A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OFF-tanoda
Pedig az se bonyolult. Belépsz a cirrus könyvtárba, jobb egérgombra jön egy menü -> Upload into "cirrus...", kapsz egy térképet a saját gépedről, odalavírozol, ahol a céltárgy van és ráböksz.

Lehet, hogy az a baj nálam, hogy ftp-zni akar a forrásoldal, azt meg mostanában a routerem nem szereti Sad
Válaszol
Fent van, sikerült.
Üdv: Cirrus

Zárlat, szakadás, vagy egyéb műszaki hiba.
Válaszol
Shalafi.
Elmúltak az ünnepek , tedd vissza a lovamat légyszíves .
Válaszol
Miután nem olyan nagy a látogatottsága az állványos topiknak, elnézést ha kicsit off, de a folytatást ide is bátorkodom bemásolni, mert (nekem legalábbis) nagyon tanulságosnak tűnik a történet.

...és akkor jöjjön a folytatás: Ha már ekkora a minőségi előrelépés, akkor a kisdoboz megérdemli a profi installálást. Elővettem a méréshez használt pillekönnyű Mission állvány párját, és ráültettem a kisdobozokat, egy 16 mm-es MDF lapocska közbeiktatásával. Fantasztikus lett a hang. Aztán kivettem a lapot. Nagy elhatározás volt, mert a furnérozással és a 10 réteg kézipolitúrázással komoly munkát fektettem a dobozokba, most meg ráteszem a tüskékre? JÓ DÖNTÉS VOLT!!! Az alját úgysem látják, amúgy is tanulódoboz. Az előbbi változás meg lett toldva egy újabb nagy lépéssel. A magasak kitisztultak, sokkal feljebb mennek, és még hangosabbnak is tűnnek. (Ez az egész dobozra is igaz, szó szerint vissza kellett venni a hangerőből, amikor a váltó jól összeállt.) A mélyek meg sokkal megfogottabbak lettek, olyan basszus indult meg, hogy elpárolgott minden tervem a szubbasszus építését illetően, mert akkor biztos megint jönnek a fázisproblémák, és most már nem hiányzanak a hangképből a mélyek egyáltalán, pedig nincsenek is rátolva a felra a dobozok. És egy elcsépelt, de igaz faktor: mindez a gépelés közben a nyitott ajtón át a szomszéd szobából is jól hallható. (mármint nem a tere)
Üdv: Cirrus

Zárlat, szakadás, vagy egyéb műszaki hiba.
Válaszol
cirrus Írta:Fent van, sikerült.
Köszi, már csorog lefelé Smile
Válaszol
Egy elég érdekes kérdésem van (mint mindig... Smile ):
Emlékszik még valaki a régi Pioneer logóra? Amin egy omega-jelhez hasonló karakter volt.
Ezt a logót meddig használták????
http://www.vatera.hu/pioneer_sub_17248085.html
Üdv: Crockoo
Válaszol
'99-től már biztos hogy az új van. Talán '97 vagy '98 körül cserélték le, de nem tudom pontosan. .forog.
Válaszol
Ugyanaz a hangszóró 16, 8 és 4 ohm-os tekerccsel 2,83 V-on mennyire különböző érzékenységű?
Válaszol
Ezt előre nem lehet tudni.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Még nem volt ilyenre példa?
Válaszol
.otlet. Volt, de te csak nagyáltalánosságban kérdezted.
Válaszol
Kedves SEAS és Többiek!

A hangszóró érzékenysége a Bxl szorzattól egyenesen függ.
Elvileg a 16 Ohm így a legjobb lenne egy adott konstrukcióban. Viszont a hosszabb huzal nagyobb tömegű, tehát nem biztos, hogy ez jó és ezzel együtt nagyobb lesz az érzékenysége.
A hosszabb huzalból csak kisebb keresztmetszetű fér be, tehát a terhelhetőség is kisebb lesz. Az induktivitása is megváltozik, vele egy csomó más paramétere is.
Itt sok adat-paraméter egymástól függetlenül és összességében is befolyásol egy csomó adatot, ami a kész hangszóróra vonatkozik.

Tetszett shalafi66 rövid, "velős" válasza. Smile

A megadott 2.83V nem jó, mert lehet 0,5W-1W-2W között bármi, meg a hangszóró tényleges adatainak függvénye.

Üdv! SMA
Válaszol
Smile A huzal tömege a legkevésbé fontos részlet, ha egy 15Ohmos hangszóró készül. A válaszom meg így más nem is lehetett, ha pontosan megmondja SEAS, hogy melyik hszre kiváncsi, biztos, hogy elég pontosan meg tudom saccolni az eredményt is.
Válaszol
Nekem mindegy, melyik hangszóró, csak lássak már valami kézzelfoghatót.
Válaszol
.forog. Nem tudom melyik a "Nekem mindegy" hangszóró, még nem találkoztam vele...

Általánosságban kb 1-1,5dB-lel alacsonyabb érzékenység, a rosszabb elektromos paraméterek miatt. A többi nagyjából megmarad.
Válaszol
A kisebb impedancia javára?
Válaszol
Hát igen, mert emlékeim szerint azt kérdezted, hogy milyen lesz a 15 Ohmos.
Válaszol
Mondjuk. Köszönöm a választ, azt hiszem nem kell jobban belebonyolódni. .zold.
Válaszol
Quadlipi Írta:Magyarázzatok el valamit. Miért nem jók a neten fel lelhető frd-ék? A wm-60 és wm-61-hez is találtam. Az frd Spexel görbéi alapján kb. fedi a valóságot. Azt is írja Spexel hogy ezek a kapszulák elég kis szórással készülnek, így a neten mások által készített cal filet lehet használni hozzá. Peti ha kell elkészítem neked a mérőmikrofon testét, csak beszéljük meg mic az igényeid, hogy nézzen ki.

Az mikrofoncsővel szemben támasztott igényem annyi, hogy egy fotósállvánnyal össze lehessen csatlakoztatni.
Majd elsétálok a MM-ba és szétnézek, ott milyen megoldást kinálnak.
Valami csuklós megoldás a jó, hogy vizszintesbe lehessen állitani a csövet.

A cső alakát megtaláltam spexcel oldalán. Olyan megoldást én is tudnék késziteni,
hogy egy másik rúdhoz hozzáerősítem. Csak nem tudom, hogy ez módosítja-e az átvitelt.
Ha nem akkor ez egyszerű, házilag könnyen kivitelezhető.
Zsugorcsövet "bárhol" kapni.

Valamint láttam az általad belinkelt mikicsövet. Pontos méretek alapján le tudom gyártani.

A mikikábel... spexcel fotóján ha jól láttam, cat5 kábelből volt.
mit javasoltok hozzá? Lehet kapni online boltoknál is mikikábelt, valami spéci koax kábelek.
Néhányan már láttátok a zöldszinű mikikábelemet. Ha az jó, veszek belőle néhány métert.
Üdv, Péter
Válaszol
topeti Írta:.....Valami csuklós megoldás a jó, hogy vizszintesbe lehessen állitani a csövet.....
Néhányan már láttátok a zöldszinű mikikábelemet. Ha az jó, veszek belőle néhány métert.
A fotóállványon legyen állványfej, az forgatható minden irányba.
Egyszerű, zenekari használatra árusított mikrofonkábel megfelel.
Üdv., Pagrus
---
Isten őrei lassan mormolnak.
Válaszol
Borfajták

Az isten kétféle bort teremtett: a szürkebarátot és a leánykát. A szürkebarát és a leányka csinálja a többi bort úgy, hogy a szürkebarát beteszi dugóját a leánykába:

- Ha a dugó pont jó, akkor ezerjó.
- Ha a dugó puha, akkor a leányka elkezd szomorodni.
- Ha a dugó el van szorítva, akkor kéknyelű.
- Ha a dugót felaprítva teszik a leánykába, akkor szemelt rizling.
- Ha a dugó nehezen megy be, akkor visontai.
- Ha a dugó sehogyan sem megy be, akkor pusztamérgesi.
- Ha a leányka nem kap dugót, akkor csongrádi vörös.
- Ha a dugót egy másik szürkebarátba teszik, akkor homoki.
- Ha a leányka nem akarja a dugót, akkor kövidinka.
- Ha a dugó csavaros, akkor furmint..
- Ha a dugót rossz helyre teszik, akkor malaga.
- Ha a szürkebarát 25 éves, akkor bikavér.
- Ha a szürkebarát 75 éves, akkor aszú.
- Ha a szürkebarát költői hajlamú, akkor siller.
- Ha a leányka néger, akkor pinot noir.
- Ha a leánykán erényöv van, akkor vaskúti.
Üdv, Péter
Válaszol
Sziasztok!
Ismételten segítségeteket kérem!
Cd-lejátszó váltásra adtam a fejem. Milyet vegyek 12 000 ft-ig? Illetve hallotam egy ojan lehetőséget hogy dvd- lejátszónak a belét használni és egy DAC-al megspékelni. Mi a véleményetek erről?
Előre is köszi!
üdv: vava
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Az a véleményem, hogy a második verzió esetén a DAC többszöröse lesz a fent emlitett árnak Sad Sajnos passzolom a dolgot,
hogy mit lehet 12-ért kapni használtan (új készülék esetén ennyi pénzből csak divx-et tudó dvd játszó jöhet szóba.
Manapság már nem látok olcsó _csak_ CD játszót, gondolom nincs rá kereslet a divx miatt).
Üdv, Péter
Válaszol
Na hogy tetszik az új avatarom? Big Grin

ui.
Mivel lehet körkijelölést késziteni? Paint, irfanview megbukott Sad (szeretném a fehér részeket eltüntetni)
Üdv, Péter
Válaszol
A DAC-os megoldás jó . 10-15 ezerből kijön , / a DAC / És minőségileg egy másik világ . Állítólag .
Válaszol
[Kép: topeti.gif] ilyesmit szeretnel? tudom javasolni a GIMP-et (olyasmi mint photoshop, csak opensource.
Válaszol
óh yeah Smile Köszi
Üdv, Péter
Válaszol
Még ott egy szürke csík a kosár pereme körül. Big Grin
Válaszol
[Kép: p1050035or7.gif]
Válaszol
shalafi66 Írta:Még ott egy szürke csík a kosár pereme körül. Big Grin

Annyi kell bele még aszt hinnék, hogy retusált Big Grin .foghijas. .hehe.

Én örülök ennek a hangszórónak. Lehet majd ilyet kérni tőletek?
A 180mm átmérőjű kosaram már megvan hozzá Big Grin

ui.
Ahogy elnézem szép átvitelű mélyeket gyártotok. Mikor mutatjátok be az új magasat?
Nem kötözködök, de az a baj, hogy a magas hagy kivánnivalókat magaután, számomra.
És most nem Dokit védem Smile Nézzétek meg, tök jó mélyeket készitetek,
alacsony Fs, jó frekimenet, szép külső... magasból is elkénének már az ilyenek
és akkor lenne magyar Vifa-verő vagy leglábbis "vifa" magyar áron Big Grin
Üdv, Péter
Válaszol
shalafi66 Írta:[Kép: p1050035or7.gif]
Ezmeg szegletes sárkú Big Grin
Üdv, Péter
Válaszol
Sztem nincsenek gondok a magassal, rendesen süllyesztve szól 20k-ig. Esetleg lehet még egy két ponton módosítani, de olyan nagy bajai nincsenek. Hogy mi lesz, azt meg nem tudom, majd úgyis megtudjátok, ha kész az új dóm. Vagy ha láthatáron van egy másféle ha17-18.

Ui: én nem verek meg senkit és semmit, ha nem muszáj.
Válaszol
azert szegletes, mert gif (hogy atlatszo legyen a folosleg, es minden hatternel "jo" legyen), jpeggel max annyit lehet csinalni hogy kifested olyan szinure amilyen a hatter, ott nincs atlatszosag. de akkor meg mindig lehet olyan, hogy mas esetleg mas szinu beallitast hasznal, es nala nem nez ki jol.
Válaszol
shalafi66 Írta:én nem verek meg senkit és semmit, ha nem muszáj.

Nem is neked kell Smile))) Képletesen, a hangszóróidnak.
Na már megint a semmiről beszélünk Tongue Tongue
Üdv, Péter
Válaszol
Ez fontos dolog, nem vagyok én agrersszív, a hangszórók sem azok. Nem harapósak, mert épp valamelyik nap ijesztgettek harci-harapós hangszórókkal. (figyeltétek ezt az alliterációt? Big Grin)
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 26 Vendég