A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mérőműszerek és használatuk
Az a baj hogy akusztikai mérésre van állítva . Nézd meg Spexcelnél .
Válaszol
1. A képeden még nem a teszt van, ez csak a szint beállító képernyő. A teszt a bal alsó gomb nyomására indul. (Start Test) .ful.
2. A kezdő képernyőn felül, egymás alatt a "Playback/Recording Settings" címszónál a Wave Mapper helyett állítsd be a telepített hangkártyádat. Ha csak egy van, akkor azt, mert több is lehet (mint pl. nekem). .zold.
3. Sose kezdj hozzá józanul. .pia.
- Ajándékot hoztam, malájok fejedelme. Aquamarinkék.
- Az ajándék szép, de ilyet már ettem.
Válaszol
Na mivan Petya, behalt a project? .?. .?. .?.
Válaszol
SB Live-nál melyik kimenetet kell a line out-ba kötni? Ami közvetlen a GamePort mellett van?
Józsi, nem tudtam érdemben haladni vele, most nekiülök egy félórára.
A jelszintbeállításon kivül mást nem tudtam mérni. Ugye elég a derót a két line in-out közé,
nem kell még a mikrofont bedugni?! Jaj hogy mondjam, tehát
playback és record-nál a SB Live van kiválasztva.
A line in és line out össze van kötve egy jack-jack kábellel. Jelszint belőve -1dB környékére,
már zöld szinü a kis kocka. Ekkor rákattintok a bal alsó sarokban lévő START gombra és semmi nem történik.
Nem indul el a mérés. Passz hogy miért nem. Meg vagyok átkozva. Lásd a képeket.
beállítás
loopback
settings
wizard
reménykedés
error

Aztán gondoltam egyet, kivettem a pipát a "Use WDM drivers" elől és láss csodát, lefutott a teszt:
Frekvencia válasz
sztereó áthallás
IMD
intermodulációs torzítás
THD
Zajszint
Üdv, Péter
Válaszol
Aszt nem fogom tudni megmondani, a te kártyádom mellik lik misoda. A creativnál találsz azonosító segédletet, az alapján meg doksit hosszá ha etyépként nem lenne.

A WDM driverről én nem tuttam eldönteni mit okoz útyhogy hatytam alapértelmezésen, de útyláccik így is jó.

A mikit némítani kell, innen kezdve mindegy hoty be van-e gyugva.

Ullátom vallami kemény ludnesz vaty előreprogramozott ekvalizer be van neked kapcsolva, ez láccik a mérésen. Kapcsolj ki minden illen funkcijót.
Válaszol
Peti, a wizard után hiányolom a szintbeállítást (Adjust I/O levels).
A Line out általában zöld szok lenni.
És tényleg olyan loudnesses a görbe
Válaszol
Ha válasz a kérdésre, a game port felől van a hátsó, mellette a front.
Válaszol
Igazatok volt, egy picit fel volt véve a bass és a treble. Nem gondoltam volna, hisz
most húztam ujra a gépet. Visszatoltam mindent alapállapotra, és ujrafuttattam.

Nincs betöltve semmilyen hangbuzerátor. Jöjjenek a képek a hangvezérlőről.
speciális
play
rec
EAC Master
EAC source
Mixer

Megtaláltam a PDF-et a kártyámról, és jól kötöttem össze. A bekarikázottak vannak összekötve.
derót

Mégegyszer lefuttattam a tesztet. -1dB beállítása
Eredménytáblázat:
Táblázat
Frekiválasz
Intermodulációs torzítás (itt látszik a nagy brumm-brumm)

Nekem gyanus, hogy a bazi nagy brumm ( 50Hz-es kiemelés miatt nem tlesz jó az eredmény) Sad
Vajon mi okozhatja? Meg kéne szünetni, szerintem addig nem tudok helyesen mérni.

Egyébként melyik képeket szoktad itt mutogatni? Mi a pontos neve? Mert a többit fölösleges feltenni.
Üdv, Péter
Válaszol
Na eszmár hasonlít vallami elvárhatóhosz. De asz elösszőbe jónatyott rúgott a nessy. Bisztos eltanyáltad hun kell kikapcsóni.

A likkiosztás mek tévesztésik hassonlit asz Audutyira. .ordog.
Válaszol
h_jozsi Írta:De asz elösszőbe jónatyott rúgott a nessy. Bisztos eltanyáltad hun kell kikapcsóni.
Melyik képre gondosz?

"Egyébként melyik képeket szoktad itt mutogatni? Mi a pontos neve? Mert a többit fölösleges feltenni."
Erre meg nem válaszoltál.
Üdv, Péter
Válaszol
Asz első mérésedre gondollok. Ameliket hasbarugta nessy. Ahun felvót csavarintva a bass+treble.

Én eddig leginkább a frekimenetet raktam fel. .??.
Válaszol
Mutatnál egy intermodulációs torzítást? (intermodulation distortion test)
Természetesen a Loopteszt-es vizsgálatra gondolok... meg a kis táblázatot is felteheted.
Összehasonlitjuk, hogy az Audigy meg a Live miben tér el.
Üdv, Péter
Válaszol
Patya! Örülok hogy látok. .ok. A táblászatott megtanyálod, kb, egy lapval eszelőtt. -> Elküldve: 2006. Okt. 21, 23.19 .szia.
Válaszol
h_jozsi Írta:Petya, nemtudom most lefotózni a lupbakk kábelem, de roppant prózai. Két csupasz Jack dugó ház nélkül, két 5 centis dróttal összekötve, hogy minél kevésbé pofázzon bele bármi.

Shalalla, imme asz ááááhított számok.

Summary
Frequency response (from 40 Hz to 15 kHz), dB: +0.14, -0.30 Good
Noise level, dB (A): -93.0 Very good
Dynamic range, dB (A): 92.1 Very good
THD, %: 0.0031 Very good
IMD + Noise, %: 0.010 Very good
Stereo crosstalk, dB: -85.6 Excellent
IMD at 10 kHz, %: 4.067 Very poor
NA! Végre, az enyim is szinte pont ugyanilyen Smile Néhány dB-el gyengébb a Noise level és a Dynamic range, de a többi jó.
Sőt, nálam az utolsó adat is "jól vizsgázott" nálad meg 4% ott valami gubanc lehet.
Nézd meg ezt a táblázatot
http://audio.rightmark.org/test/audigy/c...-1648.html

Örülök hogy eddig megvagyok Smile
spexcel, kell még valamit alakitanom vagy ez igy már megfelelő?

16 bit, 48 kHz
Frequency response (from 40 Hz to 15 kHz), dB: +0.02, -0.05 Excellent
Noise level, dB (A): -85.2 Good
Dynamic range, dB (A): 84.7 Good
THD, %: 0.0052 Very good
IMD + Noise, %: 0.017 Very good
Stereo crosstalk, dB: -83.4 Very good
IMD at 10 kHz, %: 0.017 Very good
Üdv, Péter
Válaszol
Sziasztok!

Nekialltam volna merni RMAA-val, loopback kabellel kalibralas meg is volt, de erdekesseget tapasztaltam amikor mikrofonnal szerettem volna merni. nem tudom rendesen beallitani a jelszinteket. Valamiert nem egyforma a ket oldalon alapesetben, ennek tetejebe jon meg az hogy a bal oldal joval le van maradva a jobb oldaltol, de -10dB-nel is mar torzitani kezd az RMAA szerint. Ja es meg ott van az inter-channel leakage... az pl micsoda? eleve erdekesnek tartom hogy egy mono jelnel kulonbozik a jobb-bal oldal. van valakinek otlete hogy mit cseszhettem el?
loopback eredmenyek
http//pumaelbusta.010101.hu/sblive_ct4030.htm
mikrofonos moka
http//pumaelbusta.010101.hu/mokas.jpg
Válaszol
Sztereo mikrofonnal mérsz? Smile
Ha mono, közösítetted a csatornákat?
Üdv., Pagrus
---
Isten őrei lassan mormolnak.
Válaszol
Ugy gondoltam hogy eleve kozositve lehetnek, foleg hogy a keveroben sincs ket kezeloelem hozza mint a stereo csatornaknal. (nem a windowsos cuccot hasznalom, hanem a KX projecthez jaro mixert) szoval kozosites nem tortent. de a -10dBnel clippelest se ertem igazan. azert korulnezek a kartyan hogy hogy is van ez a mikrofonia
Válaszol
hat, szetturtam amit szet lehetett, kitakaritottam teljesen a dsp-t de nagyon ugy nez ki hogy a recordinghoz nemsok koze van... azt hittem ott szanaszet lehet routolni mindent ami letezik, de nem.
Válaszol
A hangkártyákon a mikrofonbemenet általában monó, ezért van csak egy szabályzó a keverőben is. A dugó vége (ami általában vonalszinten a bal csatorna) a tényleges bemenet, a dugó középső részén egy kb. 4,7 kohmos ellenálláson keresztül jön ki az 5 V-os "fantomtáp" az elektret mikrofonok számára. Ezt a két pontot rendszerint a mikrofonban közösítik, de dinamikus mikrofon esetén nincs értelme összekötni.
Válaszol
no, megprobaltam hardveresen kozositeni a cuccot, annyit valtozott a helyzet hogy most a bal csatornacsinalja azt, amit eddig a jobb csinalt. lehet megprobalom maj a masik kartyaval, hatha...
ezzel sikerult merni egy ilyen hegyen-volgyon-csomolungma[© boborjan] dolgot
http//pumaelbusta.010101.hu/spect1_061217.png

(gondolom sokat szamitana ha nem kene kulon oldalankent beloni a szintet ugy, hogy mar vegyen belole valamit a szoftver, de meg ne torzuljon...)
Válaszol
ahah, mar csak a hangszint kene nemelfelejteni semlegesiteni... most meg a panelhazak stradivarija koncertezik, hogy szaradna el. >\
Válaszol
pumaelbusta Írta:Sziasztok!

Nekialltam volna merni RMAA-val, loopback kabellel kalibralas meg is volt, de erdekesseget tapasztaltam amikor mikrofonnal szerettem volna merni. nem tudom rendesen beallitani a jelszinteket. Valamiert nem egyforma a ket oldalon alapesetben, ennek tetejebe jon meg az hogy a bal oldal joval le van maradva a jobb oldaltol, de -10dB-nel is mar torzitani kezd az RMAA szerint. Ja es meg ott van az inter-channel leakage... az pl micsoda? eleve erdekesnek tartom hogy egy mono jelnel kulonbozik a jobb-bal oldal. van valakinek otlete hogy mit cseszhettem el?
loopback eredmenyek:
http://pumaelbusta.010101.hu/sblive_ct4030.htm
mikrofonos moka:
http://pumaelbusta.010101.hu/mokas.jpg
A leakage az szivárgást, áteresztést jelent, esetünkben áthallást.
A mókás képen a piros szín és az alatta lévő hibaüzenet azt jelzi, hogy a bemenő szint túl alacsony. Ebben az a furcsa, hogy szerintem az sblive-on is mono a mikrofonbemenet, jó lenne tudni, hogy valójában mit is mértél...
Válaszol
igen, nekem is ezert volt gyanus a dolog... kiprobalom majd a masik liveot ha lesz kedvem szetrobbantani a gepet.
> jó lenne tudni, hogy valójában mit is mértél...
ha ezalatt a bemenetet erted, akkor tutira a mikrofonbement volt aktiv, rendesen reagalt a kocogtatasra meg minden.
ha a teljes mert rendszerre gondolsz, akkor a tl dobozomat mertem, egy valamilyen tda ic-s erositovel, ami valszeg nem tul jo, de jelenleg ez van. illetve meg egy akai AM2250 van itt keznel, csak az megint kabelszerelgetessel jarna.
Válaszol
ja es egy wm-61 kapszulat hasznaltam
Válaszol
Mikrofon bemenet egyébként felejthető, nagyon rossz minőségű, átviteli szempontból főleg.
Valóban mono.
Válaszol
Puma.
A 150 Hz alatti rész nagyon ismerős . Próbáld ki kompenzálómágnessel is .
A 100 Hz fölötti gödör az egy un. kóborgödör . A mikrofon távolságától függ hol jelentkezik. Nekem a kompenzálómágnes sokat segített , az alsó két púp kiegyengetésében . A WM 61-nek 10 kH fölött van egy 2-3 dB-s kiemelése azt le kell számolni . Spexcelnél megtalálod az átviteligörbéjét .
Válaszol
hath oo elobb kell szereznem hozza magnest... ami erdekes, hogy kiprobaltam ugy hogy betoltam a mikrofont a nyilason (valaki irta hogy dobozban mer melyatvitelt), es meglepoen jopofa gorbet kaptam
http//pumaelbusta.010101.hu/spect_hole.png
mondjuk itt be voltak kotve a magasak is, de melytaromanyban ugye nemnagyon jatszanak.
Válaszol
Szép, hogy ez van a dobozon belül. Kérdés, hogy mi jön ki belőle?
Válaszol
Engem spéci nagyon meglep ez a görbe . Hogyan lehet a likban 10 kHz-et mérni ??? Bélelted valamivel ?
Válaszol
engem is meglepett, es oszinten gozom sincs. annyira nem nyomtam le a torkan, de majd kiserletezgetek vele, hogy mennyire fugg az eredmeny a poziciotol. ja es semmifele csillapitas nincs meg benne.
Válaszol
A mély-közép hátulja dolgozik a csőbe , hogyan kerül oda a 20 kHz ?
Szerintem valami nem stimmel . A nyílás közepén , 5cm-re dugd be a mikrofont . Nálam 1kHz-nél már több mint 10 dB-t csökken a szint .
Válaszol
Sztem főleg zajt mérsz puma.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
OFF
Aért vigasztaljon Puma , hogy annak a zajnak egy kis része az ősrobbanásból ittmaradt háttérsugárzásból származik .
Válaszol
>Sztem főleg zajt mérsz puma.
en is ettol tartok

>Aért vigasztaljon Puma , hogy annak a zajnak egy kis része az ősrobbanásból ittmaradt háttérsugárzásból származik .
nem vigasztal, nemreg feltoltottuk az akkukat a sugarzas"mero"hoz, es igen kis sugarzast tapasztaltunk, talan 1-2 percenkent eszleltunk becsapodast.
en tovabbra is kartyara gyanakszom.
jelenleg vagy egy deckkel vagy a keverommel tudnam kihagyni a mikrofonbemenetet (line bemenetnel nem viselkedett igy), nemtudom erdemes -e ezeket bekotni.
Válaszol
puma, inkább a keverőddel próbálkozz, de hosszú távra érdemes építeni egy mikrofonerősítőt egy IC-vel vagy 2 tranzisztorral
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 21 Vendég