörtökön?
A kérdás az, hogy a HA31 nek mekkora ládába, mekkora keresztmetszetű és hosszú reflexcsövet rakjak, hogy a 40 Hz-t adja A várható ár dolog, az meg ne úgy jöjjön, hogy megvettem a HA31-et, másik hétre meg megjelenik egy pont olyan hsz, ami kellett volna
2007. 08. 23., 19:45
Ha hétfőn szólsz (akár nekem, akár a kollégáknak) kedden még feladják. Elvileg kedd dél a határidő a rendelésre.
ha a terhelhetőség is fontos (dejavu érzésem van, mintha ezt egyszer írtam volna már) akkor 64 literes dobozban 30Hz-re hangolod. Egy csővel kívánnád, vagy esetéeg kettővel? Mert többféle megoldás is van. Hogy biztos lehess a hangolásban, ahhoz viszont nem ártana mérni sem, de talán itt még kikerülhető. H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
2007. 08. 23., 19:46
A várható pár dolog nem holnap lesz, de lehet, h. még idén.
2007. 08. 23., 20:55
A 64 liter megvan, 2 csővel jobban mutatna
És nem szeretném ha susogna*szerk: 2 db 6,8 cm átmérő 2,23 dm hosszú az ideális
2007. 09. 18., 12:27
Szia Shala!
Mostanában foglalkoztat egy olyan doboz megépítése, ami tartalmazna 2db HA 25 braun-t, 1db HB 13-as közepet, és 1 db HG 2,5-ös magasat. Hasonló módon mint itt a képen: http://kepfeltoltes.hu/view/070918/20070...es.hu_.jpg Mi erről a véleményed? Esetleg más már próbálkozott hasonlóval?
2007. 09. 18., 15:15
Minek dupla mély?
2007. 09. 18., 19:33
bikabeka Írta:...http://kepfeltoltes.hu/view/070918/20070918_131936_www.kepfeltoltes.hu_.jpgSzerintem is felejtsd el!
Üdv Doki!
2007. 09. 18., 21:04
nagyon sok hangfalban van dupla mély, Pl.:
http://paradigm.com/en/reference/fronts-...7.paradigm http://www.revelspeakers.com/products/pr...product=14 http://jbl.com/home/products/product_det...LA&ser=NRE http://www.bowers-wilkins.com/display.as...1307&sc=hf Akkor ezek miért raktak dupla mélyet? Főleg az utolsó ami nagyon érdekel, de megfizethetetlen kategória.... |
|
|