Üzenetek: 7 892
Témák: 30
Értékelés:
1
Kettő volt. Fél pár HB1?
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Üzenetek: 376
Témák: 8
Értékelés:
2
(2011. 04. 21., 21:30)shalafi66 Írta: Kettő volt. Fél pár HB1? 
Hát a fél pár Vifa M21-ről én tudnék mesélni :d
Viszont a csillapítóanyag mérés az elmaradt, mert nem tudtam kiszedni a mélyközepeket. Korábban mintha valami olyasmit olvastam volna tőled, hogy a magasat kiszedve vékony kézzel (olyan nekem sajnos nincs) benyúlva lehet a mélyet kinyomni a hangfalból.:?
Értékelés:
1
 vagy feszítővassal. Esetleg a csatlakozót leszedve onnan megtaszítani a vasmagot.
Üzenetek: 9
Témák: 0
Értékelés:
0
Üdvözlök mindenkit!
Most találtam rá erre a fórumra, segítségre lenne szükségem, hangszóróval kapcsolatban.
Van egy régi hangdobozom, amit egy vájtfülű haverom rakott össze jópár éve. Nagyon megtetszett a hangja, sikerült is tőle megszereznem.
Sajnos, az esztétika nem volt az erőssége a srácnak, nagyon csúnya a doboz, most lett rá időm, hogy csináljak egy normális dobozt a régi helyett.
A magas sugárzóknak a műanyag eleje szét van töredezve, mert jóval nagyobb csavart hajtott bele a srác. Mondta, hogy Preludium hangszórók.
Próbáltam beazonosítani a magasat, hogy melyik Preludiumé volt, de valami nem stimmel.
A hangszóró lévő címke szerint D25TG-65 -ös, de annak nem ilyen az eleje, ahogy a neten a képeket nézem erről a típusú hangszóróról.
Ez inkább a D25TG-05 -re hasonlít, de nem teljesen olyan.
Tudnátok nekem segíteni a beazonosításnál?
Másik kérdésem pedig az, hogy ehhez van-e ilyen műanyag előlap (azt sem tudom, mi a rendes neve...)?
Annak idején a miskolci Videoton Márkaszervizben dolgoztam, rengeteg ilyen hangszórót cseréltünk, de ki gondolt arra, hogy majd valamikor kellesz az eleje...
Mikor megszűnt a Vidi, akkor utána pár évvel voltak nálunk, Miskolcon is a kollégák a megmaradt alkatrészeket árulni. Akkor kaptam két ilyen műanyag előlapot, de valahová elkavaródott az évek során, most meg nem találom....
Ha tudnátok nekem segíteni, nagyon megköszönném.
Értékelés:
1
2012. 11. 03., 10:16
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2012. 11. 03., 10:19. Szerkesztette: shalafi66.)
Ezeknek a hangszóróknak gyártás szempontjából a Videotonhoz nincs köze, V-vel kezdődik, de a Vifa, dán hangszórógyár termékei.
És ahogy látom, ez bizony D25TG-65-06, a D25-ös magas membránjával, és a D26-os zárófedelével lett szerelve, a VT-nél a Sonus C100-ban fordult elő többek között. A preludiumban más volt, D25TG-05-06, vagy D26-ok a vége felé.
Nekem van ha jól emlékszem HB1-ből kimentett zárófedelem D25-ös két darab, azok sem teljesen sérülésmentesek, mert az angolok annyira becsavarozták, hogy általában deformálódott a műanyag, de még használhatók, és a csavarhelyek megegyeznek.
Ui: be kéne süllyeszteni ezt a hangszórót, anélkül nem szól igazán jól.
Értékelés:
0
2012. 11. 03., 14:01
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2012. 11. 03., 14:04. Szerkesztette: regnilreg.)

Köszönöm a gyors választ!
Szóval akkor D26 -os zárófedelet keressek.
Így, hogy egyeznek csavarhelyek, talán kicsivel több az esély rá, hogy hozzájussak ilyenhez.
Ha van valakinek rossz D26 -osa, azt megköszönném!
Vagy ha Te eladnád nekem a D25 -ös zárófedeleket, akkor nekem úgy is megfelel. Azoknál középen van egy háromszögű rács, ugye?
Változtat az valamit a hangon?
Az új dobozban már be lesznek süllyesztve a hangszórók.
Van a készülő dobozzal kapcsolatban is kérdésem, de azt a megfelelő topicban teszem majd fel.
Még valami... Melyik csavar lesz jó hozzá? Nézegettem a Logotech.hu oldalán, de sokféle van.
Értékelés:
1
2012. 11. 03., 14:05
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2012. 11. 03., 14:07. Szerkesztette: shalafi66.)
Nincs rács a D25TG-05-ön (Prelu) sem, csak az alumembrános AG jelzésűeken, de abból kevés van itthon, csak minimális darabszámokban használta egy kis gyártó, aki azóta már nem foglalkozik hangsugárzókkal. Majd szétnézek már a zárófedeleim között, mert lassan nem tudom követni a készletet.
Értékelés:
0
Akkor kettő darab kellene, ha van. Postán elküldöd majd?
Utalva is tudom fizetni.
Értékelés:
0
(2012. 11. 03., 14:05)shalafi66 Írta: Majd szétnézek már a zárófedeleim között, mert lassan nem tudom követni a készletet. 
Shalafi mester! Aktuális lenne az a zárófedél a két magassugárzóhoz. Megtennéd, hogy megnézed, van-e olyan, amit nélkülözni tudsz?
Nagyon fontos lenne, nem akarom kidobni emiatt a hangszóróimat.
Készül egy normális doboz a régi tákolmány helyett, már lassan lehetne áttenni az új dobozba a cuccokat, de a réginél a fickó, akitől vettem, nagy csavarokat hajtott a magassugárzó zárófedelébe, és szétrepedtek. Nem tudom így áttenni az új dobozba a magasakat, mert a besüllyesztett helyükre így nem mennek bele. (Meg förtelmesen csúnyák)
Előre is köszi!
Értékelés:
1
Egyet találtam eddig. Valahol van párja is, de azzal még nem találkoztam.
Értékelés:
0
(2012. 12. 11., 13:44)shalafi66 Írta: Egyet találtam eddig. Valahol van párja is, de azzal még nem találkoztam. Nem sikerült megtalálni a párját a zárófedélnek? .amen.
Azt hiszem, reménytelen lesz ez a keresgélés, nem találok sehol ilyet.. ;-(
Értékelés:
1
2013. 01. 11., 10:53
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2013. 01. 11., 10:53. Szerkesztette: shalafi66.)
Még nem akadtam rá, valahol biztosan megvan, nem dobálok ki ilyet. Ha kezem ügyébe került, akkor jelzem a fórumban mindenképp.
Értékelés:
1
Közben Fehérváron az üzemben találtak egy párat, ha szükséges még, akkor jelentkezz náluk nyugodtan.
Értékelés:
2
(2013. 01. 18., 13:58)shalafi66 Írta: Közben Fehérváron az üzemben találtak egy párat, ha szükséges még, akkor jelentkezz náluk nyugodtan.
Kettő 25-ös zárófedélért adok kettő 26-osat. Ha kell még Kazincbarcikáig is eljuttatom. :-)
26-os viszont csak egyben érdekel selyemdómmal
.hehe.
Értékelés:
1
Osztozzatok meg rajta valahogy. ;-)
Értékelés:
2
(2013. 01. 18., 21:32)shalafi66 Írta: Osztozzatok meg rajta valahogy. ;-)
Nélküled nem megy :-)
Értékelés:
1
Tudom, nálam lesz a köztes állomás.
Üzenetek: 113
Témák: 6
Értékelés:
0
Régóta szemezek már egy Preludiummal. Van most egy a vaterán, szokásos hibával, szét van hullva a membrán szél. Nem merek a javításának neki fogni mert azt olvastam, a membrán anyaga miatt körülményes a ragasztás.
Shalafi javítasz még ilyen hszeket azzal a spéci hajtogatott, hullámos széllel? Mennyibe kerül egy ilyen felújítás?
Köszi.
Értékelés:
2
(2013. 10. 24., 18:32)darthdenes Írta: Régóta szemezek már egy Preludiummal. Van most egy a vaterán, szokásos hibával, szét van hullva a membrán szél. Nem merek a javításának neki fogni mert azt olvastam, a membrán anyaga miatt körülményes a ragasztás.
Shalafi javítasz még ilyen hszeket azzal a spéci hajtogatott, hullámos széllel? Mennyibe kerül egy ilyen felújítás?
Köszi.
Szia!
Megmentésre javasolt a hibái ellenére.
Az külön erénye, hogy még senki nem barmolt rá más szélt. Azért kérdezd meg, hogy a jobb oldali mély membrán felső részén mi az a törésvonalnak látszó valami (utolsó kép).
A peremezés mellett, mivel ez 31-es egy váltóátépítésre is "javasolt benevezni" vele.
Ha esetleg valaki egy magányos D26-os selyemdómos magasat lát szomorkodni egyedül egy utolsó szériás B32-es dobozból, akkor az meg engem érdekelne.
Üdv.
Üzenetek: 5
Értékelés:
0
2014. 01. 27., 19:22
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2014. 01. 27., 19:30. Szerkesztette: Tormadoki.)
Sziasztok!
Tízen éve tulajdonosa vagyok egy pár B31 es hangfalnak, egy ideig nem voltak használva, 2 éve elővettem őket, akkor vettem észre, hogy a peremeit megette az idő, akkor meg javíttattam, nem is gondoltam, hogy ekkora jelentősége van a habszélnek, csináltam róla képet, meg tudjátok mondani, hogy jó szélt tettek rá, szépnek nem szép azt én is látom :-).
https://picasaweb.google.com/lh/photo/70...directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/kO...directlink
Most sikerült szereznem egy másik pár B31-et aminek még gyári a hangszórója, szét mállott peremmel, most jobban utána keresgéltem a javításnak, így jutottam ide.
A fórumot végig olvasva érdekelne a módosított hangváltó rajza is, de a régi linkek nem jók, ezért szeretném valakitől elkérni, és a hangszóró peremezésben is kérnék segítség.
Előre is köszönöm: József
Értékelés:
2
(2014. 01. 27., 19:22)epj73 Írta: Most sikerült szereznem egy másik pár B31-et aminek még gyári a hangszórója, szét mállott peremmel, most jobban utána keresgéltem a javításnak, így jutottam ide.
A fórumot végig olvasva érdekelne a módosított hangváltó rajza is, de a régi linkek nem jók, ezért szeretném valakitől elkérni, és a hangszóró peremezésben is kérnék segítség.
Előre is köszönöm: József
Szia!
Az info@ mailre írj és ott lesz válasz a kérdéseidre.
Nekem a képek alapján ez nem h2000 peremnek tűnik, így a másik párnál a másik végletet ajánlom, a legújabb harmonikaperemmel történő javítást.
Utána összehasonlíthatod otthon a két párt a saját füleddel.
Mielőbbi szakszerű javítást és utána jó zenehallgatást.
Üdv.
Értékelés:
0
2014. 01. 29., 20:45
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2014. 01. 29., 20:55. Szerkesztette: Tormadoki.)
Köszi!
Még egy kérdés, neten hirdették ezt a két üres Preludium dobozt, ott találtam ezt a képet.
![[Kép: c9e6_6_big.jpg]](https://lh5.googleusercontent.com/-sS2GrOO-HC8/UulYjmBVbfI/AAAAAAAAB1k/kufA0BxLLhY/s912/c9e6_6_big.jpg)
Az enyémben nincsenek belső merevítések, érdemes beletenni?
Értékelés:
2
2014. 01. 30., 20:38
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2014. 01. 30., 20:39. Szerkesztette: GARFIELD13.)
(2014. 01. 29., 20:45)epj73 Írta: Köszi!
Még egy kérdés, neten hirdették ezt a két üres Preludium dobozt, ott találtam ezt a képet.
Az enyémben nincsenek belső merevítések, érdemes beletenni?
Szia!
A B31-ben nincs ilyen merevítés, a B32-es dobozokba már tettek.
Azt nem tudom, hogy mennyit javít a dobozon, de valamit biztosan segít, ha belerakták a 32-esbe.
Én nem hiányolom a B31-eskből és nem észlelem a 32-esben, de ez csak az én botfülem miatt lehet. .hehe.
Anno néztem ezek a dobozokat, de az állapotukhoz képest sokalltam az árát.
(A B32,5-höz egy D26-os mellett még egy ilyen /de jobb állapotú/ üres dobozpár is hiányzik.)
Ha bele akarod rakni, akkor sokszor mérj és egyszer vágj, hogy pontos legyen.
Üdv.
Üzenetek: 406
Témák: 3
Értékelés:
3
nem mindennek érezhető a hatása füllel.
persze van hatása mindennek ettől független.
ezt a két fenti mondatot érdemes megjegyezni
a doboz merevítésre rátérve, ha az emberi érzékelés határait figyelmen kívül hagyjuk, akkor nyugodtan lehet mondani, hogy csak olyan hangdoboz létezik, amelyik nem elég merev.
Értékelés:
0
2014. 01. 31., 21:53
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2014. 01. 31., 22:51. Szerkesztette: Tormadoki.)
Szeretnék egy másik állványt is készíteni, mert az eddig használt, eredetileg házimozi háttér sugárzóhoz készült, elég magas 75cm, 90mm-es alu cső, alul, felül, 6mm es alu lap ráhegesztve, az alsó lap 3 tüskén áll, a felső meg a doboz között 3db 2mm vastag ajtó tömítő kis kocka van.
Tudnátok-e nekem ajánlani egy bevált állványt a B31-hez?
Értékelés:
0
Garfield!
Olvastam régebbi fórum kérdésedet a csillapító anyaggal kapcsolatban, neked mennyi vált be?
Az én két pár prelumba, sem egyforma mennyiségű töltet van, az egyik szinte teljesen ki van töltve, a másikban kb fele töltet van.
Értékelés:
2
2014. 02. 01., 19:30
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2014. 02. 01., 19:44. Szerkesztette: GARFIELD13.)
(2014. 01. 30., 22:15)DMG Írta: nem mindennek érezhető a hatása füllel.
persze van hatása mindennek ettől független.
ezt a két fenti mondatot érdemes megjegyezni 
a doboz merevítésre rátérve, ha az emberi érzékelés határait figyelmen kívül hagyjuk, akkor nyugodtan lehet mondani, hogy csak olyan hangdoboz létezik, amelyik nem elég merev.
Meg kell, hogy cáfoljalak. Van olyan "hangdoboz", ami elég merev .hehe.:
http://index.hu/tech/2014/02/01/ez_a_han..._is_olhet/
"a hangszórókat tartó fala 16,4 méter magas, 9 méter vastag és 11 méter széles."
De ezt nem kellene meghallgatni, mert ennek más miatt nem érezhető a hatása füllel: mire meghallanád, már meghaltál. .cool.
Szóval van hatása biztosan, de nekem ez a nitrogén befecskendezés "zene" amúgy is túl alternatív lenne. .hehe.
(2014. 02. 01., 16:11)epj73 Írta: Garfield!
Olvastam régebbi fórum kérdésedet a csillapító anyaggal kapcsolatban, neked mennyi vált be?
Az én két pár prelumba, sem egyforma mennyiségű töltet van, az egyik szinte teljesen ki van töltve, a másikban kb fele töltet van.
Szia!
Hát én egyszerűen oldottam meg a kérdést összetoltam a két részt egy kupacba és fele-fele.
Ahol eddig nálam komolyan számított a dolog, az egy szélessávú, kétkamrás reflex doboz volt, mert a kapott ajánlat az másféle csillapítóanyagra vonatkozott és a nekem lévő (már elfogyott sajnos) ipari vattából annyit beletömve nagyon gáz volt a hangja. Ott jóval kevesebb és szellősebb kibélelés vált be, majdnem a fele kellett csak. (Ha esetleg van ipari vatta beszerzésre ötlete valakinek, ahol emberi mennyiségben - konténernél kisebb - lehet vásárolni, az engem is érdekelne.)
De emlékeim szerint a prelu dobozok eléggé ki vannak tömve.
De a DC2050 és a 2550 dobozoknál is mindig eltérő mennyiségű csillapítóanyag volt, így nem csak a B31 dobozokkal bántak így.
Üdv.
Üzenetek: 406
Témák: 3
Értékelés:
3
állíttólag a minnél vékonyabb, de egyben minnél merevebb fal lenne igazi, nagyon kismennyéségű, de ennek ellenére minnél nagyobb csillapítású anyaggal.
tipikus, teljesen ellentétes kívánalmakat megkövetelő kritériumok.
átfogalmazva,
a doboz fala 2 dimenziós,, végtelenül merev.
a csillapító anyag dimenzió nélküli de mindent elnyel.
Értékelés:
2
(2014. 01. 31., 21:53)epj73 Írta: Szeretnék egy másik állványt is készíteni, mert az eddig használt, eredetileg házimozi háttér sugárzóhoz készült, elég magas 75cm, 90mm-es alu cső, alul, felül, 6mm es alu lap ráhegesztve, az alsó lap 3 tüskén áll, a felső meg a doboz között 3db 2mm vastag ajtó tömítő kis kocka van.
Tudnátok-e nekem ajánlani egy bevált állványt a B31-hez? Szia!
Tapasztalatom nincs ilyen téren, csak annyi hogy rohangáló apróságok mellé ilyen még nem való.
Én nemrégen egy alap Söund Arts állványhoz jutottam igen jutányosan, de a gyerkőcök miatt még nem mertem beüzemelni, így otthon rejtegetem a szülőknél.
Esetleg egy ilyen:
http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_aszta...12912.html
Nálam mostanában az a fő szempont, hogy a matató kis kezek miatt biztonságos magasságban, stabilan kell elhelyezni a hangfalakat.
Üdv.
Értékelés:
0
2014. 02. 26., 22:45
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2014. 02. 26., 22:57. Szerkesztette: Tormadoki.)
Idézet:(Ha esetleg van ipari vatta beszerzésre ötlete valakinek, ahol emberi mennyiségben - konténernél kisebb - lehet vásárolni, az engem is érdekelne)
Garfield13, ezt találtam neked!
http://www.hangszorobolt.hu/?showid=2018&level0=20
Értékelés:
2
(2014. 02. 26., 22:45)epj73 Írta: Idézet:(Ha esetleg van ipari vatta beszerzésre ötlete valakinek, ahol emberi mennyiségben - konténernél kisebb - lehet vásárolni, az engem is érdekelne)
Garfield13, ezt találtam neked!
http://www.hangszorobolt.hu/?showid=2018&level0=20
Szia!
Köszönöm.
Üdv.
Üzenetek: 1
Értékelés:
0
Hello,
kihasználatlanság miatt eladósorba került 1 pár B32-es prelu. Az elporladt perem Fehérváron lett cserélve, de azóta is csak áll. Kisebb karcok vannak rajta és a necc néhol elvált a kerettől, de midez szemből nem látszik csak ha a keretet leveszed és megfordítod. Fotókat konkrét kérésre tudok küldeni.
Iár.: 20-25 Ft
Üdv, Ákos
Üzenetek: 15
Értékelés:
0
Értékelés:
2
Különös házasság:
http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_aszta...61901.html
Videoton Orion Preludium BHS28032 :-)
Ha jól látom egy kicsit reflex is lett belőle, mert csak simán rá lett csavarozva az előlapra a mély és így szellőztetett is a doboz a régi kivágás mellett...
:-((((((((((((((((((((((((((((((((
Értékelés:
1
|