Üzenetek: 1 153
Témák: 6
Értékelés:
1
Közben folyik a Videoton rádiósmagnó projekt is. Kicseréltem a magnópanelen a 100 mikrós kondikat, valamint a táppanelen található 100 mikróst. Illetve kikaptam a 2200 mikrós puffert, és tettem a helyére egy szinte új 10000 mikrós kondit. A brumm csak a 100mikrósok cseréjével egyáltalán nem szűnt meg. zonban a 10000res betétele után csendesebb lett, de még max hangon mindig van brumm. Néha bekapcsoláskor meg a gerjedésszerű zakatolás is. Egyébként a műszer kapcsolója most LEVEL állásban van. Felvételnél mutatja is a kivezérlést, lejátszásnál azonban beáll egy szintre, és jeltől függetlenül ott marad. Nem tudom mit kéne olyankor mutatnia, de fixen áll. A hangerőt felvéve pedig ütemre lefelé mozog. Fél hangerő fölött, sok mélyhangnál pedig mintha a moci is belassulna. Valamint néha gondol egyet a magnórész, kicsit begyorsul, megnő a brumm, és a mutató lejjebb szökken, mintha ilyenkor a motor elektronikája meghúzná a feszültséget, prdig alkohollal megáztattam a szabályzó trimmereket a motor panelján. Nos, én a következőt gondoltam: kicserélem azt a zener+tranyó stabilizátort egy LM317-re, valamint a puffer után beteszek egy 7808-at, és a magnómocit is kicserélem egy beépített elektronikájú darabra, amit a 7808 fog táplálni. Bár van nekem otthon autórádióból kiberhelt motorom is, szerintem annak simán bírnia kéne a 15V-ot, ami a puffertől jön. Ha erre sem javul meg a hiba, akkor a diódahidat is cserélem, valamint megnézem a primer körben a bizti érintkezését.. ott is eshet fesz.
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális
Üzenetek: 71
Témák: 0
Értékelés:
0
zupp87 Írta:Egyébként a műszer kapcsolója most LEVEL állásban van. Felvételnél mutatja is a kivezérlést, lejátszásnál azonban beáll egy szintre, és jeltől függetlenül ott marad. Nem tudom mit kéne olyankor mutatnia, de fixen áll. A hangerőt felvéve pedig ütemre lefelé mozog.
Úgy emlékszem, hogy a telepfeszültséget mutatja - hálózati táplálásnál, pedig a normál tápfeszt, mert erre külön nem fordítottak figyelmet. Valahol - valamelyik magnósok évkönyvében - meg is van a kapcsrajza, ha érdekel (A borítóján Bíró Ica fogja a kezében azt hiszem.  ).
Értékelés:
1
Akkor miért van külön olyan állása a kapcsolónak hogy battery?  Egyébként nekem is megvan a kapcsolási rajz.
Értékelés:
0
zupp87 Írta:Akkor miért van külön olyan állása a kapcsolónak hogy battery? Egyébként nekem is megvan a kapcsolási rajz.
Akkor, "kizárt dolog, mer' nemtudom"! :?
Értékelés:
1
Mindenesetre a motort kicserélem egy autómagnó motorjára, és mindenképp a gyengeáramú köröktől függetlenül fogom táplálni, a stabilizátort meg egy LM317-re. Ami benne van, az csak egy egyszerű Zener-stab, kibővítbe egy tranzisztorral. Nem tűnik túl stabil jószágnak, sehol egy visszacsatolás, szabályzás. Jó lesz neki az az LM  Pont befér a BD139 helyére
De ha felidegesít, kihajítom az egész magnó részt, megnagyítom az elején a lukat, csinálok rá műanyagból egy nagyobb ajtót, és behegesztek mögé egy MP3-as diszkment
Értékelés:
1
Na hogy csépeljem még egy kicsit a szót 
A motort kicseréltem egy DC12V feliratú autórádió-magnó beépített elektronikás motorjára, közvetlen a 15V-ról táplálva. Brumm maradt. Na ezután pedig lecseréltem a stabilizátor részt egy LM317-re. Brumm maradt.. én meg a hajam téptem  Mondom azért kimérem a stabkockát. Rádióüzemben szépen megvolt a beállított 9,8V (így sikerült  ). Azonban amint átkapcsoltam a funkciókapcsolót magnóra, és bekapcsoltam a magnót, 14,5V jelent meg a stab kimenetén. Mondom ez meg hogy??? Hatszor átböngésztem az egész panelt.. aztán eszembe jutott, hogy a rádió kapcsolókontaktusai oxidosak.. és nem bajlódtam a szétszedéssel, hanem átkötöttem a szembelévő kontaktra.. mondván: az nem kapcsol semmit, jó lesz az a rádiónak  Csak hogy az a galád ISOSTAT 3 állású.. és aztán jobban belegondolva magam is rájöttem, hogy az én művészkedésem után magnó állásban kisöntölte az a nyavajás kapcsoló a stabilizátort.. no de találtam még 4 lábat, aminek forrszem sem volt.. az kapcsolt.. szóval átkötöttem arra.. és kimértem: az már nem okoz ilyen gondot. Na ezért volt a brumm: stabil, szűrt 10V helyett szűretlen, nemstabil 15-öt kapott magnó üzemben az elektronika. És ezért cseréltem le a motort.. meg a stabot.. ha hamarabb rájövök.. akkor lehet működik minden pöpecül  Na de így van egy megbízhatóbb stabilizátorom
Ja, és még most este szerkesztettem elég hosszú összekötő kábelt, amivel összekapcsoltam az erősítővel. Igaz, ha külső forrásból akarok felvenni, a vonali jel agyonvezérli szegény bemenetet. De a magnó hangjában nagyon kellemeset csalódtam. Nem tudom, külső cuccról eredetileg milyen felvételt készít.. de lejátszani azt nagyon tud  A Pioneer deckem nem üti ugyan, de a Marantz SD-140-emet súrolja.. Krómdioxid kazettáról meglepően szép magasai vannak. Persze mindezek nem a saját végfokával és hangszóróival  (A felvételek a Pioneer CT-506 magnómmal készültek).
Megyjegyzem a javítós részhez: az ott elhangzott ejnyebejnye kaliberű bosszankodások nem tükrözik a valóságot.. a valóságban kicsit "szebb" és magyarosabb kifejezéseket használtam
Na szerkesztem még egy kicsit 
Mégse vezérli az túl..  Csak át kellett dugaszolni a 6383S Magnó2 dugaszába, a CD-t meg a Magnó1-be. Ugyebár az EA kimenetei: magnó1: 200mV/10kohm, magnó2: 0,5mV/kohm. Hát.. krómos kazettára még nem próbáltam, de Fuji DR 90 vasoxid kazettára olyan hmmhogyismondjam.. átlagos felvételt készít. Bár ezekre a kazikra a Pio sem túl jót.. de azért jobbat. Mindenesetre rádió OK, magnó OK, rádióról felvétel OK, kintről felvétel OK. Már csak a hangerőpoti recseg, azt kell kicsit megdolgozni kontaktsprével..  Meg a kiszedett elektrétmikiket kell visszabiggyesztenem.. és olyan lesz, mint újkorában
Megjegyzés: Shala, ha olvasod ezeket a sületlenségeket, nyiss már légyszi egy témát az Offantásban, olyant mondjuk, hogy "Zupp szerelős blogja  ", és helyezd ezeket át.. mert ugyi én nem tudom  Igaz, offot nehéz teleoffolni.. de én már afelé haladok
Üzenetek: 24
Értékelés:
0
Azért írom ide, mert több témát is érint:
Nem kicsit vagyok patrióta. Mindenhol, mindenből csak a magyar terméket vagyok hajlandó megvenni, természetesen csak akkor, ha éppen elérhető és a pénztárcám megengedi.
Ismét nem kellett csalatkoznom a "rögeszmémben".
Építettem pár hangfalat. Illetve az, hogy építettem túlzás, hiszen egyéb termékeket alakítottam át, illetve mások terveit felhasználva újra gyártottam.
Az egyik projekt a Magyarországon készülő B&W Nautilus 803 kabinetjébe magyar hangszórók adaptálása volt. A megoldásom 2,5 utas szörnyek lettek. 2 db HA17-634M a szub (54,9 literben reflex kialakítással), illetve egy leválasztott 19 literes zárt kamrában egy harmadik 634M, felettük ülnek (illetve fognak ülni) a HG2,5-639M magasok egy csepp alakú fa "akármiben". Egyszerűen eszméletlen, amit művelnek. Még nem a végleges formájukban vannak, de már így is lepipálnak minden eddig általam hallott sugárzót.
Mivel mozit is nézek elég sűrűn, ezét a HA25-672-esekből csináltam 2 db "éjjeliszekrényt". 59 literes reflex-szubokat álcáztam éjjeliszekrényeknek (a feleség tűrési faktor növelése érdekében engedtem, hogy terítő kerüljön rájuk :-))
Szóval a lényeg: Elég sok rendszert hallgattam mostanában. Sokkal drágábbakat is, de valahogy nem nyújtották azt, amit ezek.
Minden tiszteletem a H2000 Kft-é és hatalmas hálám Szatmári (Szaccos) úrnak.
Üdv
Kraven
Üzenetek: 41
Értékelés:
0
"Az egyik projekt a Magyarországon készülő B&W Nautilus 803 kabinetjébe magyar hangszórók adaptálása volt."
Szia. Ilyen kabinethez, hozzá lehet jutni emberi áron?
halgató
Üzenetek: 405
Témák: 3
Értékelés:
0
Én pedig gondoltam kicsit megtisztítom az RA6363S-t ezért szétszedtem az előlapot, elmostam, gombokat is, kontaktsprével betoltam a potikat stb. A vége az lett hogy szétkarcoltam az átlátszó műanyagot, most homály, az előlep megint tlejesen mocskos, mert összetapiztam szerelgetés közben bemocskosodott kezemmel.
Szóval csak azt remélem, nem recsegnek a potik. Akkor már megérte.
Üzenetek: 24
Értékelés:
0
szilagyi Írta:"Az egyik projekt a Magyarországon készülő B&W Nautilus 803 kabinetjébe magyar hangszórók adaptálása volt."
Szia. Ilyen kabinethez, hozzá lehet jutni emberi áron?
Egyszeri, kivételes alkalom volt, hogy hozzá tudtam jutni. Sajnos nem segíthetek.
Értékelés:
0
DjTaRsY Írta:Én pedig gondoltam kicsit megtisztítom az RA6363S-t ezért szétszedtem az előlapot, elmostam, gombokat is, kontaktsprével betoltam a potikat stb. A vége az lett hogy szétkarcoltam az átlátszó műanyagot, most homály, az előlep megint tlejesen mocskos, mert összetapiztam szerelgetés közben bemocskosodott kezemmel.
Az előlap még menthető polírozással és némi türelemmel.
Értékelés:
1
DjTaRsY Írta:Én pedig gondoltam kicsit megtisztítom az RA6363S-t ezért szétszedtem az előlapot, elmostam, gombokat is, kontaktsprével betoltam a potikat stb. A vége az lett hogy szétkarcoltam az átlátszó műanyagot, most homály, az előlep megint tlejesen mocskos, mert összetapiztam szerelgetés közben bemocskosodott kezemmel.
Én anno az erősítőnél csináltam ugyanezt, CIF-szerű Coop-os tisztítószerrel, meg sima mosogatószovaccsal, és egyáltalán nem lett karcos. Csak foltokban vizes maradt a két plexi között..  De egy hét után az is kiszáradt. Azóta is tippeket keresek, hogyan tudnám az előző tulaj által lekoptatott feliratokat pótolni.
Üzenetek: 376
Témák: 8
Értékelés:
2
zupp87 Írta:[ Azóta is tippeket keresek, hogyan tudnám az előző tulaj által lekoptatott feliratokat pótolni.
Ami járható út lehet:
Jó előlap fotó, vagy scan. képjavítgatás, csak felirakok maradjanak, utána nyomtatás átlátszó fóliára, matricára. Ha ez megvan, előlap polírozás, felragasztás és egy lakkozás, hogy védve legyen. Röviden ennyi. 8)
Én az Unitra semi-slim torony egyes tagjainál tervezek ilyesmit.
Az egyszerűbb, de drágább megvalósítás egy grafikus cég/stúdió igénybevétele a projekthez.
Üdv.
Ps. Nem mindegy, hogy a mosogatószivacs melyik felét használod. A "dörzsis" fele "csodákra" képes sajnos még a fém előlapon is .gonosz. ( nemhogy a plexin), így annnak használata tilos!
Értékelés:
1
Elővigyázatosságból nem is használtam a dörzsit
Értékelés:
1
Agyamra mentek a heti teendőim.. és ma este kicsit elvittem magam.. 
(sorry, de ezt muszáj képként betenni  )
![[Kép: keppp.jpg]](http://zupp87.extra.hu/keppp.jpg)
Este van már, kicsit nyúzott a fejem na.. de a fíling megvan  Nyújork sziti versus KGST in 80's..
Üzenetek: 674
Értékelés:
0
Heh, nagyon kemény
Értékelés:
0
Hungarian dreams at the 80's. 8)
Értékelés:
1
Ha belegondolok, a Videoton is csinálhatott volna ilyet: HA 20 kicsi módosításokkal+HD 6,5+egy BRG mechanika+egy RA6363 bele+egy jó nagy műanyag ház kis cicomával..
Üzenetek: 883
Témák: 4
Értékelés:
2
Értékelés:
2
remélem elég lol
Persze ahová mutat vagy matat sem piskóta
Ééééééééééérted? Fizess, hogy írhass és majd (mint a párhuzamosok a végtelenben) találkozol a nyereménnyel. .haha.
Értékelés:
1
800++
Értékelés:
0
Kongratulálok!
Értékelés:
1
Egyébként ha átlagos hosszúságú hozzászólásokban írtam volna le eddig mindent (3-4 sor), akkor simán lenne már 2000..
Értékelés:
0
Értékelés:
2
Mé kell ilyen sokat írni?
Üzenetek: 7 892
Témák: 30
Értékelés:
1
Mer jön a karácsony, akciós a hozzászólás.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Értékelés:
2
Üzenetek: 405
Témák: 3
Értékelés:
0
Nektek biztos bántani fogja a fületeket, de azért kíváncsi vagyok, mit gondoltok erről.
http://www.youtube.com/watch?v=i5SCKyWH5_A
Osztálytársammal csináltam.
Értékelés:
1
Nem bántja, az eleje, első néhány ütem olyan elgondolkodós progrockos. Aztán a hangulat megmarad, csak a stílus más.
Értékelés:
1
Ül a nyuszi az erdőben, s egy hatalmas reszelővel élesíti a körmeit. Arra megy a róka.
- Mit csinálsz, nyuszi?
- Hegyezem a körmöm. Ha idejön az oroszlán, széttépem!
A róka úgy megijed a harcias nyúltól, hogy beveti magát a sűrűbe. Jön a farkas.
- Mit csinálsz, nyuszi?
- Hegyezem a körmöm. Ha idejön az oroszlán, széttépem!
- Megvadult ez a nyúl! - kiáltja a farkas, és usgyi be az erdőbe. Arra megy a medve is.
- Mit csinálsz, nyuszi?
- Hegyezem a körmöm. Ha idejön az oroszlán, széttépem. Ijedten siet el a medve. Ám hatalmas horkantásokkal feltűnik az oroszlán.
- Mit csinálsz itt, nyuszi? - kérdi.
- Manikűrözök, és közben butaságokat fecsegek.
Értékelés:
2
Értékelés:
2
DjTaRsY Írta:Nektek biztos bántani fogja a fületeket, de azért kíváncsi vagyok, mit gondoltok erről.
http://www.youtube.com/watch?v=i5SCKyWH5_A
Osztálytársammal csináltam. Nem rossz, bár elég langyi a végére. Mármint nem szexuálisan. .haha.
Hja, ezt egy elég régi ismi csinálta (keverte) http://www.youtube.com/watch?v=u3y5Q4wwF...re=related Néha megy valamelyik tv adón is, aszongyák. Talán ezt keverte át?
Értékelés:
1
Ez kicsit alterosabb muzsika.. De Tarsy-nak lehet fog tetszeni
http://www.youtube.com/watch?v=iicyNKzIF5A
Nekem egyébként DJ-rádiós ismerősöm mutatta. Először csak hmm..hmm volt rá a reakcióm. Aztán az Eperben a Karmatronic-os srácok tolták le a műsorsávjukban... a hátamon megmozdult a szőr..  Lehet kicsit bizarr, de nekem tetszik. Főleg, amikor a zene és a csaj hangja is beindul 
Megj: vava hogy fogja ezután kalapálni a fejem?  ( .ut. )
Értékelés:
1
Vov.. audiodiy feeling  Nekem tetszik mondjuk  Fehér.. bár erősen olvad a hó.. én azért remélem lesz még.. ebben a melegfrontban nagyon vacak az egyik térdem :S
Értékelés:
1
Én meg ünnepelek, mert új hangkártya és mic. a fa alatt....
|