A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3 utas rendszerek
.zold. valszeg érzéketlenek a mélyhangszórók.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Anyagtemetők. .haha. Amúgy pont az uccsóban úgy homálylik,h a zegyik alsó passzívradiátor.Vagynem.Vagymi.
Üdv Doki!
Válaszol
Most egy kicsit elvettétek a kedvem.... Sad
Azért akartam ilyet, mert nem szeretem a mélynyomót, és úgy gondoltam, a dupla méllyel kiválthatnám azt...Ugyan úgy külön kamrában mint a B&W -nél.
Vagy egy braun is elég erre?
Válaszol
Nem passzív az egyik mély sem...

http://www.bowers-wilkins.com/display.as...1265&sc=hf

2db 25-ös mint a braun-ok.... Smile
Válaszol
bikabeka Írta:Nem passzív az egyik mély sem...

http://www.bowers-wilkins.com/display.as...1265&sc=hf

2db 25-ös mint a braun-ok.... Smile
Hát,ha hihető az adatlap,akkor a braunnak érzékenyebnek kell lennie.Gondolj bele,beraksz kettőt párhuzamban,és 2,83voltra lesz 94dB-ed méteren,na ehhez okoskodj középsugit! Wink
Mondom és,h felejtős az ötleted,eccer egy móka ugyanezt végigvitte,óvtam is tőle,hajthatatlan volt >meg is szívta... .haha.
Üdv Doki!
Válaszol
bikabeka Írta:Nem passzív az egyik mély sem... http://www.bowers-wilkins.com/display.as...1265&sc=hf 2db 25-ös mint a braun-ok.... Smile
.haha.
Válaszol
jó-jó értek én a szép szóból... Smile
akkor egy braunnal is kiválthatnám a mélynyomót?
Régebben láttam valakinél itt hasonlót. Az elejét fekete zongoralakkal fújta le.
Válaszol
Az talán HorsePower volt.
Válaszol
.torz.
Válaszol
Mihez kellett volna mélynyomó?
Válaszol
Szerintem , épííts egy olyan kétutast ami kellően mélyre megy . Mikor elégedett vagy a hangjával , köss sorba a váltóval egy párhuzamos R-L tagot . Ezzel ugyan feláldozol néhány dB az érzékenységből ,viszont olyan mélyeket fabrikálsz magadnak ,amilyet akarsz . És nemkell három hangszóróval kinlódni .
Válaszol
Na szóval...Azokhoz a zenékhez amiket én hallgatok,már van hangfalam, amivel elégedett vagyok.
http://kepfeltoltes.hu/view/070919/100_0...es.hu_.jpg
Most a barátnőmnek is szeretnék a kedvében járni, ha már elviselte eddig is a hobbim. Tudjátok, hogy a nők, milyen elvek szerint választanak hangfalat (autót) stb... Ez a hangfal tetszett neki:
http://kepfeltoltes.hu/view/070918/20070...es.hu_.jpg
NO meg persze a B&W 800D. Ezen kívül ő sokszor hallgat Faithless és ehhez hasonló zenéket, ahol elég sok szerepet kap a mély. A mostani hangfalában amit szintén én építettem neki, HA 22-es van. A házimozi rendszeremhez van egy Wharfedale mélynyomóm, ami szerintem csak mozizáshoz jó, de ő szereti. Szóval ezt szertném kiváltani a braunokkal. Vagy legyen inkább egy HA 31-es?
Ennyi dióhéjban...
Várom a segítséget.
Válaszol
Azért le a kallappal elöttetek, hogy nem próbáltok rábeszélni két hangszóró megvásárlására...Igaz ez nem biztos, hogy jó a Shalafinak.... Big Grin
Válaszol
Az sem lenne jo Neki (sem) ha megvenned, aztan nem lenne jo....
Egyenesen kovetkezik, hogy nem a konstrukciot, hanem a HSZ-t szidnad Smile
.torz.
A macska egy hülye madár, csak akkor repül, ha belerúgok...
Válaszol
Szerintem shalafinak inkább az lehet a jó,ha amit megveszel az nagy megelégedettségedre váljon,tehát inkább 1 jólfunkcionáló,mint 2 xarul...Amúgyis sokx a kevesebb a több. Wink
Üdv Doki!
Válaszol
"Amúgyis sokx a kevesebb a több."

Ez így igaz!!!

Shalafi meg nem az a fajta aki pénzéhesen mindján 4 HA31-et sóz rád hogy ezeket rakd egy dobozba oszt fasza lesz.

Hőn tisztelt adminunk maximalista és ikbnább legyen jó mint drága elvet valja (hála istennek)

üdv: vava
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
A barátnőd véleményét ideje drasztikusan megváltoztatni. Smile
Az uccsó kép amúgyis látványterv, nem'tom feltűnt-e.

Ami dobozt megálmodtam H2000-ből: braun(1x)+ha15+hg2,5. (mind1ikből az új típus)
Ha a 3 út összejön rendesen, ettől a barátnőd biztos nedves lesz. Wink

Azt csak mellékesen mondom, h a braun-nak elég nagy doboz kell, de cserébe kellően mélyre megy, érzékenységgel sem hiszem, h gond lenne. Az is kérdés, h mekkora szobában lenne, mert ezeknek már van helyigénye.

OFF
Doki, MSN?
Válaszol
"Ami dobozt megálmodtam H2000-ből: braun(1x)+ha15+hg2,5. (mind1ikből az új típus)"

Na ez a konstrukció már nekem is tetszik...
A terv már körvonalazódik...A braun külön kamrában lenne. Ez egy 85 literes reflex doboz lenne. A közép és a magas szintén külön dobozt kapna..
De meg kell még szabadulnom egy-két régebbi gyári dobozomtól, aminek az árából összehoznám ezt. Smile

Egyik sem látványterv....
Válaszol
Vigyük le 65 L-re, 26 Hz-re hangolva. Wink
Válaszol
Hát legyen!! Valami ilyesmiben gondolkodtam:
http://kepfeltoltes.hu/view/070919/beolv...es.hu_.jpg
Válaszol
Én szemből trapézformára csinálnám a szatellit részét, kb. br. 6 L-re.
Válaszol
Nem tetszenek a trapéz formák...Milyen bután néz ki a trapéz JBL is. .sokk.
Jobban tetszenek az egyszerű formák.
Neked már van konkrét elképzelésed?
Válaszol
bikabeka Írta:Neked már van konkrét elképzelésed?
Ilyet a fehérneműboltban szoktak kérdezni. Big Grin

Nem merültem bele, mivel ötlet szintjén leragadtam. Van most hangfalam amivel küzdjek.
Másik fórumon leírtam, h most semmilyen szinten nincs igényem új doboz építésére.
Már csak azért is a trapéz megoldást választanám, mert a döntött oldalfal jót tesz az állóhullámoknak. Még a hátát is megdönteném, és akko a literszám is ideálisan alakulna.
Válaszol
Akkor ajánlom a gömböt, mint egyszerű formát. .torz. .forog.
Válaszol
Köszi ez tényleg egy egyszerű forma. .haha.
http://www.nerdloop.homestead.com/files/mini1.jpg
Olyan mint barbamama... Big Grin

Shala! Neked nincs semmilyen javaslatod?
Felvettem a kapcsolatot Horsepower-rel, de az ő váltója még nincs kész.
Igaz nem is sürgős annyira.
Válaszol
Már csinálja egy ideje azt a váltót, ha sietsz, akkor ne várj rá.
Válaszol
Írta. De azt is, hogy hamarosan felteszi ide az okát, mi is tartott neki eddig...
Válaszol
Üdvözlet az Uraknak!

Egy hangfal építése kapcsán szeretném a segítségeteket kérni. Az elképzelés nagyjából körvonalazódott már, HA31-422 + HB12,5-326P + HG2,5 hagszórókban, olyan 70-75 liter körüli bass-reflex 28-30Hz körüli hangolással. Igazából az lenne a kérdésem, hogy életképes vagyis inkább hangzásképes lehet-e egy ilyen összeállítás. Váltó még nem teljesen tiszta előttem, egyelőre úgy tervezem, hogy mély-közép X-freki olyan 1,4kHz 2-od rendű szűrőkkel, közép-magas freki kicsit érdekesebb, itt arra gondoltam, hogy a 326P 6k feletti esését kihasználnám, így csak felüláteresztőt kapna. Magashoz valószínű elég lehet csak egy kondi, olyan 1,5uF.
Nos, az egyik kérdésem így elsőre talán a hangfaltervező programokkal kapcsolatban, mennyire megbízhatóak, pl. mennyire trafál bele a reflexcső méreteibe, mennyire vannak ott a frekik (Fb, F3) az elkészült valóságos dobozon, mint ahová számolja a progi. Salától kérdezném még, hogy a 326P hsz egyedi gyártásban készül-e, vagy széria?

Üdv. Laci
Válaszol
Szia!

A konstrukciohoz nem tudok hozzaszolni, de a doboz hangolasat impedancia meressel meg lehet hatarozni. Erdemes nem egybol levagni a csovet, mert toldani nehezebb Smile a JBL-es progi vagy BassBox kb jol szamol.
De persze be kell kalkulalni a par %-os gyartasi szorast a TS vonatkozasaban, es pl a csillapito anyag mennyiseget is.
Kis meregetessel be lehet loni a hangolast, en is most jatszom a ketutasommal ugyanezt.

Gabor
Válaszol
Na igen, a csővel nekem is ez volt az elképzelésem, egy hosszabb csövet választani mint amit a prog számol, és azt szépen méretre farigcsálni. Épp ma jártam cső után, sajna az eredetileg kiszemelt beszerzése elég nehezen jött volna össze (4000Ft-os csomagolási+szállítási költséget akartak rámsózni) Az pont olyan hosszú lett volna,mint amit a program is számolt, ezért kérdeztem rá a pontosságra, mert mi van ha a valógságban mégis csak hosszabb kell, mint amit a program kiköp? Végülis marad a hosszabb cső + fűrész. Fb mérését a membrénkitérés figyelésével gondoltam megoldani, asszem a Klinger könyvben olvastam, valamilyen hanggenerátorral (PC progi) szépen hangolnák 25-35Hz között és keresném a minimális kitérést. Elvileg működhet, még sosem próbáltam ilyeneket, ezért is gondoltam hogy hozzátok fordulok, hátha vannak már ilyenre kiforrott módszerek. Programból Én is kipróbáltam párat, sőt össze is hasonlítottam őket, a Bassbox és a JBL eredményei elég közel járnak egymáshoz. Különféle mérőprogramokkal még csak kísérletezek, az RMAA úgyahogy műxik, mértem vele ezt-azt próbaképpen, de pl. impedanciamérésre nem éppen alkalmas. Igazából a váltó ezeknél a dolgoknál jobban aggaszt (mondjuk ott méginkább kéne tudni impedanciát mérni), azon nagyot lehet bukni, a váltótervező progik elég gagyik. Feltételeznek egy tisztán ohmos terhelést és számolnak rá egy tökéletes szűrőt. Kínomban már áramkörszimulátorban (Tina) kísérleteztem, kisakkoztam egy RLC hálózatot ami elég pontatlanul, de azért valami hasonló impedanciagörbét ad mint a tényleges hangszóró. Igaz ez is elég gagyi,de legalább a valósághoz némileg közelebbi eredmény adott. Naszoval kérdés: a fent említett impedancia problémámat mivel (program, eszköz) tudnám legegyszerűbben megoldani?

Üdv. Laci
Válaszol
Szia!

Impedancia meres, mint a TS parameter meghatarozasnal.
(http://web.t-online.hu/whiteful1545/ (forumok/hangszoro I.))

Ha a bassreflex modellezett impedancia menetet megnezed, a ket pup kozotti minimumra van hangolva. Tehat ezt a pontot kell kimerni.
En sem magamtol vagyok am okos, Shala nyitotta fel a szemem Smile

G
Válaszol
Mérésekkel kapcsolatban inkább: http://gilszkilabor.fw.hu/

A véleményem, hogy a legkisebb gond a mélyszekció hangolása lesz. A középhsz váltását szinte lehetetlen anélkül jól eltalálni, hogy tudnál átvitelt mérni. 326P most nincs, csak a standard változat.
Válaszol
Köszönöm a linkeket, áttanulmányozom őket, bár némelyik már ismerős. Átvitel mérésével egyelőre odáig jutottam, hogy a hangszóró kapcsain tudok mérni RMAA-val, akusztikai mérést még nem tudok megfelelő mérőmiki hiányában. Ez így meg megint csak félmegoldás. Hangváltóban még gondolkodom, sima 326-hoz biztos hogy sávszűrő kell. Egy Trio-t mennyire lehetne ezekhez a hsz-hoz igazítani? Itt most nem cél a tökéletes, csak egy kezdetben használható, mondjuk arra gondolok, hogy lehet csak a középszekció soros ellenállását kellene piszkálni meg a középhsz-val párhuzamosan kapcsolódó RC-t.

üdv. Laci
Válaszol
En is koszonom a linket! Hasznos olvasmany!
Válaszol
Mindenképp BP szűrő kell a középhez. És l-pad. A trio is hozzáigazítható talán, de akkor már jobb megoldás saját úton elindulni...
Vagy mégjobb eredményt ígér, ha inkább kétutasnál maradsz.
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 21 Vendég