A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OFF-tanoda
shalafi66 Írta:
Wagnerur Írta:De szép és jól játszik.
Az kevés, hogy szeressem.
Nem baj, mi szeretjük helyetted is. ;-) A tic-tac jó. Csak 2 kalória van benne. :-D
Válaszol
Tarsy kollega óriás felvedezést tett a "kóter rendszer" témájában Smile Majd gondolom közli hogy hogysmint alakult a dolog Smile Wink
senkisem se nemcsinál se senkivel se semmit se nem ! Smile
Válaszol
Hülyének néznének, ha elmondanám. .oh.
Válaszol
bluefish Írta:Tarsy kollega óriás felvedezést tett a "kóter rendszer" témájában Smile Majd gondolom közli hogy hogysmint alakult a dolog Smile Wink
Hamarosan épít egy hornt, csak arra vár míg üres lesz pár napig a szomszéd szoba? ;-)
Válaszol
DjTaRsY Írta:Hülyének néznének, ha elmondanám. .oh.
Ne légy ilyen szégyellős. Ígérem, kevésbé nézlek hülyének mint magamat. (ez ugyan nem sok jót ígér, mert erős önkritikám van :-D )
Válaszol
Hornt nem én kollega építem. Smile. (ma egyébként bevetésre mennek a ha31ek, meg kell nézni, a kultúrházban milyen hangzást nyújt)

Már mondtam, hogy a kótrrendszer dobozai egymás mellett nem ad mélyet. Most végre pár hónap után eszembe jutott csavarhúzót vinni, és megfordítani a mélyen a polaritást. Na azóta kicsit többször halkítatják le Tongue

Félévi átlag: 4,61 (na valamivel kombenzáltam a hülyeséget)

Szerk.: Kicseréltem a Tesla magasat az egyik hangfalban. A hangja ugyanolyan sz*r, mint eddig, csak most van magas. Förtelmesen rossz Sad
Szerk 2: Megcsináltam, most eléggé tűrhető hangja van.
Válaszol
Én még mindig azt mondtom Tarsy, hogy add el a SAL-os hangfalat, és építs egy kétutas H2000-ret a 2.5öst hagyd meg, add el a TEslával Smile Wink És valami jófélét alkoss a helyükre Smile A hangja azért rossz még mindig, mert találkozott a SAL a HG2.5ös dómmal és megy a harc Smile GYorsan HA31et a dobozba bele Big Grin meg saját hangváltót... minimum Wink Az a kóteros nagytölcsér dolog inkább hammer barátunk ra érvényes Big Grin xD Tarsy, tényleg elkezdte építeni, a büfögős szekrényeket ? Kíváncsi vagyok misül ki belőle Smile max 2 lengőtekercs Smile
Válaszol
Kicserélt magas, rossz képek, csak mondom kész Smile
http://www.djtarsy.extra.hu/magascsere.htm

Rendes magassal sem tudom eladni, nem kell senkinek.Pedig megválnék tőle, elhiheted. A szobámba egy kis kétutast annyira szeretnék. Keskeny magas cseresznyefaszínnel... De egy darabig még csak elképzelés lesz
Válaszol
Gondban vagyok ! Tudna nekem valaki segíteni, abban, hogy hogyan csináljak meglévő 0.33mH-s tekercseimből 0.22mH-st ? Légmagos tekercsről volna szó, a csévetest az 16mm átmérőjű, a huzal átmérője 1.2mm, sajnos a huzal hosszát nem tudom megmondani, sem azt hogy hányszor van rátekerve ! :S Megbontani nem akarom annyira, mert egy napig tekergethetném utánna Sad Köszönöm előre is !
Válaszol
Levelet kaptam megint:

Idézet:Szia Xxxxxx!

Tegnap délután 17.00 órakor megrendelték a 100-ik csomagot is, azaz elkelt az összes SurányiHIFI NO WATT.

A holnapi napot a a futárszolgálattal kapcsolatos teendőkkel töltjük, így aki belefért TOP 100-ba, az kb. 15 napon belül kapja meg a NO WATT-t.

Viszont ha lecsúsztál erről a lehetőségről. . .Hát most azt kéne írnom, hogy ne bánd, lesz még hasonló lehetőség, de az a helyzet, hogy ilyen lehetőség mégegyszer nem lesz.

Ha Te is benne vagy a TOP 100-ban, akkor gratulálok!

Köszöntelek egy új világban. Egy olyan világban, ahol az autóhifid fejlesztése soha nem látott szintre fog emelkedni.

Valaki az ingyenes autóhifi tanfolyam kapcsán azt mondta, hogy a haverjai nem akarták elhinni, hogy a tanfolyam alapján építette a hifijét és egy valóban kis költségvetés mellett hihetetlen eredményeket ért el. . .

Ha Ő hihetetlen eredményeket ért el, akkor nem tudom megfogalmazni, hogy Te mi előtt állsz. . . Fantasztikus lesz, meglátod!

Viszont ha Te valami oknál fogva a TOP 100-ról lemaradtál. . . Nem tudom, hogy mit írjak. Sajnálom!

Üdv: Surányi Ferenc

Tippeket kérek, vajon belefértem a TOP100-ba? .forog.
Válaszol
Halleluja, kinőtt a lába...
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
fdsa Írta:Tippeket kérek, vajon belefértem a TOP100-ba? .forog.
Bele.

Bluefish.
Van induktivitásmérőd ?
Válaszol
Szerintem nem fértél bele.
Válaszol
SEAS Írta:Szerintem nem fértél bele.
Nem bizony Sad
Nekem egy ingyenes tanfolyamot igértek, ahol megtanulhatom a nagy titkokat, aztán el akartak adni 4 db CD-t 23 500 Ft-ért, rajta valódi szaktekintélyek hangjával, és most itt állok tudatlanul, magamra hagyva. Lehet, hogy azt csinálom, mint a fórumának a levelezőinek legalább a fele; odamegyek, és azt mondom: Ferikém, rájöttem, hogy Ti ehhez sokkal jobban értetek, csináljatok nekem jó hangot az autómba! .sir.
Válaszol
Egy vicc az egész, legalábbis a határán van. A megfelelő azt hiszem ez a smile: XD
Válaszol
Mócsing Írta:
fdsa Írta:Tippeket kérek, vajon belefértem a TOP100-ba? .forog.
Bele.

Bluefish.
Van induktivitásmérőd ?
Sajnos ezzel a gondal küzködök Sad hogy nincs... viszont hobbielektronika fórumon találtam egy nagyon apró kis 50kb-os programot amibe az adatokat beírva (cséve belső átmérője,csévehossza,huzal átmérője,kíváncs induktvitás) és kidobja hogy pl 7.73 méter huzal kell, és 118 tekerés a 0.22höz. Megbízhatok ebben a programban, vagy véletlenül sem ? .forog. Amik most vannak monacor tekercseim, azokat le fogom mindet tekerni mégis, mert sajnos olyan cudar módon van feltekerve, mint valami cérna... és a huzal pedig nagyon jó belőle... ezért abból fogom újra tekerni a 0.22eseket. Egyetlen lehetőségem van a mérésre, bevinni suliba, és elektro laborba elkapok egy oszcilloszkópot vagy mifenével mérik azt...tehát induktivitás mérőt xD...
Válaszol
Az mejne módszer .
Eldöntöm milyen induktivitásokat akarok ,és a legnagyobbnál egyszámmal nagyobbat rendelek Shalafiéktól . Megsaccolom mennyit kell letekernem a legkisebb értékhez ,amit természetesen sosemtalálokel . Kishelyen megkotrom ,a kezdő vég ,és a kotrás között megmérem . Kiderül hogy még letekerni ,vagy visszatekerni kell . Mikor pontosan megvan a kivánt érték ,ott fűrészlappal óvatosan befűrészelem a csévét . Kihúzom a drótot , 5cm-es hurkot csinálok ,aztán folytatom a következőig . 4-5 kotrással meglehet találni a kívánt induktivitást . Nálam 5-6 kivezetés is van tekercsenként . Kisérletezni szerintem megfelel .
Ja,és a kotrásokat megkenem világoslila körömlakkal ,hajszárítóval megmelegítem, azutánn folytatom a tekerést . Valószínü akkorsem lenne gond ha nem lakkoznék ,mert kicsi a valószinüsége hogy két kotrás érintkezzen .
Úgyolvastam ,az a tekercsszámoló nemvalami pontos .
Válaszol
...surranóhifi...hehe

...de mit kezdek 100csomag wattával ?
...mindenesetre ingyen megtudtam,hogy én vagyok a hüje....

...viktor is megmonta,hazudik a gyurcsány...

...kezdek látni !...de én hallani szeretnék
pia nyer
Válaszol
fdsa Írta:Levelet kaptam megint:

Surányi Ferenc Írta:... akkor nem tudom megfogalmazni, hogy Te mi előtt állsz. . .
Röhögés?
Válaszol
Wagnerur Írta:
fdsa Írta:Levelet kaptam megint:

Surányi Ferenc Írta:... akkor nem tudom megfogalmazni, hogy Te mi előtt állsz. . .
Röhögés?
A legelső invitálást valószínűleg egy haveromnak köszönhetem, aki regisztrált nála. Róla (a haveromról) annyit kell tudni, hogy 12 évig egy jónevű magyar elektroakusztikai gyár fejlesztésén dolgozott gépészmérnökként. Valószínűleg jót akart nekem, de tájékozatlansága sok sörébe fog kerülni .haha.
Válaszol
Ráse ránts ,röhögni jó !
Válaszol
Mócsing Írta:Ráse ránts ,röhögni jó !
De én szerettem volna megosztani a tudást veletek! Shalafi is erre kért, gyűjtöm is az infot, de most zsákutcába kerültem Sad((
Válaszol
Mócsing megpróbálom a te módszeredet is csak az a gond, hogy nem tudom mivel mérni, és suliba is csak kb 10 percem van hogy rámérjek egy tekercsre... egy szünet, mivel nem elektro szakra járok. Az is lehet, hogy innen rendelek inkább Shalától 0.22es tekercset, de az a gond, hogy a 0.8as huzalból készült tekercs sztem 100 wattnál nem bír sokkal többet. ez igaz elméletileg ? az ellenállás és a kondik kivezetése is 0.8mm körül van mégis bírja a teljesítményt ... a tekercs mérne bírná ? :-) bocs ha hülye a kérdés Smile Köszi a váalszt Smile !!
Válaszol
Fdsa.
Roppant egyszerü, végezd el a tanfolyamot . Habár, neked már annyi , kiestél a százas topból .
Bluefish.
Megcsinálnám neked , feltéve ha a postázás miatt megér annyit .

A kondin és az ellenálláson kisebb áramok folynak .
Válaszol
Mócsing - hát kiestem bizony Sad

bluefish, ha megadod a körülményeket, szerintem shalafitól megkapod a megfelelő terheléshez illeszkedő tekercseket. A tekercseket rendszerint a melegedés teszi tönkre, leolvad a szigetelés, menetzárlatos lesz a tekercs.
A hangváltó tekercseinek az átmérője rendszerint legalább 10-szer nagyobb, mint a hangszóró lengőcsévéjén lévő drót átmérője.
Válaszol
Nos hát köszönöm szépen a válaszokat ! Igazából azt a fene se tudja, hogy milyen vastag drót van a lengőcsévén Smile Csak a gyártó tudná megmondani. De sztem 1.2mmes tekercs már tűrni fog egy 300 wattot tutira. Majd írok, hogy mi lesz a folytatás. Tényleg köszönök mindent !
Válaszol
Attól függ egyébként, hogy hol van az az induktivitás váltón belül. A 220.u.H gondolom, hogy nem mélyhsz elé került, szóval oda bőven jó lenna a 0,8-as madzag is, sőt talán áldásos lenne még vékonyabból tekerni...

Egyébként a 600W-os beast nevű szörnyeteg lengőcsévéje 0,28-as drótból volt tekerve, mint a 100W-os HA31... Szóval tényleg csak a gyártó tudja, de nem jellemző, hogy túlzásba vinnék a huzalvastagságot.
Válaszol
Őőőő igazából az a helyzet, hogy tegnap este kaptam e-mailbe egy linket azt hiszem hogy ez : www.the12volt.com és ebben állítólag bevállt váltó tervező van. Előtte whitefül féle progival számoltam de az nem jó, ezért áttértem erre, és teljesen mást számol, valamivel korrektebbek az értékek is sztem. Whitefülnél 3.rendű váltót terveztem, úgy hogy a mély 4 ohmos így lowpassfilterbe kidobott 2 db 0.22mH-s tekercset. De azóta kaptam egy ötletet, hogy elég lenne a 12dB/oktávos is. Tapasztalatból mondta az illető. És ő adta a linket is amit előbb említettem, És ott számoltam egyet, ott pedig 4 ohm 3000Hz-es Fx 2.rendű váltó, és low pass filternek 0.3as tekercs jött ki majd megnézem, hogy a 0.33as tekercseim mennyi eltérést okoznak, és lehet így hagyom őket. a magashoz vsz Innen fogok rendelni 0.42-es tekercseket. Már csak az a kérdés, hogy megtalálom-e a másik 0.33as tekercsem kósza 2 éve láttam valamelyik dobozban. Smile Shala ha nem találnám meg, akkor 0.3as tekercs ami minimum 1es drótból van az mennyibe fájna nekem ? :? .sokk. köszi előre is !
Válaszol
Módosítsd az fx-et annyira hogy 0.33-as keljen bele .
Válaszol
bluefish, milyen hangszórókat vagdosol te itt most össze meg vissza? Hm?
Válaszol
Mivel bátyámnak terveztem múltkoriban a ha18as ládákat, és azokra sajnos mégsem lesz szükség egyenlőre, és én pedig régóta szeretném kipróbálni az FS-AUDIO termékeit, mert sok jót hallotam felőle, és nekem pedig ugye itthon van a ha31-ekkel szerelt mélyláda párosom, nah ezeket szeretném majd csak házimozira használni,(nem szeeretném bulizásban kihajtani a lelküket !)a mostani két top ládám, az omnitronic Dx-1222esek azok eladósorba kerülnek... Szóval két PA dobozt építek FS-AUDIO hangszórókból dupla 30as mély ésmellé egy driver tölcsérben. Esetleg meg lehet tekinteni őket itt : http://www.fs-audio.com/pro_big.asp?re_id=103
http://www.fs-audio.com/pro_big.asp?re_id=77
Szóval a mélyek párhuzamba lesznek hajtva tehát eredő 4ohm, a magas meg marad 8ohmos. Ezekhez próbálok hangváltót tervezni. Persze a későbbiekben sorra fog kerülni a HA18+HG2.5 is De azokból persze akkor egy levegővételre lesz meg minden tehát mind a 6 hangfal a házimozihoz.
Mócsing megtettem a módosítást 2750 körüli fx jött ki szerintem ez nem lesz probléma, gyári dobozokban 2k-nál váltják ugyanezt a drivert. és a Mélyet is lehet bőven 3k-ig engedni. Egyetlen egy tekercset találtam meg. Ez mellé kellene venni még egyet, de a Monacornál 1500-1700 ft körül van mostanság ugyanez. Shala akkor az a kérdésem, hogy 1.2es drótból 0.33as tekercs az úgy mennyi felárat jelenteni számomra ?
Válaszol
Azok a tekercsek vannak, amiket a honlapon látsz. Abban nem vagyok egészen biztos, hogy a 0,33 elég lesz, de majd kiderül.
Válaszol
fdsa Írta:
Mócsing Írta:Ráse ránts ,röhögni jó !
De én szerettem volna megosztani a tudást veletek!
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! Szerk: Persze csak arra a kétesnek tűnő információra vonatkozik, amit Surányi úr próbált exkluzív köntösbe bujtatni. Az évek folyamán megszerzett tapasztalatokat viszont szívesen látnám akár egy weboldalon is!
Válaszol
Pedig itt állok talpig kétségekben, a 4x45 W-os Kenwood fejegységemet kellene beépítenem, amit tavaly karácsonyra kaptam. Hogyan csatlakoztassak ehhez egy 5.1-es hangszórórendszert? .sokk.
Válaszol
Megmondjam?
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 126 Vendég