Üzenetek: 1 465
Témák: 3
Értékelés:
0
Már meknésztem ittvigyorrog elötem 2db originál Tungsram. Nullkilóméteres. Aszcsak nemhamis .?.
- Ajándékot hoztam, malájok fejedelme. Aquamarinkék.
- Az ajándék szép, de ilyet már ettem.
Üzenetek: 7 892
Témák: 30
Értékelés:
1
 Köszönöm. Már a megnézést is.  Ha szükség lesz rá, jelentkezek.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Üzenetek: 376
Témák: 8
Értékelés:
2
HorsePower Írta:Már egybesűrítettem az AET-ba mindent, kicsit szűk volt a hely de megoldottam .tor. .foghijas. Benne van minden!
A holnapi találkozó még szerveződik, végleges csak holnap lesz, de megbeszéltük Garfieldal a dolgot.
Leadtam a dobozt Pesten, a továbbiak már a MÁV-on múlnak. :-)
Értékelés:
2
shalafi66 Írta:Nagyon köszönöm, megvan az aet, és a többiek, meg egy pár DC 2050 is, azokról a javítások között írok majd. .eros.
A hagfalak esztétikai rendbetételét (szövetcsere) és a hangfalkábel jelenlegi "esztétikus" kialakítását megoldom majd, csak a hangszórók legyenek rendben benne. Mentségemre szóljon, kb. fél órával azelőtt kaptam meg őket a Muhi csata emlékművénél, mielőt leadtam. Mondjuk majdnem úgy is néznek ki mintha résztvettek volna a csatában :-).
Kérdéseim: Nagy szentségtörés lenne, ha egy csatlakozót tennék fel rá, vagy a gyárival megegyezően csak a kábel lógjon belőle? A plusz csatlakozó ront rajta? .?.
Üzenetek: 7 892
Témák: 30
Értékelés:
1
Pedig majdnem nekiveselkedtem a hangfalselymet lecserélni.  De naggyon "ronda" meló, ezér nem is szívesen csinálom.  A magashszeket szintén cserélni fogom.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Értékelés:
2
shalafi66 Írta:Pedig majdnem nekiveselkedtem a hangfalselymet lecserélni. De naggyon "ronda" meló, ezér nem is szívesen csinálom. A magashszeket szintén cserélni fogom.
Mindent cserélj, amit kell. Lényeg az, hogy jól szóljon. :-) A szépészeti beavatkozással majd utána én küzdök.
Értékelés:
0
Birtokba vettem az RA-t. Lesz vele munka...
Sajnos a TDA7294 végfokról le kell mondanom a fizikai beépíthetetlenség+hűtőbordák múltidős mivolta okán. Ami azért kár mert már megvan. Alternatívának a az LM1875-öt választottam, ami viszont még nincs meg. Ellenben tökéletesen illeszkedik (azaz fog) a trafóhoz tápfeszültség és teljesítmény szempontból is. .taps.
Üzenetek: 283
Témák: 2
Értékelés:
0
Végre célba ért! Örülök neki. Egyébként véleményed az állapotáról?
Értékelés:
0
Hááát... elsőre eléggé lehangolt, hogy van pár olyan hiányosság amiről nem esett szó, ezt nem kívánom részletezni mert hosszú lista. Majdnem számítógépet ragadtam hogy visszakunyeráljam Shalalától a könnyelműen átadott holmikat hogy mono garázsrádiót csináljak belőle. Aztán csak nekiduráltam magam, elkezdett hasonlítani tervezői által megálmodott mivoltára. De még sok munka lesz vele. .forog.
Értékelés:
0
Elkezdett készülni a végfok alapja az LM1875höz. NYÁK helyett HÁK (Huzalozott ÁramKör) lesz, anyaga 2mm-es bakelit lemez (erről biztos nem válik el a fólia, mert nincs rajta HIHI), 2mm-es csőszegecsekkel forrpont gyanánt. Mit szóltok az elfeledett technológiához? Csöves rádióban láttam illet utojjára az 50es évekbül. Egy db mérete 3x4 cm.
Na mostmár pihenek kicsinyt. .cigi. .pia. .zzz.
Üzenetek: 577
Témák: 4
Értékelés:
0
h_jozsi Írta:Elkezdett készülni a végfok alapja az LM1875höz. NYÁK helyett HÁK (Huzalozott ÁramKör) lesz, anyaga 2mm-es bakelit lemez (erről biztos nem válik el a fólia, mert nincs rajta HIHI), 2mm-es csőszegecsekkel forrpont gyanánt. Mit szóltok az elfeledett technológiához? Csöves rádióban láttam illet utojjára az 50es évekbül. Egy db mérete 3x4 cm.
Na mostmár pihenek kicsinyt. .cigi. .pia. .zzz. Már így is túlbonyolítod. .forog. .haha. Ehhez az iccéhez még ez se köll.Fölhanyintod a hüttőbordára,oszt drótdarabok,alkatrészlábak...aszt had szóójjon(hangosan a zének). .pia.
Üdv Doki!
Üzenetek: 1 290
Értékelés:
0
h_jozsi Írta:NYÁK helyett HÁK (Huzalozott ÁramKör) lesz, anyaga 2mm-es bakelit lemez (erről biztos nem válik el a fólia, mert nincs rajta HIHI), 2mm-es csőszegecsekkel forrpont gyanánt. Mit szóltok az elfeledett technológiához? Nekem ilyenen van a váltóm összerakva, de az én bakelitlemezem 4-5 mm vastag 
Szintén szegecselve  Hihi.
Üdv, Péter
Értékelés:
0
doki Írta:Már így is túlbonyolítod. .forog. .haha. Ehhez az iccéhez még ez se köll.Fölhanyintod a hüttőbordára,oszt drótdarabok,alkatrészlábak...aszt had szóójjon(hangosan a zének). .pia. Elkészült az egyik panel, de nem teccik. Lehet hogy ez holtvágánynak bizonyult. Túl sok helyet foglalnak el csőszegecsek ezen az apró panelon, nagy a zárlatveszély. Alighanem kihajigálom a szegecseket, csak az ICnél meg a bekötési pontokon hagyom meg, aztán a Doki módszer szerint átfűzöm a lukakon az alkatrészlábakat és úgy forrasztom a saját drótjaikkal össze öket. Ez egy újfajta hibrib áramkör... .hehe.
Értékelés:
0
Sikkerült kunyerálnom egy digikamerát úgyhogy láthatóvá teszem a helyzetet. .kaloz.
A három hútőbordából egy volt meg, így PII osztályú processzorhűtőtönk került a helyükre. Ez ugyan kb. 12 mm-rel rövidebb, viszont mint látható 4x-5x nagyobb hőleadó felülettel rendelkezik. Így lemondhattam a harmadikról, bőségesen elég lesz. Volt még felettük elegendő hely rugós hangfalcsatlakozónak is. Ezt fordítva kellett szerelni, de ez nem okoz problémát sőt könnyebb a hozzáférés. Lehet hogy átkapcsolható lesz a régi meg az új (A-B) között. Sőt még megfontolom, hogy a szabad helyre kivezetem az előfok kimenetét és a végfok bemenetét egy-egy pár RCA aljzatra.
http://img189.imageshack.us/img189/774/ra6363a0sx.jpg
Belülről ide fognak kerülni a végfokok. Így egymás mellett lesznek nem fog a dekóderig elterpeszkedni a végfok.
http://img196.imageshack.us/img196/3937/ra6363b9dp.jpg
Az utolsó képen az Orionosított dekóder látható, TCA 4500 lelkületű.
http://img196.imageshack.us/img196/3626/ra6363c7ix.jpg
Maj még folytatom. .??.
Értékelés:
0
Itt a folytatás. Esztétikailag etyáltallán nemteccett a csösszegecses bakkelit nyák úgyhoty marattam a hatyományos réz fóliás verzsiónál a Mócsing féle lézervasalás teknologgiával. Íme asz erredmény:
http://img130.imageshack.us/img130/1795/ra6363d3hm.jpg
http://img352.imageshack.us/img352/3397/ra6363e0xe.jpg
Asz el készült végfokkok:
http://img95.imageshack.us/img95/4384/ra6363f5jy.jpg
Elkókat számüsztem a hangfrekkvencijásjel úttyából mék a viszacsattolásba is.
Beépittve asz RA63636ba:
http://img95.imageshack.us/img95/1554/ra6363g4kt.jpg
Mosmár esz szól a sajját uj vég fokkoszatával. Csak rohattul lekelett tekerni a méjet mer szagatta a dob hártyámat a ludnesz. .aaa.
Üzenetek: 2 277
Értékelés:
0
Így is jó a panel , de ha nagyon spéci akarsz lenni filcel ki lehet korrigálni a kisebb hibákat , ahogy már írtam .
Szerintem a fiziológiai szabályzást kössed ki , fölösleges .
Értékelés:
0
Utylesz. Halgatha tatlan. Pl. a HA13-478 basreflekszben még nemszolt ijen embertelen méjen.
Üzenetek: 64
Témák: 0
Értékelés:
0
Szerintem szegecsek helyett praktikusabb és esztétikusabb is lenne sorkapoccsal megoldani...
Én arra gondoltam, hogy legközelebb veszek ilyen pc csatlakozót, abba beledugom a tda2030-at és utána azzal kábelezem a panelra, így a táp nem a rézfólián futkozik, hanem egyből az IC pocijába jut 
így kiesik a rövidzár esélye és könnyebb a szerelés is...
Többek között egy IC csere miatt kellett egy nyákomat ujra marnom  feljott a réz 
És akkor a panelba meg csak sorkapocs menne...
A lábakra mehetne csúszóvilla is...
Vélemények, 5letek?
THX:
---ZoLee---
Értékelés:
0
Mint láthattad, a szegecselés el lett vetne. A mechanikus rögzítésű kötésekről azt kell tudni - és emiatt kell kerülni az alkalmazását - hogy fennáll az oxidáció és a kémiai reakció veszélye, míg a forrasztásnál nem.
Értékelés:
0
Kedves Cukor .
Milyen pákát használsz ?
Üzenetek: 64
Témák: 0
Értékelés:
0
Persze, az igaz, hogy a forrasztás a legtökéletesebb...
De befuttatva a vezetéket, jol becsavarva szerintem nem gáz...
A pákám sima Hódos 
Tervben egy 24-es páka, állomást meg házilag:
Van kapcsi, minden...
Értékelés:
0
Lehet hogy túl melegíted , azért váli fel a fólia .
Értékelés:
0
Vannak silány nyákok is, nem mindegyik bírja a kánikulát. .tuz. Érdemes vastagabb fóliájút venni, az többet bír.
|