A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OFF-tanoda
Nem akart az lenni, csak volt egy olyan időszak, amikor nem figyeltem oda a rendszerre (másvalakivel volt dolgom Tongue ), és meglett a baj.
Kis hangerőn semmi baj nem jelentkezik, de amint kicsit jobban meg kellene mozdulnia, már adja kifelé a furcsa hangokat. Valahol eleresztődhetett a ragasztás. Nem tudom elküldjem-e javítani, vagy mi legyen vele. Másiknak semmi problémája nincsen. Hát ez van, nem hangoskodásra van kitalálva ez a hangszóró. Már Majdnem összegyűlt a keret egy PA rendszer megépítésére, és akkor nem lesz ilyen gond. E helyett a mocskok helyett meg 620+hg2,5 lesz. Ezek az elképzeléseim.

Egyébként a nyáron lehetséges, ha a tulaj elköltözik az új házába, hogy 7.1 rendszer kiépítésébe kezdek oda, ha a feltételek adottak lesznek. Egy "moziterem"-be lesz a dolog, ahol projektorral lenne kivetítve a film, és hát TrueHD. Ezt szintén 620+hg2,5-ből gondoltam, vava terveiből kiindulva. Ha majd konkrétabbat tudok (nyáron lesz valószínűleg) akkor majd hozzátok fordulok segítségért.
Válaszol
DjTaRsY Írta:vava terveiből kiindulva
komoly? vavával semmi bajom, de az a terv nem terv...
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Kiindulás = Én is ezeket a hangszórókat használnám Smile
Váltótervezés szempontjából analfabéta vagyok, szóval akár a váltó is megfelelne (bár a mostani hangszórók megmérése után újratervezés lenne szükséges)
A doboz az, amelyikkel variálás lenne.

Esetleg ha tudsz jobb ötletet szívesen fogadom

UI: Megszereltem a HA31-et, az impregnált réteg(?) elengedte a papírkónuszt középen, és feljött a porvédő sapka, és az okozta a furcsa hangot. Leszedte, technokollal átitatva visszaraktam, majd rásütöttem 100wos izzóval és jóól megjárattam. Smile A porvédőt is visszahelyezem majd, amint leápoltam
(barbár vadállat módszer. Tőlem nem telik többre Smile)

UI2.: Képek a "szerelés" folyamatáról. Most már jobban néu ki egyébként a képen még nincs teknokolozva.
http://noob.hu/07/0110/ha311.jpg
http://noob.hu/07/0110/ha312.jpg
Válaszol
Úristen remélem az enyém nem jár így :o
Válaszol
jajhát ezt szépen is meg lehetett volna csinálni...
Válaszol
Most nézem, hogy hol volt használva szegény HA-31-gyes. Az enyémnek arany élete lesz ahhoz képest azt hiszemBig Grin
Válaszol
Tarsy! Ajánlom legközelebb az egyszerű acetonos körömlakklemosót. Nekem legalábbis a kis Tesla-nál bevállt. A porvédő sapkát szépen le tudtam vele szedni. Az ismerősöm, akitől kaptam, ugyanezzel szetde le a pillét és a gumiszélt is. Mondjuk az az ARN nem volt ilyen anyaggal impregnálva.
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
Nem oldja.
Válaszol
Majd meglátjátok milyen szép lesz ha kész lesz. Smile
Válaszol
zupp87 Írta:A mai nap az a nap, amelytől fogva nem csupán egyszerű fiatal egyetemista vagyok, hanem végzett villamosmérnök Smile Smile Smile Smile
"Alig vannak már villamosok!" Wink .taps.
Válaszol
Régebben Péter is küldte ezt az üzenetet ,most egy motoros oldalról kaptam .Etetés azt tudom ,de mi a lényege ?

Kérlek benneteket,hogy küldjétek tovább!!! Ha kitörlöd neked nincs szíved. Én egy 29 éves apuka vagyok. Nekem és a feleségemnek gyönyörű életünk volt. Hála Istennek van egy gyermekünk is. Nemrég az orvosok daganatot fedeztek fel a kicsi agyában,és testében. Az egyetlen út,hogy megmentsük a műtét. Sajnos nincs elég pénzünk rá. Az AOL és a ZDNET beleegyezett,hogy segít nekünk. Az egyetlen út,hogy segítsenek az,hogy elküldöm Neked ezt az e-mailt Te tovább küldöd.Az AOL nyomon követi ezt a levelet és számolja,hogy hány ember kapta meg.Minden ember aki megnyitja ezt az e-mailt és tovább küldi emberenként 32ft-ot szerez nekünk!Kérlek segítsetek!! Köszönjük!!! Maroti Szabolcs Veszprém Móricz Zs u 3. Kérlek tedd meg!!!
Válaszol
Hogy több internetes szemét legyen a világon?
Válaszol
KAMU
Válaszol
Kamunak kamu ,de mi a célja ? Így szereznek címeket ?
Válaszol
Most piszok gyors a fórum...
Válaszol
SEAS Írta:Most piszok gyors a fórum...
Lassú volt a neted. .oh. Mijóta eza kétmegás hangszer van itten, semmi gond sem vót a fórummal nekem. A mobil n(y)et igen sokat vacakolt ehhez képest.
Válaszol
Wágó úr, rákérdezhetek? Vonosnégyes!
Válaszol
shalafi66 Írta:Wágó úr, rákérdezhetek? Vonosnégyes!

Yess! És erről eszembe jutott, hogy egyik kolléga erősen szeretne (tessék kapaszkodni) "templomi szent zenét". Néztem rá: míííííííííívvvvvvvvvaaaaaaaaheeeeeeee? .haha. Mondom Bach? Aszongya, az mi? .sokk. .haha. .haha.
Válaszol
A kövesdi SzentLászlóKórusnak van mán két cédája, majd szerzek neki belőle. Big Grin Ha annyira akarja.
Válaszol
Dallamos dallamokat dalolnak?
Válaszol
Nekem valahol van egy gregorián albumom Tongue .. szép hangzása van Smile Még ezzel a kiforratlan valami művemmel is Tongue
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
Működik a fórum! Smile
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
:o Megcsináltad vava?

Nekem egy hete nem sikerült.
Válaszol
Hát igen .??. .foghijas. .kv.
Aki tud az tud .haha.
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
asszem mostmár ideje lesz kijavítanom a hangszóróid cserébe.
Válaszol
.otlet. .kiraly.
Válaszol
És mi a hejjzet a másik fórummal? .sokk.
Üdv Doki!
Válaszol
..ebből még szabotázs is lehet..

CSinálom azt is, de a költözés sosem egyszerű.
Válaszol
Épp néztem, h_jozsi több, mint két éve nem írt be a fórumra, de még mindig neki van a harmadik legtöbb hozzászólása.
Válaszol
hát nem tehetek róla, ha nem írtok. Big Grin
Válaszol
Hát valakinek fel kéne dobnia valami olyan témát, mint annak idején, amikor sorban jöttek az adatlapok, prototípusok. Az téma volt.
Nem konkrétan neked mondom, hanem a gyáriaknak szól.
Válaszol
Tőlem a nyári szünetben várható nagyobb aktivitás mert akkor 3 hangfalpár kerül tervezésre, építésre. De ehhez le kéne most érettségizni.... .sir.
Válaszol
http://www.youtube.com/watch?v=PkQ083JxD...re=related
http://www.youtube.com/watch?v=AS7ur-ni8...re=related
http://www.youtube.com/watch?v=TLR8WVa0Y...re=related
http://www.youtube.com/watch?v=qzfweix2cj...re=related
Thnx!
Válaszol
OFFok egy kicsit .
Motoromban nem áll a helyzet magaslatán a feszszabályzó . A gyári állítólag 35000 körül van , a keeway- é 5000 . Viszont ha jól tudom az egész nem más mint egy háromfázisú egyenirányító , és egy soros feszültség stabilizátor . Arra gondoltam , legegyszerűbb az lenne ha 7812 negatív bemenetét diódákkal megemelném ,és egy teljesítmény tranzisztorral megnövelném a terhelhetőségét . Van valamelyikőtöknek ilyen rajza ?
Mármint a stab IC ,és a tranzisztor összeaplikásáról . Esetleg egyéb ötlet ?
Válaszol
Nem hinném, hogy az olyan egyszerű lenne.
A szabályzó nem a termelt feszültséget stabilizálja, hanem a generátor gerjesztését szabályozza a terhelés és a fordulatszám függvényében. A nagyobb változást inkább a fordulatszám változása okozza, kb 1:10 arányban változik a fordulatszám (pl. 800 - 8000), és a generátor feszültsége egyenesen arányos a fordulatszámmal állandó gerjesztőáram esetén. Alacsony fordulaton a gerjesztő tekercs megkapja a teljes akkufeszültséget, a gerjesztőáramot szinte csak a gerjesztőtekercs ellenállása határozza meg, nagyobb fordulaton a gerjesztő áramot csökkenteni kell. Az akkumulátorral terhelt (és ezzel stabilizált és szűrt) kapocsfeszültségnek 12 V-os akku esetén 14,4 V-on limitálnia kell (6 V-osnál ez a fele, 7,2 V).
A fentiekből az látszik, hogy nagy fordulaton kb. az akkufesz 1/10-e kerül a gerjesztőtekercsre, és ezt egy 7812-vel nem tudod ilyen módon szabályozni semmiféle kiegészítéssel.
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 176 Vendég