2007. 02. 17., 20:45
Meghalt CSONTOS ISTVÁN .
Nyugodjon békében .
Nyugodjon békében .
|
OFF-tanoda
|
|
2007. 02. 17., 20:45
Meghalt CSONTOS ISTVÁN .
Nyugodjon békében .
2007. 02. 18., 0:16
Emlékét tisztelettel és barátsággal megőrzöm.
Üdv: Cirrus
Zárlat, szakadás, vagy egyéb műszaki hiba.
2007. 02. 19., 12:59
Lenne egy kérdésem a tőlem jobban hozzértőkhöz.
Van egy hordozható szórakoztató elektronikai eszköz (discman, mp3 lejátszó) és van 2 füles hozzá. Az egyik impedanciája pl 16 ohm, a másiké pl 300 ohm. A kisebb impedanciájú egy füldugó méretű, a nagyobb imedanciájú pedig egy frofibb, fület burkoló füles. A következő a dolog. Szobatársam szerint a nagyobb ellenállású füles nagyobb terhelést jelent a meghajtó eszköz számára, így hamarabb lemerül. Szerintem ez a jelenség csupán a füldugó méretű és a profi füles nagysága/hangszóróelrendezése/membrán a dobhártyától való távolsága miatt van. Kérlek világosítsátok fel egyikünket.
2007. 02. 19., 13:38
Fordítva. Azonos feszültség esetén nagyobb ellenálláson kisebb áram folyik, tehát arányosan kisebb a felvett teljesítmény. Az pedig, hogy milyen hangosnak hallod, az érzékenységtől függ.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
2007. 02. 19., 17:03
shalafi66 Írta:Fordítva. Azonos feszültség esetén nagyobb ellenálláson kisebb áram folyik, tehát arányosan kisebb a felvett teljesítmény. Az pedig, hogy milyen hangosnak hallod, az érzékenységtől függ. Köszönöm szépen a választ!
2007. 02. 19., 21:31
2007. 02. 21., 20:51
Sziasztok!
Gondoltam jobb kedvre ferítem itt a népeket ![]() http://www.ingyenfilmek.hu/Files/videok/f459.php http://www.ingyenfilmek.hu/Files/videok/f460.php üdv: vava
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
2007. 02. 25., 21:39
Ma kellene.... De ma már biztos, hogy nem fog.
2007. 02. 26., 16:17
.pszt.
2007. 02. 26., 19:22
2007. 02. 26., 20:53
Shala!
Ennek a pereme traktorbelsőből van?
2007. 02. 26., 20:58
Nem, tudom, kínzóeszközökkel nincs tapasztalatom.
2007. 02. 26., 21:11
Szegény manusz úgy ül ott, mint akinek az előbb hangnyomás-próbát tartottak 20 Hz-en a saját hangszórójával.
2007. 03. 02., 23:37
Lehet, hogy a váltó bele van zárva/csavarozva/ragasztva, stb... a dobozba, és már nem szétszedhető állapotú. Vagy nem akar hozzányúlni a váltóhoz, csak kicserélni a 634-es közepeket jó minőségűekre.
Na de ha kicseréli a weblapon garantált paraméterűekre a mostani 634-eket, akkor is hozzá kéne nyúlni a váltóhoz, mert az és a mostani 634 eltérők. Te felajánlottad, hogy a jobbik hasonló méretű hangszórótokat küldöd el neki, történetesen a 620-asokat, és ő maradna a 634-eseknél. Hogy miért nem tudom, én inkább a 620-at választanám a 634 helyett. Jól értem a dolgokat? Igy van ahogy vázoltam? SMA-n én sem igazodok el Kiváncsi leszek a válaszára...
Üdv, Péter
2007. 03. 03., 0:02
Innentől nem érdekel, feladtam. Ahogy lesz, úgy lesz, nem küzdök tovább SMA hangszóróiért. Te meg miért nem olvasol Peti. Nem ajánlottam olyat, amit te írtál.
shalafi66 Írta:4. A javítás: megoldom, hogy az adatlapnak megfelelő állapotba kerüljenek a 634-es hangszóróid. Ui: az a 634 ami SMa-hoz került nem rossz minőségű, csak másféle. Nem olyan, mint amit én megálmodtam. H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
2007. 03. 03., 8:25
shalafi66 Írta:4. A javítás: megoldom, hogy az adatlapnak megfelelő állapotba kerüljenek a 634-es hangszóróid.Szia! Irtad, hogy küldessz 620-ast. Lehet hogy úgy megtetszik neki, hogy megtartja ![]() Nade, én tudom hogy az a 634 nem olyan mint ami az adatlapon szerepel, nekem is mesélted, hogy más a cséve benne (akkor csak olyan volt ha jól emlékszek), és tudom, hogy azt kicserélnéd olyanra, amilyennek lennie kéne - amilyennek megálmodtad. Plusz kompenzálnád is neki kellőképp. Ezt a részét értem. Csak azt nem hogy SMA-nak miért nem jó a cserébe kapott 620-as addig amig a 634 el nem készül... talán más a lyukkiosztása és azért? Majd megmondja, ha erre jár.
Üdv, Péter
2007. 03. 03., 9:31
Peti, most nem írtam, hogy küldök cserébe 620-as hszt. Ezt SMA kérte. Erre a cserére akkor lett volna lehetősége, mikor a hangszórók elkészütek. És rosszul emlékszel, annakidején nem azért készült máshogy a hangszóró mert nem volt hozzá lengőcséve, hanem azért mert régen ilyen volt a standard változata ennek a hsznek, külön SMA miatt tekert három ilyen lengőt a kolléga az üzemben. Ne irkáljunk fölöslegesen. Rövid az élet. Nincs időm mindig kijavítani téged.
2007. 03. 03., 11:59
Kedves shalafi66 és Többiek!
Na, találtam megoldást, lásd a "Reklamáció..." - oldalon. Valóban, lehet, hogy Én nehéz felfogású vagyok. Nem tudom, miért kellett "annakidején" nekem más lengővel készíteni azt a három 634M-et, mikor a "standard" verziót rendeltem, - igaz - mágneses árnyékolással. Keserű szájíz maradt bennem, mert talán akkor rosszul választottam és azóta is nap-mint-nap látnom, hallgatnom kell a " nem rossz, csak más" hangjukat. topeti! Nehéz ám shalafi66-al. Üdv! SMA
2007. 03. 03., 14:38
SMA Írta:Nehéz ám shalafi66-al. Hmm... néha elgondolkozok, hogy leirjam a véleményem vagy inkább ne, mert akkor kapom az arcba az áldást. De néha nem tudom magamba tartani és liírom és jön az osztás Olyankor elgondolkozok, hogy miért van a fórum, ha csak olyan dolgokat lehet irni, ami számára egyértelmű, a többit pedig kiosztja, ha visszakérdez. Szomorú vagyok emiatt. .forog. .oh. .sir. Persze én is hibázok, meg kérdezek sok hülyeséget de néha sértőnek érzem a mondatait. Nem minden mondat érthető a fórumokon, nem kell megharagudni arra, akinek nem egyértelműek a dolgok és kérdez. Pláne ha csak félinformációkat hall... És most is előre tartok a választól. Ha megint izélést kapok, a hasonló esetek elkerülése végett elzárkózok a fórumon való megnyilvánulástól. (van emailre is lehetőség, de akkor miért a fórum...)
Üdv, Péter
2007. 03. 03., 14:54
Kedves topeti és Többiek!
Megint csak nyelek egyet azon a válaszon, hogy "az adatlapnak megfelelőre várni kell, ha jó az, ami a múltkor ment, stb. stb." Tehát Én ebből azt szűröm le, hogy megint nem az adatlapnak megfelelők a hangszórók, amiket kaptam és ismét rendeltem. Nos, ez így nem működik a továbbiakban. Átveszem amit rendeletem, de végeztem. Átverve érzem magam minden vásárlás után, mert utólag derül ki, hogy az a hangszóró mégsem AZ a hangszóró. További sok sikert Mindenkinek. SMA
2007. 03. 03., 15:44
Értelek SMA. Úgy tűnik, többé nem fogsz H2000 hangszórókat venni. Legalábbis utolsó hozzászólásod ezt sejteti.
![]() /szerk./
Üdv, Péter
2007. 03. 03., 17:42
Csak egy ötlet . Hunyd be a szemed ,és képzeld magad Shalafi helyébe .
2007. 03. 03., 21:37
Sziasztok!
Osztom az elöttem szóló szavait! Gondolom ő is mint tudtommal peti is tartja sallával a kapcsolatot privátban (skype) és tudhatja hogy nagyon sokszor tényleg dolgozik, sőt szinte fojamatosan. És azt is tudni kell hogy nem csak a h2000 a munkája. Szegény nem tud ezer felé szakadni bár lehet hogy még az sem lenne elég. Nagyon nagyra becsülöm ezért a kemény munkáért sallát. Igaz ez a lényegen még mindíg nem változtata de azért remélem enyhít SMA-szívén és nyer még egy kis türelmet. SMA! Mint hűséges fórumtárs és ezzel eggyüt barát kérlek meg arra hogy legyél még egy kicsit türelemmel. üdv:vava
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
2007. 03. 04., 1:49
1. Nem az én érdekem, hogy SMA jó hangszórókat vegyen. Az pedig nem az én bajom, hogy nem látja a saját érdekét.
2. Eddig sem belőle élt a cég. Nem kötelező átvennie, még nincs a postán a csomag, tőlem le is mondhatja. És ezentúl inkább nem folyok bele a rendeléseibe, jobb, ha távoltartom magam tőle. Nincs kedvem az ilyen cirkuszokhoz, amiket SMA rendezni szokott. Ha nem felel meg, természetesen visszavásárolok minden hangszórót. Mint ahogy azt már múltkor is ajánlottam. Persze akkorsem élt vele, csak a kritizálásig jutott, megoldást nem fogadott el. Talán szeret nyilvánosan szenvedni, nem tudhatom. 3. Ha nem értesz vmi nyilvánvalót Peti, jobb, ha privátban kérdezel, úgy legfeljebb megvakarom a fejem, és elmagyarázom, nem szeretem, ha fölöslegesen teleszemetelik a fórumot. Az üres szövegelés, a beszéd a híg levegőbe értelmetlen számomra. Az pedig őrjítő, amikor olyan dolgokat nyilatkozatsz ki dogma-szerűen, amikről semmit sem tudsz. 4. Sosem titkolóztam, ha valami eltérésről értesültem, mindig segítettem, amivel tudtam a fórumozóknak. Szóval alaptalan a kritika. Előre nem szólhatok, akkor tudom meg, hogy milyen a hangszóró, amikor kézbeveszem postázás előtt. SMA pedig csalódott valóban, de nem miattam, hanem azért mert ha nem az adatlap szerinti a hangszóró, már nem is tud váltót tervezni hozzá sok éves tapasztalatai ellenére sem. 5. A Cég Peti, köszöni jól van, semmi gond a helyzetével. Mint ahogy a hangszórókkal sem. Ez leginkább a rágalom kategória, mint ahogy az is, hogy "sokan más hangszórót kapnak, mint amit kérnek". Ezt életemben először úgy érzem, törölnöm kéne úgy, ahogy van. Nem ismered ezt a világot. Ugyan nem mentség, de a legtöbb neves gyártónál ez a kis eltérés, ami tavaly néhány darab 620-as hszt érintett az évi 10 000 pár hangszóróból, még bőven beleférne, és a vásárló örülne, hogy milyen jó hangszórót vett. Ui: vava, adjak kölcsön egy HISZ-t neked?
2007. 03. 04., 8:07
shalafi66 Írta:Előre nem szólhatok, akkor tudom meg, hogy milyen a hangszóró, amikor kézbeveszem postázás előtt. SMA pedig csalódott valóban, de nem miattam, hanem azért mert ha nem az adatlap szerinti a hangszóró, már nem is tud váltót tervezni hozzá sok éves tapasztalatai ellenére sem.Csak egy felvetés.... A gond abból adódik, ha nem veszed a kezedbe a hangszórót, és a megrendelő nem lát bele, hogy nem-e más lengőcséve került bele, vagy más fajta a membránja. Ergó minden hangszórót át kéne ellenőrizned mielőtt árusitani kezdenétek, de erre nincs lehetőség tudom jól. Pedig ha ez igy lenne mindenki olyan hangszórót kapna amilyet rendelt. vava - tudom jól, hogy shala mindent elkövet, és rengeteget dolgozik. éjjel-nappal. Ha minden vágyát valóra lehetne váltani, nem itt tartanánk. ui. Előző hozzászólásom átszerkesztettem.
Üdv, Péter
2007. 03. 04., 11:09
Kedves Mindannyian!
Nos lehet, hogy az cirkusz amit Én művelek, de szenvedek is miatta. Ha az ember nem azt kapja amit kért, ráadásul fizetett érte, szerintem jogosan teszi szóvá. Mint megírtam, a macerát nem tudom felvállalni, ami hangszórók cseréjével jár. A javított hangszóró már nem úgy szólna ( megint ) mint elvárható. Eddig bizalommal voltam a termékek iránt, de ez elmúlt, mert másodjára sem azt kaptam, ami az adatlapján látható adatokból elvárható. Kaphattam volna egy értesítést, hogy változtattak a hangszórón, mert jobb/más lesz a hangszóró ettől, de nem, utólag derült ki. Kérem-e így is, vagy nem kérem? - rákérdezhettek volna(!) - így korrekt lett volna az ügyintézés. Nálam nem hiányzik a szakértelem és nem okoz gondot másik, új váltót készíteni, tervezni, de nem ez a célom. Üdv! SMA
2007. 03. 04., 11:36
A javított pont olyan lesz, mint elvárható, az én munkám ismeretlenül légysziv. ne kritizáld. Látványos váltótervezési szenvedéseid pedig már ismerjük, hisz nyilvános topeti oldalán. A sok év tapasztalat ellenére pl. annakidején megfeledkeztél a baffle step nevű jelenségről, aztán csodálkoztál, hogy nincsenek "dögös" mélyhangok.
Ezt sehogy sem tudom összeegyeztetni. Talán túl keveset foglalkozol hangsugárzóépítéssel, és túl sokat használsz konyhakész termékeket. Ha az első váltód jól sikerült volna, nem kellene újat tervezni... Talán. És nekem nem kellene megoldásokat keresni, amikből neked egy sem elfogadható.Te azt kaptad, amit kértél, HA18-620-at, a tavaly év végén készült 620-as hangszóró ilyen. Lehet, hogy észre sem veszed, ha nem szólok. Értesítést pedig kaptál, akkor amikor tudtam, jeleztem, hogy van egy kis eltérés. Mondom, ha nem tudod használni, küldd hát vissza nekem, visszafizetem az árát, és én biztos, hogy tudok vele mit kezdeni.
2007. 03. 04., 14:21
Nem mélyhiányra panaszkodtam annakidején a 634-el kapcsolatban, hanem a közép-magas kiemelése zavart és a vele járó torzítása is. Mélyeivel nincs bajom, sőt, egész jó egy ekkora hangszórótól. A 620-as még új, tehát annak az eltéréseit elfogadom, nem vészes valóban, de előre kéne szólni, hogy ez ilyen lesz. Semmi baj a hangváltómmal, nem azzal volt gondom régebben sem. Ejstük meg amit írtam, várom a 2db. 620-at és utána majd küldöm vissza a két 634-et, javításra és várom azokat is vissza. Lenyelem az ezzel kapcsolatos költségeket, ennyit még megteszek egy Magyar termékért. Üdv! SMA
2007. 03. 04., 14:40
Még szép hoyg enyit megérnek a magyar termékek!
Ennél többet is. Ha a h2000 rosszab LENNE mint a sal akokr is a h2000-et választanám és csak azért mert MAGYAR! Emberek Magyarok vagyunk hát támogassuk is őket!!!!!!! Szomorú hogy manapság alig vannak hazafi érzelmű emberek. Hát változatssunk ezen! Gondolkodjatok el azon hogy ez a hazánk és szeretnünk támogatnunk kell akár milyen rossz is a helyzet. És ha rossz is akokr tenni kell azért hogy jobb legyen. Igaz a fórum látogatók száma kevés hogy jobb legyen az ország de mindenkinek így kéne foglalkoznia az országgal. IGENIS TISZTELNI SZERETNI ÉS TÁMOGATNI KELL A MAGYAROKAT ÉS TERMÉKEIKET!!!!! üdv: vava
2007. 03. 04., 16:22
Ne hazafi érzelmek miatt vegyék a hangszórókat, én nem ezt szeretném. Azért vegyék, mert jók. Piacgazdaságban élünk, vagy mifenében - ezt igazán spexcel tudná megmondani - szóval munka nélkül ebben a világban sem jár elismerés.
SMA, kérjem hogy gyártsanak új 620-as hangszórót neked a normál változatnak megfelelő alkatrészekkel, vagy legyen inkább mind a négy egyforma? Hogy ilyen a hangszóród akkor tudtam meg, mikor kibontottam és megmértem, beazonosítottam az alkatrészeit. A mérés és postázás után vagy négy napig nem jártál a fórumon, amint láttam a hozzászólásod jeleztem, hogy kissé eltérő (a +-5%-os tűrésen túllépő) hszeket kaptál. Itt is van: http://forum.hangszoro.net/viewtopic.php?p=13752#13752 H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
2007. 03. 04., 17:13
Lehetőleg azonosak legyenek, jó az is, ami nemrég jött. Azért reagáltam "későn" mert közben vidéken dolgoztam és nem volt időm sem, erőm sem éjjel netezni. vava! Én maximálisan támogatom a Magyar terméket, ha van és az eléri "vonalat", vagy felette van. Ezért el is vár az ember bizonyos stabilitást, megbízhatóságot. Hangszóróvásárlás nem csak technikai, hanem bizalmi kérdés is. Ebben fejlődnünk kéne. Miután ilyen szépen helyretettük magunkat. Üdv! SMA
2007. 03. 12., 22:20
Péter, küldtem PÜ-t . Megkaptad ?
2007. 03. 12., 22:27
Meg de nem értem amit irtál
Fogalmazz egyszerűbben, drasztikusabban.
Üdv, Péter
|
|
|