A téma értékelése:
  • 1 szavazat - átlag 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hangszórók
Quadlipi Írta:Volt egy ilyesmi konfig a néhai Hang & Technikában. Ott 2db 620-as volt, amit egyedileg 12 Ohmos lengőcsévével kértek a H2000-től. Ja és a Monaudió készítette DT-99-es volt benne a magas. Ha kell, megkeresem és beszkenelem. Talán Shala is emlékszik rá, és talán van mérése is a 12 Ohmos 620 ról. Üdv.: Lipi
Hmm, ebben valami nem stimmel.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
És mi nem stimmel?
Válaszol
Sztem a 620. De még nem biztos.
Válaszol
Íme:

http://kepup.extra.hu/?hangtechnika2e1.jpg
http://kepup.extra.hu/?hangtechnika2e2.jpg
http://kepup.extra.hu/?hangtechnika2e3.jpg
Válaszol
Igen, ez a terv megvan, meg még néhány másik a monaudiótól. Hirtelen másra gondoltam. Nem is tudom már pontosan melyik csévével készült ez a 620. .forog.
Válaszol
Arról a néhány másik tervről lehetne tudni valami konkrétat? Nagyon érdekelne. Esetleg privátban, ha nem publikus.
Válaszol
Ettől nem jobb egyik sem. Én sok pontját kifogásolom. Egy komplett házimozi rendszerről van szó. Annak a része ez is.
Válaszol
Crockoo Írta:.....
Bocsánat, hogy belekotyogok, de szerintem célszerű a 620-as kosarával rendelni a 634-et.....
Vagy a 634/M-et, az is szimpatikus.
Üdv., Pagrus
---
Isten őrei lassan mormolnak.
Válaszol
Quadlipi Írta:Íme:

http://kepup.extra.hu/?hangtechnika2e1.jpg
http://kepup.extra.hu/?hangtechnika2e2.jpg
http://kepup.extra.hu/?hangtechnika2e3.jpg
Biztos alaposan megnézték, talán jobb, mint a 634? Hallotta valaki mind a kettő hangját? Shala, te meg is hallgatod ezeket vagy csak csinálod? Vagy otthon neked is Vifád van? Big Grin
Üdv., Pagrus
---
Válaszol
Mit csinálok én?
Válaszol
shalafi66 Írta:Mit csinálok én?
A hangszórókat. Mármint fejleszted, nem?
Üdv., Pagrus
---
Válaszol
Hja. Visszafelé. Eddig mindegyiknél kevés volt a lineéris és mech. kitérés pagrus, ez nem változott azóta sem. Wink Ráadásul a 620 sosem fog olyan mélyátvitelt produkálni, mint a w170s.

Ui: a vifa hangszórókat nem kedvelem túlzottan.
Válaszol
Szia Shala! Mielőtt felmenne a vérnyomásod (ami nem éri meg) egy kicsit konstruktívan hozzáállva: engem főleg az érdekelne, hogy mi a véleményed a képeken látható hangszórók mögötti térfogatról.? Nekem ez egy kicsit gyanús, hogy simán párhuzamosan van kötve két egyforma hagszóró, jelentősen eltérő térfogatban. Erről mi a véleményed, illetve gondolom több embert is érdekelne, hogy milyen kifogásolni valót találsz ezen a dobozterve?
Üdv: Cirrus

Zárlat, szakadás, vagy egyéb műszaki hiba.
Válaszol
Smile Még kicsit kevesen vannak az érdeklődők. Nem, nem fogok itt nekiállni elemezni.
Válaszol
Kár, de azért megpróbáltam, hátha. Nincs harag.
Üdv: Cirrus

Zárlat, szakadás, vagy egyéb műszaki hiba.
Válaszol
Miért érzem azt, hogy ez a Monaudio a műszaki giccs kategóriájába tartozik? Pedig hasznos tanácsokat is lehet olvasni náluk:
Idézet:Lehetőleg válasszunk olyan erősítőt, aminek a teljesítményfelvétele nagyobb, mint a leadott teljesítménye.
(nem haragszom meg, ha átteszed az offtopicba Smile)
Válaszol
Pedig régebben egész sok hangszórót gyártott nekik a cég. Most úgy néz ki, jobb a távolkeleti.
Válaszol
pagrus Írta:
Crockoo Írta:.....
Bocsánat, hogy belekotyogok, de szerintem célszerű a 620-as kosarával rendelni a 634-et.....
Vagy a 634/M-et, az is szimpatikus.
Ez lesz a nyerő, 634/M 620-as kosárban.
Üdv., Pagrus
---
Válaszol
Gumiszéllel. Big Grin Ahogy nézem, azzal kihasználható lenne a nagy lengőcséve, mert +-10mm kitérést is megenged. Big Grin Egyébként spexcellel beszéltem már egy másféle hangszóróról, hasonló célokra, de az még csak ötlet szinten van.
Válaszol
pagrus Írta:....
Ez lesz a nyerő, 634/M 620-as kosárban.
Csak 2 db esetén 6 Ohm-os HG 2,5 kell hozzá.
Üdv., Pagrus
---
Válaszol
Párhuzamosan kötve érzékenységgel nem lesz probléma 8ohm esetén sem. (legalábbis ha az én példányaimat vesszük alapul, akkor nem)
Üdv: spexcel!
Válaszol
Idézet:Lehetőleg válasszunk olyan erősítőt, aminek a teljesítményfelvétele nagyobb, mint a leadott teljesítménye.

Jogos! Különben visszafelé termelné az áramot a konnektorba. .hehe.
Válaszol
.otlet. Az áramszolgáltatót pedig ennyire nem kedveljük ám..
Válaszol
SEAS Írta:....Különben visszafelé termelné az áramot a konnektorba. .hehe.
Fantáziátlan. Másik erősítőt lehet hajtani vele, pl. a jobb csatorát a ballal Big Grin
Üdv., Pagrus
---
Válaszol
A jobbal meg aztán akkumulátort tőteni Smile
Válaszol
Kedves shalafi66 és Többiek!

Azért írok, mert küldtem rendelés-mailt a HA18-620F-re vonatkozóan.

Remélem, nem csak szépek, jók is lesznek.

Üdv! SMA
Válaszol
Látom másnak is "bejön" a gumiszélű hangszóró Tongue Big Grin
Üdv, Péter
Válaszol
Egy hangszórót bejáratni hogyan kell/érdemes/lehet ?
Nekem van egy Jelgenerátor v1.8 nevű programom, amit nemtudom már honnan töltöttem le, azon 1-22050 Hz-ig lehet állítani a frekvenciát, ha a hangszórókat közvetlen egy erősítőre kötöm és az erősítőt a számítógépre és, ezzel a programmal egy bizonyos frekvencián járatva gondolom ugyanazt érem el, de mennyi ideig kell kb bejáratni?
Válaszol
Tudsz mérni T/S paramétereket? Az lenne a legjobb, mert megmérnéd az új állapotában a hangszórót,
aztán járatnád fél napig, megint mérnéd, újabb fél nap, újabb mérés...
kb 24 óra múlva az Fs érték már megközelítően a gyári lesz. Fogjuk rá hogy akkorra bejáródott.
Eleinte a max lineáris membránkitérés közeléig lengetném ki, majd később nagyobb kilengést engednék meg neki.
pagrus oldalát nézd meg, a házimozi hangfalas cikkjét, na úgy ne Big Grin mert nem minden hszóró viseli el.

shalafi, pagrus véleményére kiváncsi lennék Smile
Üdv, Péter
Válaszol
Semmit nemtudok mérni, nem is kell egy halálpontos dolgok nekem, mert nyilván használat közben is járódik a dolog,
két darab HA-20-502 hangszóró, a DC2002 es hangfalba "pótként", de most olyan jól el szórakozgatok vele, meg ezzel a jelgenerátorral Smile
Válaszol
Azaz ha HA 20-502 adatlapja szerint az Fs kb. 37 Hz. Tehát megvásárláskor
kb. 50Hz körül lesz az Fs. Eleinte 80...100 körüli frekit eressz rá és fél nap elteltével 60...80 Hz-et.
Először a membránkitérés felével nyomasd, utána kétharmad kitéréssel.
24 óra elteltével mehet közel a max kitérésig. Ekkor már 50 Hz-el is terhelheted.
Örülni fognak a szomszédok Big Grin

Forrás:
http://diyaudio.barjak.net/hm-hangfal/in...imozi.html

Ennek láttán shalafi majdnem igy csinált .aaa.
Üdv, Péter
Válaszol
Megvételkor 40Hz körül lehet az fs nagyjából. De inkább mégkevesebb.
Válaszol
Ha nem építed dobozba, senkit sem fog zavarni, mert az akusztikus rövidzár miatt alig fog szólni a hangszóró (akusztikus ellenállás és hasonló hülyeségek... Smile ). Wink Pont ezért csinálta így pagrus is. A másik, hogy doboz nélkül nincs csak a sugárzó belső mechanikai csillapítása, így adott teljesítmény mellett nagyobbat is mozdul el a membrán. Smile
Üdv: spexcel!
Válaszol
Engem is foglalkoztat a dolog ,speciel 15 Hz-re gondoltam . Legalább nem óbégat . És olyan 3-4 napos tortúrára .
Válaszol
Igen én is észrevettem hogy doboz nélkül nem hangos csak nagyon közel hallom/érzem a mélyeket, marhajó nézni ahogy dolgozik a membrán ilyen 10-20-30 Hzeken mikor semmit nem hallok csak nagyokat leng Smile
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 55 Vendég