A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Videoton DC2050E, Videoton DC2550A, Videoton DC3011A
Jo,jo.de ha mindig vágok belöle,és rosszabb lesz,akkor ragasszam vissza a maradékot?
Ha ugy hangolom,hogy ki log a dobozbol az nagy baj ugye?
Valaki irta elöttem,hogy 110 vagy 150 mm a jo,de már nem emlékszem rá.
Érzékenyen reagál a hosszuságra,vagy 1-2 cm nem számit.
Válaszol
Ha kilóg a dobozból, a levegő tömege a csőben akkor is ugyanannyi. Igaz, kicsit módosít a hangoláson, de nem azt az eredményt éred el, mint ha elvágnád. Pl. BassBox 6-ban is külön opció, hogy kilóg a cső a dobozból vagy nem.
Egyébként egy két centi igenis számít. Az néhány hertz, és néhány hertz lejjebb vagy feljebb hangolás néha meglepő eredményeket tud produkálni.
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
zupp87 Írta:Igaz, kicsit módosít a hangoláson
torkolati tényező.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
shalafi66 Írta:
zupp87 Írta:Igaz, kicsit módosít a hangoláson
torkolati tényező.

Ma is tanultam valami újat Smile
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
Üdv!

DC 2050 felújítását tervezem, de a mélyek teljes felújításra szorulnának. Viszont úgytűnik tudok bele szerezni ha 20/1138-at, szerintetek mennyire helyettesíthető vele az eredeti? A közép és magas hangszórókat nem akarom cserélni, hangváltó módosítás beleférhet.
Válaszol
Pont fordítva kéne pedig.
Válaszol
shalafi66 Írta:Pont fordítva kéne pedig.

És a mindenre kiterjedő felújítása a mélyeknek mennyi lenne?
Válaszol
Csak a habszélt kell cserélni.
Válaszol
Ha csak azt kellene cserélni akkor nem problémáznék, de ebben az esetben gitárhoz használták és így szabályosan meg lett ölve, így a legkisebb baja a membránszél, ami házilagosan ugyan, de ki lett cserélve. Szólni mondjuk még szól.
Válaszol
Hm, akkor megkérdezed a fehérváriakat, hogy van-e még nekik HA20-402 két darab javított. Szeritnem esélyes hogy lesz belőle.
Válaszol
Uraim, jelentem elkészült a DC3011A párom, Shalafi segítségével, amit ez úton is köszönök.

A mélyek HA 31-esek lettek, a magasak és a közepek HB 12.5 illetve HG 2.5. A csillapítóanyagnak kb a felét kiszedtem és a reflexcsövet meghosszabbítottam 9.5 cm-re, 6 centis átmérővel. Így a doboz kb. 40-45 Hzre van hangolva, de csak kb...
A magas előtt 4.7 a közép előtt 2.2 Ωos soros ellenállások illesztik az átlag érzékenységet.

Az eredményről... nos levizeltem a bokámat.

A következő projektem, hogy építek valami "épp elfogadható" kétutas zárt ládát a levetett régi HA31-es mélyekből, de előbb még újra kell peremeznem őket. Erről majd a kétutas topicban...egyszer...talán.
- VR
Válaszol
Kongratuláció .torz.
Válaszol
Sziasztok!
Régi dc2550 hangfalamat újítom fel. A mélyeket már sikerült peremeznem. A közepek is be vannak repedve a szélük. (HB 10/1018). Vettem is hozzá H2000-től de egy Pesti viszonteladón keresztül elvben 10cm-es peremet. De sehogy sem illeszkedik.
A perem külső átmérője pont jó, a belső nagyon kicsi.
Lehet ezt egyáltalán peremezni?

Tud ebben valaki segíteni? Ez egy zárt hangszóró a doboz nem "szelel" emiatt a peremhiány miatt. A közép hangszóró is szól . Túl jó hallásom nincsen ehhez, okozna valami károsodást ha így használnám a közepet (perem nélkül) ? Köszi előre is.
Válaszol
Rövid távon használható de meg kell peremezni.
Ha a szél keresztmetszete egyenes (nincs benne domború vagy homorú rész) akkor jót adtak és föl lehet pontosan illesztve ragasztani.
Válaszol
szaccos Írta:Rövid távon használható de meg kell peremezni.
Ha a szél keresztmetszete egyenes (nincs benne domború vagy homorú rész) akkor jót adtak és föl lehet pontosan illesztve ragasztani.

Sajnos ez nem egyenes, hanem van egy domború rész benne.
Úgy néz ki így jártam. Vehetek másikat.

Még valami: tudod esetleg, hogy milyen pillét kell ezekbe a hangfalakba rakni?
Válaszol
Sziasztok

Dc 3011 hangdobozba vennék HA 31 mélyközepet.Megszüntethetem a reflex nyilást?A H2000 által gyártott uj hangszorót lehet zárt dobozba rakni?
Válaszol
Lehetni lehet, de inkább b-reflexben működik jól.
Válaszol
shalafi66 Írta:Lehetni lehet, de inkább b-reflexben működik jól.

Köszi a választ,de azt azért meg tudod mondani,hogy kb mekkora reflex cső kell bele?A progi nincs meg amivel ki lehetne számolni.
Köszi:Gábor
Válaszol
Kb. 60*100-as csővel lesz jó a hangolás. Az eredeti is 60-as volt, tehát könnyű lesz pótolni.
Válaszol
shalafi66 Írta:Kb. 60*100-as csővel lesz jó a hangolás. Az eredeti is 60-as volt, tehát könnyű lesz pótolni.

Elég ha csak a hátsó falat,és az alját bélelem ki csillapitó anyaggal?
Válaszol
Az oldalfalakra fölösleges csillapítóanyagot tenni, az állóhullámok hatása épp ott nem csökkenthető. Valahol a doboz közepe felé kell pozicionálni a csillapítást.
Válaszol
shalafi66 Írta:Az oldalfalakra fölösleges csillapítóanyagot tenni, az állóhullámok hatása épp ott nem csökkenthető. Valahol a doboz közepe felé kell pozicionálni a csillapítást.
Köszi
Válaszol
Sziasztok!

Videoton DC2550A típusú hangfalakat szeretnék felújítani.
Olvasgattam a fórumokat, annyit szűrtem le, hogy a magas hangszórót cseréljem le HG2,5-464 -re és, hogy a gyári hangváltó helyett kellene egy normálisan tervezett.
A közép és mély hangszórót "elvileg" elég lesz újra peremezni?
Nem kellene inkább az utángyártott hangszórókból bele tenni?

Csináltam 1-2 képet róluk:
http://videoton.grizzly.fotoalbum.hu/vie...d/12028780

Köszönöm a segítségeteket! .szia.
Az út ott kezdődik, ahol az aszfalt véget ér...
Válaszol
Úgy emlékszem, azt szoktam írni, hogy a magas és középhsz cserélhető, a magasnál elég csak a pillét is akár, de ügyelni kell, hogy központos legyen.
A mélyhangszórót lehet javítani, vagy a kisebb, HA25-479-re cserélni, az eredetinek megfelelő 451-es rajzszámú ma már nem jó zárt dobozba.
Válaszol
Grizzly Írta:Csináltam 1-2 képet róluk:
http://videoton.grizzly.fotoalbum.hu/vie...d/12028780

Köszönöm a segítségeteket! .szia.

Szia!
Én a mély peremezésre szavaznék, de ha cseréled, akkor érdekelne a két kikerülő mély (és a közepek is).
A képeket elnézegetve, szép állapotban van külsőre az a Dyras készülék, de ez a hangfalpár szerintem valami komolyabbat érdemelne. Ha lapozol pár oldalt a magnósok évkönyvében a következő Siemens RS-722 pl. már megüti a Hi-Fi mércét és combosabb is.
Azt meg egy hozzáértő magyarázza már el nekem is, hogy egy adatlap szerint 0,5% torzítású STK végfok IC-ből a Dyrasnál hogyan építettek anno 4-8%-os torzítású végfokot??? .aaa.
Üdv.
Válaszol
shalafi66 Írta:A mélyhangszórót lehet javítani, vagy a kisebb, HA25-479-re cserélni, az eredetinek megfelelő 451-es rajzszámú nem jó zárt dobozba.

Szia!
Az új lemezkosaras hangszóró jó lesz az alukosaras helyére, mert anno mintha azt írtad volna valahol, hogy az alunak kicsit nagyobb a kivágása?
(Most éppen magam ellen beszélek.) Smile
Üdv.
Válaszol
Nincs nagy különbség, egy pár mm, ettől még használhatók egymás helyén. De van még 250-es alukosár is, ha jól emlékszem.
Válaszol
GARFIELD13 Írta:Azt meg egy hozzáértő magyarázza már el nekem is, hogy egy adatlap szerint 0,5% torzítású STK végfok IC-ből a Dyrasnál hogyan építettek anno 4-8%-os torzítású végfokot??? .aaa.
Üdv.
Kérdés, hogy ki mérte, és hogyan? Smile
Válaszol
shalafi66 Írta:Kérdés, hogy ki mérte, és hogyan? Smile

A 0,5 az STK adatlapon szerepel, a Csabai Dániel meg nem a méréseiről volt híres, hanem a gyári leírások kritika nélküli átvételéről a Magnósok évkönyveiben.
A Dyras-tól meg nem tűnne nagy ötletnek ha felfelé hazudták volna torzításokat a gyári leírásban, 4% 5 Watt, 8% 10Watt, (de ez még így is jobb, mint a kisebb Dyrasra írt 5% 2 Watt és 10% 4,5 Watt.) Ennél talán már egy Disco Baby is jobb volt anno, pedig az nem is ismerte az STK-t. .ordog.
Válaszol
shalafi66 Írta:De van még 250-es alukosár is, ha jól emlékszem.

Prelu mélyközép komplett lengő nincs esetleg? .torz.
Válaszol
Érdekes érdekes..

Van egy javított M21 fehérváron, de az nem olyan szép már.

Épp a tőled kapott 386-osokat forrasztom közben.. .monokli.
Válaszol
shalafi66 Írta:Érdekes érdekes..

Van egy javított M21 fehérváron, de az nem olyan szép már.

Épp a tőled kapott 386-osokat forrasztom közben.. .monokli.

Ma megyek a 1,5 "párért". Majd küldök képet, hogy milyen a javított, mert vannak balsejtelmeim. Viszont jövő hét második felében megyek Balatonkenesére így be tudnék érte menni fehérvárra ha szerinted érdemes. .?.

Laptop szekció:
Ha tovább akarsz lépni, két és fél Compaq Armada 100s hánykódik nálam feleslegessé vállva. 8)
Válaszol
Hát szerintem túl sokat kellene küzdeni vele utólag.

Ez mindig jó hír, ha tényleg fölösleges, akkor örömmel veszem (ha még van rajta LPT port Smile ). Az egyik 386 már megy, valószínűleg fehérvárra kerül épp. Igaz csak 127 megának látja az 500-as vinyót, de a doshoz az is több mint elég. Most így utólag is köszönöm mégegyszer. Big Grin
Válaszol
shalafi66 Írta:Big Grin

Mail ment.
Válaszol
Szevasztok!

Meg tudná valaki mondani, hogy a DC2050-es hangfalakban a közép hangszóró milyen módon van bekötve? Fordított polaritással vagy simán?
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 10 Vendég