A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OFF-tanoda
Jó, hogy nem szélessávúval csináltad. .zold.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Van valakinek elfekvő WM61-es kapszulája ?
Válaszol
Egyébként készül a doboz, már csak a reficső, meg a hangfalcsati hiányzik a kivágatlan előlappal egyetemben. Ritka ronda lett, úgyhogy majd be lesz vonva valami kárpittal
Válaszol
shalafi66 Írta:Jó, hogy nem szélessávúval csináltad. .zold.
Lehet, hogy elnéztem, az egy passzív radiator akar lenni, és így már minden tiszta.
Válaszol
shalafi66 Írta:Velem együtt hatan dolgoznak a H2000-nél, egy "titkárnő" Ágota, a cégvezető Sanyi, az üzemben Tamás, és két nyugdíjas hölgy nagyjából fél-fél műszakban viszi a gyártást. Egyelőre ez kb. 10 000 db hangszórót jelent évente. Most úgy tűnik, ez az állapot végleges.
Én csak egyet nem értek. A cég és elődje fehérvári, kollégáid szintén, de te meg Mezőkövesden élsz és tudtommal eleve Heves megyei vagy.
Hogy sikerült ezt összehozni? Smile
A 10.000 db hangszóró az összes keresletet kielégíti, vagy volna még felvevőképesség? (az összes alatt nem egy-két kívánságműsort értek, hanem kumulált keresletet)
Üdv: Crockoo
Válaszol
DjTaRsY Írta:Járatom a rendszert. És így képzelem el a doboz forgalmazását.
http://kepfeltoltes.hu/071022/DSC02316_w...es.hu_.jpg
Valaki még el is hinné, hogy 1200W sajnos
Ezt a style-t ajánld be a cukivagyok.hu oldalon... szerintem lenne vele sikered Big Grin
Válaszol
Ki a dizájner Dj? :-D
Válaszol
Crockoo Írta:Én csak egyet nem értek. A cég és elődje fehérvári, kollégáid szintén, de te meg Mezőkövesden élsz és tudtommal eleve Heves megyei vagy. Hogy sikerült ezt összehozni? Smile
Miskolcon születtem, a szépemlékű vasgyári kórházban, Mezőkeresztesen éltem életem első 16 évét, aztán Mezőkövesdre jutottam. Volt némi személyes ismeretség a H2000-el, aztán ez lett belőle.
Crockoo Írta:A 10.000 db hangszóró az összes keresletet kielégíti, vagy volna még felvevőképesség? (az összes alatt nem egy-két kívánságműsort értek, hanem kumulált keresletet)
Annyit gyártanak, amennyi elfogy.
Válaszol
shalafi66 Írta:Volt némi személyes ismeretség a H2000-el, aztán ez lett belőle.
Annyit gyártanak, amennyi elfogy.
Így már érthető. Én azt gondoltam volna, hogy tanulmányaid után kerültél az egykori Videotonhoz, esetleg ott is éltél vhol a környéken, majd visszaköltöztél... de nem Smile
Ami a produktivitást illeti: 250 munkanappal számolva ez napi 40 hangszóró, és ha van a két idős hölgy, valamint a cégvezető és a másik kolléga az üzemben, és még Te, akkor ez 8 hangszóró fejenként, naponta. Bár életemben nem építettem még hangszórót, viszont figyelembe véve azt, hogy félautomata (és félig kézi) az összeszerelés, valamint a két hölgy félműszakos, akkor korrigálva 4 fő, 40 db, az 10/fő/nap. Kb 48 perc egy darabra. Igaz, ebben benne van minden egyéb tevékenység is. Érdekes kis manufaktúra a H2000 Wink
Válaszol
Nemnem, Big Grin csak hárman dolgoznak az üzemben, ez a maximum. Ebből kettő félműszak, vagy még annyi sem, mert az egyikük sokat betegeskedik sajnos, így kb 20db egy emberre naponta. Bár ez sem igaz így ebben a formában, mert a szerelést Tamás végzi, a többiek csak a keze alá dolgoznak.
Válaszol
Lala mindig új matematikai elemekkel rukkol elő. Big Grin Utána kiderül, hogy végülis két ember készít 10.000db-ot, mert a háromból egy mindig kávét főz vagy mosogat. Wink .torz. .torz.
Válaszol
Igazából azt akartam írni, hogy majdnem egy ember csinálja. .forog.
Válaszol
Persze. Nálunk meg 50 ember készít sebességváltót, csak a másik 500 előkészíti nekik. .torz.
Válaszol
shalafi66 Írta:Igazából azt akartam írni, hogy majdnem egy ember csinálja. .forog.
És azt az egyet Sztahanovnak hívják Smile
Válaszol
Sziasztok!

Nemtudtam hova tenni így ide került ez a kis kétutas vegyes hangfal.
Mivel ma sztrájk volt a mávnál és nem járt a vonatom ezért inkább otthon maradtam és építésbe foktam unalmamban.
A hangszórók: AKAI 13 centis 13Wos ezeréves csoda és a másik hangfalamból kibuherált SAL DTF12
A doboz 9L reflex, 19-es jóminőségű pzdorja.
A váltó egy 4,7 uf-os kondi a magas elött. Az is egy használt elektrolit (nem volt itthon más)
A doboz kezdetleges: http://img142.imageshack.us/my.php?image...251rk6.jpg

és az eddigi mérés:
http://img80.imageshack.us/my.php?image=nvtelengg6.jpg

üdv: vava
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
ez videkotton, és 35Watt. Wink Tedd abba troppikba.
Válaszol
Át raktam de innen csak te tod kitörölni Smile
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Kedves Mindannyian!

November 2-3-4.-én lesz 10-18 óra között, a Westend-Hiltonban az idei Házi Mozi és High-End Show, Budapesten.
Belépőjegy 2.000.-Ft-ért, vagy internetről előre-regisztrálva 1.000.-Ft/fő.
( digitalis-hazimozi.hu )
Nézzük, hallgassuk meg, ezt javaslom.

Üdv! SMA
Válaszol
Nem vagyok benne biztos, hogy túl sok értelme volna.
Válaszol
Mi van emberek? Fagy az élet? Nekem meg most no suli. a Kóterrendszer pedig úgy módosult, hogy kárpittal be lesz vonva a doboz maga, kivéve az első, préseltfa lemez (asszem), az le lesz kenve, valami lazúrral talán, és az fog fényesedni a fekete kárpit mellett. Kérdés: a HA15-nek elég lesz e az az 5mm széles lemez (elég merev), vagy erősítsem meg valahogy. A HTML-t meg elkezdem készíteni, sokat balfékeskedtem, majd meglássátok.
Válaszol
.torz.
Válaszol
shalafi66 Írta:.torz.

Akkor ezt figyeld.
http://www.djtarsy.extra.hu/koter.htm
Bátorkodtam megcsinálni, ahol tartunk addig. Tehát nem végleges! (korán sem) Remélem jól látható, 1680*1050-es felbontáson valahogy nem tudtam 1024-re optimalizálni
Válaszol
Ne gonoszkodj, inkább mailt olvass. :-D
Válaszol
DjTaRsY Írta:

Akkor ezt figyeld.
http://www.djtarsy.extra.hu/koter.htm
Bátorkodtam megcsinálni, ahol tartunk addig. Tehát nem végleges! (korán sem) Remélem jól látható, 1680*1050-es felbontáson valahogy nem tudtam 1024-re optimalizálni
Lehet csak az operamini vacakol, de nekem egy kép sincs az oldalon. :-o
Válaszol
IE-ben is csak a képtartók látszanak, talán a képeket is fel kellett volna tölteni az oldalra. Az "üdv_elemei" nevű könyvtárra gondolok, amelyben a képek vannak, image001.jpg és társai.
Válaszol
Én sem látom a képeket Sad
Válaszol
Firefoxal látjátok csak, mert ékezetes az url.
Válaszol
shalafi66 Írta:Firefoxal látjátok csak, mert ékezetes az url.
... ami nagyfokú amatőrségre vall Sad
Válaszol
Hát igen, csak kérdés, hogy a szerkesztő, vagy pedig a böngszéő(k) részéről. Big Grin
Válaszol
DjTaRsY!

Szép munka! Bár én a magaskat jóval közelebb raktam volna a mélyhez .forog.

üdv: vava
Válaszol
Anyám. Nem gondoltam volna, hogy az éjjeli munkámat így elrontom.
[Kép: ff_userbar.gif]

Megnéztem nekem jó volt. IE-t nem használok, többit főképp nem. Az én firefoxom saját magam által tuningolt (nem sufni, komoly eredmények). Mérföldekkel jobb, mint a többi böngésző (szvsz)
A hibát javítom. Szerk.: A javított verziót, az IE szintaxishibával, rosszul jeleníti meg. Erre ezt tudom mondani. http://portableapps.com/apps/internet/firefox_portable

Szerk2.: http://www.djtarsy.extra.hu/koterjav.htm
És szeretnék mindenkitől elnézést kérni a kellemetlenségek miatt, legközelebb jobban figyelek
Válaszol
Jól van az, így ékezet nélkül már o/a-val is látszik.
Válaszol
shalafi66 Írta:Hát igen, csak kérdés, hogy a szerkesztő, vagy pedig a böngszéő(k) részéről. Big Grin

Idézet:<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="ProgId" content="Word.Document">
<meta name="Generator" content="Microsoft Word 10">
<meta name="Originator" content="Microsoft Word 10">

Na, itt a hiba! Smile Nem szeressük az IE-t, de Worddel szerkesztjük a html-t.
És nem vesszük figyelembe, hogy a szervereken nem XP fut, hanem Unix, esetleg Linux, azok meg nem igazán szeretik az ékezetes betűket...
Válaszol
Jegyzettömbbel való szerkesztéshez nem akartam nekiállni. Weblapszerkesztéshez nem értek, Új Oprendszeremen még nincs fent egy normális sem. Mivel nem is akarok weblapszerkesztéssel foglalkozni, nagyon nem is fogok word-ön kívül mással szerkeszteni.

És hibáiból tanul az ember. Tanultam
Válaszol
fdsa Írta:hanem Unix, esetleg Linux, azok meg nem igazán szeretik az ékezetes betűket...
Ez nem így van. Fent említett rendszerekenek semmi gondjuk az ékezetekkel. Ez most a böngészők gyengesége. Az FF már rég tudja az ékezeteket, ez egy jó pont neki, hisz a többi még most sem.

Épp ezért sajnos nem használhatjuk URL-ben... Wink
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 30 Vendég